Bij de officiële presentatie van het Oostenrijkse “Integratieverslag” waarschuwde de verantwoordelijke minister voor integratie Raab (ÖVP) uitdrukkelijk voor het ontstaan van parallelle samenlevingen op Oostenrijks grondgebied.

Volgens het rapport heeft bijna een kwart van de Oostenrijkse bevolking, namelijk 2.070.100 personen, nu een migratieachtergrond.

Ondanks de onmiskenbare successen is er nog steeds behoefte aan actie op verschillende gebieden, benadrukte de minister. Het gaat hierbij onder meer om kwesties als de Duitse taalvaardigheid, onderwijstekorten van kinderen met een migratieachtergrond, de arbeidsmarktparticipatie van vrouwen en culturele segregatie, alsmede het ontstaan van parallelle samenlevingen. Men moet niet “de ogen sluiten” voor al deze “grote uitdagingen”.

De minister kondigde bijvoorbeeld programma’s aan om de identificatie van immigranten met Oostenrijk te versterken en migranten te beschermen tegen “schadelijke invloeden uit het buitenland”. Bovendien moeten de ouders van migrantenkinderen verantwoordelijker worden gemaakt – tweederde van de kinderen met een migrantenachtergrond bereikt het onderwijsniveau bij het lezen niet, zei ze, wat alarmerend is.

Het Duitse nieuwsblog Zuerst meldt dat de minister van Integratie concludeerde dat Oostenrijk “de afgelopen tien jaar veel heeft bereikt op het gebied van integratie, maar dat er nog veel te doen is”. Vooral de parallelle samenlevingen – Wenen wordt herhaaldelijk als negatief voorbeeld genoemd – zijn een bron van grote zorg voor de ÖVP-minister. “We willen geen Chinatown, we willen geen Little Italy“, aldus Raab.

Oostenrijkse lerares verbreekt haar zwijgen: “Cultuurstrijd in het klaslokaal” – Hoe de islam de school verandert

Oostenrijk schorst AstraZeneca COVID-19 vaccins na sterfgeval verpleegster

3 REACTIES

  1. Haha, da was triest dude. Little Italy heeft nergens de staatsveiligheid of inheemse cultuur geschaadt. Mja we zijn niet de beste buur geweest. Dit door de enige schuld van de Piemontezen en koningshuis Savoy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here