Astra Zeneca gedwongen ontwikkeling van Covid-19 vaccin te stoppen – proefpersoon getroffen door een onverklaarbare ziekte

0
1474

Nadat een van de vrijwillige proefpersonen ernstig ziek werd met een “potentieel onverklaarbare ziekte”, wordt Astra Zeneca, die het vaccin ontwikkelt waarvan de EU, inclusief Nederland, 300 miljoen doses heeft gekocht, gedwongen om de ontwikkeling van het vaccin tijdelijk te stoppen. “Volgens de rapporten had deze persoon een onaangename zenuwontsteking”, zegt Richard Bergström, vaccincoördinator, aan Expressen.

Het vaccin van Astra Zeneca tegen Covid-19, AZD1222, bevindt zich momenteel in fase drie van zijn ontwikkeling. Maar het plotselinge en ‘onverklaarbare’ ernstige ziektegeval dat een van de vrijwillige proefpersonen trof die het vaccin hebben getest, dwingt de productie op te schorten.

Veroorzaakte pijnlijke zenuwziekte

Een persoon met inzicht in de klinische proef vertelt de New York Times dat de “potentieel onverklaarbare ziekte” waar Astra Zeneca het in een persbericht over heeft, een zogenaamde “transverse myelitis” is, een zenuwontsteking in het ruggenmerg die aangeeft dat je een gedeeltelijke verlamming kunt krijgen.

Volgens het bedrijf zijn onderbrekingen in klinische studies niet ongewoon en er wordt benadrukt dat de ziekte niet noodzakelijkerwijs te maken heeft met de tests.

“Dit is een routinematige maatregel die wordt genomen wanneer er een potentieel onverklaarbare ziekte binnen een klinische studie is, om ervoor te zorgen dat we de integriteit van de studie behouden. In grote studies kunnen ziekten willekeurig voorkomen, en om dit zorgvuldig te controleren, worden dergelijke gebeurtenissen onafhankelijk onderzocht”, aldus het bedrijf in een e-mail.

Een onafhankelijke commissie zal de zaak nu beoordelen en het is niet duidelijk wanneer de tests zullen worden hervat.

De Brit die ziek werd, maakt deel uit van de studies voor het vaccin dat Astra Zeneca aan het ontwikkelen is, waarover onder andere Nederland een overeenkomst heeft gesloten. Verwacht wordt dat de persoon zal herstellen.

De situatie in Zweden: 20 van de 23 COVID-19 sterfgevallen waren gevaccineerd

Op de beurs was de reactie negatief met een sterke daling voor het bedrijf.

VS Epidemic Control agentschap corrigeert Covid-19 cijfers: Slechts ongeveer 9.200 mensen stierven aan Corona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here