Foto's via Freepik, fotocollage © Wochenblick

De Corona-teststraten in Oostenrijk werden zo slecht bezocht dat de beloofde  “massatests” tot “minitests” werden. Begin januari vindt een nieuwe testgolf plaats. In de toekomst zouden geldelijke geschenken Oostenrijkers moeten aantrekken voor de tests en vaccinaties.

De kosten-batenverhouding is al catastrofaal, waarschuwt Linz’s gezondheidswethouder Michael Raml (FPÖ). Hij is fel gekant tegen de tweede golf van massatests, die reeds gepland zijn voor de periode van 7 tot 10 januari, meldt Wochenblick.

Grote inspanning voor weinig resultaten

Van de 32.000 geteste mensen in Linz waren er ongeveer 100 (0,3%) positief. Raml is van mening dat de kosten van de tests niet gerechtvaardigd zijn in verhouding tot de resultaten: “De kosten-batenverhouding is gewoonweg catastrofaal gezien het lage aantal deelnemers en de hoge financiële en personele input”.

Want de 100 positieve testresultaten werden verkregen door de inzet van 600 betrokken gemeenteambtenaren, talrijke helpers van het Rode Kruis, de Samaritaanse Vereniging en de brandweer, evenals zes-cijferige kosten voor het huren van de testlocaties.

Deze onvergelijkbare krachttoer staat in geen verhouding tot het toch al twijfelachtige voordeel van een momentopname. Ik vind het absoluut disproportioneel en bovendien onmogelijk om elke maand in het weekend in Linz alleen al in de toekomst honderden helpers te werven om een fractie van de Linzers te testen op een Corona-infectie, zegt gezondheidswethouder Michael Raml.

De tweede testgolf zou het falen van de massatests moeten verbergen

De gezondheidswethouder sprak zich sterk uit tegen een tweede testgolf. Als Raml zijn zin krijgt, moeten degenen die zich willen laten testen, zich laten testen door artsen en in de apotheek, en de ziektekostenverzekeraars moeten ervoor betalen. De dure parallelle structuur met de teststraten is hiervoor niet nodig. Michael Raml ziet het voornemen om permanente teststraten op te zetten als een poging om “het falen van de massatests te verbergen”.

Mensen moeten met betaling van 50-100 euro tot testen en vaccineren verleid worden 

  Waarom ik het vaccin niet neem

Economische onderzoekers van de Johannes Keppler Universiteit bespraken de geringe bereidheid om deel te nemen aan de massatests, die zo minitests werden. Volgens een ORF-rapport concluderen ze: “Mensen gedragen zich niet altijd rationeel”. Daarom werden de tests niet geaccepteerd, verklaren ze. Zij eisen daarom – zoals de regering al overweegt – de wil van de Oostenrijkers te kopen om te testen met bedragen van 50 tot 100 euro. Zij hebben hetzelfde voorgesteld voor de vaccinaties, waarvoor zij een even geringe bereidheid tot deelname verwachten.

Raml: Tests bieden geen bescherming tegen vrijheidsbeperkingen

Raml waarschuwt ervoor om niet te geloven dat massatests de bewegingsvrijheid zullen herstellen. Omdat het voorbeeld van Slowakije laat zien dat massatests ondanks 50 procent deelname geen bescherming bieden tegen verdere vrijheidsbeperkingen. “Ze hadden duidelijk geen invloed op de inmiddels weer zeer hoge infectiecijfers in ons buurland”, aldus het gezondheidsraadslid.

Raml verwierp de aangekondigde lokmethode-poging van de minister van Volksgezondheid: “Het idee om te proberen Oostenrijkers te lokken naar de ‘vrijwillige’ tests met waardebonnen is gewoon een andere kostendrijver in een niet-bestaande strategie”.

Oostenrijkse premier Kurz: “Verdeling van migranten zal niet werken. Europa moet gewoon samen illegale migratie bestrijden”

Vorig artikelIran verwelkomt de overwinning van Joe Biden
Volgend artikelEerste Coronavaccin-gewonden in de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Een tijdje geleden had ik dit al bedacht om mensen te lokken.
  Afgehaald worden en thuis gebracht in een luxe taxi en na afloop een bon om naar keuze een maaltijd te nuttigen ergens in een restaurant.
  Hier hebben ze er contant geld voor over.

  Al zou ik 1000 euro krijgen, ongezien de tyfus voor ze.

  • @ BertG. op 17-12-2020 om 13.22 u.
   U wenst ze de tyfus , van mij krijgen ze er óók nog berrie-berrie , knokkelkoorts , chlamydia , schurft en schaamluis bij.
   Dát zal ze leren !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in