Omvolking in Oostenrijk: Een kwart heeft wortels in het buitenland

0

Een vaag gevoel dat veel Oostenrijkers hebben met betrekking tot het thema omvolking is nu ook terug te vinden in harde cijfers. Bijna een kwart van alle mensen die in Oostenrijk wonen zijn buitenlanders of hebben een migratieachtergrond.

Zoals blijkt uit de eerste gegevens uit het integratierapport, dat aanstaande dinsdag wordt gepresenteerd, heeft bijna een kwart van de Oostenrijkse bevolking (2.070.100 personen) zijn wortels in het buitenland. In Wenen is dit cijfer reeds meer dan 45 procent.

Wenen: meer dan 50% scholieren zonder Duitse moedertaal

Onder jongeren treedt ook een toenemende volksvervreemdring op, waarbij het percentage leerlingen met een niet-Duitse spreektaal sinds 2010 is gestegen van 17,6 procent naar 26,4 procent. In Wenen gebruikt al meer dan de helft van alle kinderen geen Duits als spreektaal, zoals blijkt uit de cijfers van het Integratiefonds.

Alarmerend: In het district Favoriten ligt het percentage boven de 70 procent. Op nieuwe middelbare scholen in het district Margareten heeft meer dan 90 procent van de kinderen een niet-Duitse spreektaal.

Kritiek van FPÖ

Volgens berichten in de media is een groot deel van deze snelle groei te wijten aan de migratieplaag van 2015. “Naast het rood-groene welkomgeklap moet de ÖVP met Sebastian Kurz, die destijds in de rood-zwarte regering als minister van Buitenlandse Zaken ook deze illegale migranten ons land binnenliet, ook verantwoordelijk worden gehouden”, bekritiseert de Weense loco-burgemeester Dominik Nepp.

Aan het begin van de verkiezingscampagne merkte Nepp op dat dit de laatste verkiezingen in Wenen waren waarin de Oostenrijkers nog in de meerderheid zouden zijn.

Zwitsers worden aangespoord om zich voor te bereiden om in hun eigen land een minderheid te worden

  Boze moslims bestormen “Allahu Akbar” schreeuwend een naturistenzwembad in Duitsland en dreigen de vrouwen “uit te roeien”
Vorig artikelEen dode en meerdere gewonden bij mesaanvallen in Birmingham: “De avond was multicultureel” – Update: Signalement verdachte vrijgegeven
Volgend artikelMigrantenfeest op het quarantaineschip “Azzurra” duurde de hele nacht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in