© Pink Floyd - Another Brick In The Wall, Part Two (Official Music Video), screenshot YouTube

De Oostenrijkse regering heeft ingestemd met de invoering van een lockdown voor de ongevaccineerden. De lockdown gaat maandag in. Overtreders krijgen zware straffen. Minister van Binnenlandse Zaken Nehammer kondigde ook controles aan “op ongekende schaal”.

Zondag zijn de Oostenrijkse federale regering en de deelstaten het eens geworden over een lockdown voor de ongevaccineerden. Dit moet maandag om 00:00 uur van kracht worden. De stap werd gerechtvaardigd met een veronderstelde vierde Coronagolf, waarvoor niet-ingeënte mensen verantwoordelijk worden gehouden. Ongevaccineerden mogen hun huis of flat alleen verlaten om dringende redenen, zoals boodschappen doen, naar het werk gaan of voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Kinderen onder de twaalf jaar zijn vrijgesteld van deze regel, wat betekent dat de scholen ongewijzigd zullen blijven functioneren, bericht De.rt.com.

Toch zijn de beperkingen voor deze groep in Oostenrijk al groot – bijvoorbeeld door de 3G-regel op het werk en de 2G-regel in het openbare leven. De regering hoopt dat de extra druk op een deel van de samenleving hun bereidheid om zich te laten vaccineren zal vergroten. Kanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) zei in een verklaring:

“We weten allemaal dat het risico waaraan niet-ingeënte mensen worden blootgesteld vele malen hoger is. (…) Wij nemen deze stap niet lichtvaardig, maar het is helaas noodzakelijk.”

Maar, zei hij, de lockdown was slechts de “ondergrens” van de maatregelen. “Natuurlijk kunnen de federale deelstaten strengere regels uitvaardigen,” vervolgde Schallenberg.

Minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) kondigde ook strengere persoonlijke controles aan. De maatregelen zijn “geen aanbeveling”, zei hij. Het gaat om controles “op een nooit eerder geziene schaal”. Voor dit doel zouden ook speciale eenheden worden ingezet. Iedere burger moet zich ervan bewust zijn dat het vereiste 2G-bewijs (d.w.z. gevaccineerd of hersteld) zal worden gecontroleerd.

  Oostenrijks Constitutioneel Hof eist de werkelijke Covid-gegevens van regering

Er zullen alleen controles zijn in openbare ruimtes. Binnen de eigen vier muren heeft de politie alleen de mogelijkheid om na een melding (bijvoorbeeld wegens geluidsoverlast) een 2G-controle uit te voeren en overtreders te bestraffen. In het algemeen is het volgens Nehammer “juist en verstandig om de verordening ook in de privésfeer toe te passen”. Iedereen zou er dus goed aan doen zich ook thuis aan de regels te houden. Minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) stelde zelfs strengere regels voor.

Volgens de Oostenrijkse krant Heute.at is de lijst van straffen reeds beschikbaar. Volgens deze catalogus voorziet de lijst in de volgende sancties voor overtreding van de voorschriften:

Weigering van 2G-controle: 1.450 € boete
Overtreding van de avondklok: 1.450 € boete
Overtreding van de 2G-regel: 1.450 € boete (als klant)
Overtreding van de 2G-regel: 3.600 euro (als exploitant)
Overtreding van de 3G-regel op de werkplek: 500 euro (als werknemer)
Overtreding van de 3G-regel op de werkplek: 3.600 euro (als werkgever)

Om wet te worden moet het wetsontwerp echter nog worden bekrachtigd door het hoofdcomité van de Nationale Raad. Dit is gepland voor zondagavond. De lockdown is in eerste instantie beperkt tot tien dagen en zou dus gelden tot 24 november.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Oostenrijkse verpleegster geschokt door coronavaccinaties bijwerkingen: “Iemand moet iets doen aan deze waanzin!”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCOVID golf in België: “Ze zijn allemaal gevaccineerd”
Volgend artikelBeleven we momenteel het meest afschuwelijke experiment in de menselijke geschiedenis?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. De enige gepaste straf voor de verantwoordelijken is de DOODSTRAF! Wát een psychopatische misdadigers, gadverdegadver. Dat er zulke mensen bestaan, niet te bevatten.

 2. Alle perken te buiten. En dat terwijl de getallen van de zieke gevaccineerden er niet om liegen. De schoften beginnen er nu recht voor uit te komen mensen kapot te willen maken. Het is niet anders.

 3. Gewoon negeren en boete niet betalen. Ik ga er me never aan houden, dan geven ze me maar een boete. Laat me niet opsluiten. Helemaal gek, dat doe je mede mens niet aan!!!

  • Jow ruig.
   Binnen een week bericht cjib.
   Niet betalen is eerste verhoging, tweede verhoging.
   Rechtszaak.
   Veroordeling.
   Deurwaarder, dingdong, spullen kwijt of justitie schrijft het bedrag gewoon ongevraagd van je rekening.
   Heb je het niet op de rekening?
   Schrijven ze het af van je creditcard.
   Lukt ook dat allemaal niet en je geraakt in een politiefuik? Meekomen!
   Blijf je vast zitten voor weet ik hoeveel dagen/weken zonder dat boete vermindert.
   Kerstavond, dingdong, meekomen!
   Etccc

   • Stel de dwingeland idioten dan verantwoordelijk voor de morele schade die ze ongevaccineerden aandoen….. Deze Oostenrijkse regering doet dit om de wintersporters toe te laten omdat hun economie dan in gevaar komt,,, dus ga je er dan naar toe met je coronapas dan wordt je aansprakelijk gesteld dat je toch corona onder je leden en mensen hebt aangestoken (dat gaat zeker gebeuren overigens) hebt door de derde G controle niet hebt ondergaan in het land waar je vandaan komt omdat de mogelijkheid om dat te doen is afgeschaft en niet telt in je gezondheid verklaring als bewijsmiddel?… Ja de Oostenrijkse staat waren ook de eerste staat in Europa die zich bij Der Fuhrer (Hitler) aansloot Wat daar de gevolgen van was weten we nu wel onderhand…. Ook in ons land blijft Rutte en Hugo de Jonge de mensen voor liegen en gebruiken als proefpersonen Het schapen Nederland volgen hen op befehl ist befehl!!!!!!

 4. 35% gezonde mensen worden uitgesloten, tel daarbij een percentage wakkere en dappere wel geimpften bij van zo,n 10 %….is de oostenrijkse samenleving en economie bijna 50% van hun (extra) omzet/inkomsten kwijt.
  Geen detailhandel/horeca-onderneming kan dit lang volhouden….ze gaan failliet.maar ….oje…..jahoor….de nsb-brigade uit nederland komen ze tegemoet….de QR brigade ,volop ingespoten en ze hadden al betaald(!) dus puur ollands….moeten we wel consumeren e…us ben zunig.
  Saamhorigheid bij de gefuckioneerden, de schaapjes, de nieuwe nsb,ers is ver gezocht.
  Zag vandaag stukje sint intocht Zwolle…..de wakkeren en dapperen, de snappies stonden ACHTER een zwart scherm, opgericht door de organisatie zodat de kleintjes de sint niet MOCHTEN zien…..ongelooflijk….wat een KUT volk zijn wij verworden….

 5. Geeft precies de nazi structuur van het “nieuwe normaal” weer gepropageerd door een sponzig zwijn en z’n marionetten.
  Verder is elk scheldwoord hiervoor waarschijnlijk nog een nette uitdrukking.
  Een mens betekent niets meer voor die zwijnen.

 6. Tja geen woorden voor de varkens regeringen !….maar zo komt in ieder geval de waarheid boven !!!…..als al de ongevaxsten opgesloten zitten tja dan is het toch heel duidelijk waar de besmetting vandaan komt !!!!..benieuwd hoe ze zich eruit gaan liegen !

 7. Spaanstalige en Duitstalige volken hebben een ingeboren neiging tot dictatuur. Het zal wel in het DNA zitten. O, en ‘joden’ ook. Zie de situatie Israël.

 8. Ben ik blij, verheugd, kortom een angelsaksische barbaar te zijn….heerlijk, die vrijheid van geen opgedrongen religie, een inborst van vrijheid met wetenschap van verantwoordelijkheid…maar dan ….en toch…de drang, vanuit die germaanse/keltische oorsprong om te ageren/acteren en vooral…in mijn geval te opereren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in