Het “Universe 25” experiment is een van de meest angstaanjagende experimenten in de geschiedenis van de wetenschap. Het gaat om het gedrag van een muizenkolonie, en is een poging van wetenschappers om menselijke samenlevingen te verklaren, schrijft Chris MacIntosh.

Elke georganiseerde structuur wordt na verloop van tijd corrupt. Dat is een wet van entropie.

Dit is wat er gebeurde. Tussen het einde van de jaren 1960 en het begin van de jaren 1970 creëerde de Amerikaanse etholoog John B. Calhoun een schijnbaar perfecte utopie voor muizen. Calhoun bouwde een roofdier- en ziektevrije leefruimte, voorzag die van onbeperkt voedsel en zelfs een bovenverdieping met miniatuur muizenflats.

In wezen zouden de muizen alle moderne gemakken genieten waarvan de mensen in de ontwikkelde wereld zijn gaan genieten en die zij nu eigenlijk als een “recht” beschouwen.

Denk eens aan wat we vandaag meemaken. Wat ik noem “veiligheidsextremisten” leiden de westerse liberale democratieën. Het is alsof alle zaalwachters de leiding hebben gekregen. Johnny mag niet in bomen klimmen, want hij kan vallen. Veiligheidsextremisme. Je mag niet fietsen zonder helm op. Veiligheidsextremisme. Waarschuwingstekens op hete koffiekopjes, die je vertellen dat de koffie heet is.

De lijst van veiligheidsextremisme is eindeloos. Dus, zie je, we zijn net als deze muizen. Nu komen de handenwringende linksen die denken dat het ieders “recht” is om te genieten van alle voordelen van een moderne wereld.

Laten we eens kijken wat er met de muizen is gebeurd, want het is leerzaam voor wat er met de westerse samenlevingen gebeurt.

HET EXPERIMENT

Om het experiment te beginnen, bracht Calhoun vier paar gezonde muizen in de leefruimte. Gedurende de eerste 104 dagen verkenden de muizen hun nieuwe leefomgeving, markeerden hun territorium en begonnen met nestelen. Daarna begon de populatie toe te nemen, met een verdubbeling elke 55 dagen. Allemaal normale dingen.

  BREAKING: Bejaarde vrouw vertrapt door bereden politie bij vrijheidsprotest in Ottawa

Interessant is dat zelfs toen de populatie minder dan een kwart van de capaciteit van de leefruimte bedroeg, de meeste muizen op bepaalde plaatsen bij elkaar bleven kruipen. Eten, bijvoorbeeld, was een gedeelde activiteit, dus de muizen groepeerden zich tijdens etenstijd, ook al was er genoeg ruimte om alleen te eten. Net als mensen.

Op de 315e dag, bereikte de populatie 620 muizen.

Het samenscholingsgedrag ontmoedigde paren, wat sterk bijdroeg aan het dalende geboortecijfer. Universum 25 zou nu beginnen met zijn langzame maar gestage daling. Een prominente sociale ladder nam snel vorm aan.

Binnen de mannelijke populatie, werden de meest dominante muizen gekarakteriseerd door hun extreem agressieve gedrag. De zogenaamde “alfa muizen” gingen vaak over tot wild gewelddadige bloedbaden, waarbij ze hun soortgenoten aanvielen, verkrachtten en zelfs tot kannibalisme overgingen. Het is verontrustend dat deze gewelddadige uitbarstingen meestal geen duidelijke aanleiding of motief hadden.

Aan de andere kant van het spectrum bevonden zich de minst sociaal vaardige muizen, die volledig van paren werden uitgesloten. Zij brachten hun tijd door met bewegen tussen grotere groepen muizen, eten en slapen in hun eentje. Af en toe vochten deze muizen ook met elkaar.

Naarmate de sociale rollen vervaagden, namen de vrouwtjes zelf een agressievere houding aan. Het verzorgen van hun nesten te midden van zo’n chaotisch domein was geen gemakkelijke taak, zodat veel moeders zich soms gewelddadig gedroegen tegenover hun eigen nesten. Anderen trokken zich volledig terug uit hun moederlijke verantwoordelijkheden, negeerden hun nesten en stopten helemaal met paringspraktijken.

Dag 560 markeerde het begin van het einde, de “stervensfase”. De piek in het sterftecijfer schommelde rond de 100%, waardoor de populatiegroei helemaal tot stilstand kwam. De nieuwe generaties die wel overleefden, waren opgegroeid in de tumultueuze omgeving van het Universum 25. Deze muizen hadden geen idee van het “normale” leven dat muizen buiten de muren van de leefruimte leidden.

Beschouw nu de afwezigheid van sociale stimulans die we allemaal ervaren hebben tijdens deze plandemie.

In de context van de Universe 25 maakte isolatie de weg vrij voor een nieuwe categorie muizen die Calhoun de “mooien” noemde. Deze muizen hielden zich afgezonderd van de andere, bloeddorstige muizen en het geweld dat de rest van het verblijf teisterde. Hun onverstoorbare uiterlijk was de inspiratie voor hun naam.

Doordat ze zich gescheiden hielden van de rest van de Universe muizen leverden de mooie muizen geen bijdrage aan de samenleving. De muizen hielpen niet bij het paren, het moederen, het afbakenen van territorium, enz. In plaats daarvan besteedden ze al hun tijd aan eten, drinken, verzorging en slapen.

Uiteindelijk overtroffen de mooie muizen de agressievere muizen. Maar in plaats van te paren of een nieuwe rol te spelen in de Universe samenleving, bleven de mooie muizen alleen bestaan voor hun fysiologische bevrediging. Met alles wat er in de leefruimte voor hen was, onthult de paradox van de mooie exemplaren de zelfvernietigende patronen die ontstaan als je een leven leidt zonder doel.

Door de collectieve onverschilligheid voor paren of het opbouwen van een duurzame samenleving, begon de muizenpopulatie al snel uit te sterven tot er helemaal geen muizen meer over waren. Elke muis stierf en er bleef niets over.

Calhoun herhaalde dit experiment meerdere malen en vond elke keer exact dezelfde resultaten. Huiveringwekkend.

  Het grote sterven is begonnen: De vaccinatiepandemie onthult de genocide

IMPLICATIES VOOR DE MENSHEID

Het Universe 25 experiment biedt inzicht in de ondergang van de mensheid. Vooral de mooie exemplaren laten ons zien dat individuen geen productieve rol in de samenleving zullen aannemen als zij geen goede relaties of rolmodellen hebben in de omgeving waarin zij opgroeien.

Het is vermeldenswaard dat extreem links, dat vandaag de dag in de westerse samenleving te vinden is, familiewaarden afwijst ten gunste van multiculturalisme en voorstander is van een universeel basisinkomen. Hoe is dit anders dan de muizen? Dat is het niet.

De parallellen met Universum 25 en de mensheid zijn duidelijk. Wij zijn duidelijk een meer gesofisticeerde soort met het vermogen om te erkennen, na te denken, en van koers te veranderen.

Wat mij optimistisch stemt voor de toekomst is dat we in tijden van crisis zowel het slechtste van de mensheid zien als ook het allerbeste. Nu we steeds zorgwekkender tijden tegemoet gaan, heeft de mensheid de kans om te stoppen, te herdenken, te herevalueren en te herijken waar we waarde aan hechten, waarom het leven mooi is en de moeite waard om voor te vechten.

De geesten van muizen en mensen zijn niet hetzelfde, maar net zoals een diamant pas wordt gevormd wanneer hij onder extreme druk wordt gezet, zo geldt dat ook voor mensen, gemeenschappen en samenlevingen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Brief aan een Covidiaan: Een tijdreis-experimentVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOostenrijk: Vanaf maandag lockdown voor de ongevaccineerden
Volgend artikelEffectiviteit Countdown – Grootste studie tot nu toe toont enorme afname in effectiviteit van COVID-19 ‘vaccins’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Interessant, ik had nog nooit van dit onderzoek gehoord. Gelukkig lijkt er een groot verschil te zitten in muizen en mensen. Een deel van de mensen lijkt een samenleving buiten de gemaakte werkelijkheid te gaan maken, de zogenaamde parallelle samenleving. De plek waar mensen met liefde voor elkaar, mooie initiatieven en vrijdenkers samenkomen om een mooie samenleving te creëren. De zeg 80% die wel meegaan in het narratief van de overheid, dat gedeelte lijkt wel heel veel op het muizenexperiment nu er een massavernietiging plaats lijkt te gaan vinden doordat al die mensen zich (semi-)vrijwillig in laten spuiten met gif. Ik denk dat als je de muizen een vluchtplek zou geven in zo’n experiment, dat die “mooien” daar misschien wel zouden gaan schuilen en daar net als de mens ook een parallelle samenleving zouden beginnen. Het feit dat die muizen niet kunnen vluchten en wij wel tot op zekere hoogte maakt het experiment niet 1 op 1 vergelijkbaar met ons mensen. Gelukkig. Ik denk dat de mensheid dit wel overleefd, maar dat we wel een hele donkere en moeilijke tijd tegemoet gaan met veel dodelijke slachtoffers. Maar na regen komt zonneschijn!!

  • Wat mooi gezegd en beschreven zeg. Dank voor het delen van uw visie en logische beredenering o.b.v. het experiment. Ook denk ik dat het goed is dat muizen verschillen van mensen in gedachtengang, omdat wij mensen nog een Spiritueel kompas hebben. Wij zouden eventueel in een staat van trance nog dit aardse leven kunnen verlaten. Als we er dagelijks op treden, uit ons lichaam stappen mentaal, is een optie maar wel uiteraard de allerlaatste. Daarbij vluchten kunnen we op die manier doen. Een andere manier van vluchten, lijkt haast niet mogelijk, althans naar een ander land. Vluchten als in een eigen levensvorm met elkaar beginnen, een eigen samenleving met elkaar, is ook mogelijk. Het mooie daarbij is ook nog dat wij mensen in te delen zijn in zeer veel groepen. Vooral op dit moment. Velen willen géén 3e prik. Velen willen géén 2e prik.. velen hebben bijwerkingen..velen worden wakker… velen hebben spijt… etc. En dus wordt de 80% die we voor ogen hebben; alleen maar minder qua samenstelling. Dit is overigens waar al mijn hoop op gevestigd is; een wonder….en dat wonder kan met 1 knip in de vingers tot stand komen. Er hoeft maar iets uit balans te raken en het triggert een (groot!) publiek. Bijv. nu de “Privacy schending” prijs is uitgereikt aan Hugo De Jonge, Grapperhaus en die trien van de belasting (toeslagen affaire), met behoorlijk wat aantijgingen zoals discriminatie en in geheim een organisatie starten etc. – geeft toch wel aan dat dit diep triest is dat wij als volk door zulke types worden “geleidt” / “vertegenwoordigd”.

   Hoe dan ook; vluchten (fysiek) is geen optie, maar opgeven toch ook zeker niet!

 2. De ijzeren wet van de oligarchie(uit het boek “Zur Soziologie des Parteiwesens in der modernen Demokratie. Untersuchungen über die oligarchischen Tendenzen des Gruppenlebens” van de socioloog Robert Michels(1876-1936).
  De ijzeren wet van de oligarchie stelt dat alle organisatievormen, onafhankelijk van het democratische of autocratische gehalte in het begin, onvermijdelijk oligarchisch worden.

  Dat is ook de voornaamste reden dat ik constant schrijf dat de Nederlandse burger soeverein dient te zijn( wettelijk). Hoe meer de burger vrij is van de politiek, hoe minder de burger gevangen kan worden genomen door de politiek. Ik heb dit meerdere malen aan verschillende politieke partijen verkondigd, maar geen enkele partij kwam daar inhoudelijk op terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in