Bloomberg heeft zojuist een vernietigend verslag gepubliceerd van een heethoofdige Zelensky op de NAVO-top in Vilnius, en de groeiende westerse reactie op zijn overduidelijke frustratie en wat wordt gezien als ondankbaarheid voor de gestage stroom van miljarden dollars aan wapens naar Kiev, schrijft ZeroHedge.

Blijkbaar zijn zelfs de mainstream media het eens met onze eigen beoordeling dat de Oekraïense leider een “woedeaanval” heeft gehad toen hij klaagde over het “zwakke” en “absurde” standpunt van de NAVO over het lidmaatschap van Oekraïne. De briesende tweet die hij in het Engels verstuurde terwijl hij onderweg was naar Litouwen legde barsten in het bondgenootschap bloot, zoals Bloomberg benadrukt in de opening van zijn zeer onthullende stuk van woensdag:

Volodymyr Zelensky ging heetgebakerd de NAVO-leiders tegemoet in de aanloop naar zijn ontmoeting op dinsdagavond. De Oekraïense president was eerder op de dag woedend geworden door wat hij een “absurde” onwil noemde om zijn land een duidelijke tijdslijn voor lidmaatschap te geven.

Die uitbarsting maakte op zijn beurt de partners woedend die miljarden dollars aan wapens en hulp hebben gestoken in de verdediging van Oekraïne tegen de Russische invasie – de VS hadden geen waarschuwing gekregen voordat Zelensky zijn aanval op social media losliet.

De bovenstaande (zeer echte) foto van een geïsoleerde en verslagen ogende Zelensky te midden van NAVO-staatshoofden (met de rug naar hem toe) circuleerde woensdag de hele dag op sociale media.

En achter de schermen waren de zaken nog meer gespannen, zoals Bloomberg schrijft: “Tijdens het diner in Vilnius, met de Amerikaanse president Joe Biden terug in zijn hotel, gaven de andere leiders een duidelijke boodschap aan Zelensky, volgens een persoon die erbij was. Je moet afkoelen en naar het volledige pakket kijken, werd Zelensky verteld.”

Hoewel het nog niet echt een ‘hero to zero’ verhaal is… gaat het wel die kant op, aangezien het ongekend is dat de Oekraïense president, die sinds het begin van de invasie de status van rockster genoot in de Westerse hoofdsteden, te horen kreeg dat hij moest afkoelen!

Bloomberg vervolgt met betrekking tot Zelensky: “Hij had immers een hernieuwde toezegging gekregen voor een uiteindelijk lidmaatschap en nieuwe veiligheidsgaranties van de Groep van Zeven naties. De volgende dag leek de boodschap door te dringen.” De publicatie was op de hoogte van de exacte woorden van enkele belangrijke Westerse leiders en stelde de zeldzame afstraffing als volgt voor [nadruk ZH]:

“Of we het nu leuk vinden of niet, mensen willen dankbaarheid zien,” vertelde de Britse minister van Defensie Ben Wallace de volgende ochtend aan verslaggevers. “Je bent landen aan het overhalen om hun voorraad” wapens en munitie op te geven, voegde hij eraan toe.

Dit verslag van het geruzie achter de schermen is gebaseerd op interviews met meer dan een dozijn diplomaten en ambtenaren die betrokken waren bij de top, maar die niet bij naam genoemd wilden worden om privégesprekken te bespreken. Toen de NAVO-leiders in Vilnius aankwamen, probeerden ze een naald te vinden in het toetredingsverzoek van Oekraïne: ze zochten naar taal die op vooruitgang leek en die Oekraïne als vooruitgang kon verkopen, maar die hen in wezen niet dichter bij een oorlog met het nucleair bewapende Rusland bracht.

Uiteindelijk hebben de haviken (vooral onder de Baltische staten en de Oost-Europese landen) in Vilnius verloren. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba heeft toegegeven: “Er was een gebrek aan politieke wil.” Het lijkt er dus op dat de boze, wanhopige tweet van Zelensky, waarin hij uithaalde naar de Westerse partners, een laatste poging was om de NAVO te dwingen toe te geven aan zijn eisen om onmiddellijk versneld lid te worden.

  De grootmachten van de wereld gooiden deze week hun kaarten op tafel en elk van hen was voorstander van WOIII

Bloomberg onthult verder: “Cruciaal is dat het de VS en Duitsland waren die aandrongen op het terugschroeven van de toezegging dat Oekraïne lid zou worden van de alliantie. Eerdere versies van het communiqué boden een duidelijker pad naar de uiteindelijke toetreding van Oekraïne, maar Biden en kanselier Olaf Scholz waren op hun hoede om te ver te gaan.”

“Hun teams eisten wijzigingen in de laatste dagen voor de top, waardoor veel van de andere Europese landen en ook de Oekraïners boos werden.” Biden bekende begin deze week in een interview met CNN het voor de hand liggende: dat toelating van Oekraïne tot de NAVO terwijl de oorlog nog gaande is, automatisch een oorlog tussen nucleair bewapende mogendheden zou ontketenen – een WO3 doemscenario. Daarom zegt het Westen nu tegen Kiev: stop er gewoon mee.

In Zelensky’s volgende grote optreden tijdens de NAVO-top woensdag, na een ongetwijfeld ongemakkelijke avond, ging het er anders aan toe toen hij laattijdig “de boodschap begreep“…

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sloeg woensdag een meer verzoenende toon aan met betrekking tot de toetreding van Oekraïne tot de NAVO, nadat hij deze week kritiek had geuit op het feit dat zijn land niet formeel was uitgenodigd om lid te worden van de alliantie.

Zelensky zei woensdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO dat Oekraïne al een “lange weg heeft afgelegd in interoperabiliteit” met de organisatie en prees het besluit van de NAVO om de procedurele stap – dat Oekraïne een Membership Action Plan moet hebben – te schrappen om lid te worden van de alliantie.

Nog meer zeldzame, ongemakkelijke momenten van Zelensky aan het ontvangende eind van kastijding en vernederend sarcasme:

Een dag eerder: Hieronder ziet u de veel zelfverzekerder Zelensky boordevol zelfingenomen woede, in een poging de NAVO-leiders ervan te overtuigen van koers te veranderen bij het stellen van strikte “voorwaarden” voor toekomstig mogelijk lidmaatschap.

Hij eiste… Oekraïne “verdient respect”.

  Waarom de Kachkovka-dam werd opgeblazen - De situatie aan de fronten Vuhlendar en Bakhmut - Zware Oekraïense verliezen

De samenvatting van The New York Times van wat er precies misging in het NAVO-communique legt uit: “De NAVO verklaarde dinsdag dat Oekraïne uitgenodigd zou worden om lid te worden van de alliantie, maar zei niet hoe of wanneer, wat de president teleurstelde, maar de vastberadenheid van president Biden en andere leiders weerspiegelde om niet direct betrokken te raken bij de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.”

Het wordt inderdaad alom vager genoemd – en met grotere mogelijke beperkingen, of “voorwaarden” – dan zelfs wat er uit de top van Boekarest in 2008 kwam.

Hieronder staat het beledigende deel van het Vilnius Summit Communiqué:

Uitgegeven door de staatshoofden en regeringsleiders van de NAVO die deelnemen aan de vergadering van de Noord-Atlantische Raad in Vilnius op 11 juli 2023:

11. Wij staan volledig achter het recht van Oekraïne om zijn eigen veiligheidsregelingen te kiezen. De toekomst van Oekraïne ligt in de NAVO. Wij herbevestigen de toezegging die wij tijdens de top van Boekarest in 2008 hebben gedaan, namelijk dat Oekraïne lid van de NAVO zal worden, en vandaag erkennen wij dat Oekraïne op weg is naar volledige Euro-Atlantische integratie en dat het actieplan voor lidmaatschap niet langer nodig is. Oekraïne is in toenemende mate interoperabel geworden en politiek geïntegreerd in het Bondgenootschap, en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op zijn hervormingstraject. In overeenstemming met het Handvest inzake een onderscheidend partnerschap tussen de NAVO en Oekraïne van 1997 en de Aanvulling van 2009, zullen de bondgenoten de vooruitgang van Oekraïne op het gebied van interoperabiliteit en de vereiste aanvullende hervormingen van de democratie en de veiligheidssector blijven ondersteunen en evalueren. De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zullen de vooruitgang regelmatig beoordelen door middel van het aangepaste jaarlijkse nationale programma. Het Bondgenootschap zal Oekraïne steunen bij het doorvoeren van deze hervormingen op zijn weg naar toekomstig lidmaatschap. Wij zullen Oekraïne kunnen uitnodigen om lid te worden van het Bondgenootschap wanneer de bondgenoten het eens zijn en aan de voorwaarden is voldaan.

Maar Zelensky heeft nog steeds hoop dat er ooit een dag komt…

President Biden bleef echter onbewogen en verklaarde tegenover verslaggevers dat Oekraïne “voorlopig geen lid van de NAVO zal zijn”.

  Gruwelijke video toont verkoolde skeletten van Oekraïense soldaten na thermobarische ontploffing

De geopolitieke analyse nieuwssite Moon of Alabama merkt correct op

“Nou. De kleine komiek lijkt teleurgesteld. Alsof het hele toneelstuk niet al vanaf het begin duidelijk was. Sinds 2008 moest Oekraïne gebruikt worden als een instrument om Rusland te treiteren. Voor de rest is het van weinig waarde. Het zal eindigen als een weggegooid vod, terwijl de NAVO uiteindelijk de Russische Federatie weer zal erkennen als de supermacht die het is. De NAVO zal opnieuw moeten leren om naar haar te luisteren en ermee te onderhandelen.”

MofA wijst vervolgens op het onvermijdelijke negatieve effect (om het zacht uit te drukken) op het Oekraïense moreel: “Laten we nu afwachten wat de neergang van de NAVO zal doen met het moreel en de motivatie van het Oekraïense leger en volk.”

Update(1740): David Sacks is het ermee eens dat voor de haviken van NAVO-land de manier waarop de Oekraïense oorlogsinspanning verloopt en het eerdere optimisme en de gespierde steun van het Westen in het algemeen een dieptepunt hebben bereikt.

Sacks schrijft hieronder [nadruk ZH]…

Ondanks Biden’s inspanningen om er een vrolijk gezicht op te plakken, zal Vilnius herinnerd worden als de NAVO-top waar de spanningen hoog opliepen. Zelensky hekelde het toelatingsbeleid van het bondgenootschap als “absurd” en respectloos.

De Britse minister van Defensie Ben Wallace kastijdde Zelensky voor ondankbaarheid. Lindsey Graham viel de regering Biden aan voor zwakte. Ben Hodges bekritiseerde Jake Sullivan voor een gebrek aan “strategische moed”. Zelfs NAFO-mascotte Adam Kinzinger lijkt niet langer een “fella” te zijn.

De optiek was nog harder dan de woorden, met de NAVO-elites die een gefrustreerde Zelensky de rug toekeerden. De verzekering van Biden dat Zelensky “vastzit” aan de VS kan voor beide naties een schrale troost zijn nu het Oekraïense tegenoffensief niet aan de verwachtingen heeft voldaan, enorme hoeveelheden duur westers wapentuig in puin liggen te smeulen op het slagveld, Oekraïense slachtoffers gruwelijk zijn en de VS geen 155mm artilleriegranaten meer heeft om te geven, waardoor Amerika zich genoodzaakt ziet zichzelf te verlagen door clusterbommen te sturen.

De oorlogsinspanning wordt steeds meer een puinhoop en de oorlogspartij begint zich tegen elkaar te keren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky zal vermoord worden door zijn legerleidingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse militaire hardware – zoals modeontwerp, niet gemaakt om lang mee te gaan
Volgend artikelKiezers hebben er genoeg van: Wereldwijd groeit de weerstand tegen het linkse migratiebeleid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Het is toch altijd zo… eerst.word je erin gelokt en als.je eenmaal.lid bent word je verwaarloosd, maar.kun je geen kant meer op. Die wederopbouw van Oekraine gaat ook niet gebeuren… behalve natuurlijk de.mijnbouw en GMO gewassen

 2. Ziet er uit als een treurende clown in oorlogspak en servivalboots. Merkwaardige vertoning temidden van dit omhooggeplaatst gevallen gezelschap.

 3. HET WESTEN LEERD HET NOOIT ALTIJD LIEGEN MAAR HET ZIJN DE DOMME DIE ER INTRAPPEN DUS NOGMAALS VERTROUW HET WESTEN NOOIT EN VOOR DE RUSSEN GA DOOR TOT DE NOORDZEE EN LAAT HET VK ZINKEN

 4. Yeah sure…
  methode acting van comic ziel~leegsky.
  Isie realy nog kleiner as assgnome macronie.
  Waarschijnlijk met de zelfde penis envy als
  nepolion bon apart wound up standje.
  Schijte flick duurt veel te lang.

  Burn this theater down now.
  The popcorn is horrible.
  And theres pedos and junks in the bathroom.

  • @Hans, Alexander De Croo (1975) heeft Klaus Schwabs klasje doorlopen en mag zich een young global leader (YGL) noemen. Papa Herman De Croo (1937) heeft in 1960-1961 met een Fulbright-beurs Economie gestudeerd aan Rockefeller-bouwwerk University of Chicago. Studenten met een Fulbright- of Rhodes-beurs zijn door de Deep State geselecteerd om bij de – huidige – uitrol van de New World Order hand- en spandiensten te verlenen.

 5. Ps biden tijdens het begin van de Russische smo, over Poetin…wie denkt hij wel wie hij is…nu is het de beurt aan cocaïne-man…😂😁

 6. Of die foto’s echt zijn, wie weet. Wel grappig, dat zeker.
  Maar wat duidelijk blijkt nu, is dat het helemaal niet om Oekriestan ging, maar om het UITZUIGEN VAN EU.
  Dus hoe gaat deze operatie verder?

 7. “Oekraïne is in toenemende mate interoperabel geworden” – Dat is dan waarschijnlijk te danken aan de herstelde bescherming van mensenrechten in Oost-Oekraïne, het oprollen van centra voor mensen- en orgaanhandel en het opdoeken van biolaboratoria voor biowapens … door Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in