Het Verenigd Koninkrijk is een van de meest actieve deelnemers aan een proxy-oorlog tussen Oekraïne en Rusland, door grote hoeveelheden militaire en humanitaire hulp te bieden aan het land in kwestie, bericht 100percentfedup.

Het Verenigd Koninkrijk is de op één na grootste donor van militaire hulp aan Oekraïne, geeft meer dan 2 miljard dollar en belooft het komende jaar tienduizenden Oekraïense soldaten op te leiden.

Hun houding als meest toegewijde supporter van Oekraïne in Europa heeft zeker de woede opgewekt van de Russische president Vladimir Poetin, die al jaren een gespannen relatie heeft met het Verenigd Koninkrijk.

Een voormalige Britse generaal waarschuwde echter dat het land het niet goed zou doen in een gewapende oorlog met Rusland, en zei zelfs dat het land al na één dag van het conflict zonder munitie zou kunnen komen te zitten.

De kwestie komt op een moment dat het Britse ministerie van Defensie herhaaldelijk door de regering is gekort op zijn budget.

De munitievoorraad van het Britse leger zou bij een rechtstreeks conflict met Rusland al na één dag opraken als gevolg van jarenlange bezuinigingen op de defensie-uitgaven van het land, zo heeft een voormalige topgeneraal gewaarschuwd.

Generaal Sir Richard Barrons, die voorheen het hoofd van de Joint Forces was, zei dat de bezuinigingen het Britse leger zodanig hebben uitgeput dat het Verenigd Koninkrijk in een directe oorlog met Rusland binnen één dag zonder munitie en artilleriegranaten zou komen te zitten.

Volgens onderzoek van de krant The Sun zouden de munitiefabrieken van het Verenigd Koninkrijk minstens een jaar nodig hebben om de hoeveelheid granaten te produceren die de Oekraïners momenteel gebruiken in hun conflict met Rusland.

  Burgerjournalist Gonzalo gevangengezet en gemarteld door Oekraïne is overleden - familie

“Dit is echt schokkend. Maar het is waar. En we moeten het oplossen,” schreef generaal Barrons. “Het Verenigd Koninkrijk geeft meer uit aan defensie dan enige andere EU-bondgenoot en onze dappere strijdkrachten zijn lange tijd een van de meest invloedrijke hefbomen van Groot-Brittannië in de wereld geweest.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “drinken van de Kool-Aid” over de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSTUDIE: Lelijke mensen zijn meer geneigd om COVID-maskers te blijven dragen
Volgend artikelEerste hapje: Softijs met meelworm topping debuteert in Zweden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ik denk dat die Britse Generaal Sir Richard Barrons echt nog in het verleden leeft en denkt dat deze oorlog gaat uitgevochten worden op de manier waarop WO1 en WO2 werden uitgevochten.
    Overal zie men de Westerse regeringen nu hun defensiebudget opschroeven naar de beoogde 2% van hun bnp. En laat nu net dat zijn wat uncle sam steeds aan de kaak gesteld heeft, het afbouwen van de militaire investeringen door de westerse NAVO-landen.
    Daarom ook dat Oekraïne nooit tot de NAVO werd toegelaten omdat er op Europese bodem toch iemand moest zijn om deze NAVO-landen op andere gedachte te brengen. En hoe kon men dit bereiken…..door een conflict uit te lokken met de Russen, iets wat (indien Oekraïne ook een NAVO-land mocht zijn) zij nooit zouden hebben kunnen doen laat staan aandurven. Nu kunnen zij zich verstoppen achter het feit dat Oekraïne geen NAVO-land is, de NAVO als dusdanig NIET betrokken is in het conflict en de Westerse landen steun geven aan Oekraïne gezien uit democratisch oogpunt wat hun “solidariteit’ onderling aantoont.
    (Niet mee akkoord…so be it, maar zo zie ik de zaken)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in