Dit is de clou die ik gisteravond in de uitzending mocht brengen aan het einde van een twintig minuten durende paneldiscussie over de vernietiging van de Kakhovka-dam op “The Spotlight,” Press TV, schrijft Gilbert Doctorow.

Mijn logica om dit te zeggen is dat het huidige verlies aan manschappen en materieel in het voortdurende Oekraïense “tegenoffensief” onhoudbaar is en hun strijdkrachten doet leegbloeden.

Twee dagen geleden bracht de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, verslag uit aan de natie over de resultaten van de eerste drie dagen van dat tegenoffensief: 3.615 Oekraïense soldaten waren dood en grote hoeveelheden tanks, waaronder de pas gearriveerde Duitse Leopards, vliegtuigen, helikopters, gepantserde personeelsdragers waren vernietigd. De Russen verloren in totaal 72 doden en 130 gewonden. Deze optelsom van verliezen vertelt ons dat dit voor de Russen was als haringen in een ton schieten.

Gisteren kondigde de woordvoerder van de Russische strijdkrachten, generaal Konashenkov, aan dat de resultaten van de laatste gevechtsdag nog eens 750 dode Oekraïners waren.

Dit alles brengt ons terug bij de Russische berekeningen aan het begin van de Speciale Militaire Operatie dat het Oekraïense leger zou reageren door het juk van de door neonazi’s gecontroleerde burgerregering af te werpen om de natie te redden.

Die aanvankelijke veronderstelling bleek onmiddellijk onjuist te zijn, zoals we weten. Tot hun pijn ontdekten de Russen dat de radicale nationalisten een wurggreep hadden op het leger, dat ze geïnfiltreerd hadden toen het Azov-bataljon en andere radicale paramilitairen in het hoofdleger werden opgenomen.

Veel van deze neonazi’s en andere radicale nationalisten stierven echter bij de verdediging van Mariupol en bij andere verloren doelen in het afgelopen jaar. En nu wordt het hooggeplaatste professionele leger in Oekraïne geconfronteerd met een bedreiging, niet voor de natie, maar voor het voortbestaan van een leger dat wordt afgeslacht in een hopeloos “tegenoffensief” dat Zelensky en zijn westerse helpers het leger opdringen om verdere financiering en wapenleveranties te rechtvaardigen.

  Biden in Kiev: Waarom heeft Rusland geen onthoofdingsslag uitgevoerd?

Dit is niet houdbaar.

Zelensky mag dan wel Amerikaanse beveiligers om zich heen hebben, maar niets kan een paleiscoup tegenhouden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is een wandelende dodeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense militairen weigeren te vechten omdat ze “kanonnenvoer voor tegenoffensief” zijn
Volgend artikelEen Westers mediakanaal heeft zojuist de propagandamachine van Kiev onthuld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Hopelijk gaat dat snel gebeuren, kunnen ze ook Rutte en die andere landverraders in Den Haag ook op de lijstje zetten

 2. had allang moeten gebeurt zijn, maar de nazi-navo heeft zijn klauwen te diep in hun land gezet..het bewijs (nogmaals) dat Poetin 1000% gelijk had, en nog steeds trouwens..❤️🇷🇺

 3. een interessant stuk

  “ En nu wordt het hooggeplaatst professionele leger van de Oekraïne geconfronteerd met een bedreiging , niet voor de natie, maar voor het voortbestaan van een leger dat wordt afgeslacht in een hopeloos ‘tegenoffensief’ dat zelensky en zijn westerse helpers het leger opdringen voor verdere financiering .

  Wie denkt dat dit ‘ professionele ‘ leger gaat vechten heeft het mis!
  Puur nazi, die laten vechten aan anderen over.
  Wellicht; zakken 💸 laden en wegwezen.

  ‘ covid aanjagers hebben geen (echte) prik gehad’ zelfde ideologie.

 4. “Zelensky zal vermoord worden door zijn legerleiding”

  Nu pas? Oekraïense soldaten zijn wel heel erg hard leers, als je ziet hoe je maten kapotgeschoten, verminkt, uit elkaar gerukt, verdampt noem maar op en toch verder in een ongelijke strijd verdergaat dan ben je rijp voo een zeer diepgravend psychologisch onderzoek.

 5. Ik denk dat er ook iets staat te gebeuren, cliff high had gelijk , juni word de maand dat ze ineens een fake video naar buiten brengen met ufo of aliens, wat ook is gebeurd en juni is de afzet naar de schade van het covid gezeik. Wat veel erger word in juli en augustus.
  Ook hield hij net als martin armstrong de maand juni aan voor escalatie in oekraine.
  Ze zijn daar zo verschrikkelijk wanhopig dat ze in alle staten zijn. Een kat in het nauw maakt rare bokkensprongen….

  • Je hebt volgens mij helemaal gelijk. Het hele verhaal zakt in elkaar en er komt van alles naar boven. Van Mel Gibson die Pizzagate nieuw leven in blaast, de dollar die zijn status van wereldreservemunt aan het verliezen is, de USA en west Europa die overspoeld worden met immigranten van niet westerse herkomst tot aan de openbaring van de Biden familie als zijnde een criminele maffia clan. Rondvliegende Ufo’s zijn volgens mij niet genoeg om de stront die op dit moment tegen de ventilator slaat te laten stoppen. (Fake) aliens zullen moeten landen en ons de oorlog verklaren of wat waarschijnlijker is… ‘den totalen Krieg tegen China en Rusland’ zal worden opgestart om de westerse elite nog wat speeltijd te geven. Voor mij staat vast dat het einde van de westerse beschaving aanstaande is.

  • Buiten dat ik Cliff High ook lees hoef je niet zo ver te zoeken, Greet. Robert Jensen heeft dit maanden geleden al aangegeven. Weet niet waar hij z’n info vandaan haalt maar het is altijd juist wat hij predikt. Hij was ook héél snel met die cojona hoax, eigenlijk de enige die de waarheid verkondigde zo ook over die klimaat bullshit.

 6. Hij “mocht dit zeggen”? Wat nou… en dan?
  Er zullen zonder twijfel wel het gebruikelijke koppensnellen plaatsvinden, zoals in elke business, maar EU is nog lang niet leeggezogen, er valt nog wat te plukken. Ze zouden het overigens niet publiceren als die Biden/NAVO boywhore eventueel om zeep gebracht wordt. Het is trouwens wel erg stil aan het EU front in Brussel.

 7. Al die doden waar was het voor nodig.Dan niet te vergeten pas geleden zag ik een filmpje van een zestien jarige jongen die gedwongen op geroepen werd in Oekraïne in het leger te moeten terwijl zijn vader net gedood was.De jongen had zich voor de camera op gehangen aan een stuk touw en was dood hij kon het niet meer aan.Ook de ouderen en dieren die ze zo veel mogelijk probeerden te redden uit de overstroming van de Dam die opgeblazen was.En Amerika en de rest van de westerse landen hebben bloed aan hun handen van al die zielen die gestorven zijn onder dwang het leger in moesten zelfs kinderen en ouderen gewetenloze zijn het die hier aan mee gedaan hebben.En wij mogen er voor in armoede leven en toren hoge rekeningen gas en licht zorg verzekering boodschappen die onbetaalbaar zijn.Al het geld gaat naar wapens voor Oekraïne en eigen volk kan barsten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in