Terwijl de legers van Oekraïne en Rusland zich voorbereiden op de komende strijd om Donbass, voeren de bondgenoten van Kiev de wapenleveranties aan Oekraïne op. De Verenigde Staten voeren, voornamelijk door Europese strijdkrachten, een grootschalig herbewapeningsproject voor Oekraïne uit, bericht Southfront.org.

Zware offensieve systemen worden overgebracht naar de krijgsmacht van Oekraïne, waardoor een nieuwe fase van militaire confrontatie zal aanbreken.

De levering van ongeveer driehonderd gemoderniseerde tanks van Sovjet-makelij aan Oekraïne is bevestigd. Volgens verschillende berichten draagt Polen de gemoderniseerde T-72M1R over, terwijl Tsjechië zijn T-72’s uit de opslag haalt. De AFU heeft ook 170 Poolse BMP-1’s tot haar beschikking. Echelons met M109 houwitsers en M113 gepantserde personeelsdragers staan al aan de Oekraïense grens.

Er wordt ook hoge-precisiemunitie naar Oekraïne overgebracht, waaronder de M982 Excalibur met GPS-geleiding en anti-tank SMArt 155 munitie. Oekraïne heeft ook Switchblade drones gekregen.

De Oekraïense troepen worden verzadigd met moderne luchtverdedigingssystemen, waaronder Britse Starstreak MANPADS en Amerikaanse Stingers.

Tijdens een recente briefing heeft het Pentagon gezegd dat een partij van 1.000 ATGM’s reeds aan Oekraïne geleverd is.

Naar verluidt is het de bedoeling dat Noorse Naval Strike Missiles aan Oekraïne worden overgedragen. Volgens sommige berichten zal ook het MGM-140 Army Tactical Missile System uit Europa worden overgebracht. Het bereik van deze complexen reikt tot 300 km, waardoor het mogelijk is diep op het grondgebied van Rusland toe te slaan.

Tegelijkertijd worden huurlingen en militairen van NAVO-landen samen met de AFU in Oekraïne ingezet onder het mom van buitenlandse vrijwilligers. De buitenlandse strijders in Oekraïne staan onder leiding van Amerikaanse officieren. Het is duidelijk geworden dat het hele commando van de AFU hoofdzakelijk in handen van de Verenigde Staten is geconcentreerd.

Op 14 april hebben Russische rakettroepen een ander detachement buitenlandse huurlingen in Oekraïne uitgeschakeld. Als gevolg van de aanval werden tot 30 huurlingen van de Poolse particuliere militaire campagne gedood in de nederzetting Izyumskoye in de regio Charkiv.

Volgens onbevestigde berichten uit plaatselijke bronnen zijn ongeveer 2.000 buitenlandse huurlingen, waaronder strijders uit Turkije en Azerbeidzjan, op het grondgebied van de regio Zaporozhye aangekomen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de buitenlanders ingezet worden aan de frontlinies van Avdiivka, aangezien de Russische strijdkrachten reeds begonnen zijn met aanvallen en offensieve operaties in het gebied.

In de politieke arena stellen de Verenigde Staten openlijk een ultimatum aan alle landen die niet bereid zijn hun eigen belangen op te offeren en de samenwerking met Rusland te stoppen.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft dreigementen geuit aan het adres van de landen die een kans zien om voordeel te behalen door hun betrekkingen met Rusland in stand te houden en de leegte op te vullen die anderen achterlaten.

  Het Amerikaanse leger heeft meer onhaalbare plannen voor Oekraïne

“Laten we duidelijk zijn, de verenigde coalitie zal niet onverschillig staan tegenover acties die de sancties die wij hebben opgelegd ondermijnen.” – beweerde zij.

Intussen gaat de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne door.

Op 15 april bevestigde het Russische Ministerie van Defensie dat de Ilyich Metallurgische Fabriek in Mariupol volledig vrijgemaakt was van Oekraïense nationalisten.

Eerder had de massale overgave van de overgebleven AFU-militairen bij de combine geholpen om de volledige vernietiging van de installaties te voorkomen. In Mariupol hebben alleen al in de afgelopen 10 dagen minstens 1.600 Oekraïense militairen, waaronder 176 officieren, zich als onderdeel van grote groepen overgegeven.

Een ander succes van de Russische strijdkrachten vond plaats in de stad Popasnaya, waar in de straten van de stad nog steeds hevige gevechten plaatsvinden. Op 15 april waren er berichten dat de DPR-eenheden de controle over het gebouw van het stadsbestuur van Popasnaya hadden overgenomen.

De DPR-strijders rukten ook op in de richting van Mariinka en namen een aantal vijandelijke stellingen in ten zuiden van het dorp.

Sinds een week worden de belangrijkste raketaanvallen van de Russische Federatie uitgevoerd in de gebieden langs de belangrijkste frontlinies, voornamelijk langs de lijn Dnjepr-Krivoj Rog. Explosies werden gemeld in de regio’s Mykolaiv, Kharkiv, Zhytomyr en Zaporozhye.

Als reactie op de aanvallen op het grondgebied van Rusland hebben Russische Kalibr-raketten in de nacht van 15 april militaire doelen in de buitenwijken van Kiev getroffen. Krachtige explosies werden gehoord in de stad Belaja Tserkov.

In West-Oekraïne troffen de Russische Kalibr-raketten de laatste grote olieraffinaderij van Oekraïne in Ivano-Frankivsk.

Veteranstoday.com meldt (via een Russisch nieuwskanaal) dat de Amerikaanse president Joe Biden op 13 april een nieuw militair hulppakket van 750 miljoen dollar voor Kiev goedgekeurd, volgens berichten in de media. Volgens bronnen omvat het “pakket” de volgende soorten wapens en militaire uitrusting:

Opmerkelijk is dat het “pakket” gebaseerd is op wapens die voorheen bestemd waren voor het pro-Amerikaanse regime in Afghanistan (Mi-17, M-113, enz.) en betaald zijn uit Afghaanse fondsen die in de Verenigde Staten bevroren waren na de overwinning van de Taliban. Washington heeft dus ook veel geld bespaard ten koste van het “spook van Kaboel”

In Vietnam leed de M113 aanzienlijke verliezen, bij de infanterie kreeg deze gepantserde personeelsdrager de bijnaam “aluminium doodskist”.

Wij merken ook op dat het M-113 pantserpersoneelvoertuig een veteraan uit de Vietnam-oorlog is, 60 jaar oud is en praktisch ongeschikt is voor deelname aan moderne vijandelijkheden.

Wat de nieuwste Switchblade drones betreft die in deze lijst zijn opgenomen, en die nu in de Oekraïense telegramkanalen veel ophef maken als een “nieuw wonderwapen”, herinneren wij eraan dat hetzelfde rumoer gepaard ging met de aankoop door Kiev in Turkije van de Bayraktar TV-2 UAV drones een jaar geleden. “Deskundigen” prolongeerden toen ademloos het onderwerp van de onvoorbereidheid van de Russische Federatie en de LDNR om de “Bajraktars” te bestrijden. Vandaag de dag is er GEEN ENKEL overtuigend bewijs van de doeltreffendheid van de Bajraktars aan het front, maar ze duiken bijna dagelijks op in de verslagen van het Ministerie van Defensie van de RF onder de vernietigden.

  Nog een VS precisiegeleid wapen valt ten prooi aan Russische elektronische oorlogsvoering, zegt VS

Nog niet zo lang geleden werd in Washington met aangekondigd dat men reeds 60.000 anti-tanksystemen aan Oekraïne had geleverd. Op 7 april zei Mark Milley, voorzitter van de US Joint Chiefs of Staff : “Zij zijn zeer, zeer dankbaar voor de 60.000 anti-tank… en ongeveer 25.000 luchtafweerwapensystemen die hun door de Verenigde Staten en onze bondgenoten en partners zijn toegezonden.” Toen realiseerden zij zich echter dat dit aanzienlijk meer was dan hun aanwezigheid in het Amerikaanse leger zelf en zij veegden snel de extra nullen weg.

Tegelijkertijd maken in het Westen maar weinigen van de politieke beau monde zich druk over waar deze hulp uiteindelijk terechtkomt. En komt ze überhaupt ergens terecht, behalve in het vizier van Russische hoge-precisieraketten.

Iedereen bericht opgewekt over de verplaatsing van militaire echelons in de richting van Polen, alsof de oorlog daar al aan de gang is, en niet in Oekraïne. Het Pentagon meldt ongeveer tien vluchten met wapens per dag, en vergeet daarbij te verduidelijken dat deze vliegtuigen niet verder vliegen dan het Poolse Rzeszow en Lublin. Omdat de “boze Russen” hen dat verboden hebben. Geen wonder dat Boris Johnson gedwongen was om met een “fantastische Oekraïense trein” naar Kiev te reizen, in plaats van met een persoonlijk zakenvliegtuig.

In dezelfde geest ontwikkelen zich de bijna-oorlogsinspanningen van de functionarissen van het Kievse regime, dat tegen de achtergrond van de massale overgave van krijgsgevangenen uit de ketel van Mariupol, begonnen is met de voorbereiding van nog grotere ketels op de plaats van de huidige groepering van de OOS van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Volgens sommige bronnen vond de Generale Staf van Kiev niets beters dan hun leger naar drie “versterkte steden” te sturen – Kramatorsk, Slavyansk en Severodonetsk, en daar te wachten “tot de overwinning”, zich verschuilend achter menselijke schilden van vrouwen en kinderen.

De westerse beoordelingen van de komende operaties van de strijdkrachten van de Russische Federatie en de LDNR in de Donbass voorspellen niet veel goeds voor de groepering van de strijdkrachten van Oekraïne die zich daar verschanst heeft.

Tegen de achtergrond van de lijdensweg van de Mariupol-groepering van de Oekraïnse strijdkrachten is dit een werkelijk “briljant” plan. Er is echter geen reden om hier ironisch over te doen. Net zoals er geen echte uitweg is voor de JFO groepering, die beperkt wordt in haar vermogen om op de grond te manoeuvreren en mobiele gevechten te voeren door het ontbreken van een luchtmacht en een volwaardige luchtverdediging (laagvliegende Stinger MANPADS zullen het probleem niet oplossen), en door het groeiend tekort aan brandstof en munitie. Vooral het tweede.

  De Ejaculatie Disfunctie van de V.K. - Mislukte lancering

De Oekraïense autoriteiten, die op militair gebied onbekwaam zijn, hebben dertig jaar lang geen vinger uitgestoken om een eigen productie van granaten van de voornaamste kalibers op te zetten. En de huidige pogingen van Kiev om westerse artillerie van heel andere kalibers te krijgen, zullen het ongelukkige Oekraïense leger met een waarschijnlijkheid van bijna 100% de das omdoen. Want de oude lopen zullen zonder munitie komen te zitten, en de nieuwe lopen zullen de frontlinie misschien niet bereiken.

Tegelijkertijd troosten de politici in Kiev zich, zoals alle amateurs, met de zogenaamd ontelbare mobilisatiemiddelen van Oekraïne, die met miljoenen in de strijd geworpen kunnen worden. Min of meer deskundige militairen geven echter aan dat elke nieuwe golf van gemobiliseerden kwalitatief slechter is dan de vorige. Nu al worden de taken van zo’n ersatz-mobilisatie opgelost, met name door de vervroegde vrijlating van criminele elementen uit gevangenissen en de verwerving van zogeheten terroristen van hen. Het laat zich gemakkelijk raden naar de militaire talenten van dit contingent en zijn vermogen om met succes te vechten. Zelfs als reguliere tanksoldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne hun eigen infanterie van dichtbij met tankkanonnen beschieten, wat kunnen wij dan zeggen van de criminele knapen, die meer gewend zijn om ver in de achterhoede te opereren met koperen boksbeugels.

Niettemin, bij alle uiterlijke verschillen tussen de militaire inspanningen van het Westen en die van de Oekraïense autoriteiten, hebben beide één gemeenschappelijk nadeel – de geringe militaire bekwaamheid van de politieke leiders en zelfs generaals, die niet gewend zijn aan serieuze militaire beproevingen, die tot uiting komt in de vervanging van doeltreffend werk in deze richting door luidruchtige PR-campagnes. Uiteindelijk hebben wij voor ons wat een groot kenner van deze kwestie, Joelian Semenov, bij monde van een Duitse generaal gezegd heeft, namelijk dat deze domkoppen door hun eigen uitrusting vernietigd zullen worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe volgende “grote pandemie”: Publiek wordt nu al schrik aangejaagd met astronomische sterftecijfers
Volgend artikelStudie bevestigt dat de mainstream media het ras van moordenaars verbergen – tenzij ze blank zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Als wij een derde Wereldoorlog krijgen hebben we het te danken aan onze regering en de media die vanaf dag één aan het oorlog hitsen zijn om toch maar zoveel mogelijk burger slachtoffers te maken.

  Walgelijk onze politici met hun dubbele agenda en de media die fake news verspreiden.

 2. De derde wereld oorlog is eigenlijk al begonnen dankzij de Amerikaanse smeerlappen, de idioten van de EU en de NAVO grootheid dwazen die denken dat ze een echt leger hebben !

 3. Rusland leid geen nederlaag , kijk wat verder dan gewone media zelfs in de USA vertellen politiekers dat het allemaal psychologische oorlogsvoering is en Amerika geeft wapens , nee leent wapens op afbetaling dus er word veel geld verdiend aan deze vuile oorlog en dat schip ja dat was afgeschreven en zinkt dan en de onnozelaars van Oekraïne claimen dit dan als hun doen en zo zit je vast in je eigen leugen en escaleert deze oorlog hoor je nog iets van die raket aanval op het treinstation, hoe dom moet je zijn om een raket met een serie nr bijna identiek bij een andere aanval gebruikt af te gebruiken ziet u onze media dit behandelen ?

 4. VIDEO: NAVO verscheept MiG-29’s naar Oekraïne, gedemonteerd, per dieplader

  Het lijkt erop dat Oekraïense MiG-29’s in verschillende delen over wegen worden vervoerd. Het zou interessant zijn als dit is hoe “gedoneerde” MiG-29’s van NAVO-landen naar Oekraïne worden getransporteerd om Russische luchtaanvallen niet te lokken.

  Er komen vandaag onbevestigde berichten uit Rusland dat de Russische Federatie zich voorbereidt om de Oekraïne formeel de oorlog te verklaren als reactie op het zinken van het Russische vlaggenschip “Moskva” op de Zwarte Zee. (Verhaal HIER ) Dit zou de Russische regering in staat stellen te beginnen met massale dienstplicht en economische oorlogsacties.

  15 jaar lang werkte radiopresentator Hal Turner met de FBI; zijn laatste vijf jaar, van 2003-2008, bij de Joint Terrorism Task Force (JTTF). Volgens Assistant Special Agent in Charge, Amy Pickett, van FBI New York City, in een beëdigde getuigenis in de federale rechtbank van Brooklyn, in december 2009, handelde Turner “nationale veiligheid, terrorisme en buitenlandse contraspionage.” Als zodanig heeft de Hal Turner Radio Show contacten binnen de Intelligence Community (IC) over de hele wereld, met wie hij tot op de dag van vandaag contact heeft. Sommige van die contacten geven informatie door aan Turner. . . info zoals dit verhaal. . . die massamedia nooit krijgen, en nooit in de buurt komen!

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/video-nato-shipping-mig-29-s-into-ukraine-disassembled-by-flatbed-truck

 5. Voor wat het waard is

  MOSKOU, 16 april – RIA Novosti, Viktor Zvantsev. Een vierdaagse omsingeling, de liquidatie van de nationalistische bataljonscommandant en sluipschutterduels – felle straatgevechten gaan door aan de rand van de metallurgische fabriek Azovstal. Mariniers van de 810th Aparte Guards Brigade van de Zwarte Zeevloot en eenheden van het DPR-leger zijn dicht bij de fabriek gekomen en bereiden zich voor op een aanval. Over de situatie op de linkeroeverposities – in het rapport van RIA Novosti.
  menselijke schilden

  Azovstal en de voorhoede van de oprukkende troepen zijn slechts door één blok van elkaar gescheiden. De vooruitgang wordt hier, net als in andere sectoren van het front, tegengehouden door menselijke schilden: waar mogelijk verschuilen de nationalisten zich achter burgers. Poliklinieken, kraamklinieken, kleuterscholen en scholen zijn de favoriete uitvalsbasissen voor de terugtrekkende Azov-bevolking.

  https://ria.ru/20220416/mariupol-1783790153.html

 6. Als ik Poetin was, zou ik eerst de mogelijke vliegvelden buiten gebruik stellen; en de grensovergangen met sateliet bewaken; bij binnenkomst transporten: gelijk een paar “Dolken”erop.
  Of kleine groepjes in de buurt stationeren, die die transporten stoppen, of aanvallen voordat ze in Oekraine zijn.

  EU, Nato, USA SMEEKT om WO3… en ze krijgen het, vrees ik

  Enig mogelijke verandering: als le Pen wint volgende week; dat kan een verandering triggeren, zelfs de downfall van EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in