Het zou nodig zijn om elke pseudojournalist die gespecialiseerd is in Covid, geld, financiën, economie, geopolitiek, diplomatie, kortom elke stenotypist in dienst van de elites, te verplichten deze tekst te lezen en hem/haar een schriftelijke ondervraging te laten doen, met een kritische analyse. Deze kwaliteitstekst legt een standpunt bloot dat pijn doet, maar dat u moet weten… u bent het waard! schrijft Bruno Bertez.

Geschreven door een Rus.

Wij zijn de wereldkampioen slachtoffer van de sancties geworden, en hebben de vroegere koploper Iran overtroffen. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben al hun kaarten op tafel gelegd, en zelfs mijnen laten ontploffen die hun meer schade toebrengen dan ons.

Een voorbeeld is het bevriezen van dollars en euro’s uit onze reserves. Wij hebben 300 miljard dollar verloren, die wij over ongeveer een jaar weer zullen hebben. De VS en de EU hebben hun reputatie verloren, omdat een willekeurig in gebreke blijven van de dollar en de euro automatisch de geleidelijke terugtrekking van dollars en euro’s uit de categorie reservevaluta’s tot gevolg zal hebben.

Zogenaamd “papiergeld” (fiat) is eigenlijk maar een kwitantie, een belofte om in de toekomst goederen te leveren. Stelt u zich voor dat u Sam een kar met mest brengt. Sam geeft u een ontvangstbewijs: Ik, Sam Smith, paspoort zo-en-zo, woonachtig aldaar, beloof aan Vasilij een iPhone 14 te leveren in perfecte staat. De volgende dag, na het scheren, komt u bij Sam voor een iPhone. En Sam zegt u – u bent Rus, maak dat u wegkomt voordat ik een geslachtsorgaan op mijn bon teken.

Dit is wat er met de dollars en de euro’s gebeurd is. Het hele dorp zag dat de bonnetjes van Sam niet betrouwbaar waren, want Sam hield zich als koopman niet aan zijn woord.

De Amerikanen en Europeanen zouden niet zo getroffen worden als de roebel instortte. Zij hebben de goudreserves van andere landen – Iran, Venezuela, Syrië – al bevroren. De beleggers waren daar zeer door geërgerd, want beleggers laten zich niet voor de gek houden, maar de situatie was toch anders: het ging om kleine bedragen op wereldschaal en de financiële systemen van de aangevallen landen stortten na de Amerikaanse aanval in een keten in elkaar. Het bevriezen van de goudreserves van de kleine onbeloonde landen werd niet alleen gezien als oplichterij, maar ook als een agressie, een willekeurige uiting van geweld. De beleggers waren bereid dit te aanvaarden.

Maar de roebel stortte niet in na de Amerikaanse aanval, integendeel. Op dit moment, dat ik dit artikel schrijf, handelt de roebel op ongeveer 78 of 80 roebel voor de dollar, wat niet veel verschil is dan de 79 roebel voor de dollar van oktober, en nog steeds lager dan de piek waarop de dollar sprong in het midden van de valutacrisis van 2014-2015.

In feite kochten wij voor die gestolen 300 miljard dollar een unieke historische kans om onze eigen reservemunt, de energieroebel, te creëren. Misschien was het de moeite en de straf waard.

De Amerikanen daarentegen bleken de ongelukkige jager in de grap te zijn, die een dubbelloops jachtgeweer in het hol liet glijden. De jager probeerde de slapende beer neer te schieten en haalde de trekker over, maar het geweer miste en de beer werd wakker…

  Meer tekenen van de naderende storm

Zo hebben de Verenigde Staten en de EU al bijna al hun financiële en economische wapens tegen Rusland gebruikt. Maar hier is het spel helemaal niet in hun voordeel: het is alsof je met je tanden door een autowiel probeert te bijten. In feite is dit de reden waarom de Westerse politici nu zo hysterisch ruzie maken. Rusland is een probleem dat hun financiële systeem kapot maakt en dat zij niet kunnen oplossen.

De voornaamste reden waarom het Westen in zo’n weinig benijdenswaardige situatie terecht is gekomen, is de natuurlijke verandering in onze wereld.

In de 21e eeuw heeft het eens zo machtige Westen een leren harnas aangetrokken en zijn kont met veelkleurige veren versierd, en het Oosten, aangevoerd door China, heeft geleidelijk het industriële en technologische leiderschap van het Westen overgenomen.

Laten we eens kijken hoe de high-tech export van de verschillende landen in de loop der jaren veranderd is:

1990 – De Verenigde Staten zijn de leider, Japan is tweede, Duitsland derde. China staat zelfs niet in de top tien.
1991 – China is de leider, de V.S. staat met een kleine marge op de tweede plaats, Duitsland en Japan zitten vlak achter de V.S. Het verschil tussen de eerste en de vierde plaats is klein.

JAAR 2019. China is leider. Duitsland staat op de tweede plaats, op 3,5 (!) keer achterstand. Singapore is derde. De Verenigde Staten staan op de vierde plaats, ongeveer 5 keer achter China. De high-tech uitvoer van China is groter dan die van de top tien Westerse landen samen.

De mensen zijn erg inert, vooral de volwassenen, dus de Westerse politici leven er nog mentaal in, halverwege de jaren 2000, toen de V.S. en China op gelijke voet vochten.

Er zijn echter sindsdien al 15 jaar voorbij en de VS zijn achterop geraakt, ze zijn volkomen hopeloos. Ze worden alleen overeind gehouden door de traagheid van de dollar, die vóór de wanbetaling in februari een volwaardige reservevaluta was.

Hebt u al gehoord van Wenzhou? Kunt u het op de kaart vinden? Ik ben er zeker van dat u dat niet kan. Hoe dan ook, kort geleden werd Wenzhou als achtergebleven beschouwd, er bestond zelfs de term “arm als Wenzhou”. Tegenwoordig, dankzij het oplevende kapitalisme, is Wenzhou booming. Er zijn veel fabrieken van verschillende industrieën – de stad is bijvoorbeeld een wereldcentrum voor de productie van laagspanningsapparatuur.

Hier is een 14 minuten durende video voor u – u zou ook alleen maar met een auto door de straten van Wenzhou kunnen rijden, zonder een parade-opname vanuit een quadcopter van nieuw gebouwde wolkenkrabbers of andere opgesmukte beelden voor toeristen.

Nogmaals, ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat Wenzhou naar Chinese maatstaven een kleine stad is, een backwater, een regionaal centrum van de provincie Zhejiang. 9,5 miljoen mensen is een peulenschil naar Chinese maatstaven, bijna een dorp.

Het Zhejiang kledingbedrijf Semir Garment (de merken Semir en Balabala, die u niet kent, in tegenstelling tot de Dolce en Gabbana homo’s), het schoenenbedrijf Aima, de huishoudelijke apparatenfabrieken General Electric en Schneider Electric (ja, ja, het komt er allemaal vandaan), zijn in Wenzhou gevestigd, evenals de staalfabrieken van de Shagang groep. Zij hebben zelfs drie jaar geleden de metro gelanceerd.

  Dit is waarom Rusland een nieuwe aanval doet op de Oekraïense regio Charkiv

En ter vergelijking, Brussel, de hoofdstad van de NAVO-slagers.

Met al mijn liefde voor de historische straten van oude steden, is het een hopeloze provincie. De Verenigde Staten en de Europese Unie zijn niet meer op het niveau waarop zij kunnen hopen met Azië te kunnen concurreren.

En terwijl wij alleen naar China kijken, is er ook nog India, waarvan de bevolking bijna gelijk is aan die van China, en waar de toptechnologie zich nu in een zeer hoog tempo ontwikkelt.

In het Westen is het gebruikelijk om grapjes over India te maken in de traditionele vormen van toilethumor. Maar India is groot, het heeft alleen al ongeveer 5 miljoen programmeurs. En aangezien alles in orde is in het goed geoliede Indiase brein, verandert kwantiteit onvermijdelijk in kwaliteit.

Maar er is ook Indonesië met een bevolking van 280 miljoen. Pakistan – 230 miljoen. Brazilië – 210 miljoen … en in elk land is er nu Internet, is er toegang tot onderwijs, zijn er mogelijkheden om fabrieken en laboratoria te bouwen.

Het Westen beschouwt zichzelf alleen als “de hele wereld” omdat het nog niet genoeg op de neus is geslagen.

Toevallig geeft Rusland het nu die klap: met de steun van Azië, Afrika en Latijns-Amerika. En het Westen kan absoluut niets tegen ons uitrichten, want het ligt ook achter op ons wat het aantal kernkoppen betreft.

Wij hebben niet zoveel kernwapens als in de Sovjettijd, maar wij hebben er genoeg om de Verenigde Staten zo nodig het Stenen Tijdperk in te sturen. Het gevolg is dat de V.S. op een stoel zit te wiebelen, op de nagels bijt, scheldwoorden schreeuwt… maar toch bepaalde grenzen niet overschrijdt.

Amerika’s positie lijkt hopeloos.

China bereidt zich voor om de Verenigde Staten economisch te verpletteren, en er is weinig kans op detente, aangezien het Westen zich de afgelopen eeuwen absoluut beestachtig gedragen heeft tegenover China, en aangezien het Westen duidelijk pas over zijn gedrag zal gaan nadenken als het een volwaardige crisis geleden heeft, een volwaardige en verwoestende nederlaag.

Het Westen kan China geen kritieke schade toebrengen, want daarvoor moet China van Rusland geïsoleerd worden, wat technisch onmogelijk is – wij delen een landgrens met China. Wij voorzien China van voedsel en koolwaterstoffen, dat is meer dan genoeg voor een economische overwinning op de Verenigde Staten, welke blokkades de Verenigde Staten ook opwerpen.

Er is geen manier om eerst Rusland te vernietigen en dan China – militair is Rusland te sterk.

Misschien, als de Amerikanen zich niet zo agressief hadden opgesteld, als zij de NAVO-bases niet naar het Oosten hadden verplaatst, als zij niet onvermoeibaar revoluties en burgeroorlogen hadden aangewakkerd op het grondgebied van de voormalige USSR, had hun hegemonie nog wat langer kunnen duren.

In vrede leven gaat de Amerikanen echter niets aan. Zij zijn dom, arrogant en hebzuchtig. De Verenigde Staten zijn het conflict met het Oosten gaan verergeren en, naar het schijnt, hebben zij verloren.

  Harde beelden van dubbel bloedbad: Iskander vaagt 128e Oekraïense Brigade weg in Zaporizhzhya - Trainingscentrum in Lviv verwoest

Weet u nog, dat ik u gezegd heb dat wij de speerpunt van China zouden worden, gericht op het hart van het Westen? En u vraagt zich af waarom Rusland? Wel, zoals u ziet, was het niet mogelijk om het zich anders voor te stellen: geografie is onvermijdelijk.

Poetin heeft geprobeerd vriendschap met Europa te sluiten, hij heeft hun allerlei opties aangeboden die voor hen voordelig zouden zijn geweest – maar nee, het is niet gelukt. Zelfs de Duitsers, logische en bedachtzame mensen die alles op een rekenmachine berekenen, konden het niet laten om toe te geven aan de algemene Europese Russofobie.

Europa heeft zijn lot gekozen. En het lot voor Rusland gekozen. Wat u nu ziet is de dood van Europa. Ook al gaat het niet om nucleaire aanvallen op industriële centra, Europa is verdoemd.

In een situatie waarin de Europese industrie het zonder goedkope Russische energiedragers en grondstoffen moet stellen – en China diezelfde energiedragers en grondstoffen tegen gereduceerde prijzen zal gaan krijgen, kan er van een echte Europese concurrentie met China geen sprake meer zijn.

Het gevolg zal zijn dat letterlijk alles daar in elkaar zal storten, na de industrie zal het de landbouw zijn, de welvaart en de sociale zekerheid zullen instorten, er zal honger, banditisme en chaos ontstaan. Ik geloof zelfs niet dat de overgang naar het nazisme deze staten nog kan redden; de decadentie is te ver gegaan, er zijn te veel parasieten gekomen die zich tegoed doen aan de Europese winsten.

En bij dit alles zullen de Europeanen de Russen de schuld geven. Daarom zullen zij op ons afstappen, een klap in het gezicht krijgen, zich het bloed afwassen – en weer op ons afstappen

Op een gegeven ogenblik zal het uitdraaien op de verglazing van sommige Europese hoofdsteden, en op het zinken van het “eiland der schurken” onder het waterpeil in het Engelse Kanaal. Zij zijn dom, zij zullen niet kalmeren. De geschiedenis leert dat zij niets leren.

Niemand bekommert zich om Oekraïne. Oekraïne is slechts een plaats, een slagveld waar Rusland besloten heeft Europa te bestrijden.

Zij hebben het concept van “klein bloedvergieten op vreemd grondgebied” toegepast. Het is jammer voor de normies, maar zij hebben er zelf schuld aan – zij wilden de Euro elites echt behagen, dienen, en nu hebben zij het gedaan.

Trouwens, Europa heeft de voorgestelde voorwaarden volledig aanvaard en is ten oorlog getrokken – nu verscheept Tsjechië ongeveer 1000 T-72 en BMP-1 tanks uit zijn voorraden naar Oekraïne. Nu worden ze op spoorwegperrons vervoerd.

Overigens is dit niet slecht voor ons – wij hebben de kans om het grootste deel van deze lading tijdens het vervoer te vernietigen, de rest zal neerstorten en breken, en de NAVO zal nog eens duizend tanks verliezen. Dat is waar het in deze oorlog om gaat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Peter McCullough: COVID-19 prik dodentelling “Is erger dan een oorlog”
Volgend artikelRussische Ministerie van Defensie: Slowaakse S-300 kort na levering vernietigd in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “Prachtige” uiteenzetting, helemaal mee eens!
  Het westen is gedoemd, eigen schuld maar erg voor 20-30% van de inwoners die een andere uitkomst voor ogen hebben en nog wel zelf kunnen denken.

  • Twan, deze 20-30% gaat het grotendeels overleven. ‘Survival of the fittest’, zij die zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden kunnen overleven. Dit zijn waarschijnlijk de ongevaccineerden, de mensen die dit hebben zien aankomen en zich hebben voorbereid (voor zover dat mogelijk is, te beginnen met het beschermen van hun natuurlijke immuniteit).

   • Precies en maar zo snel mogelijk preppen dit zal de slang Kaag niet zo leuk vinden en het verhaal van die Bosniër goed doornemen hoe te overleven🧐🤔😜💉🖕

 2. De video van Wenzhou gezien. (Goede muziek er onder in de 1e helft), maar het is daar een grote betonzooi. Wie wil daar nu leven? Ziet er allemaal gelikt uit maar daar wonen simpelweg te veel mensen op elkaar. Die video van Brussel is wel tekenend voor het westerse verval, al die oude meuk. Verder zeer goed artikel maar je wordt er niet vrolijk van hoe we er nu voorstaan.

 3. “The sanction genie can’t be put back into the bottle, and the world is now slowly marching toward a commodity-backed rather than “faith” backed currency system, which is running out of faith which each passing day.” (Matt Piepenburg)
  De waarde van geld gebaseerd op enkel lucht (vertrouwen), zoals de Euro en de Dollar, zal dag na dag verder gaan verminderen.
  “Paper money eventually returns to its intrinsic value – zero ” (Voltaire)

 4. Laat uw kinderen chinees leren!
  Chinese scientists develop world’s first hybrid AI chip – CGTN
  Thorium and Molten Salt Reactors in China and Elsewhere | NextBigFuture.com
  China EMP attack – Summarized by Plex.page | Content | Summarization

 5. China met zijn sociale credits en zijn vele, vele interneringskampen. Waar je als politieke activist je mond niet open mag doen. China waar dezelfde specifieke groep de macht al lang gekaapt heeft als in Europese landen, de USA etc. Lekker iedereen tegen elkaar uitspelen. Vijandsdenken en doemdenken zaaien. En hier in NL worden geen grapjes over computergenieen uit India gemaakt en ook de Indiase architect Ashok Bhalotra, recent overleden, was hier zeer gevierd. Het was Engeland die India koloniseerde en die grapjes zullen daar wel gemaakt worden. Gefrustreerd als de engelsen zijn door de velen Pakistaanse mensen met Engels paspoort die kozen om in de UK te gaan wonen, net als in NL de Surinamers. Lang leve de Kolonisatie. Wie heeft dit allemaal met een ver vooruit ziende blik georkestreerd. En de USA dollar door goud gedekt??? Jaren geleden was dat in ieder geval losgelaten. Inmiddels een deal met de zoon van Ghadaffi dus misschien hebben ze al die milliarden die Ghadaffi in de woestijn verborgen had wel geconfiskeerd. Ik herinner me nog dat ze het geparkeerde goud van Duitsland een aantal jaren geleden kwijt waren. Ook schijnt tijdens 9/11 heel veel goud uit building 7 verdwenen te zijn. En auteurs proberen maar te blijven komen met politieke interpretaties zonder dat ze enige kennis van zaken hebben, occulte zaken, over wat er werkelijk speelt. Wie zich nog afvraagt hoe China ineens aan zoveel miljonairs komt moet de film China Blue eens kijken. En ook de Apple Iphone is berucht. Arbeiders die massaal liever zelfmoord kozen ipv daar te werken. Oplossing Apple ? Netten rondom het gebouw spannen. Italie schijnt inmiddels het Chinese social credit systeem geintroduceerd te hebben.

 6. De hebzucht en de ondergang van Europa je hoefde daar niet voor geleert te is mijn mening ook de elite zullen alles kwijt raken de armen die al niets hebben zullen niet hoeven te vechten voor hun vrijheid die komt van zelf wij moeten nu slim zijn en misbruik maken van het falen van de rijken laat ze zelf maar ten strijde trekken dan moet je eens zien hoe snel zo een oorlog dan gedaan zou zijn.

 7. Moeder natuur is hier al lang korte metten mee aan het maken.

  Over heel de wereld en het erger ervan is dat ze dit al lang weten over heel de wereld.

  Dit is allemaal afleiding.

  En het mooie hiervan is dat je die mensen kunt bellen die in die gebieden wonen waar nu al die natuurrampen zijn.

  Ik zeg overigens niet dat dit door het broeikaseffect komt! Het zal misschien echt wel mee helpen maar volgens mij gebeurt dit altijd eens in de zoveel jaar. Maar dat het gebeurt is heel makkelijk na te gaan.

  Het is op de meeste plekken echt enorm koud en we zitten nog in een ijstijd wat heel veel mensen niet weten.

  Dit is heel makkelijk na te gaan.

  En deze andere beweringen die hier staan zijn echt totaal helemaal niet makkelijk na te gaan.

  Ik ben sowieso tegen oorlog en volgens mij wil over het algemeen de bevolking zelf haast nergens oorlog.

 8. Het jaartal van de economische machtswissel is verkeerdelijk uit het originele artikel overgenomen.
  Het is 2004, niet 1991.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in