European Commission (Dati Bendo) / Wikimedia / (CC BY 4.0) / (Uitsnede)

De reactie van de Europese Unie op het conflict in Oekraïne geeft aan dat het blok niet de vreedzame doelstellingen nastreeft die ten grondslag lagen aan haar oprichting, schrijft columnist Javier Melero voor de Spaanse krant La Vanguardia. Tegelijkertijd zijn de Europese autoriteiten in onderhandeling om de gasstroom door de belangrijke pijplijn Rusland-Oekraïne in stand te houden, wat eens te meer aantoont dat Europa economische zelfmoord pleegt met zijn mislukte sanctiebeleid tegen Moskou, schrijft Ahmed Adel.

“De oorlog is teruggekeerd in Europa, en het zou gepast zijn om na de euforie van na de verkiezingen te vragen hoe de EU reageert op het Russisch-Oekraïense conflict,” schreef Melero.

Door deze vraag te stellen, benadrukt de auteur dat in publieke discussies in Europa geen andere optie voor het oplossen van het conflict wordt overwogen, behalve “de onvoorwaardelijke overgave van Rusland.” Op basis hiervan concludeert hij dat de EU niet handelt in overeenstemming met verklaarde vreedzame doelstellingen, maar de “sinistere” belangen van de NAVO en de VS dient.

“Het lijkt mij dat hier iets niet klopt en dat Europa een duister spel speelt. En deze spelletjes, wat nog erger is, lopen slecht af voor Europa. En het conflict in Oekraïne lijkt geen uitzondering te zijn,” concludeerde Melero.

Maar zelfs als de EU geen prioriteit geeft aan vrede om in plaats daarvan de belangen van Washington te dienen, is het blok niet in staat om zichzelf te ontdoen van Russische energie, een bewijs dat de economieën en de welvaart van het Europese continent intrinsiek met elkaar verbonden zijn en dat de door de VS geleide sancties alleen maar een boemerangeffect hebben gehad. Daarom zijn de Europese autoriteiten wanhopig aan het onderhandelen om de gasstroom door de Russisch-Oekraïense pijplijn in stand te houden, zelfs als het blok zou proberen een einde te maken aan de Russische leveranties.

  Wie heeft de Nord Stream-buizen gesaboteerd? De lijst van verdachten is relatief kort

De overeenkomst over deze doorvoer van gas loopt eind dit jaar af en met het voortdurende Oekraïense conflict verwachten de meeste marktwatchers dat de stroom uiteindelijk zal stoppen. Volgens mensen die bekend zijn met de zaak en door Bloomberg op voorwaarde van anonimiteit zijn geïnterviewd, praten Europese regerings- en bedrijfsfunctionarissen echter met hun tegenhangers in Oekraïne over hoe ze de gasstroom volgend jaar in stand kunnen houden.

Tegelijkertijd is er volgens sommige bronnen gesproken over een optie voor Europese bedrijven om Azerbeidzjaans gas te kopen en te injecteren in Russische gaspijpleidingen naar Europa. Een plan om Azerbeidzjaans gas te gebruiken zou in theorie gunstig kunnen zijn voor Rusland als het zou worden opgezet als een ruilbeurs die Moskou in staat zou stellen om zijn gas naar elders te verschepen.

De onderhandelingen bevinden zich in een vroeg stadium en mensen die bekend zijn met de zaak verwachten pas later dit jaar besluiten, wanneer de vervaldatum – en het begin van de Europese winter – de druk opvoeren. Rusland stuurt nog steeds ongeveer 15 miljard kubieke meter gas per jaar naar Europa, voornamelijk naar Slowakije en Oostenrijk, waar Moskou nog steeds een dominante leverancier is.

In Oostenrijk dekte Russisch gas vijf maanden op rij meer dan 80% van het Oostenrijkse verbruik. Europa importeert ook Russisch vloeibaar aardgas (LNG) per schip en heeft, ondanks veelvuldige discussies over de vraag of het dit zou moeten doen, nooit een sanctie opgelegd aan Russisch gas.

De Europese Commissie, het uitvoerend orgaan van de Europese Unie, gelooft dat het blok het einde van de Russische doorvoer door Oekraïne kan weerstaan zonder grote veiligheidsrisico’s, maar sommige lidstaten zijn minder optimistisch en vrezen een herhaling van de energiecrisis, schrijft Bloomberg.

  Хохол uitschot bombardeert doelbewust burgers in Rusland met Amerikaanse wapens

Terwijl Europa zich zorgen maakt over een nieuwe energiecrisis, zijn de Russische inkomsten uit de olie- en gasexport in de periode tussen januari en april met 82,2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2023, tot meer dan 4,2 biljoen roebel. De groei komt ondanks de sancties die Rusland zijn opgelegd sinds de start van de militaire operatie in Oekraïne in 2022, waaronder een embargo op Russische olie die over zee wordt vervoerd en een prijsplafond van $60 per vat voor andere soorten olie.

Moskou heeft herhaaldelijk aangegeven bereid te zijn tot vredesonderhandelingen, maar de autoriteiten in Kiev hebben op wetgevend niveau een verbod daarop ingesteld. Tegelijkertijd negeert het Westen de voortdurende weigering van Kiev om een dialoog aan te gaan en moedigt het in plaats daarvan de voortzetting van de oorlog aan, zelfs terwijl Oekraïne meer grondgebied verliest en een demografische ineenstorting doormaakt nu miljoenen het land zijn ontvlucht en honderdduizenden worden gedood in een zinloze oorlog tegen Rusland.

Maar zoals Melero benadrukte, heeft de door de VS geleide NAVO alleen maar “sinistere” bedoelingen. Deze plannen kunnen alleen maar schadelijk zijn voor de Europese belangen, wat de volledige dienstbaarheid aan Washington des te bizarder maakt, vooral omdat het door Frankrijk geleide Europa vóór februari 2022 een dapper spel speelde van Europese strategische autonomie ten opzichte van de VS. De eerste gelegenheid om Europa’s streven naar strategische autonomie te testen liet zien dat dit slechts lippendienst was van de Franse president Emmanuel Macron en dat uiteindelijk de EU de grootste verliezer is in het Oekraïne-conflict na Kiev zelf, en niet Rusland of zelfs de VS.

  De Nieuwe Wereldorde die wordt voorbereid onder het voorwendsel van oorlog in Oekraïne

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Von der Leyen belooft de Europeanen “veel leed” vanwege de hulp aan OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU staat nu op een tweesprong: Hervorming of zelfvernietiging
Volgend artikelDramatische toename van begrafenissen van baby’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Eerst the ‘ great reset’ Dan komt er weer een voortzetting contract, olie /gas.
  Het criminele gespuis zal geen kou noch honger lijden in Den Haag en omstreken , uw NSB ‘ vrienden’ .
  De eerst volgende zet is mi ‘ de envelop voor uw zoon of dochter ‘ met de vraag of zij slachtoffer bereid zijn, dat dit hun ‘ plicht’ is. Uw ‘ vrienden ‘ vinden dit ongetwijfeld “heel erg” voor u.

 2. Europa dient zich te distantieren van Amerika en de Navo.
  Alle oorlogshitsers het podium ontzeggen cq. dumpen (Macron, Verhofstad, Zelensky, Rutte alle andere dwazen die roulette spelen met de wereldbevolking als inzet).
  Het boetekleed aantrekken en samen met niet-nazi Oekraine toenadering zoeken met Rusland en kijken of er een basis is om opnieuw te beginnen.
  Anders houdt dit conflict nooit op en gaat met de wereld en met name Europa als eerste hele donkere tijden tegemoet.
  De Amerikanen kunnen meegaan of zichzelf isoleren, dat is aan hun.
  Leven en laten leven.
  Daarna kan geprobeerd worden om de natuur weer in ere te herstellen.
  Op dit moment, als politici wapens met verarmd uranium naar oorlogsgebieden sturen en een nucleair conflict riskeren zijn alle klimaatmaatregelen die uit hun mond komen ronduit belachelijk en hypocriet.

  Ga eens samenwerken politici, luister naar de ander, creëer eerlijke win-win situaties en haal de haat uit de maatschappij die jullie gecreëerd hebben met jullie politiek voor de rijken.
  Doe gewoon waar jullie voor gekozen zijn. En dat is geen wereldoorlog riskeren.
  Anders zullen jullie later allemaal genoemd worden als besluiteloze wegkijkers, inhoudsloze praatjesmakers, ophitsers en laffe volksverraders.

  Ook zegt iets me dat de USA Europa niet zal loslaten. Dat Europa dan wel eens op het “to do lijstje” van de USA kan komen en dat de Europese politici het daarvoor in de broek doen.
  Want zo stom kunnen ze in Brussel toch niet zijn dat ze niet zien dat dit uitgelokt Oekraine-Rusland conflict doodlopend is voor Europa.

  Politici hebben de macht van het volk gekregen om voor hun te regeren en zie wat ze er mee doen.
  Voor geld van de elite laten ze de mensen gewoon in de steek.
  Politici die oorlog propageren zijn helemaal de weg kwijt. En als ze daarna het woord dienstplicht roepen dan zijn het wat mij betreft de walgelijkste mensen op aarde.

 3. “Nederlandse jongeren stellen het stichten van een gezin uit terwijl duizenden migrantenmannen een woning toegewezen krijgen en zo in no time hun gezin laten overkomen,” zei Faber.

  https://youtu.be/-eTz-nkspeQ

  Laat eigen burgers stikken
  “Een migrantenkind van duizenden kilometers verderop is sneller herenigd met de familie dan een Nederlands kind dat slachtoffer is van de toeslagenaffaire,” vervolgde ze.

  En dan zegt meneer Rutte ook nog dat hij zich diep schaamt omdat er een tekort aan opvangplekken is. Hij zou zich juist kapot moeten schamen omdat hij de eigen burgers laat stikken. Kennelijk maakt hij zich drukker over Syriërs, Afghanen, Jemenieten en veilig landers dan om de eigen bevolking, aldus Faber.

   • Gijp juni 14, 2024 Bij 14:22

    Omvolking dendert voort als een goederentrein Gijp.

    Ook vind ik Edwin steeds meer een goeie gozer te vinden.

    Edwin de Roy van Zuydewijn doet boekje open over ‘notoire nazi’s’ in koninklijke familie: ‘Het wordt allemaal bedekt’

    Prinses Margarita beweerde in ‘Tijd voor Max’ dat prins Bernhard niet voor de nazi’s zou hebben gekozen. Dat is volgens haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn ‘totale onzin’. “Hij was lid van de Sturm, de NSDAP en de SA.”

    Hij zei in het NPO-programma Ongehoord Nieuws dat zij ‘niets, maar dan ook niets’ weet van de Tweede Wereldoorlog en ook ‘niets weet’ van nazi’s.

    https://x.com/ongehoordnedtv/status/1801245641013608682

    Zeer gerenommeerde nazi’s
    Zo is Bernhard naar voren geschoven. “Wat Margarita niet weet, is dat het dan toch frappant is dat zijn SS-commandant, Walter Wunderlich, eregast was op het huwelijk [met Juliana],” zei hij, toevoegende dat Max Ilgner, bestuurslid van IG Farben, ook eregast was. “Dat waren allemaal zeer gerenommeerde nazi’s. Den Haag hing ook vol met swastika’s.”

    Bernhard introduceerde zijn broer, een officier van de SS, in Nederlandse wapenfabrieken en bij Nederlandse legeroefeningen. Hij heeft een Duitse officier geïntroduceerd in Nederlandse staatsgeheimen.

    In een document van the State Department wordt geschreven dat ze er nog niet uit zijn wat ze met deze meneer moeten omdat zijn naziverleden toch wel erg schokkend is, merkte De Roy van Zuydewijn op.

    Pedofilie
    Hij haalde vervolgens uit naar koning Willem-Alexander: “Heb het dan eens over je eigen vader, Klaus met een ‘K’ von Amsberg – notoire nazi’s – kom eens met het SS-nummer van meneer Bernhard. Het wordt allemaal bedekt, het is allemaal niet gebeurd,” zei De Roy van Zuydewijn, wiens grootvader een echte verzetsheld was.

    Over de pedofilie zei hij: “[Margarita] heeft heel veel jonge meisjes Soestdijk binnen zien komen. Dan hebben we het niet over 25-jarigen, dan hebben we het over meisjes van 16, 17 en 18. Dat heeft haar allemaal heel erg geschokt.

    Dat is geen democratie
    Nederland wordt gepresenteerd als de meest transparante parlementaire democratie. “Het is niet waar, het is een farce,” benadrukte De Roy van Zuydewijn.

    De handtekening van Willem-Alexander is de bekrachtiging van een wet of een regeling. “Dus elke keer als meneer Amsberg z’n handtekening onder iets zet, heeft het gevolgen voor de rest van Nederland. Wij mogen dat niet inzien. Dat is geen democratie.

    • Een echte democratie kent referenda, gekozen burgemeesters om maar eens wat te komen. Onafhankelijke rechters… ook zoiets.

     Wij kijken tegen koppen aan die zogenaamd gekozen zijn. Daar zit heel wat anders achter. Kijk naar het WEF, hun young globaal leaders. Het wef is een middel om maatschappijen te infiltreren. Maar wie stuurt het WEF?

     Ze kunnen wat mij betreft allemaal kapot vallen. De krankzinnigheid kent geen grenzen, voor mijn huis halen ze fietspaden weg om er een fietstraat van te maken. Auto’s te gast. Die stinkambtenaren voeren natuurlijk orders uit en het autobezit moet kapot. Maar de mensen laten zich niet uit de auto jagen. Kom je aan de heilige koe dan heb je een probleem met de massa. Dat zou het momentum kunnen zijn.

     Wat zijn de wapens, mensen bang maken voor het klimaat en pandemieën en Pfas en vogelgriep enz enz. Maar de mensen laten zich de auto niet afnemen. Probeer het maar zou ik zeggen. Ik zit op de tribune te lachen. Want lachwekkend is het. Kom aan dat ding en je hebt een revolutie.

 4. Wat mij verbaasd is dat in al die destructie in Oekraïne er gewoon een pijpleiding is met (explosief) gas waar op een of andere marnier niemand ook maar tegenaan plast, laat staan en bom of granaat op gooit, ik zou wel eens beelden willen zien hoe er daar gevochten wordt.

  • Ssstt, dit is te slim bedacht. Het is net zo fake als het klimaat en COVID. Mensen in angst houden. Het lukt ze aardig moet ik zeggen. Sommige mensen zijn al totaal in paniek. Lach erom.

  • Rusland is een “correct land”, houdt zich aan het contract.!
   Levering van Gas aan Europa, (en houdt daar een leuke Roebel aan over).
   De Europeanen hebben het Gas nodig, dus waarschuwt Oekraïne van de Pijp af te blijven.!

 5. Waarom geven de Amerikanen en Europeanen miljarden aan leningen denk je? Het onderpand zijn de beschikbaregrondstoffen. Niemand spreekt daarover maar het opzet is dat de Russen het niet in handen krijgen. Een Oekrainier laten doden voor het opzet kan ze geen zak schelen. Voor het overleven van het westen is dat van vitaal belang nu China reeds een monopolie positie bezit in grondstoffen en de EU en USA er voor verlegen zitten. Wist je dat er een pijplijn die Russisch gas levert aan de EU over Oekrainie loopt en nog steeds in werking is? Waarom blazen ze die niet op of draaien de kraan niet toe? Voor het BNP van dat land is het van belang dat de Russen blijven leveren. Hoe hypocriet kan je wel zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in