Er staan drie nieuwe stukken in de Economist met de Oekraïense generaal Zaluzny.

Het eerste is een interview:

De tweede is een opiniestuk geschreven door Zaluzny zelf:

The commander-in-chief of Ukraine’s armed forces on what he needs to beat Russia – Economist – 1 november 2023
Technologie is de sleutel nu de oorlog “positioneel” wordt, zegt Valery Zaluzhny

Het opiniestuk is de korte versie van een langer essay van Zaluzny dat ook beschikbaar is op de Economist-site:

MODERN POSITIONAL WARFARE AND HOW TO WIN IN IT – Economist – 1 november 2023

Zaluzny’s centrale stelling is dat de oorlog zich momenteel in een impasse bevindt. Het is een positionele oorlog geworden, waarin geen grote manoeuvres meer mogelijk zijn. Hij vergelijkt het met de oorlog in Europa in 1917. Daar vond volgens hem alleen een verandering plaats door de introductie van nieuwe technologieën (zoals tanks), schrijft Bernhard.

Zaluzny erkent dat de winnaar op lange termijn in een positionele oorlog Rusland zal zijn:

Door vele subjectieve en objectieve redenen verschuift de oorlog in het huidige stadium geleidelijk naar een positionele vorm, een uitweg die historisch gezien altijd moeilijk is geweest voor zowel de strijdkrachten als de staat als geheel. Tegelijkertijd is de verlenging van een oorlog in de meeste gevallen gunstig voor een van de partijen in het conflict. In ons specifieke geval is dat de Russische federatie, die hierdoor de kans krijgt om haar militaire macht weer op te bouwen en uit te breiden. Daarom zijn de kwesties van het begrijpen van de oorzaken van een dergelijke situatie, het vinden van mogelijke manieren om eruit te komen en het veranderen van de aard en het verloop van deze oorlog ten gunste van Oekraïne van bijzonder belang in de moderne omstandigheden.

  No Shit!

Zaluzny denkt dat nieuwe technologieën de manier zijn om een einde te maken aan de patstelling in positionele oorlogvoering. Zijn oplossing is om te vragen om, en flink te investeren in, bepaalde gebieden die Oekraïne een voordeel kunnen geven.

Hij wil massa’s drones, meer kleine elektronische oorlogsvoeringssystemen, betere mogelijkheden voor contra-artillerie, betere en meer mijnen doorbrekende technologieën en last but not least meer opbouw van reserves.

Ik denk dat Zaluzny zich vergist. De oorlog bevindt zich niet in een impasse. Rusland is duidelijk in het voordeel, want het kan langs de hele frontlinie manoeuvreren en aanvallen waar het maar wil. Het doet dat niet met volle kracht omdat het in de huidige situatie handig de opdracht van zijn opperbevelhebber kan uitvoeren – het vernietigen van de militaire capaciteiten van Oekraïne.

Geen van de technologieën die Zaluzny heeft opgesomd zijn echt nieuw. Het zijn capaciteiten die Rusland al heeft en die Oekraïne duidelijk ontbeert – in ieder geval in aantallen. Tijdens de twee decennia van terreuroorlog heeft het Westen verzuimd om diep te investeren in deze gebieden, terwijl Rusland doorging met het verder ontwikkelen ervan. Het is een voordeel dat moeilijk in te halen zal zijn.

Nog een opmerking over de laatste verandering die Zaluzny wil doorvoeren – de opbouw van reserves.

Het is de Oekraïense strategie van ‘overal aanvallen’ en ‘nooit terrein prijsgeven voor levens’ die het land hiervan weerhouden heeft. Dit kan heel goed komen door Zelensky’s aandringen op het vasthouden van Bakhmut en momenteel op het vasthouden van Avdiivka, koste wat het kost. Beide hebben Oekraïne een enorme hoeveelheid materieel en manschappen gekost. Zelensky stond erop om aan te vallen en stand te houden omdat hij succes moest tonen om meer geld en wapens te krijgen.

  Pantservoertuigen kerkhof in Donbass: Crash van een Oekraïens konvooi en nivellering van een eenheid Amerikanen & Britten (Video's)

Die strategie is mislukt en heeft het Oekraïense leger de das omgedaan:

Sinds het begin van de invasie heeft Oekraïne geweigerd om officiële tellingen van doden en gewonden vrij te geven. Maar volgens Amerikaanse en Europese schattingen is de tol al lang meer dan 100.000 aan beide kanten van de oorlog. De oorlog heeft de gelederen van de Oekraïense strijdkrachten zo uitgedund dat de dienstplichtambtenaren steeds ouder personeel moesten oproepen, waardoor de gemiddelde leeftijd van een soldaat in Oekraïne rond de 43 jaar ligt. “Het zijn nu oudere mannen en ze zijn om te beginnen al niet zo gezond,” zegt de naaste medewerker van Zelensky. “Dit is Oekraïne. Niet Scandinavië.”

Het was Zaluzny’s taak, als de hoogste militaire leider, om de civiele leiding te overtuigen van de juiste manier om de oorlog te voeren.

Een jaar geleden, nadat de Russische troepen de stad Kherson hadden verlaten, had het Oekraïense leger uitsluitend defensieve posities moeten innemen langs geografische kenmerken die een voordeel opleveren. Rusland had dan moeten aanvallen en hogere verliezen moeten lijden. Maar we zien nog steeds geen enkele fatsoenlijk gebouwde Oekraïense verdedigingslinie. In plaats daarvan worden nog steeds reserves in falende aanvallen gegooid en om duidelijk verloren ketelposities vast te houden.

Klik voor groot

De afgelopen dagen zijn tanks van de 47ste brigade (Leo 2) en 10de bergbrigade (T-64BM/BV) gezien en vernietigd in de buurt van Avdiivka. Beide brigades waren nog maar net afgerost tijdens hun hopeloze aanvallen aan het zuidelijke front. Het heeft geen zin om wat er van hen over is in een andere strijd te gooien zonder ze opnieuw samen te stellen. Alle ervaring en kennis die deze brigades hadden opgedaan zal met hen verloren gaan.

  Oekraïne - Doe het licht uit, het feest is voorbij

Zaluzny laat geen teken zien dat hij deze fouten erkent. Als Zelensky zijn militaire advies niet heeft opgevolgd, had hij ontslag moeten nemen. Als hij heeft ingestemd met de strategie van Zelensky, dan heeft hij gewoon gefaald. Het is nu veel te laat om een van beide te corrigeren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Vooruitzichten 2023 voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBataljonscommandant IDF gedood terwijl Hamas hinderlaagacties in Gaza opvoert
Volgend artikelDe Europese Unie trekt haar ruïneuze voorstel in om minimale energie-efficiëntienormen voor gebouwen verplicht te stellen, nu de politieke wil voor klimaatbeleid in het Westen blijft afbrokkelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Tja…elke overgewaardeerde nazi hond in oekrinaziland is een leugenaar…een vetbetaalde opportunist….een wef/nwo lakei….een beftekkeltje van de globalisten…m.a.w. geen enkel besef van de realiteit….staan stijf van de coke e.a. geestdodende middelen zoals fentanyl.
  Tijd is komende dat de russen er een eind aan breien.

 2. Bas Dost is zondag vanwege een ontstoken hartspier in elkaar gezakt tijdens de wedstrijd tegen AZ. De spits van NEC kan voorlopig niet voetballen, meldt de aanvaller zelf

 3. Volgens mij is daar geen patstelling, Rusland is rustig bezig zijn doelen te bereiken zonder te veel onnodige doden zoals Oekraïne het heeft aangepakt

 4. Onder tussen zegt militair onbenul en d66 loeder ollongren na een bezoek aan Kiev na het toezeggen van onbeperkte steun aan de corrupte kliek te blijven geloven in de overwinning voor oekraiene.
  Hoe dom moet dit wijf wel niet zijn?

 5. Heel Avdifka staat in brand: 2.400 dode Oekraïners in 48 uur – De Russen sloegen de grootschalige aanval van de Oekraïners neer en gingen de cokesfabriek binnen!
  Russen hijsen de vlag op de kunstmatige heuvel Terrickon – Het Oekraïense leger verliest een vijfde van zijn garnizoen >>>

  https://warnews247.gr/flegetai-olokliri-i-avntifka-2-400-nekroi-oukranoi-se-48-ores-oi-rosoi-synetripsan-oukraniki-all-out-attack-kai-bikan-sto-ergostasio-optanthraka/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in