Gisteren waren er twee belangrijke ontwikkelingen of incidenten met betrekking tot het conflict in Oekraïne. De bruggen van Kerch die de Krim met Rusland verbinden, één voor auto’s en één voor treinen, werden gesaboteerd. Ten minste een van de twee wegoverspanningen is ingestort, terwijl tankwagons op de parallelle treinbrug in brand zijn gevlogen, bericht Moonofalabama.org.

Uit camerabeelden blijkt dat een vrachtwagen explodeerde toen hij de brug passeerde. Hier is een video van de schade. Een van de twee wegoverspanningen lijkt intact te zijn.

Aangezien de pijlers van de brug onaangetast lijken, is reparatie van de kapotte wegoverspanning mogelijk, maar dat zal enige tijd duren. De meer robuuste spoorbrug kan wat oppervlakkige brandschade hebben, maar Rusland is een van de weinige landen die spoorwegtroepen heeft die gespecialiseerd zijn in en uitgerust zijn voor spoorwegreparaties. Het spoorwegverkeer zal waarschijnlijk binnen enkele dagen of weken weer op gang komen.

Dit is een ernstige handicap voor de Russische logistiek naar de frontlinies in Zuid-Oekraïne, maar geen ramp omdat er alternatieve spoor- en wegroutes en veerboten beschikbaar zijn. Militaire logistiek is ontworpen om zelfs onder aanzienlijke beperkingen te werken. Zij zal manieren vinden om het probleem te omzeilen.

Ondertussen ondervindt de Oekraïense kant van het conflict een communicatiestoring die waarschijnlijk veel meer gevolgen heeft.

Adam Kinzinger🇺🇦🇺🇸✌️@AdamKinzinger – 16:26 UTC – 7 oktober 2022
Blijkbaar is het Starlink-systeem uitgeschakeld boven de frontlinies van Oekraïne. @elonmusk moet hier een verklaring over afleggen, of, dit moet onderzocht worden. Dit is een kwestie van nationale veiligheid.

Tore @potifar66 – 21:55 UTC – 7 oktober 2022
Sommige van de storingen hebben geleid tot een “catastrofaal” verlies van communicatie in de afgelopen weken, zei een hoge Oekraïense regeringsfunctionaris met directe kennis van de kwestie.

ft.com: Oekraïense strijdkrachten melden uitval Starlink tijdens strijd tegen Rusland
Sommige van Elon Musk’s SpaceX apparaten stopten met werken toen Oekraïense soldaten grondgebied bevrijdden, zeggen functionarissen uit Kiev.

  Hongaarse premier Orbán: "Europa lijdt aan oorlogspsychose"

Het Russische leger is wereldwijd toonaangevend in zijn vermogen tot elektronische oorlogsvoering. Het kan radioverkeer op de grond op elke frequentie uitschakelen. Het heeft nu manieren gevonden om ook verbindingen tussen de grond en de satelliet, zoals gebruikt door de Starlink-constellatie, uit te schakelen.

Aan het begin van de oorlog werd het Oekraïense leger voorzien van duizenden Starlink grondterminals die verbinding kunnen maken met de zwermen kleine Starlink satellieten, die werden gefinancierd door het Pentagon, maar beheerd door de bedrijven van Elon Musk. Zij maakten communicatie mogelijk tussen Oekraïense grondeenheden en ook algemene bevelvoering en controle van grotere operaties. Zonder Starlink is het Oekraïense commando afhankelijk van veldtelefoons via kabels, lopers en koeriers. Allemaal uiterst kwetsbaar in een omgeving die rijk is aan artillerie.

Sinds 2001 heeft Rusland het elektromagnetische Tirada 2-systeem ontwikkeld dat het grond-satellietverkeer in specifieke gebieden kan uitschakelen.

Russische militairen kunnen in de nabije toekomst systemen in gebruik nemen die vijandelijke communicatiesatellieten kunnen uitschakelen, zei een ingelichte gesprekspartner van Interfax in het militair-industrieel complex 05 januari 2018. “Een van de projecten is Tirada 2. De ontwikkelingswerkzaamheden zijn al in 2001 begonnen,” zei hij. Volgens hem zal dit complex in staat zijn om communicatiesatellieten vanaf de grond uit te schakelen. “Hij werkt door elektronische onderdrukking. Dit is een miljoenenproject,” zei hij. Dat de Russische Federatie werkt aan de creatie van wapens om satellieten te onderdrukken, werd op 30 november vorig jaar bekendgemaakt door Oleg Achasov, plaatsvervangend hoofd van de Federale Staatsbegrotingsinstelling “46 Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut”.

In november 2018 noemde de FSB het project om de wereld te bedekken met supersnel satellietinternet een “bedreiging voor de nationale veiligheid”.

In 2019 nam een waarnemingsdrone van de OVSE foto’s van een Tirada complex in de Donbas regio.

Het uitschakelen van het Starlink communicatieverkeer was slechts een kwestie van tijd. Het verkeer moest worden geanalyseerd om de door de zender en ontvanger gebruikte frequenties en algoritmen te identificeren. Er moest software worden geschreven om een passend stoorpatroon te implementeren. De hardware van het Tirada-systeem was waarschijnlijk al voldoende om de juiste patronen op de geïdentificeerde frequenties uit te zenden.

  Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instorting

Aangezien dit systeem nu in het veld zijn doeltreffendheid heeft bewezen, zal het waarschijnlijk op grotere schaal beschikbaar worden gesteld. Russische apparatuur voor elektronische oorlogsvoering kan al het grondradioverkeer in specifieke gebieden uitschakelen. Binnenkort zal alle frontlijncommunicatie van de Oekraïense strijdkrachten worden uitgeschakeld.

Dit is catastrofaal voor de Oekraïense operaties. Vooruitgeschoven waarnemers zullen niet langer artilleriemissies kunnen corrigeren. Pelotons en compagnieën aan het front zullen niet om ondersteuning kunnen vragen. Het hogere commando kan grotere operaties niet meer in real time coördineren.

Ene Dr. Jay Tharappel heeft woorden gevonden die de woke Amerikaanse en Oekraïense leiders en functionarissen die zich zorgen maken over de vier Oblasten die zich bij de Russische Federatie hebben aangesloten, waarschijnlijk zullen troosten.

“Deze vier provincies zijn Russisch, maar werden bij hun geboorte ‘Oekraïens’ genoemd. Sinds kort zijn ze trans. Het zijn grensoverstijgende regio’s en hun soevereiniteit is non-binair. Het zijn Russen gevangen in een ‘Oekraïens’ lichaam, en ze hebben besloten om over te stappen. Hun voornaamwoorden zijn nu DPR/LPR. Wij Indiërs als bondgenoten steunen deze transitie en veroordelen de transfobische houding van westerlingen.”
Iets zegt me dat binnenkort meer ‘Oekraïense’ oblasten naar buiten zullen treden en hun echte wezen zullen erkennen.”

Boris Rozhin, alias Kolonel Cassad, berichtte op Telegram:

“Vandaag was er een sortie van buitenlandse huurlingen in de richting van Zaporozhye, met onder andere Amerikaanse special forces soldaten. Ze waren zo zelfverzekerd dat ze besloten met dit stellaire eskader verkenningen uit te voeren in de strijd. Zij hielden echter geen rekening met de aanwezigheid van onze eenheden in deze zone, die het luchtruim beheersen, en leden verliezen. Sommige van deze schoften wisten echter nog te ontsnappen. De gepresenteerde foto’s zijn screenshots van de video van de go-pro camera van een van de dode huurlingen, die letterlijk zijn hoofd verloor. Ik zal de video waarschijnlijk morgen plaatsen.”

  Oekraïne: De terugtocht uit Lysichansk is een prestatie voor Oekraïne en tegen de herfst zal Oekraïne met behulp van Westerse wapens het Russische leger verjagen 

Ik kan deze beweringen niet verifiëren, maar in een recent bericht van Intercept staat dat er aanzienlijke Amerikaanse troepen in Oekraïne zijn:

Een Amerikaanse functionaris hield vol dat de CIA zich slechts gedeeltelijk terugtrok toen de oorlog begon, en dat het agentschap “nooit helemaal wegging”.

Toch zijn de clandestiene Amerikaanse operaties in Oekraïne nu veel omvangrijker dan aan het begin van de oorlog, toen Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen bang waren dat Rusland het Oekraïense leger zou platwalsen. Er is een veel grotere aanwezigheid van personeel en middelen van zowel de CIA als de Amerikaanse speciale operaties in Oekraïne dan ten tijde van de Russische invasie in februari, zo vertelden verschillende huidige en voormalige inlichtingenfunctionarissen aan The Intercept.

Geheime Amerikaanse operaties in Oekraïne worden uitgevoerd op grond van een presidentiële geheime actie, aldus huidige en voormalige functionarissen. De bevinding geeft aan dat de president bepaalde congresleiders in stilte op de hoogte heeft gebracht van het besluit van de regering om een breed programma van clandestiene operaties in het land uit te voeren.

Dit zullen niet de enige Amerikaanse slachtoffers in Oekraïne zijn. Als er meer van dergelijke rapporten komen, zal de kwestie waarschijnlijk in het gezicht van Biden exploderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twee Britse artsen ervaren een ontnuchterende ondervinding in Oekraïne – “Ze wilden ons als kanonnenvoer”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKan Europa het zich veroorloven de ogen te sluiten voor bewijzen van een rol van de VS in de ontploffingen van pijpleidingen?
Volgend artikelDe beperkte mogelijkheden van de Speciale Operatietroepen van de VS in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

  • Denk dat dat wel gelukt is. Ik neem aan de “torpedo’s”zelfstandig het laatste stukje afleggen.
   Een uniek wapen, denk dat GB, FR, sowieso doelen zijn, wellicht ook USA.

 1. Ik vraag mij af wat de soldaten uit de 4 ge-annexeerden delen en die in het Ukrainse leger zitten wat die doen?
  Deserteren; saboteren, vertrouwen ze elkaar nog pro of anti-Russisch?

 2. Starlink wordt een uiterst beveiligd systeem voor de burger.
  Trump heeft 40 satalieten van musk tot zijn beschikking om de vrede af te kondigen .

  • Er zijn berichten vanuit Oekraïne dat die satellieten van Musk verstoord worden door Rusland en dus niet goed werken. En Trump is waarschijnlijk allang omgebracht en is de Trump die je ziet Fake net als de Fake Biden. Fake Trump blijft het vaccine promoten terwijl hij donders goed weet dat er al miljoenen doden zijn gevallen. Alles wat Trump heeft gedaan is het steunen van de Zionistische kringen. Ook heeft Trump niks gedaan in Oekraïne waar vanaf 2014 Russisch sprekende mensen afgeslacht werden. Ook heeft Trump nul comma nul procent “swamp” geleegd. Het enige wat Fake Trump voor elkaar heeft gekregen is dat iedereen op zijn gat blijft zitten wachten op “het plan”. Met het hele Fake Q verhaal en de “white hats”. Als er echt “white hats” bezig zijn, denk je dan niet dat de “elite” nattigheid voelen en gaan vluchten? Ik zie niemand vluchten omdat ze nattigheid aanzien komen!

 3. ⚡️Voorsamenvatting voor de ochtend van 22.10.08⚡️

  In de richting van Cherson lanceerden Russische troepen een tegenaanval in het gebied van de belangrijkste snelweg M-14. Herstelde controle over het dorp Pravdino. Artillerie trof Mirny. Het is zuidoosten. Ze schoten ook op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne op de linkeroever van de Ingulets bij Blagodatovka, Sukhoi Stavka en Davydov Brod. Op de grond bewoog het Oekraïense leger niet.

  In de richting van Krivoy Rog ondernamen de strijdkrachten van Oekraïne ook geen actieve offensieve acties. Russische artillerie trof hun voorste posities langs bijna de hele contactlijn.

  De situatie is hetzelfde aan het front van Zaporizja. Aanvallen op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne in het hele gebied. Tegelijkertijd concentreert het Oekraïense leger daar aanzienlijke troepen. Het is mogelijk dat de “stille” richting explodeert.

  Ten zuidoosten van Bakhmut vestigden Wagner PMC’s de controle over de dorpen Zaitsevo en Veselaya Dolina. Dit is een tactische doorbraak. Ook aan de oostelijke rand van de stad wordt gevochten.

  @wargonzo

  • @Adriaan W.

   Goede info door u echter ik vraag me toch al een behoorlijk lange tijd af……..waar is de enorme flitsende en goed uitgeruste LUCHTMACHT van Rusland…….wat zijn die in Godsnaam aan het doen…………hebben ze nog een BBQ of …….deze mis ik namelijk in zijn geheel en ik dacht toch echt dat een intacte luchtmacht nogal wat kan betekenen……..wat dacht u hiervan!!

   Gegroet,

   Gladiator

   • Hetzelfde vraag ik mij ook af, de spaarzame video’s van SU-25 het werkpaard van de Russische luchtmacht zie hoe er een paar raketten worden afgeschoten op ver weg gelegen doelen, laagvliegend om Manpad’s te ontwijken?

    Denk dat Rusland het als een spelletje ziet, en eerst alle ouwe meuk opmaakt voordat ze werkelijk beginnen te klappen, geen idee Gladiator hoe het strategisch spel van Rusland in elkaar steekt, kunnen alleen vermoedens uiten, en een grootgedeelte van de Amerikaanse experten die desinformatie schrijven kan ook gemist worden.

    De moeilijkheid huist hierin; wie en wat schrijven compleet onafhankelijk nieuws over de speciale militaire operatie.

 4. “Het” verteld vaak vantevoren wat er gaat gebeuren, alleen pikken de meesten dat niet op omdat het zgn. in een ander verband wordt gezegt.
  DK minister zei gisteren bijv. “het land gaat in 2 delen worden opgesplitst”
  “Ze” hoeven maar 1 van de 3 bruggen te sabboteren en “ze” hebben hun zin.
  Er verschijnen steeds meer foto’s met Russische oorlogsschepen en onderzeeers bij de bruggen met gevaarlijke teksten erbij, maar die hebben het volste recht daar te varen, niks bijzonders.
  Verhalen en bruggen worden opgeblazen.

 5. Het oog dat ze een “gaslek” noemen.
  “Ze” zuigen je erin, zoals “ze” je altijd het negatieve inzuigen.
  Het komt er niet uit, maar het gaat er in, alles heeft een tegenovergestelde bedoeling.

 6. “Ik kan deze beweringen niet verifiëren, maar in een recent bericht van Intercept staat dat er aanzienlijke Amerikaanse troepen in Oekraïne zijn….”

  Volgens mijn inlichtingen barst het van de Amerikanen in POLEN.

 7. Een sateliet zoveel storen dattie niet kan werken is niet zo moeilijk.
  Mob. telefoon storen helemaal niet daar zijn “jammers”voor.

  Dat de russen eerst oude voorraden verschieten is een goede zaak; kunnen ze de verdeiging van tegenstander toetsen zonder het modernere in te zetten.

  Maar dat de russen een groot offensief geplanned hebben is duidelijk; alleen waar, waneer, hoe niet.
  Denk dat ze zich ook voorbereid hebben op eventuele reacties van derden.

 8. Maar als je niet naardetails kijkt: het belangrijkste moet nog starten: de grote actie van de Russen.
  laten we het noemen: de grote bezemactie.

  Er zal wel een goede reden zijn om zolang te wachten; ik verwacht wat strategische vallen opgezet door de Russen.
  De oekies zijn niet zo slim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in