Mainstream mediacorrespondenten voor grote Amerikaanse omroepen doen zelden of nooit verslag van binnen de Krim en komen al helemaal niet in de buurt van door Rusland bezet gebied in Oost-Oekraïne. Deze week echter ging NBC News chief international correspondent Keir Simmons naar Sebastopol, omgeven door een aanzienlijke Russische militaire aanwezigheid aangezien het de thuisbasis is van de Zwarte Zeevloot van de Russische marine, en gaf in een live segment toe dat het überhaupt niet realistisch is dat Zelensky en de Oekraïense troepen ooit kunnen hopen de Krim in te nemen, schrijft Tyler Durden.

Dit vooral omdat “de mensen daar… zichzelf als Russisch beschouwen.” Simmons merkte op: “Dit is het dichtst dat een Amerikaanse nieuwsploeg in vele jaren bij de Russische Zwarte Zeevloot is geweest.” Hij verklaarde dat “Vladimir Poetin vastbesloten zal zijn om die haven te verdedigen – om die niet van hem te laten afpakken – hij zou wel eens alles kunnen doen om dat te bereiken.”

“Het is een zeer, zeer gevaarlijke impasse. Het is moeilijk te zien hoe je daarover kunt onderhandelen. Er zijn absoluut overal militairen, het is een militaire stad,” vervolgde hij, voordat hij zei…

“Als bijvoorbeeld Victoria Nuland zegt dat wij [de VS] op zijn minst willen dat de Krim wordt gedemilitariseerd, vraag ik mijzelf af hoe dat in vredesnaam mogelijk is.”

Oekraïense functionarissen en pro-Kievse mediakundigen zijn naar woedend over het fragment, aangezien daarin herhaaldelijk en onomwonden wordt verwezen naar het feit dat de Krimbewoners zichzelf als Russen beschouwen. Zelfs in een afzonderlijk artikel dat dagen eerder vanuit de Krim werd ingediend en op de website van NBC werd geplaatst, stond het volgende:

  Willen we omwille van Oekraïne sterven?

Dit is niet Rusland, volgens Kiev, zijn westerse bondgenoten en de Verenigde Naties. Het werd in 2014 door het Kremlin geannexeerd, waarbij de VN Rusland opriep terug te keren naar zijn “internationaal erkende grenzen”. En na de bredere invasie van Moskou een jaar geleden heeft president Volodymyr Zelensky gezworen dat Oekraïne de Krim zal terugnemen.

Maar Praskovya Baranova, 73 jaar, spreekt Russisch, voelt zich Russisch en woont hier.

Maar het lijkt erop dat de NBC-correspondent, toen hij eenmaal ter plaatse was op een plek waar weinig westerse verslaggevers zich ooit wagen, de waarheid die hij allemaal om zich heen zag niet kon ontkennen.

Voor zijn op realiteit gebaseerde verslag werd Simmons op de Myrotvorets dodenlijst van Oekraïne geplaatst.

David Sacks zegt over het verfrissend waarheidsgetrouwe segment: “Nog niet zo lang geleden werden deze aan de kaak gesteld als Poetin praatpunten.”

Sacks zegt ook over NBC die duidelijk toegeeft dat Zelensky’s doel om de Krim terug te veroveren onrealistisch en gevaarlijk blijft.

Dit is een enorme bekentenis, want het betekent dat Biden’s beleid van “alleen de Oekraïners kunnen beslissen” over de doelstellingen van de oorlog geen zin heeft. In feite delegeren we ons buitenlands beleid aan Zelensky, die doelstellingen nastreeft waar we het niet mee eens zijn.

  Duitsers worden gewaarschuwd voor "moeilijke herfst" en "zeer zware winter"

“Op hetzelfde moment dat MSNBC plotseling de waarheid over de Krim uitzendt, lobbyt haar belangrijkste Oekraïne-expert voor een totale aanval,” merkt Sacks ook op over de timing van het verslag van halverwege de week.

“Het wordt steeds makkelijker om te zien wie de echte fanatici in deze oorlog zijn,” concludeert Sacks.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom men in Washington en Kiev is begonnen te praten over het Koreaanse scenario voor de opdeling van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCovid-19 “vaccins” blijken ACHT KEER dodelijker te zijn dan de ziekte zelf – overheidsgegevens
Volgend artikel50.663 DODEN en 5.315.063 Gewonden na COVID-19 vaccins in Europese databank van bijwerkingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Met smartphone hebben we enkel nog het kortetermijngeheugen, de geschiedenis van een land telt niet meer voor het westen. De waan van de dag heerst.

  • John,
   Lavrov, de Russische minister van buitenlandse zaken, merkte al vaker het door jouw gesignaleerde verschijnsel op. Hij sprake van een cultuur van cancelen; het overboord gooien van de geschiedenis, dus oorzaak en gevolgen, door het westen.

   • De Verenigde Slaven zijn al 150 jaar out of control. School systeem is niet best. Historisch en geografisch inzicht van Amerikanen is berucht slecht. Nog steeds een Britse kolonie (vandaar de taal, de vele instituties en de vele Britse families die de scepter zwaaien in de States). Dat tergen van Rusland zijn meestal ook oude ressentimenten. Familie vetes tussen de adel, oude koningshuizen, de financiële elites: hun onderlinge fricties. Gaat vaak over bezit en oud zeer: ligging, waterwegen, delfstoffen, import/export routes/ goede havens. Oekraïne ligt op een belangrijke handels/zijde =logistieke route tussen Europa en Azië.
    Daar gaat deze strijd vooral over.
    Naast de aanval (door VS globalisten via Oekraïne) op een oude cultuur met traditionele waarden en respect voor de geschiedenis.

 2. De Krim demilitariseren…? Waar uitgerekend de Russische Zwarte zee vloot haar bases heeft? Zou mw. Nuland een hersenloze bimbo zijn, of gaat er juist een stevige kwaadaardigheid uit van haar voorstel. Als ze weet waar ze het over heeft is haar voorstel een halve oorlogsverklaring.

  Overigens, bevolkingssamenstelling De Krim: 10% overig, 10% Krimtartaren, 20% Oekraïner en 60% Rus. De bevindingen van die verslaggever komen dus logischerwijze overeen met de werkelijkheid.

 3. Het is in het westen de indoctrinatie van het progressieve idee, dat alles maakbaar is. Zolang er maar genoeg geld eraan gespendeerd wordt om gedragsveranderingen bij de mensen te bewerkstelligen. Zoals een fictief probleem te creëren, om dan via de media propaganda dit fictieve probleem bij de mensen angst aan te praten, als de angst eenmaal ingeburgerd is, om dat de oplossing aan te bieden. Die oplossingen zijn altijd minder vrijheid voor de burgers en meer belastingen om zogenaamd het fictieve probleem ermee op te lossen.

 4. Lijkt helemaal vergeten: de Krim is door Oekraïne destijds geannexeerd! Toen de Sovjet republieken zich onafhankelijk verklaarden, deed de Krim dat ook, maar werd door Kiev prompt geannexeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in