Zoals de lezers weten, heb ik het vaak over de verdraagzaamheid van Poetin, dat wil zeggen over zijn tolerantie, geduld en zelfbeheersing. Ik bewonder Poetins verdraagzaamheid, die blijft bestaan ondanks het feit dat Poetin er nooit enige erkenning of eer voor krijgt. Mijn zorg is dat Poetin’s verdraagzaamheid hem of Rusland geen goed doet. De reden is dat de westerse wereld de morele code die eens de westerse beschaving bepaalde, niet meer erkent of waardeert. Vandaag de dag zijn er in de westerse wereld nog maar twee waarden – geld en macht, schrijft Paul Craig Roberts.

Het is lang geleden dat een Amerikaanse of Europese militaire leider iets gezegd heeft dat lijkt op wat Robert E. Lee zei tegen de soldaten die het leger van Noord-Virginia vormden:

“Wij voeren alleen oorlog tegen gewapende mannen, en wij kunnen geen wraak nemen voor het onrecht dat ons volk is aangedaan, zonder ons te verlagen in de ogen van allen wier afschuw is gewekt door de gruweldaden van onze vijanden, en ons te vergrijpen aan God, aan wie de wraak toekomt.”

Veel van de soldaten van de Unie, vooral die onder bevel van de generaals Sherman en Sheridan, die de zuiderlingen haatten, onderwierpen de burgerbevolking in het zuiden aan verkrachtingen en plunderingen. Zij brandden de huizen af en slachtten het vee, de vrouwen en kinderen onbeschermd achterlatend tegen de winter en de hongerdood. Het hele doel van de Emancipation Proclamation van President Lincoln was om een slavenopstand in de Confederatie te creëren, die de Confederatie troepen ertoe zou brengen de oorlog te verlaten om naar huis terug te keren om hun vrouwen en kinderen te beschermen. Zoals Lincoln’s eigen Minister van Buitenlandse Zaken zei, heeft de President de slaven alleen “bevrijd” in die gebieden waar wij niet aanwezig zijn en hen in slavernij gelaten waar wij het bevel voeren. Omdat er geen slaven in opstand kwamen, mislukte de poging van Lincoln om de Zuidelijke vrouwen en kinderen te onderwerpen aan verkrachting en moord.

  Het nieuwe Rusland

In die vroegere jaren, toen de VS nog historici hadden, in plaats van de propagandisten van het Project 1619 van vandaag, was de verdraagzaamheid van Lee de basis van zijn hoge reputatie onder de Amerikaanse militaire officieren. Tijdens het presidentschap van Eisenhower hing het portret van Lee aan de muren van het Oval Office. De ineenstorting van de Amerikaanse moraal is zo totaal geweest dat vandaag het standbeeld van Robert E. Lee verwijderd is uit Richmond, Virginia, de stad die hij beschermde tegen verkrachting en vernietiging.

De Tweede Wereldoorlog, zoals gevoerd door Roosevelt en Churchill, was een oorlog tegen de burgerbevolking. De Britse luchtmacht werd opgericht en gebruikt voor het bombarderen van Duitse woonwijken. Toen Washington eenmaal in de oorlog kwam, volgde de Amerikaanse luchtmacht dezelfde praktijk. Het Brits/Amerikaanse bombardement op Dresden is één van de ergste oorlogsmisdaden uit de geschiedenis, net als de atoombommen die op de burgerbevolking van twee Japanse steden werden gegooid terwijl de Japanners zich probeerden over te geven. In de eerste maanden van WO II verbood Hitler de Duitse luchtmacht om burgergebieden in Groot-Brittannië te bombarderen. Het waren de meedogenloze bombardementen op Duitse burgers die Hitler ertoe dwongen zijn beleid om te gooien.

Als men bedenkt welke enorme oorlogsmisdaden de VS tegen Duitse en Japanse burgers begaan hebben, is het verbazingwekkend dat deze mensen zo vastberaden de wil van Washington aanhangen.

Denk aan Vietnam, de napalm en Agent Orange die op dorpelingen gedropt werden, de foto van het naakte meisje dat de vlammen ontvluchtte, de meedogenloze bombardementen op burgers in Irak, Afghanistan, Libië, bruiloften, begrafenissen, voetbalwedstrijden van kinderen, de raketbeschietingen door Oekraïense neonazi’s, met steun van de Amerikaanse liberale pers, op burgers in Donbass. Het Westen voert oorlog door terreur.

  NAVO-personeel in Oekraïne nu 'fair game' voor Rusland - Scott Ritter

Poetin heeft de Russische soldaten, voordat hij ze Donbass in stuurde, gezegd dat Rusland niet op deze manier vecht. Hij verbood hen zware wapens te gebruiken in burgergebieden. Het waren de laffe Oekraïense militairen en het neonazistische Azov-tuig die hun toevlucht zochten onder de burgerbevolking, waar zij met zware wapens konden vuren en niet het doelwit konden worden van Russische zware wapens.

Net als Lee is verdraagzaamheid voor Poetin een deugd, een moreel beginsel dat je niet opoffert voor oorlog. Net als Lee zei Poetin tegen de troepen dat “wij alleen oorlog voeren tegen gewapende mannen.”

Poetin heeft zich aan dit beleid gehouden, ondanks het feit dat hij in het narratief wordt afgeschilderd als een oorlogsmisdadiger die vrouwen en kinderen vermoordt. Met andere woorden, Poetin beperkt het gebruik van geweld tegen burgers niet omdat hij krediet verwacht voor zijn verdraagzaamheid, maar omdat het een deugd is waar hij aan vasthoudt.

Als men eerlijk kijkt, ziet men duidelijk dat de deugd die het Westen claimt, niet bestaat.

Mijn probleem met de verdraagzaamheid van Poetin is dat zij niet alleen geen bewonderde deugd meer is in het Westen, maar ook zo vreemd is aan het moderne Westerse denken, dat zij als besluiteloosheid en zwakheid wordt opgevat. Dientengevolge vermenigvuldigen en verergeren de provocaties van Rusland. Kortom, de lankmoedigheid van Poetin leidt ertoe dat rode lijnen worden overschreden die zullen uitlopen op een kernoorlog.

Het probleem van Poetin is uniek in de moderne wereld. Zijn deugd van lankmoedigheid is datgene wat de wereld naar een atoomoorlog drijft. Zijn deugdzaamheid wordt gezien als zwakte waartegen dreigender druk kan worden uitgeoefend. De vraag is reëel of Poetins lankmoedigheid het Armageddon zal veroorzaken.

  Slag om  Mariupol: Nieuwe video van gevechten om de cruciale stad

Dit is de reden, en niet bloeddorst, dat ik gezegd heb dat het gebruik van militair geweld door het Kremlin in Oekraïne ontzagwekkend moest zijn en snel met volledig succes moest worden afgesloten, om in Washington en de hoofdsteden van Europa vast te stellen dat de politiek van het poken van de beer een dwaas spel is dat zekere dood en vernietiging brengt.

Als Rusland blitzkrieg had geleverd aan Oekraïne, zouden de regeringen van Europa zich uit de NAVO terugtrekken, in plaats van te proberen er lid van te worden. Washington zou inzien dat het neoconservatieve beleid van Amerikaanse hegemonie uiterst kostbaar was. Dan zouden er stemmen kunnen opgaan voor een terughoudender beleid.

In plaats daarvan hebben we een narratief van Russisch verlies en nederlaag, en geen enkel land dat ook maar een beetje bang is om Rusland voor het hoofd te stoten. Wapens, geld, diplomatieke steun voor de Oekraïense nazi’s stromen binnen uit de Westerse wereld. Gisteren heeft de nationale krant van de hoofdstad van de Westerse Wereld, de Washington Post, een hoofdartikel geschreven: “De wereld mag de verdedigers van Mariupol niet vergeten. Zij zijn helden.”

De “helden” zijn de neonazistische misdadigers van Azov, een verzameling oorlogsmisdadigers, van wie velen waarschijnlijk voor Russische rechtbanken zullen terechtstaan wegens oorlogsmisdaden. Dit redactioneel artikel zou ons alles moeten zeggen wat we moeten weten over het verdorven Westen. Zegt het Poetin iets?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De geallieerde Holocaust op DresdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOostenrijk zoveelste die door de knieën gaat – opent roebelgasrekening
Volgend artikelPro-Oekraïne certificaat voor reizen binnen de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Helaas.
  Een stel dikke atoombommen op het decadente en verwende westen.
  Wellicht werkt het louterend en verlossend.
  Echter dan veel onschuldige slachtoffers zoals dieren.

 2. Goede analyse, slechte conclusie.
  Binnenkort wordt opnieuw belangrijk deel leger ucraine omsingeld en vernietigd. En nazisme dodelijke klap toegediend.
  Dan volgen onderhandelingen en wapenstilstand.
  Andere weg zou WO111 zijn.

 3. De meester tacticus Poetin denkt vele zetten vooruit….geduld en compassie staan niet op het speelbord van hem.
  Laat dat nazi-landje zich eerst maar volproppen met allerlei oud en nieuw oorlogstuig, met zogenaamde adviseurs uit de vele woke-landen.
  Als de trommel vol koekjes is zal Poetin gretig toehappen.
  De economie van vooral west-europa gaat ten gronde, de yuppen en woke/transgenders alhier zullen als een speenvarken tekeer gaan en roemloos ten onder gaan.
  Wees niet bang, luister naar je onderbuikgevoelens, zoek mede-wakkeren en dan is het de storm afwachten.
  Na de storm komt dan de grote schoonmaak, de eliminatie van de woke-transgenders en deugers…..

 4. Dit “De tenenkrommende verdraagzaamheid, geduld en zelfbeheersing” heb ik nu met sommige reacties van reguurders met hun draadjes . 😀
  Ik heb eigenlijk al vaker op het . gestaan om de zaak met de voddenboer mee te geven .
  Maar tis net een pot honing blijf maar terug komen om van de nectar te snoepen .
  De gekunstelde tegen reacties zijn vaak hilaries .
  Gelukkig is FN geen seik site als commoncencetv . Waarvan akte 😛
  P>S Disident lijkt verrekt veel op FN .

  • Ben ik helemaal voorstander van.
   Maar wie durft dat aan? Want die krijgt gelijk oorlog.

   Het zou zoveel levens van mensen sparen die WEL waarde hebben.
   ———————————————
   Onze grote fout: vanaf de jaren 70 as ik uiteraard wat toen “links”heette.(wordt nu rechts genoemd)
   We lieten de doorgedraaide idioten toe in onderwijs, en dat verspreide zich als een echte pandemie.

   Nu is west europa daardoor verziekt.
   De axis landen staan te trappelen van ongeduld om “wraak”te nemen op het verlies in WO2.

   Poetin is idd een uitstekend leider; al is hij m.i. te langszaam.
   Hij had b.v. bewijs kunnen leveren dat Oekraine de MH17 neerhaalde.

   Met de sancties tegen Rusland had ik binnen 24 gereageerd door b.v. de gaskraan helemaal dicht te draaien, met uitzondering voor Hongarije en Servie.
   Hetzelfde met kunstmest en granen.

   Hij reageerde terecht in Oekraine.
   De “opstandige regio’s” hebben het recht op zelfstandigheid, of om te kiezen voor de Russische federatie.

   Te weinig is bekend over wat er gebeurde jegens de etnische Russen in Oekraine en de voorgeschiedenis.
   het zou een goede zaak zijn, daarover een speelfilm te maken.
   ————————-
   Strategisch, zijn oorlogs tactiek; te langszaam.
   Odessa: ik had overgave gevraagd. Geen overgave, dan carpet bombing, zonder onderbreking, eerst kleine bommen, met explosieve lading, daarna brandbommen en napalm.

   Dat hij voorzichtigwas met Azovstal: ik dek dat ze op dit moment hard bezig zijn met het oderzoeken va de gangen en ondervragen van gevangenen.
   De vraag is niet OF er iets verborgen werd, maar WAT en WAAR.
   Zou wel gevangen voorop laten lopen….

   Dat er ondergrondse tunnels waren: normaal in oostblok.
   In Roemenie moet dat als je fabriek groter is dan 160 vierkante meter.

   Een ding staat vast: hij kan niet verliezen; en pressen de oorlogzoekers in USA te hard, stuurt hij wat supersnelle rakketjes….

 5. Ik neem Poetin pas serieus als hij uit de WHO stapt en toegeeft dat covid een door de wereldleiders georganiseerde coup is op de wereldburgers.

 6. Dat de steden in WO2 werden gebombardeerd en de atoombom gebruktwerd: goede zaak.

  In Oekraine heeft de BEVOLKING Zelensky gekozen en kennen ze der ealiteit van corruptie/MH17/Hunter Biden. Ze accepteren dat; nu betalen ze de prijs.

  Toen in 1935 het euthenasie plan bekend werd gemaakt–en er 840.000 duitsers werden afgemaakt, protesteerde niemand. Bombardement Dresden;22.000 doden; so what?
  het was de burgerbevolking die Hitler aan de macht bracht, en hem toestond te doen wat hij deed.

  De atoombommetjes: de amerikanen hadden een keus: invasie, met heel veel verliezen en langdurige oorlog, of atoombommetjes.–tenminste dat dachten ze.
  De reden voor Jappanse overgave was de angst voor Russische bezetting; die paar doden van de atoombommetjes: van geen belang voor ze.
  ————-
  Als tweede reden: maar 7% van de bommen viel binnen een straal van 10km van het doel; de richtmiddelen waren slecht; duikbommenwerpers waren beter, maar te gevaarlijk om te gebruiken.(voor de piloot)

  • Je zal wel een van linkse randdebielen zijn; die ontkennen realiteit constant

  • Als je vader–als die bekend was tenminste–een condoom had gebruikt had NL er beter vanaf gekomen…

 7. Maar Poetin zou ook zijn KGB kennis kunnen gebruiken; aanslage organiseren, b.v. op Zelensky, WEF, oorlog zoekers.
  De methodes en wapens heeft hij; motivatie daders: geld.
  Niet zo moeilijk…

 8. De reden dat met name de USA en Brussel zo de pest hebben aan Poetin is simpel: ze moeten–of ze willen of niet–de superioriteit van Poetin erkennen.

  Alle maatregelen, boycots, wapen shipments werken averechts en in het voordeel van Poetin.

  maar wat wil je? Een man als Poetin, of een stotterende demente pedofiele randdebiel als Biden of zijn zoontje?

  Het enige wat ze tot nu toe bereikten: een totaal economisch en moreel bankroet van de USA.
  Nog steeds geen BLMers vervolgd? moord. brandstichting, verkrachting, geweldpleging, plundering, diefstal niet voldoende?

  CCTV cameras hebben voldoende; vergelijken met photos van ID en rijbewijzen, met gezichtsherkenning….en een paar duizend hits…

 9. Ik geloof dat de Russen loyaal zijn aan de Russen in de Donbas regio en dat blijven; een grens vaststellen inclusief Odessa, en de rest van Oekraine ontwapenen en demilitairiseren.

  De russen zijn misschien ouderwets; maar zij zijn loyaal; hetzelfde voor de Serven.
  Daarom hebben de moffen de pest aan de Serven.

 10. President Poetin heeft gedaan wat hij heeft gezegd. Eerlijk is eerlijk. De vele precisie aanvallen was vakwerk.
  Wat ik afschuwelijk heb gevonden en mij nog steeds stoort. Dat de Russische atleten niet mee mochten doen met de Paralympische Spelen. Atleten die zoveel overwonnen hebben in hun leven, keihard getraind hebben om zover te komen in hun sport en het dan ontnomen wordt. Sport en politiek gaan niet samen toch? Hoe groot moet de teleurstelling zijn geweest en hoe harteloos, hoe liefdeloos voor een atleet met een lichamelijke beperking. Geloof maar dat de boosheid naar het ‘geweldige’ Westen groot is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in