Terwijl de Russische “speciale militaire operatie” in Oekraïne voortschrijdt, hebben Rusland en China hun krachten gebundeld om de erfenis van het westerse imperialisme in Afrika en Azië te confronteren. De oorlog in Oekraïne is misschien begonnen als een poging van Rusland om zijn grens te beveiligen tegen de oprukkende NAVO in Oekraïne, maar zij is nu geëscaleerd en uitgebreid tot een weloverwogen beleid, geleid door Rusland en China, om een nieuwe multipolaire wereld tot stand te brengen die niet gebonden is aan de dictaten van Washington, Londen en Parijs. Dit omvat meer dan alleen het nastreven van sterkere diplomatieke banden met de zogenaamde derde wereld, het omvat ook het creëren van alternatieve financiële systemen die handel en commercie mogelijk maken zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over sanctie-gekke Amerikanen, schrijft Larry Jonson.

De Franse president Macron heeft net een rondreis door voormalige Afrikaanse koloniën achter de rug en is er niet in geslaagd Frankrijks status als relevante macht achter het gordijn te versterken. Maar de westerse pers is huiverig om te berichten over de werkelijke diepte van de groeiende kloof tussen Frankrijk en zijn voormalige koloniën. Kijk maar eens naar wat er gebeurde tijdens het bezoek van Macron aan Congo.

Hier volgt een fragment uit de berichtgeving van Reuters over het bezoek van Macron:

De Franse president Emmanuel Macron deelde zijn visie op een vernieuwd partnerschap met Afrika, waarin het op gelijke voet staat met Frankrijk, terwijl hij een tournee afsloot waarin hij het imago van Frankrijk als arrogante voormalige koloniale macht probeerde te ontkrachten en tegelijkertijd streefde naar toekomstige invloed.

De Franse president voerde zaterdag gesprekken met president Felix Tshisekedi in de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo (DRC), waar vorige week verschillende kleinschalige protesten plaatsvonden – tekenen van een groeiend anti-Frans sentiment in delen van Franstalig Afrika. . . .

Deze rondreis is Macrons 18e bezoek aan Afrika als president en volgt op een recente reeks bezoeken aan Afrika door hoge Amerikaanse, Russische en Chinese ambtenaren die nauwere banden nastreven.

Frankrijk heeft onlangs de betrekkingen met enkele voormalige koloniën in West-Afrika op een slordige manier verbroken en zijn eerste bezoeken aan de DRC, Gabon, Angola en de Republiek Congo vorige week weerspiegelen de wens van Macron om de bladzijde om te slaan.

Tshisekedi (president van Congo) verwelkomde de nieuwe aanpak en zei dat Frankrijk moet luisteren naar wat de Afrikaanse bevolking wil als het wil concurreren met de andere partners van het continent.

“Francafrique behoort tot het verleden”, zei hij, verwijzend naar de duistere banden waarbij Parijs soms voorrang gaf aan commercieel gewin en steun aan autocratische regimes in voormalige koloniën.

Toch kwamen er later in de persconferentie tekenen van spanning naar voren toen Macron leek te suggereren dat de onveiligheid in de DRC sinds 1994 vooral zijn eigen schuld was. – Businesslive

Als u alleen het verslag van Reuter’s zou lezen, zou u waarschijnlijk concluderen dat Macrons bezoek een succes was, ondanks enkele “spanningen”.

  Voormalige Franse vrijwilliger in Oekraïne vraagt asiel aan in Rusland

Toen zag ik de volgende video. De Congolese president Félix Tshisekedi had wat diplomaten noemen een “openhartige gedachtewisseling” met de Franse president Macron. In straattaal staat dit bekend als “bitch slapped”. Let goed op Macrons lichaamstaal. Hij is niet gewend op deze manier te worden aangesproken door een “Afrikaanse low life”:

Macron probeerde het succes van de Russische en Chinese diplomaten tijdens hun recente bezoeken tegen te gaan en versterkte door zijn woorden en gedrag de overtuiging van veel Afrikaanse leiders dat Frankrijk en het Westen hen nog steeds zien als een stel zwarte wilden die een verlichte verzorger nodig hebben.

Ik denk dat we getuige zijn van het begin van het einde van het succes van het Westen om de hulpbronnen van verarmde naties zoals de Democratische Republiek Congo te verkrachten. Wat denkt u?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “Grote Reset”-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStoer pratend Brits leger kan niet eens Wembley-stadion vullen; NAVO net zo zwak
Volgend artikelIn video 18+: Oekraïense tiener pleegt zelfmoord nadat hij is opgeroepen voor het leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. Diepe schaamte en wroeging voor de arrogantie, minachting en het dedain waarmee de lieve, goedgelovige zwarte mensen behandeld zijn gedurende 150 jaar door ons, The Empire, La France, La Belgique. En dan komt daar zo’n Macron aangehuppeld…

   • als je uw hele leven goedkoop hebt geparasiteerd op de geneugden van wat geroofd en geplunderd is, staan roepen als Pitje Scramoele van “ikke nie, ikke nie, ikke nie”.

    • Wat ben je hier aan het woke zeg kom op. Ik ben de Mooren niet vergeten wat ze hebben geflikt hier in Europa van pl min het jaar 1000 tot 1800 zo’n ander half miljoen blanken af gevoerd naar hun thuis landen en daar verkocht op marktpleinen. Wij blanken hebben als eerste de slavernij afgeschaft dus zeur niet. Dat ze daar goedkoop werk verrichten is hun keus. Ook wij werken hier voor een appel en een ei want met tweeen werken en amper voor 2 kinderen kunnen zorgen is ook het nieuwe normaal en zo werken die mensen daar ook voor een appel en een ei. Dat is ook hun keuze. Zolang hun met dat loontje tevreden zijn en wij hier blijft dat zo en de elite gaan met het geld vandoor en de burgers hebben het nakijken zowel daar als hier. Ik ga niet mee in jouw woke spook gedachtes en hen zielig vinden want in Europa zijn vele mensen erger aan toe dan de gemiddelde Afrikaan daar.

     • Wat je opnoemt maakt de plunderingen en moordpartijen niet goed in de vroegere kolonies
      Wat zou je nu vinden als ze vanuit daar ooit Nederland leeggeroofd en gemoord hadden.
      Lees eens over J.P. Coen.

      • Coen heeft niks verkeerds gedaan tijdens zijn gouverneur-generaalschap. Lees maar F.C. Gerretsons ‘Coens eerherstel’, i.p.v. communistische troep.

     • Je bloed kookt he? Zoals je mederacisten en net als Macron als je dit ziet, het zit zo diep dat je je superieurder dan gekleurde en vooral zwarte mensen voelt. Wij blanken hebben als 1e de slavernij afgeschaft? Bullshit en misleiding, je bent slaaf vandaag de dag nog in de uitbreiding van de slavernij tot de moderne versie. Ik proef haat en vijandigheid tegen de mensheid als ik je woorden lees. Weet je jij bent net zoals die nazi’s, vijand van de mensheid. Voelt zich verheven boven alles en iedereen wat leeft.

      • Ik sympathiseer met u beiden, maar Keert: welk ras schafte dan als eerste de slavernij af als het niet blanke protestantse christenen waren?

    • Lepoudre Luc maart 6, 2023 at 13:22

     Ik weet niet hoe jong/oud je bent, maar in de nabije toekomst worden al je freaking woke ideeën waarheid door de komst van Tristate City waarbij de landsgrenzen gedeeltelijk wegvallen met België en Duitsland dan wordt Nederland een groot stedelijk gebied (Tristate City) met een beoogd inwonertal van 40 miljoen Afrikaanse negers die blijkbaar gemakkelijk manipuleerbaar zijn dan blanke mensen.

     • Het door de illuminati verzonnen stikstofprobleem om de boeren en tuinders te verjagen, zodat veel landbouwgrond bebouwd kan worden voor Afrikaanse & Aziatische kansparels bestaat in België slechts in Vlaanderen en niet in Brussel of Wallonië.
      De Mockingbird press/ newspeak/ msm zwijgt hierover uiteraard als ’t graf.

    • Niet overdrijven. Er is heus het een en ander meegenomen. En volken zijn schandelijk behandeld. Maar veruit het meeste bezit van de Westerse landen hebben ze niet geplunderd maar zelf gebouwd en geproduceerd. Er is hier een werkcultuur die efficient is. Voor niks gaat de zon op.

     • Goede nuancering. Maar ik had graag gelezen dat vooral Nederland voorbeeldig omging met zijn koloniën. In het Braziliaanse Bahia bv. wordt de periode onder Maurits van Nassau Siegen als een hoogtepunt gezien. Eerlijk is eerlijk. Die andere Westerse landen deden het een stuk schandaliger en racistischer.

  • en ik denk dat je nog aardig zou verschieten hoe die ‘goedgelovige zwarte mensen’ door ons behandeld zijn (het kleinerende van dat stukje : ‘goedgelovige….mensen’ zal ik maar negeren)…..zelf uit een familie van voormalige kolonialen komende, hoorde ik niets anders dan respect voor die ‘goedgelovige zwarte mens’ zoals jij ze zo graag schijnt te omschrijven..;en wat die ex kolonialen me aangeleerd hebben is RESPECT op te brengen voor andermans culturen, manieren van leven enzovoort….te AANVAARDEN dat er naast de gelijkenissen er ook FUNDAMENTELE VERSCHILLEN zijn en dat dat een GOEDE zaak is….
   velen van die exkolonialen hebben daar hun best gedaan om de bevolking te helpen en begrepen redelijk snel dat ze NIET met de westerse mentaliteit naar daar moesten komen als ze iets wilden bereiken, maar dat ze moesten begrijpen hoe de mensen daar in mekaar zaten…scholen werden opgericht, ziekenhuizen, doktersposten, ‘zwarten’ die uitzonderlijk intelligent waren werden naar europa gestuurd, naar universiteiten aldaar met als uiteindelijke bedoeling om ooit het bestuur in hun land over te nemen van de ‘blanke bezetter’….dingen die je NIET aangeleerd wordt in de linkse schoolprogramma’s..
   ik heb nog zwaar onder mijn kloten gehad van mijn moeder en grootouders omdat ik, kind van acht zijnde, het lef had gehad een mulatje een zwartekopke te noemen…het respect werd me ter plekke bijgeleerd…..
   mijn grootouders en al hun koloniale vrienden ware zware aanhangers van lumumba (iemand waar je waarschijnlijk totaal niet van gehoord heb gezien je commentaar) en hadden gehoopt dat ie congo zou leiden…maar naar de ussr neigende is ie vermoord geworden en een mobutu, gecontroleerd door het westen, is in de plaats gezet….
   bij mijn grootouders en onder hun coloniale vrienden heeft men altijd vermoed dat het koningshuis hier voor iets tussen zat…
   de meesten hebben een zwaar éénzijdig beeld van wat er zich in afrika afgespeeld heeft en doen hun zelfs de moeite niet eens om gedegen onderzoek te doen….
   kicker…heb nog met een ‘goedgelovige zwarte medenmens’ samengewerkt (tot vorig jaar)..hado…komende uit congo…..aan de praat geraakt toen ie te weten kwam dat mijn grootouders kolonialen geweest waren en gestationeerd waren in zijn geboortestad…
   gast vertelde me dat ie en zovelen zoals hij, iedere avond bid en hoopt dat de blanke ooit terugkomt en het weer overneemt omdat het zo rampzalig is in afrika…
   maar dat ga je natuurlijk ook niet horen in onze linkse media, scholen en zwaar gecensureerde nieuwskanalen…
   mvgr

   • Nikolaas, ik heb respect voor uw verhaal. Natuurlijk ken ik Lumumba, heb hem toen gevolgd en gewaardeerd. Hij werd aanvankelijk, om zijn standpunten, behandeld net als Poetin veertig jaar later met Rusland in de G8. Lumumba’s vraag aan de USSR werd zijn dood, opgeruimd. Een crimineel als Mobutu werd op zijn plaats gezet. De Gescamines, Union Minière de Katanga met de Société Générale de Banque sleepten miljarden het land uit, jaarlijks. Dat ging zo door met de diamanten door G. Bush senior. Dàààr gaat het over. Ondertussen moesten wij hier in België zilverpapier van de chokoladerepen sparen voor ontwikkelingshulp aan Kongo.

   • Je hebt dus respect geleerd voor andere culturen en waar blijft jouw respect voor onze cultuur? Ik vraag dit voor een vriend,,.

   • wat betreft de moord op Lumumba klopt het dat de toenmalige koning de opdracht heeft gegeven om lumumba te vermoorden en laten verdwijnen in een zuurbad.

    • Neen, de Belgen hebben Lumumba in de handen gelaten van zijn aartsvijand die met behulp van de Belgen het rijke mijnengebied Katanga wilde afscheuren. Dat kwam neer op zijn doodsvonnis natuurlijk. De koning hield zich, nu ook niet, bezig met het geven van zulke opdrachten. Dat is lulkoek, net als dat zuurbad. Er is wel de getuigenis van een Belgische gendarme die erbij was en die de fameuze tand als souvenir had, waarover onlangs zoveel om te doen is geweest.
     Natuurlijk zijn de ministers van toen de trekpoppen van de Union Minière en de Société Générale. De Belgen en de Katangese Gendarmes, dat was zoals de Amerikanen en het Azov Batellion in Oekraïne.

   • Wat de Belgen in 1961 in Congo deden met Patrice Lumumba, deden ze datzelfde jaar nog eens over in Burundi, met Louis Rwagasore. De jonge charismatische politicus, symbool van verzet tegen de kolonisator en verkozen premier, werd vermoord. Tot dat besluit komt Ludo De Witte in zijn boek Moord in Burundi. De uitvoerders moesten boeten, de Belgen wisten hun sporen. “Maar het bewijs voor hun betrokkenheid is verpletterend.”

   • Goh, wat merkwaardig, dat uw familie zo woke avant la lettre was.
    Ik heb een heel andere ervaring.
    Diegene in mijn familie die koloniaal waren, vertellen over de negers zaken die elk mogelijk vooroordeel alleen maar bevestigen.
    Dom, lui, onbetrouwbaar, laf, …
    Enfin, als je na de woke onderwijzers een tegengeluid wil, moest je maar eens aan wijlen mijn grootmoeder (als kind opgegroeid in Madagascar) cq. aan wijlen de kozijn van mijn vader (als volwassene actief in Congo tot ie in 1960 hals over kop het land moest ontvluchten) vragen om over hun ervaringen te vertellen. Het Vlaams Blok zou er een stel politiek correcte koorknaapjes bij lijken.

    Nu ben ik enerzijds geneigd niet aan de waarachtigheid van hun ervaringen en twijfelen. Anderzijds beschouw ik als libertarier elk mens als individu dus ook al klopt mijn familie hun opinie over zwarten “gemiddeld genomen” wel (“als groep”), dan nog zijn er ongetwijfeld altijd uitzonderingen. Sterker nog: 1 van mijn grote libertarische helden is uitgerekend de zwarte econoom Thomas Sowell en een dame als Candace Owens aanbid ik haast als een godin. M.a.w. elk individu beoordeel ik op zijn of haar persoonlijke kwaliteiten maar ik heb een sterk vermoeden dat er tussen groepen wel grote verschillen zijn in bv. gemiddeld IQ. Daar zijn trouwens ook studies naar gedaan die dit bevestigen.
    Ik ben overigens nog nooit een koloniaal tegen gekomen die er anders over dacht dan mijn familieleden. Nou goed, Jef Geeraerts mocht graag de inlandse vrouwen neuken en schreef dan in Gangreen “vol liefde” over de stam waartoe hij zichzelf rekende maar romans als “Ik ben maar een neger” en “Het verhaal van Matsombo” laten wel zien wat zijn echte beeld is over de zwarte medemens.
    Kortom uw verhaal over de woke ex-kolonialen met grote respect voor de zwarten, klinkt mij als erg onwaarschijnlijk in de oren.

 2. In Afrika voelen ze zich al niet serieus genomen als we daar komen met figuren als Macron, demente Biden, Trudeau, Kaag… ook dat hele woke gedoe.. dat heeft bij hen geen enkele prioriteit. Verder bestaat bijvoorbeeld de G7 uit enkel Westerse landen, dus in.elk belangrijk orgaan voelen ze zich niet vertegenwoordigd. Nee, het Westen gaat het met deze prutsers niet redden. En het systeem.is te corrupt om werkelijk capabele mensen zo’n plek te gunnen

 3. Oekraïne zal mij een rotzorg zijn.
  Coronamaatregelen…..!
  Hoogste prioriteit om architecten, hoofduitvoerders en onderuitvoerders van de plandemie op
  te laten pakken.
  NIET VERGETEN!!!!!

 4. Heeft Congo en haar bevolking ooit gevraagd om Belgische Schurken…laat staan Afrika om 1 blanke schurk/dief/moordenaar/verkrachter ??? en dat is slechts 1 voorbeeld…van de rest van de wereld..ONOZEL VOLKSKE…op je teentjes getrapt nu.. ??💀💀

 5. @Svea: En dan wat? Helft van mijn voorouders waren KNIL soldaten daar kan ik toch niks aan doen dat zij zo dom waren om voor die misselijke koninklijke famillie van ons te vechten en te plunderen op bevel. Die mensen werden in die tijd al compleet gehersenspoeld door het Koningshuis en overheid. I.p.v. Dat die kloothommel Willem de laatste iets doet voor nederlandse bevolking maakt ie snoepreisjes in zijn vliegtuig met die Argentijnse nazikut en koopt schilderijtje van paar miljoen van Rothschild terwijl wij in lockdown werden gezet. En opent insectfarms..

 6. Beste mensen, tal van Afrikaanse landen worden sinds de georchestreerde onafhankelijkheden (een vergiftigd geschenk) systematisch leeggezogen door zwarte kleptocraten, constant aangemoedigd en gesteund door blanke banksters en aanverwant politiek gespuis, de doctrine indachtig van ’the Grand Domain’ – A. Dulles (1947). Wellicht heeft geen kat hierover al gehoord. Doe geen moeite, je vind er niets op Internet over terug.
  In een notendop: “Men dient de naties met grondstoffen te destabiliseren om ze beter te ‘beheren’ .”
  De rest is geschiedenis.
  By the way, de oudere generaties zwarten hebben nog steeds het volste respect voor de verwezenlijkingen van de blanke kolonialen. Het zijn de hedendaagse voorgeprogrammeerde zwarte en blanke jongelingen die zich verliezen in gebrek aan verantwoordelijkheidszin en dromen van een werkloos zorgstaatleven.
  Momenteel komt de hele woke-zooi hier in beide Congo’s nog niet van de grond wegens te gevaarlijk voor de gezondheid. Een versleten autoband en een kwak benzine zijn nooit ver weg…
  Bij deze nodig ik alle deugdenkers uit om even een ‘Wiedergutmachung’ ter plaatse uit te proberen. Een retourticket binnen de 3 maanden is ten sterkste aanbevolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in