Artillerieoefening van het gemotoriseerde geweerregiment van de 15e Garde met 2S19 en 2S19M1 Msta-S. 25 maart 2020. Bron: het Russische ministerie van Defensie (shorturl.at/rIT25).

Gisteren heeft het Pentagon opnieuw een overdracht van wapens aan het Oekraïense leger aangekondigd:

Volgens het Pentagon omvat het pakket:

Extra munitie voor NASMAS
150 zware machinegeweren met thermische beelden om onbemande luchtsystemen (UAS) tegen te gaan.
Extra munitie voor HIMARS
200 precisiegeleide 155mm artillerierondes
10.000 120mm mortiergranaten
High-speed Anti-radiation raketten (HARMs)
150 multifunctionele voertuigen met hoge mobiliteit (HMMWV’s)
Meer dan 100 lichte tactische voertuigen
Meer dan 20.000.000 kogels voor kleine wapens
Meer dan 200 generatoren
Reserveonderdelen voor 105mm houwitsers en ander materieel

De 400 miljoen dollar wordt naar Oekraïne gestuurd via de Presidential Drawdown Authority (PDA), waarmee president Biden rechtstreeks wapens uit Amerikaanse militaire voorraden kan sturen.

Het Pentagon schraapt duidelijk het onderste uit de kan, schrijft Andrei.

Extra munitie voor NASMAS

NASMAS is een luchtverdedigingssysteem dat hergebruikte lucht-luchtraketten (active radar homing AIM-120 AMRAAM) gebruikt in een grond-lucht modus.

Gisteren werd een van die raketten in Kiev gebruikt, maar hij miste zijn doel. Hij raakte een flatgebouw en doodde verschillende mensen:

De raket die vandaag een flatgebouw in Kiev trof, was een AIM-120C van Amerikaanse makelij die werd afgevuurd door een van de NASMAS-luchtverdedigingssystemen die de afgelopen maanden aan Oekraïne zijn geschonken. Lokale mensen deelden op sociale media foto’s van het wrak van de raket. Hoewel Oekraïne Rusland de schuld gaf van de aanval, blijkt dat de raket niet Russisch maar Amerikaans was en werd afgevuurd door Oekraïense troepen.

Op het fragment op de foto staat het woord LIFT als de Amerikaanse AIM-120C. Dit is een luchtdoelraket voor de NASAMS-systemen die onlangs aan Oekraïne zijn geschonken. Door analyse van de foto’s die Oekraïense burgers zelf publiceerden, kan de raket die hun woongebouw raakte gemakkelijk worden geïdentificeerd als Amerikaans.

Zware machinegeweren met warmtebeeldvizieren tegen drones.

Dit is echt een slecht teken. Ik heb geprobeerd recente foto’s te vinden van machinegeweren die worden gebruikt voor luchtverdediging. Er waren alleen antieke exemplaren.

Slag om Arnhem

Enkele decennia geleden trainden wij om helikopters en vliegtuigen neer te schieten met de machinegeweren die bovenop onze gevechtstanks waren bevestigd. Ondanks het feit dat wij vanaf een stabiel platform schoten en veel munitie gebruikten, waren onze trefkansen erg laag. Daarom gebruikt geen enkel leger dat ik ken deze methode nog. De meeste UAV’s die in Oekraïne worden gebruikt voor verkenning zijn elektrisch. Het is onwaarschijnlijk dat ze op een thermische camera te zien zijn. De Iraanse drones met propelleraandrijving, waarschijnlijk van Russische makelij, zijn heet en maken veel lawaai. Ze kunnen gericht worden ingezet, maar zijn redelijk snel en men moet even snel handelen om ze te pakken te krijgen. De Lancet kamikaze drones die het Russische leger in Oekraïne gebruikt, vliegen laag en snel. Een machinegeweerteam heeft weinig kans als zo’n drones erop afvliegen.

De machinegeweren die Oekraïne krijgt, met uitzondering van die welke op de zwarte markt worden verkocht, kunnen niet effectief zijn als luchtverdediging. Ze zullen waarschijnlijk op de grond worden gebruikt om deze of gene greppel te verdedigen. Daar zijn ze goed voor, totdat een artillerieronde of een infanteriegevechtsvoertuig langskomt en ze uitschakelt.

Extra munitie voor HIMARS

HIMARS is het wonderwapen dat het niet was. Het bereik van zo’n 70 kilometer is redelijk, maar men heeft ook zeer goede richtgegevens nodig om ze in te zetten. De Russen hebben geleerd van de vroege HIMARS-successen en zijn nu veel beter geworden in het camoufleren van hun posities.

  Rusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maand

200 precisiegeleide 155mm artilleriekogels

Leuk om te hebben – maar opnieuw alleen als je betrouwbare richtgegevens hebt. Schokkend is dat er geen andere 155 mm munitie in deze levering zit. Wat moeten die M-777 kanonnen die nog steeds in Oekraïne staan dan afvuren?

10.000 120mm mortiergranaten

Dat is ook niet veel. Eerder gaven de VS Oekraïne 20 120 mm mortieren met 135.000 120mm mortiergranaten. De 10.000 nieuwe granaten zullen waarschijnlijk in minder dan een week worden verbruikt.

High-speed Anti-radiation (HARMs)

Dit zijn lucht-grondraketten die worden gebruikt om vijandelijke radar aan te vallen. Ze zijn aangepast om te passen op de paar SU-27 gevechtsvliegtuigen die Oekraïne heeft gekregen van een of ander Oost-Europees land. Er zijn berichten dat de Russische luchtafweer deze raketten meestal raakt voordat ze hun doel bereiken.

Vandaag berichtte de New York Times dat één zo’n raket, die in september werd afgevuurd, een flatgebouw in Kramatorsk had geraakt:

Journalisten van de New York Times konden verschillende metaalfragmenten verzamelen en identificeren die achterbleven op de plaats van een eerdere aanval, in september in Oost-Oekraïne, en zo een blik werpen op waar de miljarden dollars aan militaire hulp van de Verenigde Staten aan Oekraïne soms terechtkomen.

“Drie mensen raakten gewond, zeggen ze. Geen doden. Het raakte het appartement waar niemand woont, en in het appartement ernaast raakten mensen gewond,” zei Olga Vasylivna, een bewoonster die naast de plek woonde waar de raket insloeg.

De vrachtwagens die Oekraïne zal krijgen kunnen nuttig zijn, maar zal er genoeg diesel zijn om ze van brandstof te voorzien?

20.000.000 kogels voor handvuurwapens is weer bijna niets. De typische gevechtslast voor een infanteriesoldaat bedraagt 240 kogels. Machinegeweerteams dragen zo’n 6.000 kogels. De frontlijn in Oekraïne is 1.000 kilometer lang. Als men de rekensom maakt, stelt men vast dat deze 20.000.000 patronen praktisch niets voorstellen.

Er is momenteel een levendige zwarte markt voor generatoren in Oekraïne. Die 200 nieuwe zullen zeer welkom zijn. Ze zullen waarschijnlijk in Lviv of Kiev terechtkomen.

Reserveonderdelen voor 105mm houwitsers en ander materieel

Het verhaal van de Amerikaanse wapensteun aan Oekraïne is er een van afnemende kwantiteit en kwaliteit. Eerst gaven de VS 143 M-777 155 mm-systemen aan Oekraïne. Deze bleken een hoog breukpercentage te hebben en waren ook gemakkelijk doelwit. Toen hadden de VS geen 155 mm-munitie meer die ze konden weggeven. Vervolgens boden zij 36 105 mm houwitsers en 180.000 105 mm granaten aan. Hetzelfde verhaal. Daarna kwam de 120 mm mortier.

Artillerie wordt meestal bestreden met tegenartillerie. Wanneer gevechtsradar een vliegende artilleriegranaat oppikt, kan men berekenen waarvandaan deze is afgevuurd. Vervolgens wordt een speciale batterij tegenartillerie, meestal met een groter bereik, ingezet om die positie te beschieten. In een goed georganiseerde eenheid duurt dat minder dan één of twee minuten.

De M-777 kanonnen hebben een bereik van ongeveer 20 kilometer. Dat is ongeveer gelijk aan de 152 mm kanonnen die de Russen gebruiken. Daarna komen de 105 mm kanonnen. Hun bereik is ongeveer 11 kilometer. De 120 mm mortier heeft een bereik van ongeveer 7 kilometer.

  Clusterbomstrategie zal clusterfuck zijn voor Oekraïne en de NAVO

Afgezien van de HIMARS is de frontartillerie van Oekraïne kleiner geworden met minder bereik dan de systemen die aan de andere kant worden gebruikt. Dat maakt het gemakkelijker om die te pareren. Oekraïne heeft ook een acuut gebrek aan munitie voor die paar wapens die er nog zijn. Het heeft de artillerieoorlog al lang verloren.

De oorlog in Oekraïne wordt gevoerd op industrieel niveau. Maar het “westen” en zijn Oekraïense gevolmachtigde zijn niet voorbereid op industriële oorlogsvoering. In een langer stuk – It’s War, Josep, But Not As We Know It – legt Aurelian uit waarom dat zo is:

Ten eerste komt een groot deel van de beleidsimpuls voor Oekraïne uit Angelsaksische landen, waar de geschiedenis van oorlogvoering, en het denken over oorlogvoering, in wezen expeditionair en beperkt is.

Het soort militaire operaties dat de Europeanen sinds 1945, en vooral sinds 1989, hebben uitgevoerd, volgt meestal dit model.

De tweede factor is simpelweg dat de oorlogen van het Westen in het algemeen oorlogen met beperkte aansprakelijkheid zijn geweest, waarbij in eigen land weinig slachtoffers zijn gevallen.

Voor de Russen gold een andere reeks criteria. Als groot land met een relatief grote bevolking en lange grenzen heeft de natie in haar geschiedenis herhaaldelijk te lijden gehad van buitenlandse militaire invasies. Het is gewend om op eigen grondgebied te moeten vechten, en alleen al in de Tweede Wereldoorlog vielen er bijna dertig miljoen doden, waarvan een groot deel burgers. Nationale defensie is dus letterlijk een kwestie van leven en dood, en het denken over en plannen voor oorlog vindt plaats op een veel hoger en complexer strategisch niveau.

Deze Russische ervaring leidt onvermijdelijk tot een manier van kijken naar conflicten die radicaal verschilt van de westerse, met dien verstande dat het Westen zelf pijnlijke vergelijkbare lessen heeft moeten leren tijdens twee wereldoorlogen, om ze vervolgens telkens prompt te vergeten.

De Sovjet- en Russische legers hebben een lange traditie in het bestuderen van de verschrikkelijke oorlogen uit het verleden van hun land, en er zijn een aantal voor de hand liggende conclusies van een dergelijke analyse. Een daarvan is het belang van louter aantallen, van personeel, van uitrusting en munitie. In een lange oorlog, die de Russen, in tegenstelling tot het Westen, altijd hebben verwacht te voeren, zijn deze zaken van groot belang.

Tot 2012 was er een Oekraïens bedrijf in de buurt van Kiev dat nog artillerierondes voor Rusland produceerde. Ik vind de link naar dat verhaal niet meer, maar de aantallen die voor Rusland werden geproduceerd waren zo’n 2 miljoen per jaar. Het ‘westen’ kan de Russische voorraden onmogelijk evenaren.

Rusland-expert Gordon M. Hahn bekijkt het komende Russische Winteroffensief. Alleen met een staakt-het-vuren kunnen Oekraïne en zijn sponsors de komende catastrofe afwenden. Dit om drie redenen:

Ten eerste staat de Russische hamer op het punt op Oekraïne te slaan. De fluwelen handschoenen gaan uit; elektrische energiecentrales, bruggen en zelfs ‘beslissingscentra’ zoals de regeringsgebouwen in het centrum van Kiev zijn het doelwit. … Hoe zal de sociaal-politieke situatie eruit zien wanneer deze kritieke infrastructuren volledig zijn ingestort en de temperaturen 20 graden kouder zijn? Rusland zal dichter bij de strategie van “shock and awe” komen, waarbij alle – al dan niet militaire – infrastructuur volledig wordt vernietigd, zoals de VS in Servië en Irak heeft gedaan, en zal nu waarschijnlijk minder voorzichtig zijn om burgerslachtoffers te voorkomen.

Nadat de infrastructuur volledig is vernietigd of uitgeschakeld, zullen Ruslands versterkingen van 380.000 reguliere en nieuw gemobiliseerde troepen volledig zijn toegevoegd aan Rusland’s troepen in het zuidoosten van Oekraïne. … Een winteroffensief van ongeveer een half miljoen troepen zal op die drie fronten aanzienlijke winsten opleveren en de Oekraïense verliezen aan personeel en materieel, die al hoog zijn, verveelvoudigen. Dit zou gemakkelijk kunnen leiden tot een ineenstorting van de Oekraïense troepen aan één of meer fronten. Na een dergelijk succes zou de Russische president Poetin een nieuwe poging kunnen doen om Kiev te bedreigen …

Ten tweede lijdt het Westen aan Oekraïne-moeheid. De wapenvoorraden van de NAVO-landen zijn ondraaglijk uitgeput en de sociale cohesie stort ineen door de inflatie met dubbele cijfers en de economische recessie. Dit alles maakt Rusland de winnaar op strategisch niveau en dwingt Washington en Brussel om ten minste een adempauze in te lassen door middel van een staakt-het-vuren.

Ten derde is de grootste politieke troef van Oekraïne – Zelensky zelf – zojuist gedevalueerd, waardoor de politieke stabiliteit van Oekraïne nog meer gevaar loopt. … Om het Westen aan boord te houden, zou Zelensky de Oekraïense legercommandant Viktor Zalyuzhniy kunnen aanzetten tot een laatste voorwinteroffensief in het noorden van Donetsk (Svatovo en Severodonetsk) of Zaporozhe, om een einde te maken aan het Westen dat over een staakt-het-vuren morrelt en de steun te vergroten. Tegelijkertijd is er sprake van aanhoudende spanningen tussen Zelenskiy en Zalyuzhniy vanwege de goede pers en de sterrenstatus van laatstgenoemde in het Westen. … Tegen de achtergrond van de verslechterende slagveld- en internationale strategische situatie zijn dergelijke civiel-militaire spanningen beladen met de mogelijkheid van een staatsgreep

We bereiken misschien een keerpunt in de Oekraïense oorlog. Geen elektriciteit, geen leger, geen samenleving.

Al het bovenstaande en de naderende presidentsverkiezingen in Moskou, Kiev en Washington over een jaar maken deze winter cruciaal voor de belangrijkste partijen in de oorlog.

Bij het lezen van de twee hierboven geciteerde stukken kom ik tot de conclusie dat de oorlog verloren is – zowel door Oekraïne als door zijn aanhangers.

  Paniek in Londen! - Olaf Scholz onthult wat we allemaal weten

De NAVO, die al sterk betrokken is, zou daar nog verandering in kunnen brengen door zich volledig bij de oorlog aan te sluiten. Maar ik denk niet dat het Amerikaanse leger, noch zijn Europese NAVO-bondgenoten, dat aandurven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bijbelse verwijzingen door Medvedev: “Wij zullen onze vijanden naar het eeuwige vuur van Gehenna sturen – Wij horen de woorden van de Schepper en gehoorzamen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelfs de mainstream media moeten nu toegeven: De overgrote meerderheid van de Covid-sterfgevallen vindt plaats bij de volledig gevaccineerden
Volgend artikelWaarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Het is ook zo dat oude wapentuig
  Dus Troep zogenaamd moet worden opgeruimd
  En nieuwen ervoor in de plaats terug moeten komen
  Om de Amerikaanse Wapen tuig Fabrieken op volle toeren draaiende te kunnen houden

  Dus word er maar een oorlogje in scene gezet
  Met een paar pionnetjes op het schaakbord
  Vervolgens spelen maar
  Machthebbers
  Alle Super Rijken en Staats Criminelen moeten verplicht worden verwijdert van de heele Wereld
  Inclusief alle Koningshuizen

  De Aarde heeft geen Oorlogs zuchtige Aliens Nazaten nodig
  Weg ermee

  Dank U

 2. Deze oorlog is echt vreselijk voor de Oekraïners maar ook zij hebben zich laten gebruiken door de Amerikanen net als Europa.
  Maar ik hoop en verwacht 1 ding en dat is dat Amerika en NATO financieel totaal vernietigd gaan worden zodat alle landen die k*t Amerikanen hun land uit kunnen flikkeren.

  Denk niet dat ik pro Rusland ben, nee ik ben een pacifist en tegen oorlog en geweld daarom hoop ik dat na deze oorlog we een vreedzame wereld op kunnen bouwen waar de elite uitgeschakeld gaat worden.

 3. Al eeuwen sterven er grote groepen mensen door oorlogen, onderdrukking en andere vieze streken die worden uitgevoerd door een kleine groep koningshuizen, rijken en regeringen. Ik ben het met Petrus en Ringo eens dat dit moet stoppen. Maar hoe gaan we het doen? Ik ben maar alleen en buiten deze website kom ik niet in contact met mensen die echt in verweer willen komen. Vreedzaam krijgen we dat tuig dat ons steeds in deze situaties duwt niet weg, dat is wel gebleken. Eerlijk gezegd word ik er moedeloos van. Het gevoel om als mak schaap ten onder te gaan bevalt me niets maar het lijkt wel of niemand een groep kan vormen die daadwerkelijk krachtig genoeg is om dat tuig in den Haag en Brussel te vervangen door goede bestuurders.

  • Ik snap je machteloos gevoel heel goed maar ben je er goed van bewust dat een bloedige revolutie precies het tegenovergestelde teweeg zal brengen waar wij op hopen.

   Als je goed kijkt dan zie je toch een kentering, mensen beginnen de overheids leugens te doorzien.
   Je ziet ook dat de weerstand tegen alle nieuwe maatregelen van de overheid niet meer geaccepteerd worden.
   Natuurlijk je blijft een groep domme slapende schapen houden, die moet je gewoon opgeven en geen energie meer in steken.

   Belangrijk is dat wij kritische vragen blijven stellen en de overheid blijven argwanen.

   Vanuit liefde en elkaar onderwijzen en samen werken aan een betere en andere samenleving zal het overheids narratief uitdoven.

   Door te kiezen voor een bloedige revolutie zullen juist de elite in een ander jasje de macht weer in handen krijgen.

   Ik wil er graag een eerder schrijven aan toevoegen:

   Mensen die hypotheek en/of leningen hebben hangen in de strop van de regering en banken !!!

   In alle lagen van de bevolking hebben mensen zich tot aan hun nek in de schulden gestoken. Met als gevolg dat ze nu gevangen zitten in hun schulden gevangenis.

   Een van de redenen dat artsen niet open en eerlijk durfde te zijn over de covid leugen is dat ze ontslagen worden en zodoende hun hypotheek en leningen niet langer af kunnen betalen. Het is puur financiële chantage van overheid en banken.

   Ik raad mensen aan, net als Hongarije, al hun schulden af te lossen.

   De enorme stijging van de huizenprijzen zijn georganiseerd door Blackrock en Vanguard met als doel later de huizenmarkt in te laten storten zodat de meeste hypotheken onder water komen te staan zodat u niet meer in staat bent om u hypotheek af te lossen en zodoende u hele vermogen wat u al in dat huis heeft gestopt verloren ziet gaan.

   Niet voor niets kunt u extra hypotheek afsluiten om u huis te verduurzamen, namelijk hoe hoger u schuld des te meer kans dat u nooit meer in staat zal zijn u onder water staande hypotheek te kunnen aflossen en het huis met executiewaarde zal worden verkocht. Op die manier bent u niet alleen u huis kwijt maar blijft u ook met een enorme schuld achter.

   https://hetanderenieuws.nl/hongarije-bevrijdt-zich-uit-de-schuldenvalstrik/

   Centrale Banken over heel de wereld zijn in het geheim goud aan het aankopen. Ook Hongarije heeft afgelopen maand z’n 35 ton goud aangekocht. Goud heeft zich al 6000 Jr bewezen als de enige veilige belegging in tijden als deze. Waarom anders kopen Centrale Banken anders nu weer zoveel goud !!!

   Zilveren munten is een perfect alternatief voor de CBDC.

 4. De USA levert verouderde troep op lease basis aan Oekraine, en EU betaalt de lease kosten.
  Goede zaken van USA; waardeloos voor de Oekies, en duur voor EU.

  Tijd dat RU de oorlog afrond.

 5. Ik moet het toch eens hebben over Wierd Duk; deze Telegraaf columnist en Ruslandkenner dook als een bang vogeltje onder toen het zgn. killervirus Corona uitbrak. Door zijn blinde angst kon hij, verblind als hij was, niet waarnemen dat Corona niet meer was als de gewone griep. Hij verklaarde iedereen voor idioot die zich vragen stelde bij de noodzaak een experimenteel medicijn te gebruiken voor de gehele bevolking tegen iets dat voor praktisch niemand gevaarlijk was. En nu weer met dit Oekraïne conflict, heel stellig stond hij te verkondigen dat Poetin een complete idioot is die droomt van de terugkeer van één groot Russisch rijk… waar blijkt dat uit? Als Amerika zich met deze oorlog zou gaan bemoeien zou Rusland totaal kansloos zijn, waar blijkt dat uit? Hij lijkt op deze punten wederom ongelijk te gaan krijgen. Hij was ten tijde van de oorlog in Tsjetsjenië (1994)misschien een goede verslaggever maar hij is nu een bange oude man geworden.

  • Ik ben 68 jaar en heb vanaf mijn 17de heel veel over heel de wereld gereisd en heb alle aanbevolen vaccinaties genomen. Ik heb ook vele jaren in het buitenland gewoond.
   Maar zowel de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep als tegen Covid-19 heb ik geweigerd. Ik had mij bij beide vaccinaties goed ingelezen en vond beide zeer ongeloofwaardig en heb ze dus niet genomen.

   Mijn vertrouwen in overheid, de verkiezings fraude, de kartelvorming van regeringspartijen, de partij dictatuur hebben mij doen besluiten om mijn stem mandaat officieel op te zeggen ( ik heb al 18 jaar niet meer gestemd).

   Maar het officieel opzeggen van mijn stem mandaat heeft er toe geleid dat de NCTV je dan op de terroristen lijst plaatst !!
   Daar kwam ik achter toen mijn buitenlandse vriendin een nieuw visa voor 3 maanden aan vroeg wat toen plotseling geweigerd werd.

   Haar advocaat heeft 4 maanden moeten schrijven met de IND en pas nadat ik haar advocaat dringend aanmoedigen te schrijven dat ik een verband zag tussen het opzeggen van het stem mandaat en het weigeren van het visa ( mijn vriendin had al eerder een visa ontvangen zelfs van 2 februari tot 1 mei 2022) maar pas nadat onze advocaat vroeg of NCTV en het intrekken van mijn stem mandaat aan IND pas toen kreeg ze haar visa !! ZO CRIMINEEL IS ONZE OVERHEID.

   BIJ MIJ KOMT ER DAN OOK NOOIT MEER EEN VACCINATIE IN. IK VERTROUW DEZE CRIMINELE OVERHEID EN HUN OM TOTAAL NIET MEER.
   IK ZIE DE OVERHEID EN HET OM ALS DE GROOTSTE CRIMINELE ORGANISATIE VAN NEDERLAND.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in