Er zijn tegenwoordig niet veel dingen verrassender dan wanneer de mainstream media echt onderzoek doet naar feiten die niet in lijn liggen met het voorkeursnarratief van hun globalistische opperheren. Dat is zeldzaam.

En als de journalistiek feiten vindt, die de door Oekraïne en het NAVO-apparaat verspreide propaganda ontkrachten, dan is dat een nog zeldzamere gelegenheid die gevierd moet worden, schrijft Paul Serran.

Het meest verrassende is nog wel dat de onthulling van de waarheid over de raketaanval in Kostantyinovka komt op het moment dat Zelensky in New York aankomt voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Op 6 september bleek een raketaanval op de stad Kostantinovka, in het oosten van Oekraïne, een van de dodelijkste in het land van de afgelopen maanden te zijn, waarbij ten minste 15 burgers omkwamen en meer dan 30 anderen gewond raakten.

De raket trof een markt, “doorboorde ramen en muren en heeft sommige slachtoffers onherkenbaar verminkt.”

President Zelensky gaf voorspelbaar de Russen de schuld van de aanval, en zoals gewoonlijk papegaaiden de MSM het narratief na, totdat The New York Times besloot om verrassingsjournalistiek te bedrijven:

“Maar bewijs verzameld en geanalyseerd door The New York Times, waaronder raketfragmenten, satellietbeelden, getuigenverslagen en berichten op social media, wijst er sterk op dat de catastrofale aanval het resultaat was van een verdwaalde Oekraïense luchtverdedigingsraket afgevuurd door een Buk lanceersysteem.”

Een ongeluk met de Oekraïense luchtverdediging is niets nieuws, aangezien Oekraïense raketten erom bekend staan dat ze afdwalen en neerstorten op burgers – en zelfs verkeerd afvuren op Pools grondgebied.

  Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?

Deskundigen die door de Times zijn gehoord, zeggen dat de raket uit koers kan zijn geraakt door een elektronische storing of door schade aan de geleidingsvinnen.

Bekijk: het moment dat de Oekraïense raket de markt in Kostantinovka raakt.

“Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat de raket Kostiantynivka binnenvloog vanuit Oekraïens grondgebied, niet van achter de Russische linies. Terwijl het geluid van de naderende raket te horen is, lijken minstens vier voetgangers tegelijkertijd hun hoofd in de richting van het inkomende geluid te draaien. Ze kijken naar de camera – in de richting van grondgebied dat in handen is van Oekraïne. Even voordat de raket inslaat, is de reflectie van de raket te zien terwijl hij over twee geparkeerde auto’s heen beweegt.

Minuten voor de aanval op de markt lanceerde het Oekraïense leger twee grond-luchtraketten. Getuigen zagen dat de raketten werden afgevuurd in de richting van de Russische frontlinie rond de tijd van de aanval.

De Oekraïense autoriteiten zeiden dat de Russische troepen een raket gebruikten die werd afgevuurd door een S-300 systeem, maar dat deze een andere granaatkop heeft dan de raket die in Kostantinovka ontplofte.

De gevels van gebouwen in de buurt van de explosie waren geperforeerd met honderden vierkante of rechthoekige gaten, gemaakt door kubusachtige objecten die door de raket naar buiten werden geblazen.

“Metingen van de gaten – en fragmenten die ter plaatse werden gevonden – komen qua grootte en vorm overeen met één wapen in het bijzonder: de 9M38 raket, die wordt afgevuurd door het mobiele Buk luchtafweergeschut. Het is bekend dat Oekraïne het Buk-systeem gebruikt, net als Rusland.

  Het einde van de Slag om Bakhmut?

[…] Twee onafhankelijke militaire bomopruimingsdeskundigen, die anoniem wilden blijven om openhartig te kunnen spreken, kwamen tot dezelfde conclusie en zeiden dat de fragmenten en schade op de plaats van de inslag het meest overeenkomen met een 9M38.”

Verschillende getuigen hoorden of zagen Oekraïense troepen luchtdoelraketten afvuren vanuit Druzhkivka in de richting van Kostiantynivka op het moment van de aanval op de markt. En uit bewijsmateriaal dat op de markt verzameld werd, blijkt dat de raket uit die richting kwam. Bron: NYT.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Russische functionarissen de draak steken met Westerse politiciVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFinancial Times: Rusland blokkeert miljardenwinsten van westerse bedrijven
Volgend artikelJa, u wordt gemanipuleerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Goh, die hoerkraïeners liegen anders nooit. Dat waren ook zulke gewaardeerde leden in het MH17 Joint Investigation Team. Alle informatie en bewijzen anders dan ‘Russia did it’ “niet concreet genoeg”, van tafel of in de kiem gesmoord. Over verneukerij gesproken. Maar blijf vooral zwaaien met je rood, wit, blauwe vlaggetje: rood voor het bloed wat er aan kleeft, wit voor de schrik van het verraad en de leugen, en blauw dat ze ons stevig bij de ballen hebben.

  • over Rood Wit Blauw gesproken… ik moet het nog zien dat de koopkracht er bij iedereen zo geweldig op vooruit gaat en hoe lyrisch Bikker en Klaver gisteren daarover waren. Laten we wel wezen: 1 cent erbij voor de onbelaste kilometervergoeding?? verlaging van de zorgtoeslag en tegelijkertijd wordt de zorgpremie 12 euro per maand duurder. zojuist een bericht dat de energie transport kosten verhoogd gaan worden op de energierekening en afbouw van het energie prijs plafond… etcetera…
   Ze doen ook net alsof het hebben van een auto een keuze is. Voor mensen buiten de grote steden is het een must. Overigens… openbaar vervoer ook weer 10 procent duurder…
   En bij die zogenaamde loonsverhogingen die de inflatie voor elk zouden compenseren… Hebben ze ook een berekening gemaakt van de gestegen rentelasten bij de burgers?

   • Dat is toch al jaren. Kan mij niet anders herinneren.

    Je krijgt er 10 euro bij en tegelijk stelen ze dan weer 100 euro van je.
    Aan het eind van de streep kom je altijd uit in de min hier.

    • En nu mag de hoax door het volk betaald worden.
     Eigenlijk zouden de ongeinjecteerden verlaging moeten eisen,: geen €10 per prik naar de huisarts geen duur vergif ingespoten en geen extra ziektenkosten wegens vergiftiging.

 2. Scott Ritter: Oekraïense troepen hebben alles gegeven voor Rabotino en hebben bijna geen reserves meer!

  Er komt een einde aan de militaire component van de Oekraïense staat!

  Het Russische leger vernietigt de laatste reserves van de Oekraïense strijdkrachten nabij het dorp Rabotino in de regio Zaporizja, zei de voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier Scott Ritter.

  De waarheid is dat Oekraïense troepen worden vernietigd.

  Er is een veldslag gaande nabij het kleine dorpje Rabotino in de regio Zaporizja, dat de alfa en omega is geworden van het Oekraïense tegenoffensief.

  Ze gooiden daar wat ze hadden, maar de Russen lieten zien dat ze hen konden verslaan’, merkte Scott Ritter op. >>>

  https://warnews247.gr/scott-ritter-oi-oukranikes-dynameis-edosan-ta-panta-gia-to-rabotino-kai-xemenoun-apo-efedreies/

 3. Toch typisch modus operandi van pres Assad

  Steeds als er ergens belangrijk internationaal Politiek overleg is
  doet hij een chemisch wapen aanval of een
  Of bombardeerd een gave woonwijk met gasflessen.

  Het is wel erg uit de buurt, van syrie naar ukraine is best ver
  En ook nog door vyandelijk terrein.

 4. Ik lees je artikelen met de meeste intresse, wat ik mis is een duidelijke kaart waar wa kunnen zien dat bijvoorbeeld de doorbraak die geclaimd wordt duidelijk Oekraïens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in