Ik heb met mijn westerse collega’s over denazificatie gesproken. Zij zeggen:” Wat is het probleem? Jullie hebben toch ook radicale nationalisten?” Ja, die hebben wij, maar wij hebben ze niet in onze regering, zoals Oekraïne. En wij hebben geen duizenden mensen die door de straten marcheren met fakkels en hakenkruizen, zoals nazi-Duitsland in de jaren dertig. En wij loven niet de mannen die tijdens de oorlog Russen, Joden en Polen gedood hebben. Maar in Oekraïne doen ze dat wel.” – Vladimir Poetin, Russische president.

De Verenigde Staten hebben extreem-rechtse militanten bewapend en opgeleid, die de ideologische afstammelingen zijn van nazi-oorlogsmisdadigers die rechtstreeks betrokken waren bij de massale uitroeiing van Joden, Slaven en Zigeuners tijdens de Tweede Wereldoorlog, schrijft Mike Whitney. Deze Oekraïense stormtroepen behoren tot de gemeenste en kwaadaardigste strijders die Washington ooit heeft ingezet om zijn agenda voor het buitenlands beleid uit te voeren. Natuurlijk ziet Washington deze fascist-zeloten als loutere pionnen in zijn proxy oorlog tegen Rusland. Toch doet de “alliantie van gebruiksgemak” niets af aan het feit dat Uncle Sam nu in bed ligt met rechtse militanten wier geestelijk leider, Adolf Hitler, verantwoordelijk was voor de dood van tientallen miljoenen mensen en de vernietiging van grote delen van Europa en Rusland. Kijk eens naar dit fragment uit een artikel met de titel “Can Ukraine have a ‘Nazi problem’ with a Jewish president?”:

“Oekraïne heeft echt een extreem-rechts probleem, en het is geen fictie van Kremlin-propaganda. En het is hoog tijd om erover te praten,” verklaarde journalist en deskundige op het gebied van extreem-rechts in Oekraïne, Michael Colborne.

De bekendste neonazigroep van extreem-rechts in Oekraïne is de Azov-beweging. De beweging is voortgekomen uit het Azov Regiment (oorspronkelijk een Bataljon), gevormd in de chaos van de oorlog in begin 2014.

Zij werd gevormd door een “ratjetoe groep van extreem-rechts tuig, voetbalhooligans en internationale aanhangers, waaronder tientallen Russische burgers,” aldus Colborne, die een boek over de beweging schreef.” – “Can Ukraine have a ‘Nazi problem’ with a Jewish president?“, Jewish Unpacked)

Hoewel de Russische president Vladimir Poetin zich inzet om de Oekraïense nazi’s uit de macht te verwijderen, is het onzeker hoe hij dat zal doen. Zelf-geïdentificeerde fascisten bekleden nu gezagsposities in het leger, de regering en de veiligheidsdiensten. Zij zijn ook de drijvende kracht geweest achter de acht jaar durende belegering van de Donbass-regio in Oost-Oekraïne, die hoofdzakelijk door etnische Russen bewoond wordt. De haat van de militanten tegen hun Slavische broeders doet vermoeden dat de rassentheorieën van Hitler meedogenloos worden toegepast in het Europa van de 21e eeuw. Hier volgt een uittreksel uit een artikel op The Saker Blog:

“Sinds de door het Westen gesteunde staatsgreep in Kiev in 2014 infiltreerden met neonazi’s geassocieerde politieke organisaties in de hoofdstroom van de Oekraïense politiek, terwijl de Oekraïense regering troepen stuurde om te proberen de opstanden in de Donbass met geweld neer te slaan.

Terwijl Oekraïne oorlog voerde tegen de afgescheiden strijdkrachten in de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, kregen de neonazigroepen in Oekraïne bekendheid door hun oorlogszuchtige retoriek tegen de bevolking van het oosten van het land, en door hun gretige deelname aan de burgeroorlog….

De eerste commandant van het (Azov-bataljon) was de rechts-nationalist Andriy Biletsky, die de paramilitaire nationaal-socialistische groep “Patriot van Oekraïne” leidde en in 2008 de oprichter was van een neo-nazistische groep, de Sociaal-Nationale Assemblee (SNA). In 2010 heeft Biletsky, een voormalig parlementslid, blijkbaar gezegd dat Oekraïne bedoeld was om “de blanke rassen van de wereld voor te gaan in een laatste kruistocht … tegen de door Semieten geleide Untermenschen (ondermensen), “door berichten in een stortvloed van Westerse mainstream outlets.” –  (“Ukrainian bad guys and a fair Russian response“, Batko Milacic for the Saker Blog)

Lezers moeten even de tijd nemen om te genieten van de dubbelhartigheid van Washington in deze zaak, want terwijl de regering Biden en de hele MSM de demonstranten van 6 januari aan de kaak stelden als “racisten” en “blanke supremacisten”, was de regering van de VS druk bezig met het bewapenen en opleiden van “blanke kruisvaarders” nazi’s om haar oorlog tegen Rusland uit te voeren. Waar gaat dat allemaal over? Als er een Academy Award voor hypocrisie bestond, zou Uncle Sam de gedoodverfde favoriet zijn. Hier is meer uit hetzelfde stuk:

  D66 demoniseert referenda in Oekraïense regio's over aansluiting bij Rusland

“Azov nam deel aan de daaropvolgende vijandelijkheden in Donbass en werd in november 2014 opgenomen in de Nationale Garde van Oekraïne, hoewel de leden neonazi- en SS-achtige symbolen en regalia bleven dragen en openlijk neonazistische standpunten verkondigden. Hun logo is een echo van de Wolfsangel, één van de oorspronkelijke symbolen die gebruikt werden door de 2e SS Panzerdivision Das Reich. Vertegenwoordigers van het Azov-bataljon hebben echter beweerd dat hun symbool een afkorting is van de leus “Nationale Idee” in het Oekraïens.

De Oekraïense autoriteiten hebben niet de moeite genomen om te verhullen dat Azov in 2014 bestond uit neonazi-achtige vrijwilligers uit landen als Zweden, Italië, Frankrijk, Wit-Rusland, Canada en Slovenië.

Ondanks de goedkeuring van de akkoorden van Minsk in 2015, die een einde moesten maken aan de burgeroorlog door de Donbass weer bij Oekraïne te voegen in ruil voor grondwettelijk gegarandeerde autonomie, weigerde Kiev een vredesakkoord uit te voeren. Leden van Azov namen actief deel aan de vijandelijkheden in de Donbass.

In 2016 beschuldigde het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN (OHCHR) het Azov-bataljon, dat in januari 2015 officieel tot een regiment werd opgewaardeerd, van het begaan van oorlogsmisdaden, zoals massale plunderingen, onwettige detentie en foltering. Momenteel houdt het Azov “Special Operations Detachment” zich bezig met contra-verkenningen en speciale wapenoperaties van het Oekraïense leger.

De Russische onderzoekscommissie heeft een strafzaak geopend tegen een aantal strijders van de Azov-eenheden wegens misdaden als ontvoering, marteling, gebruik van verboden middelen en methoden van oorlogvoering.” – “Ukrainian bad guys and a fair Russian response”,  Batko Milacic voor de Saker Blog)

Nogmaals, dit zijn niet uw huis en tuin-variëteit, rechtse militanten. Dit zijn volwaardige, in de strijd geharde nazi-stormtroepen, die zich met allerlei illegale en sadistische activiteiten hebben beziggehouden, waaronder “het massaal doden van gevangenen, het verbergen van lijken in massagraven en het systematisch gebruik van lichamelijke en psychologische marteltechnieken.” En hoewel zij rijkelijk door de Verenigde Staten worden gesteund, verzetten zij zich tegen alles waar Amerika voor zegt te staan. Zij zijn alom gekant tegen de liberale democratie, de parlementaire regering en de rassengelijkheid. In plaats daarvan pleiten zij voor sociale regulering, autocratische heerschappij en verheerlijking van de staat. Ras staat zeer centraal in de nazi-doctrine. (wat de animus kan verklaren die deze fascistische groepen hebben voor de etnische Russen in het oosten). Een paar citaten uit Hitler’s manifest Mein Kampt helpen om dit punt te illustreren:

“Een sterker ras zal de zwakkeren verdrijven, want de vitale drang in zijn ultieme vorm zal de absurde barrières van de zogenaamde menselijkheid van individuen afbreken om plaats te maken voor de menselijkheid van de natuur, die de zwakken vernietigt om hun plaats te geven aan de sterken.”

“De bloedzonde en de ontheiliging van het ras zijn de erfzonde van deze wereld en het einde van een mensheid die zich daaraan overgeeft.” (“Adolf Hitler, Citaten over ras“, quotetab)

De bovenstaande citaten geven een beeld van de ideologie die gebruikt werd om een wereldoorlog te rechtvaardigen tegen “inferieure mensen”, die in de ogen van hun Arische opperheren als vervangbaar werden beschouwd. Waarom – zult u zich afvragen – steunen de VS vandaag de dag de aanhangers van ditzelfde duivelse dogma in Oekraïne?

Daar kunnen wij geen antwoord op geven, maar hier is meer achtergrondinformatie uit een artikel van Monseigneur Carlo Maria Vigano:

“Neo-nazistische bewegingen die zich met militaire en paramilitaire acties bezighouden, opereren vrij in Oekraïne, vaak met de officiële steun van overheidsinstellingen. Hiertoe behoren de volgende: Stepan Bandera’s Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), een beweging met een nazistische, antisemitische en racistische matrix die reeds in Tsjetsjenië actief was en die deel uitmaakt van de Rechtse Sector, een vereniging van extreem-rechtse bewegingen die gevormd werd ten tijde van de Euromaidan-coup in 2013/2014; het Oekraïense Opstandelingenleger (UPA); de UNA/UNSO, paramilitaire vleugel van de extreem-rechtse politieke partij Oekraïne Nationale Vergadering; de Korchinsky Broederschap, die in Kiev bescherming bood aan ISIS-leden; Misantropische Visie (MD), een neonazi-netwerk dat verspreid is over 19 landen en dat openlijk aanzet tot terrorisme, extremisme en haat tegen christenen, moslims, joden, communisten, homoseksuelen, Amerikanen en mensen van kleur.

  De Oekraïne zinkt - Gooien Westerse elites de handdoek in de ring?

Er zij aan herinnerd dat de regering deze extremistische organisaties uitdrukkelijk gesteund heeft, zowel door de presidentiële garde naar de begrafenissen van hun vertegenwoordigers te sturen, als door steun te verlenen aan het Azov Bataljon, een paramilitaire organisatie die officieel deel uitmaakt van het Oekraïense leger onder de nieuwe naam Azov Special Operations Regiment en georganiseerd is in de Nationale Garde.

In maart 2015 kondigde de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov aan dat het Azov-bataljon een van de eerste eenheden zou zijn die door troepen van het Amerikaanse leger opgeleid zouden worden, als onderdeel van hun Operatie Fearless Guard trainingsmissie. … “Wij zijn deze jongens nu al acht jaar aan het trainen. Het zijn echt goede strijders. Daar zou het programma van het Bureau een serieuze impact kunnen hebben.”- Frontnieuws Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigen.

Vigano heeft gelijk, de VS geven al sinds 2015 gevechtstraining aan Oekraïense nazi’s en andere extreem-rechtse groepen in geheime kampen. Deze ultra-nationalistische milities zullen diezelfde vaardigheden nu doorgeven aan tienduizenden andere gelijkgezinde militanten, waardoor de wereldwijde verspreiding van het fascisme met vele ordes van grootte toeneemt. Hier volgt meer uit een artikel in Jacobin Magazine:

“Niet alleen extreem-rechts in Oekraïne, maar neo-fascistische krachten uit de hele wereld, ook uit de VS en Europa, zullen nu gevechtservaring krijgen met de meest geavanceerde wapens ter wereld. Zij zullen ook hun internationale netwerken, waarin extreem-rechts in Oekraïne, en vooral het Azov-bataljon, die al lang een centrale plaats inneemt, verder kunnen ontwikkelen…

… sinds 2015 leidt de CIA in het geheim troepen op in Oekraïne om te dienen als “leiders van opstandelingen,” in de woorden van een voormalige ambtenaar van de inlichtingendienst, voor het geval Rusland uiteindelijk het land binnenvalt. De huidige functionarissen beweren dat de training louter bedoeld is om inlichtingen te verzamelen, maar de voormalige functionarissen met wie Yahoo! sprak, zeiden dat het programma onder meer training in vuurwapens, “dekking en verplaatsing,” en camouflage omvatte.

Gezien de feiten is de kans groot dat de CIA echte, letterlijke nazi’s aan het trainen is als onderdeel van deze inspanning. Het jaar waarin het programma begon, 2015, was toevallig ook het jaar waarin het Congres een uitgavenwet aannam die honderden miljoenen dollars economische en militaire steun aan Oekraïne inhield… – “The CIA May Be Breeding Nazi Terror in Ukraine“, Branko Marcetic, Jacobin Magazine)

Maar waarom hebben de Verenigde Staten zoveel moeite gedaan om deze strijders te bewapenen en op te leiden, terwijl het er alle schijn van heeft dat het Russische leger de oorlog gaat winnen?

Het plan om Rusland te verslaan was nooit bedoeld om in de beginfase van het conflict te slagen, maar om de basis te leggen voor een bloedige en langdurige opstand die uitgevochten wordt door diezelfde door de CIA opgeleide paramilitairen die nu optreden als de nazi-strijders van Uncle Sam. Hier is het verhaal van Yahoo News:

“De CIA houdt toezicht op een geheim intensief trainingsprogramma in de VS voor elite Oekraïense speciale operatietroepen en ander inlichtingenpersoneel, volgens vijf voormalige inlichtingen- en nationale veiligheidsfunctionarissen die bekend zijn met het initiatief. Het programma, dat in 2015 begon, is gevestigd in een geheime faciliteit in het zuiden van de V.S., aldus enkele van die ambtenaren….

De training, die “tactische dingen” omvat, “gaat er behoorlijk offensief uitzien als de Russen Oekraïne binnenvallen,” zei de voormalige functionaris. Een persoon die bekend is met het programma zei het botter. “De Verenigde Staten trainen een opstand,” zei een voormalige CIA-functionaris, die eraan toevoegde dat het programma de Oekraïners geleerd heeft “Russen te doden.”

Hoewel de paramilitaire middelen van de dienst anders in Afghanistan en op andere antiterrorismemissies overbelast zijn, is het in de Verenigde Staten gebaseerde trainingsprogramma sinds het begin ervan in het Obama-tijdperk een “hoge prioriteit” voor de CIA geweest, zei de voormalige hoge ambtenaar van de inlichtingendienst.. De regering-Biden heeft naar verluidt een task force samengesteld om te bepalen hoe de CIA en andere Amerikaanse agentschappen een Oekraïense opstand zouden kunnen steunen, mocht Rusland een grootschalige inval doen.

  Videobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva

“Als de Russen binnenvallen, zullen die [afgestudeerden van de CIA-programma’s] jullie milities, jullie opstandelingenleiders zijn,” zei de voormalige hoge ambtenaar van de inlichtingendienst. “Wij hebben deze jongens nu acht jaar lang getraind. Het zijn echt goede strijders. Daar zou het programma van het agentschap een serieuze impact kunnen hebben.”

Zowel Amerikaanse als Oekraïense functionarissen zijn van mening dat de Oekraïense strijdkrachten niet bestand zullen zijn tegen een grootschalige Russische inval, aldus voormalige Amerikaanse functionarissen. Maar vertegenwoordigers van beide landen geloven ook dat Rusland niet in staat zal zijn om nieuwe gebieden voor onbepaalde tijd vast te houden, wegens de hevige weerstand van de Oekraïense opstandelingen, aldus vroegere functionarissen.

Als de Russen een nieuwe invasie lanceren, “zullen er mensen zijn die hun het leven zuur maken,” zei de voormalige hoge ambtenaar van de inlichtingendienst. De door de CIA opgeleide paramilitairen “zullen het verzet organiseren” met behulp van de gespecialiseerde opleiding die zij hebben gekregen.

“Al datgene wat ons in Afghanistan is overkomen,” zei de voormalige hoge ambtenaar van de inlichtingendienst, “dat kunnen ze bij deze jongens in overvloed verwachten.” – “CIA-trained Ukrainian paramilitaries may take central role if Russia invades”, Yahoo News)

Laten we even samenvatten:

 1. De Verenigde Staten hebben Oekraïense fascistische strijders bewapend en getraind op geheime locaties.
 2. Het trainingsprogramma van de CIA begon in 2015, wat erop wijst dat er een plan moet zijn geweest om Rusland tot een invasie te verleiden. Niets zou aan het toeval zijn overgelaten. Strategische planners moeten hebben afgesproken welke provocaties zij zouden gebruiken. (Zoals de dreiging met het lidmaatschap van de NAVO).
 3. Het officiële Washington heeft nooit gedacht dat het Oekraïense leger zou kunnen zegevieren in een conflict met het Russische leger, wat erop wijst dat de verhalen van de media over “het dappere Oekraïense verzet” roekeloze propaganda zijn, bedoeld om meer steun bij het publiek te verwerven.
 4. Het land Oekraïne en het Oekraïense volk zijn van geen enkel belang voor de Verenigde Staten. Oekraïne is alleen waardevol in zoverre het een verzamelplaats (en de mankracht) biedt voor Washington om een oorlog tegen Rusland te voeren.
 5. Het duidelijke strategische doel van het CIA-programma is een “Afghanistan-achtig” moeras voor Rusland te creëren, dat zijn hulpbronnen zal uitputten, enorme reputatieschade zal toebrengen, en zoveel mogelijk Russische militairen zal doden.
 6. Het uiteindelijke doel van de door de CIA gegenereerde opstand is de Russische economie te vernietigen, het Russische leiderschap te isoleren, en zoveel mogelijk Russische jongens in lijkzakken naar huis te sturen, om een regimeverandering te bewerkstelligen die aartsrivaal Poetin zal vervangen door een volgzame stroman als de Oekraïense marionet Zelensky.
 7. Alles wijst erop dat de ontwikkelingen ter plaatse – met inbegrip van het lokken van Russische troepen naar Oekraïne – deel uitmaken van een reeds lang bestaand strategisch plan om de economische integratie van Rusland en Europa te verhinderen, ten einde de ontwikkeling van China te beheersen en de hegemonie van de VS tot in de volgende eeuw te behouden. Het huidige buitenlands beleid van de VS kan dus in slechts 10 woorden worden samengevat:

“Wij rekenen eerst met Rusland af, en gaan dan verder met China”.

Belangrijke Opmerkingen:

1- Moet u kijken- Tucker Carlson, Amerika’s beste essayist, “Wij zijn in oorlog met Rusland”

2- Moet u kijken –

Prof. John Mearsheimer verklaart de crisis in Oekraïne de crisis in Oekraïne (met Ray McGovern), Consortium News


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZelenski geeft te kennen dat hij de voorwaarden van Poetin voor het beëindigen van de oorlog wil aanvaarden
Volgend artikelBoycots: Een tweesnijdend zwaard
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik vind het beschamend om ons koningshuis , onze premier lovende woorden te horen spreken over een natie die bewust al 8 jaar moorden en volken bombarderen. Rutte die zo achterlijk is met de woorden ” Glory Oekraïne ” wat betekent Heil Hitler , Rutte je bent zeker vergeten hoe die mensen in WW2 zoveel mensen hebben vermoord.
  Rutte en over vrijheid moet jij al helemaal je mond houden gezien wat jij ons met je covid hoax hebt aangedaan. Hoe jij mensen de dood in hebt gejaagd en levenslang hebt laten verminken met je experimentele injecties. Hoe jij vreedzame demonstranten in elkaar hebt laten slaan , je moet je schamen samen met het koningshuis want de koning heeft het ook allemaal toegestaan.

  Ik hoop dat ik het nog mee mag maken dat al deze criminelen voor de rechter komen en zeer zeer zwaar gestraft worden.

  Oh ja Rutte, hoeveel mensen die verslag deden van deze vreedzame demonstraties heb jij voor weken zonder proces opgesloten, wat een smerig hypocriet bent jij.

 2. Vergeet niet: Rutte heeft de Oekraine opdracht gegeven de MH17 neer te halen.
  Hij die achterbakse flokker heeft NL vernield.

 3. Wil NL nog ooit leefbaar worden, en niet verder afglijden, moet er accuut het volgende gebeuren:
  –die linkse landverraders eruit;
  –uit EU
  –uit euro
  –uit Nato
  –vluchtelingen zonder werk eruit
  –vluchtelingen met strafrechtelijke veroordeling eruit
  –grenzen dicht
  –geen vluchtelingen meer toelaten
  –rechtse overheid instellen
  –regerings beslissingen: via electronisch referendum.

 4. Quote Rutte “Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer gezegd dat zijn kabinet er alles aan zal doen om de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne te “dempen.” Dat de oorlog economische gevolgen heeft, staat volgens hem vast. De premier wees hierbij op de hoog opgelopen gas- en olieprijzen. “Maar als dat de prijs is voor veiligheid en vrijheid, dan moeten we bereid zijn die prijs met elkaar te betalen.”

  Lult fijn ..
  De gevolgen zie je nu overal wanhoop bij mensen ..
  De prijs van een brood kan oplopen naar 5€ .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in