Afgelopen nacht hebben troepen van het regime in Kiev een aanval uitgevoerd op het dorp Novodonetskoe in de regio Donetsk. De oprukkende eenheden werden verslagen door een aanvalsdetachement van mariniers van de Russische Pacifische Vloot, bericht Southfront.

“Toen de vijand een tegenoffensief probeerde, kreeg de brigadecommandant de opdracht om het vijandelijke tegenoffensief af te slaan. Het aanvalsdetachement ging brullend de strijd aan. Het vijandelijke tegenoffensief werd afgeslagen, de vijandelijke pantservoertuigen werden vernietigd. Novodonetskoye is volledig onder controle van onze brigade,” citeerde het Russische Ministerie van Defensie de commandant van het aanvalsdetachement met roepnaam “Iva”.

Volgens het Russische leger zijn er meer dan 50 eenheden van geïmmobiliseerd materieel, waaronder militaire uitrusting van de NAVO, op het platteland van Novodonetskoe achtergebleven.

Uit videobeelden vanaf de grond blijkt met name dat Russische troepen ten minste één Franse AMX-10 wieltank hebben buitgemaakt die door de NAVO aan het regime in Kiev was geleverd. De AMX-10 werd naar verluidt geneutraliseerd door een ATGM-aanval voordat hij veroverd werd. Het is interessant om te zien dat er in het Frans geschreven handleidingen rond het voertuig zijn gevonden. Geloven de NAVO-commandanten echt dat een gewoon lid van de strijdkrachten van het regime in Kiev Frans spreekt?

Vanaf de eerste helft van 19 juni gaan de gevechten volgens het Russische leger ook door in de richting van Kupyansk en nabijgelegen gebieden:

Verslag van het hoofd van het Perscentrum van de Groep strijdkrachten van Zapad

Tijdens gevechtsoperaties in de richting van Koerjansk voerde de bemanning van Su-34 jachtbommenwerpers van de Zapad Groep strijdkrachten een luchtaanval uit op een tijdelijk inzetpunt van de eenheden van de 14e Gemechaniseerde Brigade en een luchtdoelrakettendivisie in de buurt van Koerilovka.

In de verdedigingsgordel van het 1e Tankleger bij Berestovoye, tijdens een poging om de eenheden van de 32e Gemechaniseerde Brigade op vooruitgeschoven posities te roteren, werd een Amerikaanse M113 APC met personeel vernietigd door een kamikaze UAV.

De artillerie van de Groep vernietigde een peloton van de vijandelijke mankracht op de posities met het vuur van krachtige Tyulpan gemotoriseerde mortieren en Msta-S gemotoriseerde artilleriesystemen in de buurt van Stelmakhovka en Kislovka.

Een luchtverdedigingsgroep vernietigde Buk gemotoriseerd artilleriesysteem en Columbus verkennings-UAV in de buurt van Berestovoye.

Op dit moment gaan de hevigste gevechten door in het gebied Pyatihakti in de regio Zaporozhye. Op 18 juni trokken pro-Kiev eenheden het dorp binnen met aanzienlijke verliezen aan mankracht en uitrusting. Rapporten van pro-Kiev bronnen beweren dat het dorp nu onder controle is van het regime.

2/2 Situatie op 19-06-2023 #OorlogNaOekraïne

Het langverwachte Oekraïense tegenoffensief is begonnen.
Ontwikkelingen in #Bakhmut , #Novosilka, #Biohorivka en #Orikhiv.

#ROZE vertegenwoordigt door de Russen bezet gebied.
#GEEL staat voor door de Oekraïners heroverd gebied.

Een ander heet hangijzer in de regio is het dorp Orekhovo, waar Kiev onlangs een partij Bradley-gevechtsvoertuigen en Leopard MBT’s verloor.

De situatie in het Ugledear-gebied in Zuid-Donetsk en rond Bakhmut blijft relatief stabiel ondanks de aanhoudende gevechten.

Als we de in afwachting ontwikkelingen van de afgelopen dag samenvatten, is de tweede week van het offensief van het regime in Kiev geëindigd met vrijwel geen echte winst in welke richting dan ook. Alle punten waarvan wordt beweerd dat ze door Kiev en haar buitenlandse meesters zijn veroverd, zijn nederzettien met slechts enkele huizen die al ver voor het begin van de Russische militaire operatie in 2022 ontvolkt waren. Niettemin heeft het regime in Kiev zware verliezen aan materieel en personeel moeten lijden om zelfs deze overwinningen te kunnen boeken. De huidige situatie lijkt een doodlopende weg voor het regime in Kiev. Het zal dus waarschijnlijk de komende maand een nieuwe verwoede poging doen om door de Russische verdediging heen te breken. Zonder echte resultaten op het terrein kan de stroom van buitenlandse steun naar Kiev in de nabije toekomst afnemen.

  De belangrijkste vraag - Zullen we 31 december 2023 halen?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangst

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: 2023 zal ons laatste jaar op de planeet zijn
Volgend artikelRusland zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. “Novodonetskoe platteland veranderd in kerkhof van NAVO-militair materieel”

  Gelukkig komt deze positieve berichtgeving mij onder ogen, alles wat tegen het WEF regime indruist vind ik prachtig, ze zullen hem nu wel stilletjes knijpen en het zomer reces is niet meer zoals in het verleden, nu dat ze gewaar worden dat Rusland op de brink van overwinning staat.

  • Adriaan Helemaal eens. !
   Misschien is deze oorlog “ DE KANS” om het hele WEF op te rollen.
   We zullen het zien …of niet….?
   En ook Brussel, tegelijkertijd buiten spel zetten…. want Timmerfrans en zijn “ schaduw “ Samson spelen daar ook een heel “vies spelletje in.”
   Ik mag het hopen, dat het WEF tegelijkertijd met dit conflict verdwijnt.
   Maar dan is denk ik een nucleaire aanval nodig en dan hebben wij er ook geen lol meer van….
   Helaas zien nog vele mensen in het westen dit niet….. vinden het leventje wel best zo, lezen niet dat Schwab auto’s wil gaan verbieden en dat we insecten moeten gaan eten……..als het zover komt, dan steunen ze “ het klimaat “ en de MSM berichtgeving hierover…..!!!!

   Het wordt pas echt vervelend als het de persoonlijke portemonnee ( pensioen) enz gaat raken…..

   • Anna juni 19, 2023 at 15:59

    Hi Anna het kan aan mij liggen hoor maar door de Speciale Militaire Operatie in Oekraïne zijn alle Westerse “politici” totaal knettergek geworden dat zij zó vast als Haarlem achter die gecontroleerde idoot Biden staan, hoeveel geld, materiaal doneren ze aan het hopeloze geval Zelenski, ik heb ook het idee dat de SMO ook het WEF in de kaart speelt, als je leest hoever ze zijn gevorderd met de invoer van digitaal geld, daar is de grootste witwas operatie de invoering van de Euro kinderspel bij.

    Ja de pensioenen van de Nederlanders die hun staart eraf hebben gewerkt zo’n slordige bonk van 1600 miljard daar heeft de EU ook zijn begerige blik op geworpen, zal niet lang meer zijn voordat ze eraan gaan trekken ben ik bang voor, 90% van de mensen hangt zijn kop in de strop, de andere 10% gaat het verschil niet meer maken.

    Fijne dag verder Anna.

 2. Hevige gevechten om Pyatikhatki: onze tegenaanval en vernietig de vijand met vuur

  ▪️De operationele situatie in de richting van Vasilyevsky van het Zaporozhye Front. Verdedigingslinie van de Ossetische 19e divisie.
  ➨ Hevige naderende gevechten gaan door om het dorp Pyatikhatki, het dorp bevindt zich in de grijze zone, de vijand heeft nog steeds het westelijke deel in handen, heeft schietpunten in de huizen en probeert een offensief tegen onze bolwerken te ontwikkelen. Geruchten over de verovering van de nederzetting komen niet overeen met de werkelijkheid.
  ➨ Strijders van het 429e regiment van de 19e divisie slaan aanvallen af ​​en vallen de jagers van de 128e bergaanvalbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne in de tegenaanval.
  ➨ Artillerie vanuit de hoogte werkt nauw samen met de vijand en voert ook tegenbatterijgevechten met vijandelijke houwitsers.
  ➨ In de loop van de strijd tegen de batterijen van deze dagen vernietigden onze artilleristen zelfrijdende kanonnen en MLRS van de vijand.
  ➨ De vijand rapporteert over de overdracht van de RF Armed Forces TOS-1A “Sun” en het mogelijke gebruik ervan, inclusief landingen achter Pyatikhatki, waar de troepen van de strijdkrachten van Oekraïne geconcentreerd zijn.

  https://youtu.be/Hdzr5Oo-cvU

 3. Hugo juni 19, 2023 at 17

  Nigerianen zijn een heel ander slag mensen ze bedonderen Westerse naïeve mensen, natuurlijk hoop ik dat het digitale geld een kort leven beschoren, binnen de kortste keren droegen de Nederlanders een mondkapje begin 2020 het heeft weinig zin om te speculeren of Nederland erin trapt of uiteindelijk de straat opgaan.

  Groeten

 4. Als ze slim zijn dan geven ze zich massaal over aan Rusland en dan stopt de oorlog daar direct ( tenzij de NAVO zelfmoord pleegt ).
  Men heeft geen geld om de mensen in de samenleving te helpen maar voor wapentuig om mensen te vernietigen is er plots een overvloed aan middelen.

  Een schande! ( en dan druk ik mij heel beleefd uit ).

  • Al het benodigde geld wordt uit het niets gecreëerd en op naam van de natuurlijke personen gezet als een schuld bij de centrale banken. Maar de natuurlijke persoon is een fictief bedrijf die ondergeschikt is aan de coöperaties die zich staat noemen en daar eigenaar van zijn. Zodra jij je identificeert met je ID of paspoort geef jij te kennen, dat jij die natuurlijke persoon bent. Daar zit de valse adder in het gras. Want dan sta jij borg voor die schuld. De burger is een ander woord voor borger van de schulden die de coöperaties maken. Zo zijn alle belastingen ten naam gesteld aan de natuurlijke persoon en niet aan de levende mens. Zo zijn alle verzonnen wetten van de coöperaties alleen van toepassing op de natuurlijke personen. Jouw bankrekening staat op naam van de natuurlijke persoon, bestel jij iets online, kan dat alleen uit naam van de natuurlijke persoon. Wil je werken kan dat alleen als een natuurlijk persoon (want om jouw salaris uit te kunnen betalen, wordt dat eerst aangemaakt door de centrale banken als een schuld). Het gehele westerse financieel systeem van het fiatvaluta is gebaseerd op schuld en niet op een echte waarde. De levende mens bestaat dan ook officieel niet voor de coöperaties, want die zijn bij hun geboorte aangifte dood verklaard en na hun 7e jaar dood en verloren op zee verklaard. Alle coöperaties die zich als staat uitgeven hanteren dan ook het zeerecht. Hiermee is eigenlijk alles een illusie.

   Maar als je een Attestatie de Vita haalt bij je gemeente. Dat is een bewijs dat jij leeft, daarmee hef jij je status van dood en verloren op zee op. Dan ben jij weer een levende mens voor het systeem. Deze kun jij naar alle instanties en naar je bank, nutsbedrijven en je verzekeringen sturen.

   Zo zijn alle omgekomen soldaten van beide kanten niet als doden geregistreerd, maar als failliete bedrijven voor de centrale banken. Wat we in de volksmond successierechten noemen, is dat de openstaande schuld van het failliet gaande fictieve bedrijf van de natuurlijke persoon. Want dat zijn gemiste inkomen van de centrale banken.

   • @Qvic
    ontzettend bedankt voor je input telkens weer! Volgens mij heeft de medemens niet in de gaten dat dit! impact heeft. Dat alles wat zgn opgelegd wordt vanuit ‘het haagse’ alleen geldt voor het ‘ambtenarenbestand’ en ‘zij ‘geen zeggenschap hebben over de burger’ of zie ik dit verkeerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in