Russische president Vladimir Poetin: Kiev heeft 186 tanks en 418 pantservoertuigen verloren, de verliezen nemen toe, Sint-Petersburg, 16 juni 2023

De NAVO had verwacht dat de Oekraïense troepen nu al door belangrijke Russische versterkingen zouden breken. In werkelijkheid hebben ze moeite om ook maar in de buurt van de uitgestrekte gelaagde versterkingen te komen en in die wanhopige poging lijden ze enorme verliezen, raken ze verstrikt in mijnenvelden en worden ze aan stukken gereten door Russische artillerie en raketten en van de gevreesde multifunctionele aanvalshelikopters die bekend staan als Alligators, schrijft M.K. Bhadrakumar.

De wegwijzers zijn het best te zien in de meer dan drie uur durende persconferentie die de Russische president Vladimir Poetin dinsdag in het Kremlin gaf met oorlogscorrespondenten. In slechts een week tijd na het begin van het Oekraïense offensief is “25-30 procent van de geleverde uitrusting (van de NAVO) vernietigd,” zei Poetin.

Poetin benadrukte drie dingen. Ten eerste zijn de doelen die gesteld zijn voor de speciale militaire operaties “fundamenteel voor ons” omdat “Oekraïne deel uitmaakt van de inspanningen om Rusland te destabiliseren.” Wat betekent dat?

Het betekent dat de Russische operaties niet zullen eindigen zonder de tweeledige doelstelling van het “demilitariseren” van Oekraïne en het ontwortelen van het huidige neonaziregime in Kiev. De veiligheid en het welzijn van de Russische bevolking blijft ook een hoofddoelstelling – geen pogroms meer. Poetin zei dat Rusland deze doelstellingen “geleidelijk, methodisch” gaat verwezenlijken.

Ten tweede, zei Poetin: “De Oekraïense defensie-industrie zal binnenkort helemaal ophouden te bestaan. Wat produceren zij? Munitie wordt geleverd, uitrusting wordt geleverd, wapens worden geleverd – alles wordt geleverd. Zo leef je niet lang, zo houd je het niet vol. De kwestie van demilitarisatie wordt dus in zeer praktische termen gerealiseerd.”

Ten derde heeft het Kremlin er tot nu toe de voorkeur aan gegeven om door te gaan met het vermalen van het Oekraïense leger, terwijl er “selectieve reacties” werden gegeven wanneer er rode lijnen werden overschreden – bijvoorbeeld Russische aanvallen op het Oekraïense energiesysteem, de vernietiging van het hoofdkwartier van de Oekraïense militaire inlichtingendienst. Trouwens, Rusland zegt bij die aanval in Kiev de Oekraïense spionnenchef Kyrylo Budanov, de posterboy van de westerse media, ernstig te hebben verwond.

  Senator Rand Paul stopt massaal hulppakket van $40 miljard aan Oekraïne met ÉÉN SIMPELE VRAAG

Poetin zei dat “alles zal afhangen van het potentieel dat overblijft aan het einde van dit zogenaamde tegenoffensief. Dat is de hamvraag.” Na zulke “catastrofale verliezen” te hebben geleden, is het aan het leiderschap in Kiev om rationeel na te denken over “wat nu te doen,” zei Poetin.

Hij voegde eraan toe: “We zullen de situatie afwachten en op basis daarvan verdere stappen ondernemen. Onze plannen kunnen variëren afhankelijk van de situatie wanneer we het nodig achten om te bewegen. Dat geldt ook voor NAVO-materieel.”

Poetin ridiculiseerde de grootspraak van het Westen over het evenaren van de enorm superieure industriële defensiecapaciteit van Rusland. Hij zei: “En als ze zeggen dat ze dit of dat gaan produceren: nou, ga je gang. Dingen zijn niet zo eenvoudig tijdens een recessie… Ze zijn niet zo besluitvaardig als wij hier in Rusland. Er is daar geen passie, het zijn vervagende naties; dat is het hele probleem. Maar wij hebben het wel. Wij zullen vechten voor onze belangen, en we zullen onze doelen bereiken.”

Gezien deze grimmige realiteit zou Kiev het offensief moeten terugschroeven. Maar dat zal niet gebeuren. Kiev staat onder enorme druk van Washington om dramatische successen te claimen. Dat gezegd hebbende, de Oekraïense reserves zijn ook niet oneindig. Ongeveer 35.000 tot 40.000 sterke Oekraïense reserves moeten het opnemen tegen een enorme Russische troepenmacht die vele malen sterker is in aantal (honderdduizenden) en geavanceerde wapens, en die luchtsuperioriteit geniet. Er is een grote kans dat de Russische troepen op een gegeven moment ook in het offensief gaan.

Tegen deze achtergrond beweert het Westen dat de NAVO-bondgenoten “een reeks opties bekijken om aan te geven dat Oekraïne vooruitgang boekt in zijn relatie” met het bondgenootschap, om de woorden van de Amerikaanse ambassadeur in Brussel Julianne Smith te citeren. Andres Rasmussen, voormalig NAVO-chef en tegenwoordig officieel adviseur van de Oekraïense president Zelensky, heeft gedreigd dat een groep NAVO-landen wellicht bereid is om troepen in Oekraïne te stationeren als de lidstaten, waaronder de VS, Kiev tijdens de top in Vilnius geen tastbare veiligheidsgaranties geven.

  Stoltenberg & Kuleba hebben onbedoeld toegegeven dat Rusland sterker is dan de NAVO

Rasmussen beweerde dat “de Polen serieus zouden overwegen om een coalitie van bereidwilligen te vormen als Oekraïne niets krijgt in Vilnius. We moeten de Poolse gevoelens niet onderschatten, de Polen vinden dat West-Europa te lang niet naar hun waarschuwingen heeft geluisterd.” De retoriek nam de laatste tijd een hogere toon aan tijdens de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders in de vorm van de “Weimar-driehoek” (Frankrijk-Polen-Duitsland) op 12 juni in Parijs, waar een consensus werd bereikt dat Oekraïne enkele veiligheidsgaranties moet krijgen.

De Duitse kanselier Olaf Scholz verklaarde: “Het is duidelijk dat we zoiets nodig hebben, en wel in een zeer concrete vorm.” Ook de Franse president Emmanuel Macron riep op tot een snel akkoord over “tastbare en geloofwaardige veiligheidsgaranties.”

Inderdaad, dit is allemaal grootspraak. Het idee dat Polen “laarzen op de grond zet” is zo overduidelijk absurd. Het Poolse leger zal afsterven in een confrontatie met Rusland. Maar wat dit soort theater laat zien, is dat de zenuwen opspelen omdat het schrikbeeld van een nederlaag in Oekraïne de eenheid van de NAVO in gevaar brengt.

Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, heeft daarom wat realisme in de discussie gebracht door erop te wijzen dat het er nu vooral om gaat dat Oekraïne als natie overleeft. Stoltenberg verklaarde: “Ik denk dat het niet mogelijk is om precieze data te geven (voor de toelating van Oekraïne als NAVO-lid) als we midden in een oorlog zitten… de meest dringende taak is nu om ervoor te zorgen dat Oekraïne zegeviert als een soevereine, onafhankelijke natie… want als Oekraïne niet zegeviert, dan valt er helemaal niet over lidmaatschap te praten, want alleen een soeverein, onafhankelijk, democratisch Oekraïne kan NAVO-lid worden.”

Stoltenberg nam de aanwijzingen van Washington over. In feite sprak hij tijdens een bezoek aan Washington, in een interview met PBS.

Rusland houdt de ogen niet van het slagveld. In werkelijkheid duwt Moskou het Westen een historische strategische nederlaag door de strot. De keuze voor het Westen beperkt zich tot onderhandelen met Rusland op zijn voorwaarden, of het verwachten van een militaire oplossing, die de vernietiging van Oekraïne als natie en de verdrijving van de NAVO zou kunnen betekenen.

  Prijsexplosies: Duitse supermarkten bevestigen antidiefstal-apparatuur aan basisvoedingsmiddelen

Vergis u niet, er zijn Russische offensieve plannen opgesteld. Onder opiniemakers in Moskou wordt gesproken over het creëren van nieuwe feiten op de grond – een gedemilitariseerde zone langs de Poolse grens. Dat betekent dat Russische troepen de Dnjepr moeten oversteken en Kiev moeten bevrijden, maar ook Kharkov en Odessa, twee andere historische Russische steden. Rusland heeft geen belang bij het annexeren van de westelijke regio’s van Oekraïne, wat vijandig gebied is dat Stalin annexeerde.

Maar West-Oekraïne heeft andere buren – waaronder Polen – die nog een appeltje te schillen hebben met de verdeling van hun historische gebieden. De onopgeloste nationaliteitskwestie is explosief, omdat de Polen zich nog steeds de moordpartijen herinneren van de Oekraïense nationalisten die met de nazi’s op één lijn zaten. Historici zeggen dat meer dan 100.000 Polen, waaronder vrouwen en zelfs de allerkleinste kinderen, zijn gestorven door toedoen van hun Oekraïense buren in een nationalistische strijd in gebieden die toen in het zuidoosten van Polen lagen en nu grotendeels in Oekraïne liggen. Op zijn zachtst gezegd kan niemand voorspellen wat er van Oekraïne overblijft onder het gewicht van een verpletterende militaire nederlaag.

Het Kremlin zal zijn opties uitoefenen afhankelijk van de urgentie van de situatie. Moskou lijkt tot de conclusie te zijn gekomen dat er geen echt alternatief is dan een militaire oplossing. Het zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijft die geïnfecteerd is door de microbiële soorten uit het trans-Atlantische universum. De wond dichtschroeien is noodzakelijk, zij het met potentiële risico’s.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland alleen al kan het hele Westen confronteren…”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNovodonetskoe platteland veranderd in kerkhof van NAVO-militair materieel
Volgend artikelTactische kernwapens: Laatste nieuws uit Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. “Rusland zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijft.”

  Juist er moet voldaan worden aan het demilitariseren en denazificeren van Oekraïne daarna moet een Rusland vriendelijk regering geïnstallerd worden het laatste lijkt mij een bijna onmogelijke exercitie.

  *

  Hebben de Verenigde Staten koudwater vrees gekregen?

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zei tijdens een ontmoeting met de president van China dat Washington de onafhankelijkheid van Taiwan niet steunt.

  https://topwar.ru/219690-gossekretar-ssha-na-vstreche-s-predsedatelem-knr-zajavil-chto-v-vashingtone-ne-podderzhivajut-nezavisimost-tajvanja.html

  • Hi Adriaan W.

   Ik snap niet zo goed waarom je denkt dat een Rusland vriendelijke regering installeren last is. Door de geschiedenis heen is het over het algemeen niet lastig om een ”pro veroveraarsregering” te installeren. Ze zijn alleen niet altijd duurzaam maar vaak wel. Zie bijvoorbeeld Japan en Duitsland na WO2 als voorbeelden. Of zo ongeveer heel Oost Europa. Die hebben het daar 75 jaar volgehouden.

   Qua Blinken in China, ik denk dat dat gewoon tijd kopen is. De Amerikanen weten dat de Chinezen weten dat het westen bijna door zijn wapenvoorraden heen is. Of het nu artillerie, stingers, patroits of wat dan ook zijn, de voorraden izjn bijna op en het westen moet die voorraden aanvullen en industriele capaciteit uitbreiden voordat ze China kunnen aanpakken. Deze move zie ik een beetje zoals de Minsk akkoorden. Tijd kopen en je er vooral niet aan houden op de lange(re) termijn.

   Groeten,
   Hugo

   • Mooie genuanceerde stukken altijd van jouw Hugo. Uiteraard vertrouwen beide partijen elkaar niet en probeert elk als winnaar eruit te komen.

    • Hoi,

     Dank je voor het compliment, wordt gewaardeerd!

     Ik moet alleen zeggen dat het natuurlijk is dat landen elkaar vertrouwen als ze een deal sluiten. In het geval van oorlogs/veiligheidsspul een controle mechanisme is ingebouwd. Dit heeft geweldig gewerkt om de spanningen in de koude oorlog te verminderen.

     Echter, zoals de Russen zeggen (ik kan het niet beter vertalen) Het is niet mogelijk om een deal met de VS te sluiten waar ze zich aan houden. Dat is gewoon het einde van diplomatie. Daarom vind ik deze tijd enger dan de koude oorlog. In mijn optiek resulteert dat in een Hobbesiaanse wereld terwijl we beter kunnen! Om het ironisch te stellen, ”live and let live” is dood.

     Met andere woorden, ja dus, niemand buiten het ”collectieve westen” vertrouwd het westen nog. Het politieke krediet dat we, als het westen hadden, in de rest van de wereld is weg. Nu is het politiek wantrouwen. Sterker nog, het is zoals je het stelt, Het is winnen of verliezen van het westen.

     Daarom is het alternatief wat de grootmachten in het ”niet westen” zo aantrekkelijk voor andere landen buiten het westen. Het is grofweg dit.

     ”Wij zullen ons niet bemoeien met jullie interne aangelegenheden. Al vinden jullie het belangrijk om dagelijks een kwartier in een prutsloot te staan met je linker been opgetrokken want dat zorgt voor wereldvrede, leef je uit! Wij willen win win deals itt de zero sum deals van het westen. Ja het is waarschijnlijk dat wij meer winnen dan jullie maar jullie winnen ook.”

     Nou, als ik leider was in het niet westen zou ik dat een heel goede deal vinden. Helaas betekend het voor de landen die die kar trekken een lastige periode. Zie Rusland en China (en in mindere mate Saudi Arabie, Brazilie en anderen). Rusland is heel ver gevorderd met deze agenda. China minder ver. Ik denk dat Rusland de pilot was omdat ze zo een geavanceerd leger hebben. In mijn optiek het beste leger ter aarde. Wat ze missen zijn mensen.

     Het is niet voor niets dat Rusland zijn orthodox Christelijke waarden onder Putin heeft herondekt. De elite in Rusland hebben eindelijk erkent dat je geen succesvol land kan hebben zonder een bevolking die in het land gelooft. Het heeft een kleine 100 jaar geduurt maar dan heb je ook wat (smile)

     Ik hoop niet dat het westen er 100 jaar over doet want dan hebben de, oa, neocons de wereld opgeblazen.

     Ik probeer heel veel te schrijven in deze korte post. Sorry als het wat te compact is om volledig te begrijpen.

     Hartelijke groeten,
     Hugo

   • Hugo juni 19, 2023 at 17

    Hi Hugo ik sta er nog steeds versteld van dat in februari 2024 Rusland heeft liggen slapen, door het CIA gefinancierde 5 miljard kostende Maidan revolutie zich kon voltrekken, hadden ze geen goede of expres gelanceerde desinformatie, m.a.w. de haat van de anders denkenden, olichargen en andere haatkoppen draaien veelal op ellende uit, mammon heeft de touwtjes strak in handen iedereen heeft een prijs.

    Groeten

    • Hoi Adriaan W.

     Het is naief (niet lullig bedoeld) om te denken dat de Russen de kleuren revolutie in Ukieland niet zagen aankomen. De westere media is alleen zo machtig. Allen in de handen van miljardairs of overheden. Wat ga je als land doen qua media als de media volledig gecontroleerd wordt door je vijand?

     UIteindelijk hebben ze wat bereikt via (oa) RT. Wat was de reactie van de vijand aka het westen? Gewoon RT (ea) verbieden.

     Je stelt dat iedereen een prijs heeft. Noem me een hopeloze idealist of wat dan ook maar ik zie een trent dat steeds meer mensen die er toe doen geen prijs hebben en niet te koop zijn. Kijk naar Belarus aka wit Rusland tijdens Covid. 300 miljard om mee te doen. Antwoord, nee. Tegen Rusland, laat je grondstoffen geplunderd worden door olichargen. Antwoord, nee. Tegen Xi van China, hey, je moet ons al die fabrieken, financiele syteem ed door ons en voor ons laten draaien. Antwoord, nee.

     Zelfs Lula, in mijn optiek in het zadel geholpen door Amerika zegt grotendeels nee. Tot slot Saudi Arabie zegt nu nee. Uiteraard zeggen Noord Korea, Venezuela, Syrie, Iran en anderen al lager nee.

     Qua sancties tegen Rusland zegt het hele niet westen nee.

     Ik ben redelijk positief ingested dus ik kan het mis hebben maar ik vind dat positieve ontwikkelingen ondanks dat ik weet dat he mij armer maakt. Het model van het westen is na een kleine 600 jaar op zijn laatste benen.

     De niet westerse landen van de wereld zijn het westen zat en doen veel om het systeem te hervormen. Helaas werkt het westen niet mee.

     Groeten,
     Hugo

  • Sorry… begrijp ik het goed dat de VS ondanks het provocerende bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan, nu opeens Taiwan onder de bus gooien? Willen ze nu opeens de Taiwanezen aan de Chinezen overlaten? Dat belooft veel voor de bescherming van Zuid Korea, Filipijnen en Japan…

   • Hoi,

    Uiteraard is de VS totaal bereid om zijn ”vrienden” op te offeren.Je kan veel vinden van de genocidiale Henry Kissinger maar hij was wel eerlijk. “It may be dangerous to be America’s enemy, but to be America’s friend is fatal.”

    Er is een reden dat iedereen in het niet westen zoiets heef als, fuck het westen en hun vazallen. Wij kunnen het beter doen.

    In eindeloze verdragen is de consensus dat Taiwan onderdeel is van China. Dat was de de deal in de jaren van Reagan (allicht eerder). De Filipijnen onder Duarte wilde pragmatisch zijn. Mocht niet gezien hun huidige regering. Zuid Korea en Japan hebben gewoon geen sourvereinitid als land en moeten doen wat ze verteld worden.

    Heel zwart wit (en er zijn zoveel nuances) is dat of je (als land) doet wat wij willen of we vernietigen je. Die tijd wordt nu betwist.

    Het westen dreigt zuid korea en taiwan met het volgende, doe wat je verteld is te doen anders gaan we ergens anders heen met de high tech industie wat jullie rijk maakte. Zie japand. in de jaren 80 en begin 90 waren ze niet te stoppen. Wij hebben ze gestopt.

    Nu gaan de Jappaners zelfs weer militariseren. Gaat zelfs tegn hun grondwet in. Zie je wat die macht is?

    Groeten,
    Hugo

  • Ik ben het er helemaal mee eens dat er in dat er in West Oekraine wat Rusland niet wil hebben een soort van Lukashenko geinstalleerd moet worden. Dan kunnen daar ook militaire basissen worden gebouwd die als tegenwicht kunnen dienen aan de Zweede-Finse navo lidmaatschap. Doet Rusland dit niet dan heeft het westen op zijn manier toch gewonnen.

 2. Wat zou Rusland doen dan bijvoorbeeld als Kiev definitief is verslagen en zij dus het gehele land erbij hebben en die Polen komen om te praten over hun oude delen en die graag terugeisen en daarvoor zouden aanbieden om Rusland niet te bedreigen via de Navo, ik zit maar wat te denken even hoor, gewoon nieuwsgierig want het antwoord zou zijn van de Russen want deze vraag van die Polen is geen ondenkbare?
  Iemand hier een idee?

  • Rusland zal met het grootste plezier west Banderastan door Polen laten opslokken. Dat zal een mooie geste zijn waarbij Polen initieel blij zal zijn met een zeer toxisch kado, en de domme Banderasten niet alleen de oorlog verloren hebben en Oekiland uit hun vingers hebben zien glippen, maar bovendien hun “eigen” Galicië verloren zullen hebben.

   Zhirinovsky zal in zijn graf liggen te bulderen van het lachen.

 3. Anders Rasmussen, adviseur van Zelensky? Soort zoekt soort.
  Die gast had al lang in de bajes moeten zitten.
  1e ministerpost op financien de boel belazerd.
  Vriendjes met Bush en Blair.
  Denemarken de Irak oorlog in gelogen.
  Letland bank corruptie (is aangeklaagd)
  Rommelt nu Mette Frederiksen aan het NATO baantje.
  Ze heeft een sliert aan ongeoorloofde handelingen op haar naam staan.
  Haar opvolger staat al te trappelen van ongeduld, de voormalige vriend van A.F.Rasmussen, tw. Lars Løkke Rasmussen, wiens partij in no-time groot EN in de regering kwam. Ja mensen, alles is mogelijk.
  Ondertussen worden er manschappen, vliegtuigen en fregatten beloofd. ALLES is geoorloofd bij die gasten, als ze maar een hoge stek krijgen.

 4. De oprichting van het huidige Oekraïne in 1991 was een schending van de soevereiniteit van de Sovjet Unie.
  De grenzen die het huidige Oekraïne claimt zijn een product van een dictatoriaal (Sovjet) regime, en elke historische onderbouwing er van ontbreekt.
  Het te Kiev residerende regime is in 2014 illegaal middels een door “het westen” gerealiseerde gewelddadige staatsgreep aan de macht gekomen.
  Dit regime pleegt inmiddels al negen jaar lang met militaire middelen genocide op etnisch Russische Oekraïners.
  Dit regime heeft inmiddels alle politieke oppositie verboden, en vervolgt en vermoord leden van die politieke oppositie.
  Dit regime heeft alle niet aan de staat gelieerde media verboden en alle niet in het gareel lopende verslaggevers ‘opgeruimd’.
  Dit regime pleegt terreur aanslagen tegen onschuldige burgers, zowel binnen als buiten de eigen landsgrenzen.
  Dit regime begaat al sinds het begin van de SMO de ene oorlogsmisdaad na de andere.
  Dit regime zit tot aan de nek in alles wat met corruptie, drugshandel, wapenhandel, en orgaan handel te maken heeft.
  En tot slot is de leider van dit regime een paar jaar geleden met overweldigende meerderheid gekozen, op een programma dat zelfbestuur voor de Donbass voorzag, en het herstellen van de vriendschappelijke banden met Rusland.
  Dit regime handelt dus exact tegenovergesteld aan wat de Oekraïense bevolking wil.
  Leg mij dus eens even uit waarom Oekraïne “tastbare en geloofwaardige veiligheidsgaranties” zou verdienen, ik zie namelijk enkel een zwaar misdadige staat die zo snel mogelijk gepacificeerd dient te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in