Eergisteren, 8 juli 2022, heeft de Russische Marine de eerste onderzeeër in ontvangst genomen die de “Poseidon” nucleaire tsunami-drone torpedo kan afvuren. Geen enkele andere onderzeeër op aarde heeft een dergelijk vermogen en er is geen enkele verdediging tegen de nucleaire “Poseidon” drone-torpedo, schrijft Hal Turner.

De onderzeeër van de Russische marine, bewapend met een strategische nucleaire torpedo ter grootte van een schoolbus, is volgens een aankondiging van de scheepswerf deze week aan het Kremlin afgeleverd.

Project 09852 Belgorod is gebaseerd op een Russische Oscar-klasse onderzeeër met geleide-kruisraketten, die is aangepast om plaats te bieden aan zes Poseidon nucleaire torpedo’s die elk bewapend kunnen worden met een kernkop van maximaal 100 megaton.

De onderzeeër werd vrijdag aan de Russische marine afgeleverd tijdens een ceremonie in het hoofdkwartier van de Noordelijke Vloot in Severodvinsk.

“De Belgorod onderzeeër opent nieuwe mogelijkheden voor Rusland bij het verrichten van diverse onderzoeken, maakt het mogelijk diverse wetenschappelijke expedities en reddingsoperaties uit te voeren in de meest afgelegen gebieden van de wereldzee,” aldus een verklaring van het hoofd van de Russische marine, Adm. Nikolai Anatolyevich Jevmenov.

“Het schip is ontworpen om diverse wetenschappelijke problemen op te lossen, zoek- en reddingsoperaties uit te voeren, en kan ook gebruikt worden als drager van reddingsdiepzee- en autonome onbemande onderwatervoertuigen.”

De hieronder afgebeelde uitsnede geeft de lezer een idee van de enorme mogelijkheden van dit nieuwe vaartuig:

Mini of Midget onderzeeërs voor diepzee operaties – inclusief het doorsnijden van communicatiekabels op de zeebodem – worden aan boord of onder deze nieuwe onderzeeër vervoerd.

  Poetin over de door het Westen afgedwongen herbewapening van Rusland

Maar het meest angstaanjagende aspect van dit vaartuig is zijn nieuwe “Poseidon” zelfstandige, nucleaire drone-torpedo. Kijkt u maar eens:

Hier zijn de bekende specificaties:

Lengte: 24 meter (schatting)
Diameter: 2 m (schatting)
Snelheid: 140 km/u (Berichten dat Poseidon met zeer hoge snelheid kan varen en/of superkracht gebruikt zijn eerder tegengesproken).
Bereik:
Werkdiepte: >1.000 meter (gemeld)
Voortstuwing: nucleair

In 2019 heeft de Russische marine een video op YouTube gezet, waarop te zien is hoe de torpedo getest wordt (niet explodeert). Hier ziet u de video:

De torpedo wordt vervoerd tot wellicht 160 kilometer voor de kust van een doelstad. Hij zou ook veel verder op zee gelanceerd kunnen worden.

Hij wordt gelanceerd en begint daarna zelfstandig te werken. De onderzeeër die haar lanceert, hoeft er niet bij in de buurt te blijven.

De torpedo reist naar zijn geprogrammeerde plaats op een diepte van misschien 1 kilometer, en wacht dan zo lang als hij geprogrammeerd is om te wachten… kan dagen of zelfs weken zijn, zodat de onderzeeër die hem gelanceerd heeft veilig ver weg kan zijn, en explodeert dan op een diepte van ongeveer 1 kilometer.

Op die diepte is er zoveel water, dat zelfs de hitte van de nucleaire ontploffing niet al het water in stoom zal veranderen, die onschadelijk naar boven uitvloeit. Een enorme hoeveelheid water zal door de uitdijende ontploffingskracht “geduwd” worden en die “duw” zal een Tsunamigolf teweegbrengen, die naar de kustlijn van het doelwit toe beweegt.

Naarmate de waterdiepte ondieper wordt bij het naderen van de kustlijn, stapelt het water zich op, en bereikt een verwachte hoogte van tot VIJFHONDERD METER boven het gewone wateroppervlak en slaat met ongeveer 900 km/h op de kust neer, absoluut alles op zijn weg verpletterend.

  Oekraïne - De grote duw om de oorlog te beëindigen

Complete steden zouden door zo’n golf neergehaald en totaal overstroomd worden.

Erger nog, omdat de golf veroorzaakt is door een nucleaire explosie, is al het water radioactief. Als dat water eenmaal aan land komt, zullen de stralingsniveaus van de overstroming zo hoog zijn, dat niets zal kunnen overleven en niets honderden jaren lang het overstroomde gebied zal kunnen binnengaan.

Dit nieuwe wapensysteem is zo meedogenloos, dat het, als het voor de Atlantische kust van het Verenigd Koninkrijk tot ontploffing wordt gebracht, alle Britse eilanden onder water zou kunnen zetten, waardoor elk levend wezen zou worden weggevaagd, en het hele Verenigd Koninkrijk voor honderden jaren onbewoonbaar zou worden.

Met de voortdurende problemen tussen Rusland en Oekraïne, en met de VS en het VK die de NAVO gebruiken om wapens aan Oekraïne te leveren om Russen te doden, raken de Russen zo geïrriteerd dat zij op de Russische televisie hun burgers hebben verteld dat slechts één Poseidon drone-torpedo het VK in de zee zou kunnen laten zinken, waarbij elk levend wezen zou worden gedood. Hier is die video van de Russische tv:

Stelt u zich nu eens voor dat ze er één laten ontploffen bij Washington, DC, of New York City, of Boston … of allemaal?

Stelt u zich eens voor dat ze één van deze laten ontploffen bij Los Angeles, of San Francisco… of allebei?

Er is geen verdediging tegen dit soort wapen. En er zou geen overleven aan zijn effecten zijn.

Nu Rusland werkelijk een operationele onderzeeër heeft die in staat is deze nu geteste en operationele nucleaire drone-torpedo te lanceren, is het misschien niet zo’n goed idee voor de Verenigde Staten om met Rusland over Oekraïne te gaan vechten.

  Een multipolaire wereld is in opkomst

De VS zijn duidelijk afgevallen in de bewapeningswedloop. Ja, wij hebben ongeveer 6.200 kernkoppen, maar Rusland heeft hypersonische raketten en wij niet. Rusland heeft die nucleaire drone-torpedo en wij niet.

Het lijkt er voor veel mensen op dat als er oorlog uitbreekt, Rusland overleeft… en wij… niet.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische parlementariër waarschuwt voor vernietiging Rotterdamse haven – Europa zal “helemaal ten onder gaan” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNon-stop – Russische strijdkrachten rukken op naar Slaviansk, Artiomovsk en Seversk in Donbass
Volgend artikelDe schuldigen verbergen nu hun humanitaire catastrofe – Dr. Perrie Kory
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Het is een Amerikaans stuk.
  Bommetje voor de kust van de US overleven wij wel, maar overleven wij een bommetje voor London ook of krijgen we dan natte voeten?

  • (maar overleven wij een bommetje voor London ook of krijgen we dan natte voeten?)

   Mocht dat gebeuren, dan gaan wij (Nederland) een Tsunami van 25 Meter hoog krijgen, en aangezien wij ook nog een 7,8 onder NAP leven. Gaat wij dat zeker niet overleven, hoe goed je ook kan zwemmen..

 2. Was de gemiddelde diepte van de Noordzee niet iets van 12 meter? Dat gevaarte kan daar niet onderduiken, zonder vast te lopen.

  • Diepste punt Noordzee

   Het diepste punt van de Noordzee is meer dan 700 meter diep. Dit punt ligt in een geul voor de kust van Noorwegen. De geul wordt heel toepasselijk de Noorse Geul genoemd. Ook het diepste punt van de Noordzee legt het af tegen andere diepe punten. De Marianentrog is het diepste punt van de oceaan met een diepte van ruim 11 kilometer.
   Ondiepste punt Noordzee

   Het meest ondiepe punt van de Noordzee ligt in de buurt van de Nederlandse kust, ongeveer 100 kilometer van IJmuiden vandaan. Hier is de Noordzee ongeveer 20 meter diep.

   • Misschien leuk weetje, bij de dijk Den Helder thv Fort Erfprins, genaamd de Helsdeur is de diepte 47m. Volgens sommigen kan dat wel een zwak punt worden in de toekomst.

 3. Nee , de Noordzee is gemiddeld 35meter diep .
  Er zijn resten gevonden uit de laatste ijstijd , en botten van mammoet en andere

  • Voor de Hollandse kust is hij wel gemiddeld ±12 meter diep. Maar ik zie nu wel dat hoe verder je gaat, hoe dieper het wordt. Een fjord ergens in Noorwegen noem ik echt geen Noordzee meer.

   https://www.marineregions.org/maps.php?album=3747&pic=115811

   Voor de zuidelijke helft van Engeland is hij wel ±40 meter diep maar de vraag is hoe ongemerkt je daar met zo’n bakbeest van 10-15 meter hoog kunt rondvaren.
   Een aanval zullen ze dan wel in het noorden plannen, waar de kust 100-200 meter diep is.

   • Ik heb weinig verstand van deze materie. Ten westen van GB is in ieder geval wel een diepe geul. Als ze die torpedo daar laten gaan en die ontploft in het kanaal van Bristol, dan zal je met een vloedgolf van 500 meter (als je dat in dat kanaal weet te genereren) Londen wel bereiken. Het land aan beide zijden van dat kanaal heeft behoorlijke heuvels, wat die golf dan in de juiste richting duwt. Ik weet niet hoelang zo een golf het op het land uithoudt, maar bij voldoende kracht zou GB in een lijn van Cardiff naar Cambridge in een zwembad kunnen veranderen. In dat geval zetten de Russen het boud op met hun bewering, maar als het zuidelijke deel van GB vernietigd is, is de rol van Engeland op het wereldtoneel wel uitgespeeld.

    Of wij er veel last van krijgen weet ik niet. de golf zal op land uitwaaieren en daar toch wel veel van haar kracht verliezen. En dan is het nog 200 km tot Zeeuws Vlaanderen.

    Je snapt niet, dat die Britten dat met alle geweld op het spel willen zetten.

 4. Toen de dochter van Putin met haar man hier in Nederland als beesten werden behandelend en naar Rusland vertrokken wist ik al dat hier ergens een klap voor terug zou komen. Ik denk dat iedere soldaat die nu naar de oostgrens is hier tienvoudig zal worden gemist straks. Onze politici zijn in hun gedrag lager dan dieren en ik denk dat het aan ons burgers is om hen te stoppen, want het zijn “onze” beesten, dus onze verantwoordelijkheid..

  Ik denk dat enkel het ingrijpen van ons burgers nog kan stoppen wat gaat komen. Wij hebben dit niet gewild, maar we mogen steeds toekijken hoe onze wereld word verkocht en gesloopt. De vraag is dus: waar is het punt dat we zelf onze toekomst en ons land terug nemen?

  Wie het weet mag het startschot geven…

 5. De landverraders van kabinet en parlement arresteren en een welverdiend touwtje geven–om hun nek.

  Kijk, dat tuigin Den Haag is niet normaal.
  BLM, Hamas PLO Zelensky Biden worden ontvangen als helden; maar Poetin en de vrouw van een NEDERLANDER worden als vuil behandeld., vanwege interventie door Rusland.

  Waar was die verontwaardiging, toen USA+GB een volkomen onterechte oorlog begonnen in Irak? In Libie? En de aanval op Servie nav Kosovo? En toen Turkije Syrie binnenviel? En toen Turkije de Isis Nato wapens gaf–en hele Isis units in leger opnam?

  NL is zo verrot, dat het niet meer te redden is met rede.

 6. Experts hebben al berekend dat dit verhaal totale onzin is, zoals het meeste op deze site slechts bangmakerij is, ik denk gesponsord door de Russen?

  • Welke experts!!! Alleen Russische experts kunnen dat berekenen, En dat gaan ze ons niet vertellen Frans.
   Wat jij verteld is lulkoek. Dat jij liever naar de MSM kijkt en luistert, of waar je het ook vandaan haalt, is niet mijn probleem.

 7. Wat een ongelooflijk bruidje aap verhaal. Technisch onmogelijk! Maar dat zal uw lezers en rooie rotzorg zijn. Ernstig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in