Enkele dagen geleden werd een nieuwe video online verspreid waarin de marteling van Russische soldaten door Oekraïners opnieuw werd bevestigd. De Oekraïense media en de internationale MSM negeerden deze echter op grote schaal. Ongeïdentificeerde Oekraïners belden de moeders van twee Russische krijgsgevangenen op en dreigden hun kinderen te doden. De Oekraïners eisten een grote som losgeld voor de Russische soldaten. De Russische soldaten werden tijdens het telefoongesprek gemarteld, bericht Southfront.org.

Op 14 januari publiceerde de Russische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Tatiana Moskalkova videobeelden van Oekraïners die Russische krijgsgevangenen martelen. Ze kreeg ze van familieleden van gevangengenomen Russische militairen Vladislav Kovalenko en Pjotr Krikoenov.

Via anonieme accounts toonden Oekraïense onmensen aan moeders de martelingen van hun zonen en dreigden ze de soldaten te doden als ze geen losgeld ontvingen.

“Weer een bewijsstuk voor het toekomstige nazi-tribunaal!” reageerde ze op de kwestie.

De video toonde de Russische soldaat die met zijn familieleden sprak.

Vrouwen: Waar ben je? Waar moeten we geld naartoe sturen?

Krijgsgevangene: Ik ben gevangen genomen. Ze zullen je het adres sturen.

Vrouwen: Schat, hoe gaat het met je? Ben je in orde?

Krijgsgevangene: Ja.

Oekraïens: We zullen hem snel vermoorden!

Vrouwen: Oké, we sturen je geld.

– Hoeveel geld?

Oekraïens: tegen de krijgsgevangene: Lees hoeveel geld ze moeten sturen!

Krijgsgevangene: $ 25.000.

Vrouwen: Hoeveel in roebels?

Krijgsgevangene: Ik weet het niet.

Oekraïens: Je hebt genoeg. Vlad zei dat je dit geld heeft.

Vrouwen: Oké, we zullen het vinden.

Oekraïens aan krijgsgevangene: Lees de tekst f*** B**.

Krijgsgevangene: Mijn liefste… Ik hou van je… Jouw Vlad

  De Britse pers heeft al artikelen geschreven over een vuile bomaanslag en geeft Rusland de schuld

Oekraïens: Lees harder!

Ik hou van je…

Oekraïens: Lees nogmaals vanaf het begin!

Vrouwen: Raak hem alsjeblieft niet aan. We zullen je geld sturen.

Krijgsgevangene: Schat, als je mijn leven wilt redden, stuur dan 25.000 dollar naar het nummer dat ze je zullen sturen. Ik hoop dat je het snel doet, want mijn lot wordt over 24 uur beslist. Ik vraag je ook om te sturen naar …

Oekraïens: Lees harder ***. Luister beter naar hem!

Krijgsgevangene: … tot de dienst van soldatenmoeders om te vragen om mijn snelle uitwisseling.

Oekraïens: Lees het nog eens voor aan je vrouw!

Het screenshot van de tweede krijgsgevangene werd op dezelfde dag gedeeld door zijn familieleden.

De Russische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten heeft een beroep gedaan op de VN en het ICRC met de eis er bij Kiev op aan te dringen de Conventie van Genève na te leven.

Oekraïense functionarissen gaven geen commentaar op de echtheid van deze opname, omdat het toegeven van de marteling van gevangenen door de AFU zeer negatieve gevolgen zou hebben gehad voor Zelensky, vooral met het oog op de verwachte komende leveringen van militair materieel door de NAVO. Het beeld van Oekraïne als slachtoffer van Russische agressie, zorgvuldig gecultiveerd door de westerse propaganda, strookt überhaupt niet met de werkelijkheid en de brutale beelden van moorden gepleegd door het Oekraïense leger.

Het is zeer opmerkelijk dat het gebruik van martelingen door Oekraïners geen geïsoleerd geval is, maar een systematisch geval. Sinds het begin van het Oekraïens-Russische conflict zijn er al verschillende van dergelijke gevallen bevestigd die openbaar zijn geworden.

  Na twee maanden stilte deelt Prigozjin een oproep uit Afrika

In maart 2022 werd de wereld geschokt door beelden van martelingen van Russische militairen die in de regio Kharkiv gevangen waren genomen. Op de video was te zien hoe leden van een nationaal bataljon vastgebonden soldaten in de benen schoten en sloegen. Zoals later zou blijken, zijn de daders notoire neonazi’s uit Kharkiv, onder leiding van het hoofd van de militaire administratie, Konstantin Nemichev. LINK

In november 2022 werden in het dorp Makeevka meer dan 10 Russische soldaten die zich overgaven aan de Oekraïense strijdkrachten gedood met schoten in hun hoofd. LINK

Ondanks verklaringen van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN en het Oekraïense openbaar ministerie dat het incident onderzocht, zijn de verdachten nooit gevonden en gestraft. Het is duidelijk dat van de Oekraïense autoriteiten niet mag worden verwacht dat zij de feiten van martelingen accepteren.

De afhankelijkheid van Kiev van westerse hulp is een belangrijke factor in de confrontatie met Rusland. Het verlies van Soledar in Oekraïne en de ernstige situatie bij Bakhmut kunnen uitdraaien op een ramp voor het Zelensky-regime als de VS en hun bondgenoten onder druk van het Europese publiek besluiten de militaire steun aan Oekraïne te verminderen. Daarom zullen alle feiten die de activiteiten van de AFU in diskrediet brengen, met betrekking tot corruptie en zelfs marteling, op alle mogelijke manieren worden verzwegen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  Poetins waarschuwing aan de westerse leiders: 'Oorlog is geen stripverhaal'

Lees meer over:

Vorig artikelDe WEF-bijeenkomst in Davos is begonnen: Levendige vraag naar Escort-Services
Volgend artikelIn video: Hoofd Wagner PCM onthult geheim van succes in Soledar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Het wordt hoogtijd dat Putin Oekraïne met de grond gelijk gaat maken. Die NEONAZIES moeten daar weg en deze idioten moeten boeten voor het Tribunaal!

  2. Het heeft genoeg russische doden gekost.

    Wordt tijd voor verandering.
    Laatde Russen maar eens de kop van slang waarschuwen: USA.
    B.v.: als deze zending tanks aankomen, droppen we een neutronen bom op Kiev.
    En geen loze dreigingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in