Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de laatste pockets in Bakhkmut zijn opgeruimd, nu het Russische regulaire leger de taak op zich heeft genomen om alle belangrijke uitgangen en mogelijke versterkingen af te sluiten voor het resterende garnizoen van 2.000 Oekraïners, die de verdienste hebben dat ze negen maanden lang heldhaftig en gedreven hebben gevochten, bericht Pronews.

“De aanvalsgroepen van Wagner gaan door met militaire operaties van hoge intensiteit om de vijand te verdrijven uit de wijken van het centrum van Artemovsk (de naam die opnieuw aan Bakhmut is gegeven),” zegt het Russische ministerie van Defensie vandaag in haar dagelijkse bulletin.

“Russische luchtlandingstroepen ondersteunen de aanvalsgroepen zijdelings, waardoor het sturen van Oekraïense legerreserves naar de stad en de mogelijkheid van terugtrekking (uit Bakhmut) van vijandelijke eenheden wordt voorkomen,” vervolgt men.

Het hoofd van het vrijwilligerskorps van Wagner, Jevgeni Prigozjin, zei echter dat het “voorbarig” was om te spreken van een volledige omsingeling van de stad.

“Het Oekraïense leger brengt nog steeds versterkingen naar de stad. Er zijn moeilijke en bloedige gevechten aan de gang, dus het is voorbarig om te spreken van een volledige omsingeling van Bahmut,” zei hij.

“Ten minste 80 procent van Bakhmut is onder onze controle, de overige delen van de stad bieden koppig weerstand,” voegde hij eraan toe.

Gisteren hebben de Russische luchtmacht en de Russische artillerie een Oekraïense tegenaanval in het westen van Bakhmut-Aretemovsk “weggevaagd” en de resterende troepen gedwongen zonder actie terug te keren naar Chashiv Yar.

  De "geweldige kans" van Anthony Blinken is geen goed nieuws voor Europa

De Oekraïners probeerden hun ingesloten eenheden in het westen van Bakhmut te versterken, die nu actief zijn in … 8-9% van de stad.

De Russen bombardeerden de Oekraïners de hele nacht met brandbommen.

De “weilanden” van westelijk Buckmuth zijn “killing fields” geworden, want vijf dagen geleden probeerden Oekraïners massaal te vluchten vanaf een kleine modderige landweg die naar Chasiv Yar leidde, waarop ze letterlijk werden vernietigd door Russische artillerie.

Er heerste paniek en desertie. Naar verluidt werden 845 Oekraïners gedood bij de poging tot ontsnapping.

Een soortgelijke situatie is ontstaan in Avdiivka, waar de Russen het stadje van drie kanten tegelijk aanvallen en de Oekraïners gedwongen zijn nieuwe versterkingen te sturen vanuit de westelijke ingang.

  Astroturfing voor meer oorlog in Oekraïne

Velen achten het waarschijnlijk dat de eerste tankslag van de oorlog in Avdiivka zal worden uitgevochten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video: Waanzinnige vriendelijkheid van Russische soldatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEn het is te laat, liefje, het is te laat
Volgend artikelDe huiveringwekkende reden waarom grote bedrijven lucratieve deals uitdelen aan biologische mannen die zich voordoen als vrouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ben eens benieuwd wanneer de EU en VS hun zonen en dochters naar de “GEHAKTMOLEN/OEKIELAND” sturen, als ze hiervoor überhaupt al CANNONFODDER weten te vinden. 😉 Heb de popcorn en het pilsje al klaar staan.

  • even correctie: ONZE zonen en dochters, die van de WEF ratten zullen niet aan een front sneuvelen. Dit is een oorlog uitgelokt door de EU onder Amerikaans aansturen, dit had nooit mogen gebeuren. De massa immigratie die door de EU en WEF hoeren word gepleegd is om HIER straks een enorme oorlog te krijgen.

   overal zijn de gewone mensen de l.u.l.

 2. ga ernaar toe Hollanders en ga voor de overwinning tegen RUSLAND stelt niets voor hoor gewoon pang pang schreeuwen en zij lopen weg zeker als zij kutte zien

  • Gewoon een paar blauwharige omgebouwde kerels in roze tutu’s er heen sturen die dan ‘joehoeh lekkere jongens!’ roepen in plaats van pang pang. Dan is de oorlog zo gewonnen. Die Ruskies zijn zo homofoob als maar kan.

 3. De “Brave” vallen de loopgraven van de vijand nabij Kremennaya aan – indrukwekkende beelden van de aanval vanuit de richting van Kupyan.
  https://youtu.be/YWSDB3kFsls
  *
  Het Russische leger vernietigde een groot aantal mankracht en uitrusting van de vijand – samenvatting
  Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten op de belangrijkste sectoren van het front.

  In de richting van Donetsk voeren de Wagner-aanvalsdetachementen, met de steun van de strijdkrachten van de Russische Federatie

  De totale verliezen van de vijand per dag in deze richting bedroegen 340 Oekraïense militairen.

  In de richting van Kupyansk troffen luchtaanvallen en artillerievuur van de “westerse” groep troepen eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzettingen Stelmakhivka van de Volksrepubliek Lugansk, Ivanovka en Dvurechnaya in de regio Kharkov.

  Bovendien zijn de acties van vijf sabotage- en verkenningsgroepen van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van n. Olshana, Starch en Timkovka, regio Kharkiv.

  De afgelopen dag zijn tot 60 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen en twee D-20 houwitsers vernietigd.

  In de richting van Krasnolimansky versloegen aanvallen door operationeel-tactische en legerluchtvaart, artillerievuur en zware vlammenwerpersystemen van de “Center” -groep troepen vijandelijke eenheden in de gebieden van de nederzettingen van Serebryanka van de Volksrepubliek Donetsk, Chervonopopovka en Chervonaya Dibrova van de Volksrepubliek Loehansk.

  Tot 80 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee voertuigen en een D-30 houwitser werden vernietigd.

  In de richtingen Zuid-Donetsk en Zaporozhye versloegen stakingen door operationeel-tactische en legerluchtvaart, artillerievuur van de Vostok-troepengroep de mankracht en uitrusting van de vijand in de gebieden van de nederzettingen van Vugledar van de Volksrepubliek Donetsk, Marfopol, Zaliznichnoe, Regio Novoandreevka en Kamenskoe Zaporozhye.

  Gedurende de dag werden in deze gebieden tot 40 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-up trucks en twee D-30 houwitsers vernietigd.

  Daarnaast op het gebied van Het dorp Chervonaya Krinitsa, regio Zaporizhzhia, het magazijn met munitie van Oekraïense troepen werd vernietigd.

  In de richting van Kherson werden tot 35 Oekraïense militairen, zes voertuigen, een Grad MLRS-gevechtsvoertuig en een Akatsiya zelfrijdende houwitser vernietigd als gevolg van vijandelijk vuur.

  Operationeel-tactische luchtvaart, raketkrachten en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie versloegen 93 artillerie-eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne in vuurposities, mankracht en uitrusting in 136 districten in een dag.

  Luchtverdedigingssystemen onderschepten zes raketten van het HIMARS-raketsysteem met meerdere lanceringen per dag.

  Bovendien werden zes Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de gebieden van n. Tambovka, regio Zaporozhye, Velyka Lepetikha en Maslovka, regio Kherson.
  *
  Een vurige tornado op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne nabij Bakhmut (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/42686
  *
  Poolse huurlingen toonden hun gevechtswerk in Bakhmut (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/42704
  *
  Epische beelden: Wagner bestormt een gebouw in het industriegebied van Artyomovsk (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/42700
  *
  Poolse “Krab” vernietigd door precieze luchtaanval (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/42698
  *
  “Bronya” van de DPR valt Nevelskoye aan met de steun van “Solntsepyok” (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/42697

 4. De aanstaande nederlaag(!) het is er maar een….is zo overweldigend en mondiaal ohhhh en ahhhh in beleving…dat in eerste instantie de duitsers van hun groenen en bundnissen verlost gaan worden…dat is al belangrijk voor de verdere ontwikkelingen op europees niveau.
  Immers…. de linkse /woke/transgender waanzinnige kliek politici europees is dan al op een permanente vakantie aan de eerste rij bomen en lantaarnpalen.
  Wij kunnen blijven speculeren en bedenken…maar de primaire opdracht is toch om de gevestigde kliek waanzinnigen op te ruimen cq te elimineren(juridisch op dit moment een geaccepteerde mening)..dankzij de smerige linkse en woke -aanhangsels in de politiek en de gezwellige machten…kotsssss.

 5. Leuk klusje voor het leger: zodanig omsingelen, dat er niks in of uit kan.
  Artillerie: 24/7 bombarderen.
  De Oekies kunnen overgeven—of twee meter diep gaan. Hun eigen keuze.

  Ik las dat de Oekies sdteeds versterking sturen; dus de omsingeling dichter maken lijkt me.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in