Het is tijd om reëel te worden. Het is tijd geweest om reëel te worden. Rusland heeft zijn oorlog tegen Oekraïne gewonnen. Deze uitslag komt niet als een verrassing. Iedereen met toegang tot een landkaart kon zien dat de kans dat Oekraïne zou zegevieren tegen Rusland klein tot nihil was, schrijft Tedd Rall.

De enige manier waarop Oekraïne als overwinnaar uit de strijd had kunnen komen – wat volgens de Oekraïners zelf zou betekenen dat Rusland uit de Krim zou worden verdreven en de separatistische pro-Russische republieken Donetsk en Luhansk zouden worden afgezet – zou zijn geweest als de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten bereid zouden zijn geweest kernwapens te lanceren, wat tot een wereldwijde vernietiging zou hebben geleid. Toen eenmaal besloten was om niet de Derde Wereldoorlog te beginnen, was de nederlaag van Oekraïne onvermijdelijk. Dit, weet iedereen die bij zijn volle verstand is, is het beste.

Bepalend voor deze conclusie was een ongewoon paar beweegredenen. Normaal, wanneer een oorlog op het grondgebied van een land wordt uitgevochten, vecht het binnengevallen land harder dan de binnenvallende strijdkrachten. Paradoxaal genoeg geniet de binnengevallen staat, ondanks de beschadigde infrastructuur, de thuisvoordelen van volledige kennis van het slagveld en veel kortere aanvoerlijnen. Afgezien van sporadische grensoverschrijdende raketaanvallen, is deze oorlog geheel op Oekraïens grondgebied uitgevochten.

Dit conflict is anders omdat Rusland moet winnen; het kan niet weglopen. Oekraïne heeft een grens van 1900 km met Rusland, het wil toetreden tot een anti-Russisch militair bondgenootschap en zijn regering stond vóór de oorlog openlijk vijandig tegenover Rusland. En toen Duitsland in 1941 de Sovjet-Unie binnenviel, kwamen zijn legers door Oekraïne, waar de nazi’s als bevrijders werden begroet. In tegenstelling tot Amerika, dat zijn troepen naar huis kon brengen na aan de andere kant van de wereld in Afghanistan en Irak verloren te hebben en zijn schouders kon ophalen over zijn imperialistische misstappen en Vietnam kon verlaten na gedaan te hebben alsof meer politieke wil aan het thuisfront tot een overwinning zou hebben geleid, ziet Rusland zijn militaire operatie als existentieel. Oekraïne is geen misplaatst nevenproject. Het is even essentieel op dezelfde manier als de Verenigde Staten zouden reageren op een Canada dat zich vijandig opstelt tegenover de VS.

  Associated Press corrigeert haar valse bericht dat WO3 had kunnen ontketenen

Helaas, en gevaarlijk genoeg, wordt de Westerse mediaconsument overstelpt met een eindeloze stortvloed propaganda die het belachelijke idee promoot dat Oekraïne aan de winnende hand is en/of uiteindelijk militair zal zegevieren. Deze fantastische bewering ondersteunt de politieke steun voor het verschepen van wapens ter waarde van 60 miljard dollar naar Oekraïne, en er is nog meer onderweg – en dan hebben we het nog niet eens over de 70% die de uiterst corrupte regering van president Volodymyr Zelensky op de zwarte markt verkoopt en de Javelin raketsystemen die op dark web te koop worden aangeboden. (Kerstmis komt eraan! Vergeet uw favoriete politieke cartoonist en columnist niet). Ter vergelijking, het U.S. Department of Health of Human Services schat dat wij hier de dakloosheid zouden kunnen afschaffen voor $20 miljard

Wij krijgen ook te horen dat Rusland ten onder gaat aan de verpletterende slag van wrede Westerse sancties, die zijn ingesteld in het kader van het openlijk verklaarde oorlogsdoel van het Witte Huis om “Rusland te zien verzwakken”. De Russische economie, zegt men, stort in. Russische elites, zegt men, zullen president Vladimir Poetin spoedig ten val brengen.

Ik zal het u uit de eerste hand vertellen: er is nul teken van economische nood in Rusland.

Ik heb de laatste twee weken doorgebracht in Moskou en Sint-Petersburg, de twee grootste steden van Rusland. De winkels bruisen; de mensen geven geld uit; de werkloosheid is laag en daalt nog steeds; er staan rijen voor de geldautomaten en wat er verder ook gebeurt, de economie is allesbehalve slecht. In de Galeria Mall aan de overkant van de drukke straat van mijn hotel in Sint-Petersburg zijn een paar winkels gesloten door westerse bedrijven, maar het merendeel blijft, en de consumenten winkelen als gekken. Europese en Amerikaanse toeristen zijn er weinig, maar het is precies hetzelfde hier in het sanctievrije Istanboel waar ik dit schrijf. Westerlingen kwamen niet meer toen twee jaar geleden de COVID-19 lockdown kwam, en zijn nog steeds niet teruggekeerd. Als Russen ontevreden zijn met Poetin – en dat zijn ze niet – dan komt dat niet door de economie.

  2022: Geboortejaar van de multipolaire wereld

Ik weet van slechte economieën; waar ik woon in New York is de criminaliteit uit de hand gelopen, daklozen blijven onbehandeld voor een hele reeks geestesziekten en sommigen vermoorden mensen, en worden vermoord, en veel winkelpanden zijn sinds het begin van de pandemie leeg en dichtgetimmerd. Elke New Yorker zou graag van plaats ruilen met zijn Moskovitische tegenhanger, die in een stad woont met schone straten en metro’s die niet dienen als daklozenopvang en waar het leven aanvoelt alsof COVID-19 nooit bestaan heeft. Nieuwsberichten die beweren dat Rusland in de touwen ligt, zijn een gigantische fantastische stapel leugens, zo over-the-top dat ik niet anders kan dan onder de indruk zijn van hun glorieuze stoutmoedigheid en gemakkelijk te ontkrachten leugenachtigheid. U hoeft alleen maar naar Rusland te gaan, zoals ik gedaan heb, en zelf te zien dat het allemaal onzin is – maar hé, dat is een hoop moeite – vanwege sancties die ons meer schijnen te treffen dan hen.

Zelfbedrog is leuker. Wie moet u immers vertrouwen? Dezelfde Amerikaanse staatsmedia die u vertelden dat Saddam Hoessein WMD’s had? Of een of andere cartoonist-columnist die u ruim van tevoren vertelde dat de V.S. geen schijn van kans had in Afghanistan, en dat Trump in 2016 zou winnen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Operatie Thermostaat”: Energie rantsoenering en het draaipunt van Oekraïne naar het klimaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense krijgsgevangenen onwillig om uitgewisseld te worden (Update Video’s)
Volgend artikelHet Westen dreigt Afrikaanse landen secundaire sancties op te leggen wegens Russische olie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Frontnieuws , wat een lulverhaal.
  Hoe graag ik het zie dat Rusland zou winnen , maar het is bij lange niet zo ver .
  Rusland heeft pas gewonnen als de Russia vlag in Warschau wappert en niet eerder .
  Dus koop een ander glazenbol .

  • @Treeg
   De auteur heeft gelijk, die oorlog is al lang gewonnen door Rusland. Maar aangezien het westen met de stropop Zelenski dat weigert toe te geven blijven ze nog wat spartelen.
   Het is net als een bokser die met 2 dichtgeslagen ogen en al 2x tegen de grond is gegaan nu staat te wankelen en beweert dat het nog niet over is. Behalve dan dat de kans dat de Ukraine in dit geval nog met een verrassende KO gaat winnen absoluut nul is.

 2. Ik zie regelmatig recente beelden uit Rusland van diverse steden. Het betreft dan filmpjes over stomme auto ongelukken maar als je daar doorheen kijkt zie je inderdaad niets van oorlog en/of sancties. Wat ik dan zie kunnen wij hier in Nederland nog wat van opsteken………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in