Pixabay

In een recente toespraak in het Europees Parlement sprak de Nederlandse politicus en huidig lid van het Europees Parlement, Robert “Rob” Roos, zich uit tegen het “Great Food Reset”-beleid van de EU, dat volgens hem leidt tot schrijnende taferelen in Nederland. Roos stelde dat boeren al eeuwenlang voedsel produceren en een essentieel onderdeel vormen van het erfgoed en de cultuur van Europa. Door de handelsovereenkomsten van de EU en de Verenigde Naties wordt de markt echter overspoeld met producten uit de hele wereld, terwijl boeren het loodje leggen door wetgeving gericht op klimaatmaatregelen, waaronder het verbod op stikstofmest, een essentieel onderdeel van de moderne landbouw, bericht Rairfoundation.

Volgens Roos heeft dit onmenselijke beleid desastreuze gevolgen: elk jaar plegen 20 tot 30 boeren zelfmoord. Bovendien ligt zonder boeren honger op de loer, zoals blijkt uit de hongersnood en chaos in Sri Lanka. Daarom riep Roos op een einde te maken aan de Natuurherstelwet en de 2030 Agenda, die volgens hem boeren vernietigen voor het ideaal van een CO2-vrije utopie.

Roos benadrukte de noodzaak om boeren weer te beschermen en te koesteren en stelde dat er zonder boeren geen voedsel en geen toekomst is. Deze toespraak weerspiegelt de groeiende bezorgdheid onder boeren in heel Europa, die vrezen dat hun levensonderhoud wordt bedreigd door EU-beleid dat milieuoverwegingen voorrang geeft boven hun economisch welzijn.

In een andere recente toespraak bekritiseerde Roos het beleid van de EU om zonder duidelijke etikettering insecten in voedsel te introduceren. Hoewel de EU sinds 2020 vier verschillende soorten insecten als ingrediënten in voedsel toestaat, stelt Roos dat consumenten precies moeten weten wat er in hun voedsel zit, en dat de misleidende Latijnse namen van insecten op de verpakking niet duidelijk genoeg zijn, maar in plaats daarvan worden gebruikt om de ingrediënten te verhullen.

  In heel Europa verhardt de houding tegenover globalisme en open grenzen, zo blijkt uit grootschalig onderzoek

Roos pleit voor een duidelijke etikettering van levensmiddelen op basis van insecten, met de gewone naam van het insect in gewone taal en een pictogram op de verpakking om de consument erop te wijzen dat het product insecten bevat. Volgens hem zal dit voorkomen dat iemand per ongeluk insecten consumeert als hij dat niet kan of wil. De toespraak van Roos benadrukt de noodzaak van transparantie en eerlijkheid bij de etikettering van levensmiddelen, vooral als het gaat om de introductie van nieuwe en onbekende ingrediënten.

De toespraken van Roos dienen als een krachtige oproep om de Europese Unie en de hele wereld wakker te schudden. Ze onderstrepen de kritieke behoefte aan transparantie en eerlijkheid in de voedingsindustrie en de dringende noodzaak om een evenwicht te vinden tussen de bescherming van het milieu en de ondersteuning van onze landbouwers. De globalisten van de Europese Unie moeten stoppen met het doordrukken van hun linkse milieuagenda. Zijn oproep om onze boeren te beschermen en te koesteren en transparantie te eisen in onze voedseletikettering is een duidelijke oproep tot actie. Zonder boeren is er “geen voedsel, geen toekomst en geen hoop”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Nederland: Schandaal – Koninklijke familie uitgejouwd in koets bij traditionele ceremonie – arrestaties voor “belediging”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat moeten we van Prigozjin en de Wagner Group denken?
Volgend artikelTijdens de eerste pogingen tot een tegenoffensief leden de Oekraïense troepen de grootste verliezen in maanden (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Aan Rob Roos en Chris Terhez:
  Fijn dat er nog mensen zoals jullie zijn in het EU Parlement. Dieptriest dat de rest van de collega’s jaknikkers zijn, niet? Waar dienen ze voor? En wie heeft om ze gevraagd? Hetzelfde geldt voor Moeke Trutsula van de Lijken. Wie heeft om dit onmens gevraagd? Het bedrog stroomt als stinkende bagger naar de afgrond, en sleurt het hele EU met zich mee. Puur en alleen voor persoonlijk winstbejag van o.m. deze monsterlijke vrouw, en voor de vernieling van de infrastructuur van een ooit normale samenleving. Waar gaat dit om, deze sociale infectie die verspreid wordt door deze mentaal geinfecteerde en verknipte medemensen waar we niet om gevraagd hebben. Weten jullie het?

 2. Ik vertrouw helemaal niemand in de politiek. Links en rechts zijn 2 vleugels van dezelfde vogel. Wereldwijd zijn alle regeringen “gepenetreerd” door de onmenselijke deepstate, regeringsleiders zijn niet meer dan loopjongens/meisjes en het is 1 grote poppenkast. Dus dat is waar het om gaat: de onmenselijke, criminele hebzucht naar controle. macht en geld van de deepstate.

  • zoiets, en wij worden geruimd op verschillende manieren. Dat gaat sluipend, door onze geest te breken door dwang, door chaos en door onzekerheid en negatief nieuws.

   Vanochtend zag ik een roodborstje bij de hondenbak, beetje water nippend. de zon scheen, de lucht was blauw….Dat was mooi.
   Dan lees ik het nieuws, grote fout, en mijn bloed kookt, ik denk aan de maatschappelijke rol van overheid en politiek en ik kook meer. Puur verraad is het.

   Ik hoop snel te emigreren, maar mocht het weer worden gehinderd wil ik ook wel vechten voor mijn toekomst, die van mijn kinderen en die van hen die goed willend zijn.

   Dat slavenbestaan, dat blind volgen is de doodsteek voor het mens zijn. Mens zijn is verbonden zijn en toch je eigen ding doen, sociaal voor elkaar zijn maar zonder dwang, zonder de dreiging van geweld of andere straf.
   Laat geweld en straf nu eens de manier zijn waarop wij geregeerd worden door zogenaamd door ons gekozen lieden.

   Politiek is ene leugen, en hen die er met een wens tot dienstbaarheid in kwamen worden of corrupt, of verlaten de piste…idem met agenten, of ze zijn uit maatschappelijk oogpunt agent geworden, of het zijn lui die een makkelijke weg zochten waarbij ze anderen kunnen afzeiken en er geld voor krijgen en zelf niets hoeven in te brengen, enkel dienstbaarheid en luisteren.
   Vroeger waren dat lijfeigenen, die in ruil voor dienstbarheid en brood en bed zichzelf volledig ten dienst stelden van ene heer die daarin voorzag….

   Als je zelf niets hebt om mee te brengen op een feestje word je zelf gewoon een cadeau….

 3. Weg met het moloch dat EU heet en de meest idiote maatregelen sancties, wetsvoorstellen ontwerpt.
  Een corrupte bende, die haar eigen zakken vult en NIETS , NIETS voor het volk doet.
  EU, een vertegenwoordiger van weer dat beruchte, smerige WEF zooitje, die de burgers tot slaaf wil degraderen.

  • Jan mei 15, 2023 at 17:11
   Beste Jan,dat zijn we eigenlijk al.
   Net wat Sandra hierboven al zegt,weiger wat je niet wil.
   Net als met de prikjes.
   Mensen die een prik halen,zodat ze op vakantie kunnen,stellen in mijn ogen de verkeerde prioriteiten.
   Het probleem lost zich vanzelf op.
   Alleen is Europa dan wel zo’n beetje falliet en joenaaithetsteeds ook.

    • Niet bijzonder, doe ik heel m’n leven al. Geen mondkapjes, nooit getest, niet geprikt. Ik werk in een sportschool en daar heb ik nooit QR gescand. Mensen zijn het van mij gewend en vinden het prima. Niet druk maken om bijzaken en echt belangrijke dingen die je niet wilt weigeren.

 4. Roos praat ook met een gespleten tong, de ene kant ijveren voor de boeren, maar de andere kant de giftige toevoegingen van insecten niet verwerpen maar dat het duidelijk op de etikettering moet staan.

  Maar waar maken wij ons druk om? De EU is een commerciële coöperatie waar ik geen contract mee heb. Die verplichten mij tot niets. Ik bepaal zelf wel wat ik wel of niet eet. Desnoods verbouw ik het zelf wel, als ze het uit de handel halen.

  Zolang jij er aandacht aan besteed kan het tot leven komen en in stand gehouden worden. Zou jij er kwaad om maken, hebben ze jouw al te pakken. Want dan verlaag jij je eigen bioritme onbewust met negatieve frequenties. Wat weer tot je eigen verzwakking van je gezondheid resulteert. Negeer het, zonder jouw kwijnen zij weg. Want zij moeten zich voeden zich met jouw lagen frequentie, want als jij je eigen frequentie verlaagd kun je niet meer zelf helder nadenken. En zo kan je veel gemakkelijker geleid/overheerst worden. Daar het allang bekent is dat hongerige en zieke mensen harder zullen werken als slaaf, dan als zij gezond en verzadigd en onafhankelijk zijn.

  • het zelf bedruipen door je eigen groenten en fruit te kweken op je eigen volkstuintje of elders wordt ook verboden niks gratis alles betalen zelfs 1+1 is niet gratis denk maar na

    • Qvic mei 15, 2023 at 18:04
     Ik lees altijd met interesse je reacties hier. Maar ik zou wel graag willen weten hoe dit in de praktijk uitpakt, dat ‘soevereine’. Ook weet ik niet hoe ik die “lage / hoge frequenties” moet interpreteren waar mensen het steeds maar over hebben. Is er ergens een knop waar je aan moet draaien of zo…

 5. Stoppen met werken en een uitkering aanvragen. Willen ze je aan het werk zetten dan geef je aan niet te beroerd te zijn om te werken maar dat je geen belasting afdraagt aan deze corrupte overheid en kabinet.
  Het is jou geld en jij bepaald waar het heen gaat. Ook kun je op je cv neerzetten dat je €50 per uur vraagd voor jou ervaringen die je op hebt gedaan in je levensjaren. Jij bepaald wat je verdiend en niet een baas!

  • @ Henk mei 15, 2023 at 19:43,
   Daar zit nu net het probleem, alles wat jij zogenaamd verdient via een baas of via een uitkering kan alleen als jij je voor doet als de fictieve natuurlijke persoon. Want het bedrag wat jij overgemaakt krijgt inclusief de aftrek van de (inkomsten)belastingen wordt aangemaakt door de centrale bank, die deze bedragen in hun boekhouding te boek staan als zijnde een schuld op jouw fictieve naam, daarom hebben ze het BSN nummer nodig. Zo werkt het fiatvaluta geldcreatie systeem. Zonder het BSN kan de centrale bank geen geld uit het niets creëren en daarom kun jij geen uitkering aanvragen of niet via een baas in loondienst treden. Enkel als zelfstandige aan de slag. Maar in bijna alle gevallen wil jouw opdrachtgever weer jouw KvK nummer om als nog de vergoeding aan jouw door de centrale bank aan te laten maken.

 6. Ik vraag me af hoe de partij van de dieren hier tegenover staat want volgens mij zijn insecten ook levende wezens en die partij is tegen het eten van levende wezens die gedood worden voor menselijke consumptie.
  Als er dus 1 partij is die fel tegen het consumeren van insecten is dan zou het dus de partij van de dieren moeten zijn. Zij zouden dus ook moeten aandringen om op zijn minst de vermelding van dierlijke grondstoffen in het voedsel te verplichten door de fabrikanten.
  Maar ik heb er totaal nog niets van gehoord of gezien wat hun standpunt in deze is.
  Als ze het toelaten is het de schijnheiligste partij in Nederland, want de d66duivels komen tenminste voor hun mening uit, hoe verderfelijk die ook is.

 7. als de boeren is na denken om hun eigen producten te verkopen onder de prijzen van de winkels krijgen ze zeer veel burgers die hun producten komen kopen en laten zo de winkels links leggen ik koop mijn melk en eieren bij de boer het vlees is jammer genoeg te duur. of hebben de boeren het op gegeven ik hoor en ziet niets meer van de boeren ja wel de rood witte blauwe nazi vlag in de toekomst met hakenruis

 8. Ik luisterde gisteravond naar een interview met Sophie In ’t Veld (delegatielijder D66 bij het EU Parlement). Mss is het interessant om te horen wat ze zegt voor sommigen, o.m. haar opmerking over de voorzitter van de EU Commissie, die volgens Sophie een campagne moet voeren om een kandidaat te zijn, ipv uit de hoed getoverd te worden. De huidige voorzitter van de EU Commissie kwam uit het niets, zoals we weten, maar geeft ondertussen wel al het geld uit, zonder onze toestemming.

  Interview begint rond minuut 28.
  https://www.gld.nl/radio/programma/met-het-oog-op-morgen-radio-1/6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in