De Oekraïense, zoals ze in de Verenigde Staten werden genoemd, “opkomende operaties”, en in feite de eerste pogingen van het herhaaldelijk aangekondigde tegenoffensief, hebben geleid tot een aantal negatieve gevolgen voor het Kievse regime. Alleen in de afgelopen 2-3 dagen hebben de strijdkrachten van Oekraïne en de zogenaamde “offensieve garde” de grootste verliezen van de afgelopen maanden geleden. De onherstelbare verliezen van de vijand sinds 11 mei worden geschat op ongeveer 2,2 duizend. De grootste verliezen onder de aangegeven troepen van het Kievse regime werden geleden in de richting Artjomovsk (Bakhmut), inclusief de stad zelf, bericht TopWar.

Ondanks het feit dat de vijand erin slaagde enkele vierkante kilometers grondgebied bij Bogdanovka en in het gebied rond Klesjtsjevka te heroveren op het Russische leger, zijn de Oekraïense strijdkrachten er nog niet in geslaagd deze minibruggenhoofden uit te breiden. Bijgevolg is het niet gelukt om de kwartieren in het westen van Artjomovsk te heroveren op de eenheden van de Wagner PMC.

Bovendien leidde een reeks lucht- en artillerieaanvallen tot aanzienlijke verliezen bij het personeel van de meest getrainde eenheden van het Kievse regime, waaronder eenheden van de 3e Afzonderlijke Brigade, die eerder was gevormd uit de militanten van de terroristische “Azov” (formatie verboden in de Russische Federatie).

Maar de verliezen aan personeel en materieel tijdens (laten we het noemen) verkenningen in de strijd zijn niet het enige negatieve voor de vijand. De punten van opmars van de strijdkrachten van Oekraïne en de “offensieve garde” bleven niet onopgemerkt door de Russische inlichtingendienst. En er vlogen glijbommen en raketten. Zo werd gisteravond de locatie met het personeel van de vijand in Kramatorsk vernietigd, van waaruit hij zou toeslaan in de richting van de agglomeratie Soledar-Bakhmut. De opstellingen van de Oekraïense strijdkrachten, die reeds waren voorbereid op het offensief, werden vernietigd. Er werden aanvallen uitgevoerd op vijandelijke doelen in het gebied van Chasov Yar en andere aangrenzende gebieden. De luchtmacht van de Russische Federatie blijft zijn werk doen.

  De komische staatsgreep van Volodymyr Zelensky zal de ontrafeling van Oekraïne en de wereld betekenen

Video’s (via Simplicius76):

UPDATE VAN DE RUSSISCHE MVD (14 mei 2023)

BRANDENDE UKROP RENT UIT VERNIETIGDE POOLSE KRAB NADAT WAGNER LANCET HEM UITWIST

RUSSISCHE FPV-DRONE RAAKT OEKRAÏENS VOERTUIG NABIJ KHERSON

RUSSISCHE TROEPEN SCHAKELEN SLOWAAKSE M-55’S VAN AFU UIT – BEMANNING STROMPELT GEWOND WEG

WOW – DAT IS EEN ZUIVER SCHOT DOOR RUSSISCHE 24E BRIGADE SPETSNAZ IN SEREBRYANSKY BOS – OEKROP NEER

AFU PELOTON WORDT WEGGEVAAGD DOOR RUSSISCHE ATGM NABIJ BAKHMUT


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische Lancet-drones elimineren meer houwitsers van Kievse troepen (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederlandse Europarlementariër Rob Roos hekelt globalisten ‘Great Food Reset’ beleid: “Geen boeren, geen voedsel, geen toekomst” (Video)
Volgend artikelExpert biologische oorlogsvoering waarschuwt: WHO zal mensen verlagen tot de status van dieren om meer controle te krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Het Russische leger bestormt Artyomovsk en vernietigt de vijand langs het hele front

  Vijandelijke verliezen in deze richting bedroegen 145 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen, twee Gvozdika gemotoriseerde artilleriesteunen en een D-20 houwitser.

  Gedurende de dag werden meer dan 75 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-up trucks, een Gvozdika gemotoriseerde artillerie-mount en een D-30 houwitser vernietigd.

  Gedurende de dag bedroegen de verliezen van de vijand 235 Oekraïense militairen en huurlingen, één tank, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, zeven voertuigen, evenals D-20, D-30 en Msta-B houwitsers.

  In het gebied van de nederzetting Krivaya Luka van de Volksrepubliek Donetsk werd een in de VS gemaakte AN / TPQ-37-tegenbatterijradar vernietigd.

  Luchtverdedigingssystemen onderschepten gedurende de dag zeven HARM-antiradarraketten, één Storm Shadow-langeafstandskruisraket en tien HIMARS meervoudige raketwerpers.

  Bovendien werden eenentwintig Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de gebieden van de nederzettingen Novopokrovka, Vodyanoe, Rabotino, de regio Zaporozhye, Lyubimovka, Novaya Kakhovka, de regio Kherson, Horlivka, Peski, Volodino, de Volksrepubliek Donetsk, Kremennaya en Novokrasnyanka, Volksrepubliek Loehansk.

  PMC “Wagner” rukte op, nam 28 hoge gebouwen in die in forten werden veranderd in het versterkte gebied “Gnezdo” in Bakhmut, de vijand heeft nog eens 20 huizen in handen

  – Russische lente

   • Geen probleem, is alleen dat het mijn dag weer goed maakt als ik mag zien hoe de Oekranazïers naar de hel worden gestuurd.
    Maar alleen het lezen hierover, maakt al een stiekeme glimlach op mijn gezicht 😉

    • Timbre mei 15, 2023 at 15:19

     Hoop dat je deze video’s wel kan zien beste.

     Soldaten van de Russische Garde in de NVO-zone werden bevoorraad met “Rapiers” (VIDEO)

     Geluid op max volume
     https://t.me/RVvoenkor/43165

     Mortieren van “Brave” raken het bolwerk van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO)
     https://youtu.be/fKwgZUkQ3HA

     Gevechten bij Seversk: er is een hevig vuurgevecht (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43149

     Nauwkeurige slag toegebracht aan een groep militanten van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43155

     Aanval bij Avdiivka: onze soldaten hebben een vijandelijke eenheid veroverd (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43150

     De val en explosie van een luchtbom in Belgorod – nieuwe beelden (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43152

     In Bakhmut liet het leger van de strijdkrachten van Oekraïne per ongeluk zien dat een hoog gebouw in een fort was veranderd (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43140?single

     Luchtvaart van de “Brave” sloeg met een “slimme bom” in op de schuilplaatsen van de vijand aan het front bij Kremennaya (VIDEO)
     https://youtu.be/YgGNutw2CBI

     Artillerie van de Airborne Forces werkt op de rechteroever van de Dnjepr (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43090

     Op het laatste moment merkten Oekraïense militanten onze drone op, maar het was te laat. De coördinaten van de vestingwerken van de strijdkrachten van Oekraïne zijn al overgedragen aan onze artillerie-parachutisten van de “🅾️tvazhye” -groep.
     Verschillende nauwkeurige salvo’s van 120 mm Nona-S zelfrijdende kanonnen en vijandelijke bolwerken, samen met personeel, werden vernietigd.

     https://t.me/RVvoenkor/43231

     Gevechten in de bossen van Kremennaya: het Russische leger vernietigde de tank en posities van de strijdkrachten van Oekraïne
     https://t.me/RVvoenkor/43211

     Krachtige explosies: een Russische tank stormde vijandelijke posities binnen en joeg de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne angst aan (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43210

     Aanval bij Avdiivka: onze soldaten hebben een vijandelijke eenheid veroverd (VIDEO)
     https://t.me/RVvoenkor/43150

     -Russische lente

  • Het is maar wat je mooi vind.Wat ik veel erger vind dan die hele oorlog,
   is dat de (kolere)leiers van het westen die nazi’s openlijk steunen,zelfs uitnodigen.
   Dat vind ik nog het ergste.wat zelenski deed was kloosters sluiten,taal verbieden en
   meer van die nazi-praktijken.
   En Nederland steunt dat?
   Om je kapot te schamen.

 2. Als mensen gedood worden in e.o.a. conflict leef ik (soms) mee.
  Bij de oekrinazi,s hoop ik dat de russen ze ALLEMAAL eli-mi-neren……

 3. Ik hoop dattie gevangen wordt genomen; een ouderwets KGB verhoor, en daarna executie, of levenslang naar Siberie.

  Maar hij mag niet ontsnappen aan recht; niet zoals de amerikanen deden met bv Ishis; verantwoordelijk voor doodmartelen/vermoorden van 400.000 chinezen in de “731” experimentele centra.
  Zij lieten hem vrij, want ze wilden zijn aantekeningen zien.

  • Pierre H.M. van de Kletersteeg mei 15, 2023 at 21:
   Maar Pierre dat gaat nooit gebeuren.De nazi-vriendjes alhier laten hem wel ontsnappen naar Zwitserland.
   Zwitserland is neutraal,altijd gweweest,Net zo hun buren,Oostenrijk.
   Wat deed ons koningshuis in WOII.
   Vluchten.Dat doen alleen mensen die daar reden toe hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in