The White House from Washington, DC / Wikimedia / (Public Domain)

Op zaterdag uitte Donald Trump opnieuw zijn ongeduld met NAVO-leden zoals Duitsland, die zich onttrekken aan defensie-uitgaven omdat ze kunnen vertrouwen op Amerikaanse afschrikking, schrijft Eugyppius:

Tijdens een campagne in South Carolina zei Trump dat hij als president tegen NAVO-leiders had gezegd dat hij “Rusland zou aanmoedigen om te doen wat ze maar willen” tegen leden van het bondgenootschap die “in gebreke blijven” bij het halen van de bestedingsdoelen van de groep.

“Een van de presidenten van een groot land stond op en zei: ‘Nou, meneer, als we niet betalen en we worden aangevallen door Rusland, wilt u ons dan beschermen?'” herinnerde Trump zich tijdens de rally. “Ik zei: ‘Jullie hebben niet betaald. Je bent in gebreke gebleven.’ Hij zei: ‘Ja, laten we zeggen dat dat gebeurt.’ Nee, ik zou je niet beschermen. Sterker nog, ik zou ze aanmoedigen om te doen wat ze willen.”

Dit heeft het Duitse politieke establishment erg boos gemaakt:

“De misplaatste uitspraken van Donald Trump over de verdragsverplichtingen van Amerika in het geval van een aanval op een NAVO-lid bewijzen eens te meer hoe onvoorspelbaar, gewetenloos en onbetrouwbaar hij is,” zei de Trans-Atlantische Coördinator van de Duitse regering, Michael Link (FDP)… Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zei dat de verklaring een uitnodiging was aan de Russische president Vladimir Poetin om het bondgenootschap te testen: “Hij zal ons niet testen in Duitsland, maar misschien in de Baltische staten,” zei Gabriel …

Iemand moet Gabriel vertellen dat de Baltische staten allemaal de voorgestelde 2% uitgavendoelstelling halen of overschrijden en dat ze niets te maken hebben met de uitspraken van Trump.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier had ook een duidelijke reactie: “Deze opmerkingen zijn onverantwoordelijk en spelen Rusland in de kaart”, … zei hij. “En niemand in ons bondgenootschap kan daar belang bij hebben” …

Er is meer, er is altijd meer:

… CDU-expert buitenlands beleid Norbert Röttgen waarschuwde … dat Duitsland zich moet “voorbereiden op de mogelijkheid dat Donald Trump in de herfst de Amerikaanse verkiezingen wint.” Dit zou de NAVO in een existentiële crisis storten, omdat Trump het bondgenootschap louter transactioneel ziet, zei de voormalige voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Bondsdag. “Iedereen die volgens hem niet genoeg betaalt, zal niet worden beschermd door de VS.” Staten die niet betalen wat Trump wil, zei hij, “zijn fair game. Dit heeft in de eerste plaats betrekking op ons Duitsers.”

De pers is ook flauwgevallen. Vanochtend las ik met veel plezier deze krankzinnige huichelarij in de Süddeutsche Zeitung:

Het populaire Engelse woord “unhinged” [losgeslagen] maakt een goede kans om het bijvoeglijk naamwoord van het jaar te worden om de gekte van Donald Trump samen te vatten. Het semantische spectrum loopt van “van het padje af” tot “krankzinnig”, en het beschrijft dus alles wat er over de man gezegd kan worden. Donald Trump is van de hak op de tak, en er zijn nog een ellendige negen maanden te gaan tot de verkiezingsdag. Als Trump als kandidaat al in staat is om dit soort dingen te doen, wat zal hij dan doen als president?

  Vijf redenen om u in toenemende mate zorgen te maken over de oorlog in Oekraïne

Trumps opmerking over de NAVO, die hij luchthartig uitsprak tijdens een verkiezingsbijeenkomst op het platteland van South Carolina, toont aan hoe waanzinnig hij is. De voormalige zittende president, waarvan wordt aangenomen dat hij de volgende Republikeinse presidentskandidaat wordt en die momenteel de peilingen aanvoert, doet niet alleen het idee achter de NAVO (allen voor één, één voor allen) teniet. Hij ontneemt ook alle Amerikaanse bondgenoten, inclusief Zuid-Korea, Japan en alle anderen, de zekerheid van beloofde bescherming en dus de afschrikwekkende kracht die tot nu toe oorlogen op betrouwbare wijze heeft voorkomen. De touwen die de Amerikaanse kosmos bij elkaar houden worden losgemaakt.

Alsof dit alles nog niet dramatisch genoeg is, gaat Trump nog een stap verder en nodigt hij Rusland uit om “te doen wat ze maar willen” als geallieerde staten hun schulden aan Amerika niet betalen … Deze uitspraak overtreft alle eerdere waanzin van Trump: een voormalige president van de VS nodigt Rusland uit om zijn bondgenoten aan te vallen …

Je zou denken dat een meerderheid van de kiezers in de VS het gevaar zou onderkennen dat Trump voor hun eigen land creëert. In feite helpen de excessen van Trump om het electoraat te sensibiliseren en vooral te mobiliseren, en dit werkt ook tegen hem. Trump speelt echter ook in op zijn basis, wiens simplistische kijk op de wereld – “wij betalen, jullie parasiteren” – het Amerikaanse isolationisme verklaart …

Natuurlijk zijn Duitsers niet de enigen die een butthurt hebben. NAVO-chef Jens Stoltenberg heeft gezegd dat de uitspraken van Trump “al onze veiligheid ondermijnen.” Het Amerikaanse politieke establishment is ook erg boos, net als de Republikeinse presidentskandidate Nikki Haley, die van mening is dat “het laatste wat we ooit willen doen is partij kiezen voor Rusland” en dat de NAVO “ons in staat stelt om oorlog te voorkomen.” Nou oké dan.

Er zijn hier vier punten:

1) Ondanks al dit gezucht en gepuf is het amusant dat niemand kan verwoorden waarom Amerika iets om de NAVO zou moeten geven. Onze SZ-journalist suggereert dat de veiligheid van de VS afhangt van het bondgenootschap, maar dat is duidelijk niet zo, en verder is er alleen dit vage idee dat de NAVO “oorlogen voorkomt” en daarom in het Amerikaanse belang is. Dat is veel te vaag om iemand anders dan de gelovigen te overtuigen. De VS geeft niet om het voorkomen van oorlogen in het algemeen, wat de reden zou zijn waarom ze die vaak beginnen; en de stelling staat haaks op de recente geschiedenis, gezien het feit dat de NAVO-expansie na de Koude Oorlog zwaar verantwoordelijk is voor de oorlog in Oekraïne. De echte reden waarom Amerika de NAVO blijft steunen lijkt een combinatie te zijn van institutionele inertie en wat Stephen M. Walt de “full-employment strategy” van het interventionistische Amerikaanse buitenlands beleid heeft genoemd. Als de Verenigde Staten het isolationisme zouden omarmen, zou “de hele buitenlandse beleidsgemeenschap” “minder te doen hebben” en zouden hun “status en prominentie” afnemen.1

  NAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius

2) Trump heeft het doel van de NAVO in twijfel getrokken, de alliantie als “verouderd” bestempeld en betere relaties met Rusland geëist sinds ten minste 2016. Van dit alles is nooit iets terechtgekomen. De NAVO is onder Trump juist uitgebreid en hij heeft zelfs Obama’s weigering om de Oekraïners te bewapenen teruggedraaid. Zoals John Mearsheimer heeft opgemerkt, “was Trump geen partij … voor het establishment van het buitenlands beleid,” en ik betwijfel ten zeerste dat het anders zal zijn als hij in november een tweede termijn wint. Aan de ene kant heb je de vaak scherpe opmerkingen van Trump en zijn persoonlijke ongeduld met de verwikkelingen van Amerika in het buitenland; aan de andere kant heb je een machtig en goed georganiseerd bureaucratisch systeem dat toegewijd is aan zijn eigen bestendiging. Het is geen groot mysterie wie er aan het langste eind zal trekken. Deze hele discussie speelt zich af in een fantasiewereld en heeft een erg geforceerd karakter.

3) Over die discussie: Er is een merkwaardige synergie ontstaan tussen de NAVO-scepsis van Trump en de meest gestoorde Europese oorlogsstokers. De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius, die er zoals altijd naar streeft om meer geld naar zijn ministerie te sturen, krijst dat we over vijf tot acht jaar klaar moeten zijn voor oorlog met Rusland; door Trump, zegt hij, kunnen we niet langer op de Verenigde Staten rekenen voor hulp. Niemand gelooft hem, Vladimir Poetin heeft ontkend dat Rusland enige interesse heeft in Polen of de Baltische staten, maar we blijven dit krankzinnige gedoe toch horen. Op zaterdag zei CDU “defensie-expert” Roderich Kiesewetter dat Europa niet afhankelijk kan zijn van Trump, die hij een “werktuig van Poetin” en een “wannabe dictator” noemde. Europese landen moeten daarom “meer verantwoordelijkheid nemen voor Oekraïne”:

  Amerikaanse beleidsmakers zitten na het mislukte tegenoffensief gevangen in een dilemma dat ze zelf hebben gecreëerd

De oorlog moet naar Rusland worden gevoerd. Russische militaire faciliteiten en hoofdkwartieren moeten worden vernietigd. We moeten er alles aan doen om Oekraïne in staat te stellen niet alleen olieraffinaderijen in Rusland te vernietigen, maar ook ministeries, commandoposten en hoofdkwartieren. Het wordt tijd dat het Russische volk zich realiseert dat ze een dictator hebben die de toekomst van Rusland opoffert, die de toekomst van de Russische jeugd opoffert, inclusief die van etnische minderheden, dat dit een land is dat in feite oorlog in de wereld brengt in plaats van een vredesmacht te worden.

Wat al deze onverstandige oorlogszucht mogelijk maakt van een land met een leger zo triest als dat van Duitsland, is precies de veiligheid die de NAVO biedt. Dit bondgenootschap is verre van een onvervalste kracht voor vrede en harmonie in de wereld, en eerlijk gezegd jagen de meest toegewijde voorstanders ervan me de stuipen op het lijf.

4) De NAVO speelt een cruciale rol in het westerse progressief-linkse politieke ecosysteem. Amerikaanse veiligheidsgaranties zijn de drijvende kracht achter de demilitarisering van West-Europa. Omdat onze landen gereduceerd zijn tot onnozele Disneyfied buitenposten aan de rand van het imperium, hebben we een bijzonder gestoorde politiek ontwikkeld, gekenmerkt door allerlei technocratische initiatieven en de Jouveneliaanse gekonkel. Amerikaans links betaalt om de kanker in Europa te bevorderen omdat ze thuis soortgelijke strategieën willen volgen. Het spel is om domme ideeën op het continent te normaliseren en het overgebleven Europese culturele prestige te gebruiken om dezelfde waanzin in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Amerikanen hebben meer sociale uitkeringen nodig, net als de verstandige Europeanen! Amerikanen moeten meer investeren in de energietransitie, net als de verstandige Europeanen! In werkelijkheid zijn dit allemaal extravaganties die we ons kunnen veroorloven omdat we ons in de hoogst onnatuurlijke en historisch ongekende positie bevinden dat we geen directe veiligheidsproblemen hebben.

 1. Stephen M. Walt, De hel van goede bedoelingen: America’s Foreign Policy Elite and the Decline of U.S. Primacy (2018) p. 111f.

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Overweldigende overwinning van Trump in 2024 – Martin ArmstrongVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZwitsers hotel weigert Joden ski’s
Volgend artikelJe zult leven in kleine huizen en elektrische voertuigen en gelukkig zijn – dit is de toekomst die ze voor ons gepland hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

28 REACTIES

 1. He dat is afgesproken met Poetin, om de navo te dwingen te stoppen.
  Amerika, Navo) is een oorlog zuchtige organisatie, die nu gestopt gaat worden.
  Zo is er minder oorlog.

  • Ik denk dat Trump, met zijn uitspraken eigenlijk bedoeld dat hij denazificatie van de US wilt. Satanisme (Cabal) en Zionisme zijn nakomelingen van de Nazi’s.

   • Nico,
    Ik denk juist dat Trump hiermee het voor elkaar gaat krijgen dat de Europese landen hun budgetten enorm gaan verhogen en Trump dus medeverantwoordelijk is voor een nieuwe wapenwedloop en oplopende spanningen, misschien heeft U straks gelijk, ik vind het buitenlandse beleid van of een democraat of een republikeinse President trouwens niks uitmaken, dit land gedraagt zich al zolang als het agentje van onze aardbol, Trump of Biden,pff, we weten toch wel dat de echte macht zich boven hen bevinden, zij moeten uitvoeren en verder de muil houden, groet aan U van mij, we zullen zien!

 2. De amerikanen beschermen Europa niet.
  Ze willen Europa beheersen en/of klein houden.
  Het gevaar komt juist van de Amerikanen.
  Rusland heeft het niet nodig om oorlog met Europa te voeren.
  Europa heeft een eigen alliantie nodig voor interne zaken.
  En als dat niet haalbaar is —–> Nexit

  • dat is niet haalbaar en bovendien hebben ze bewezen in zowel financieel opzicht als in hun gemaakte afspraken niet betrouwbaar te zijn, zelfs frauduleus en crimineel.

   daar moet je niet bij willen horen of mee in zee gaan, dat is pure zelfmoord, daarom is die dan ook op dit moment volop gaande…..

   dus een krachtige en snelle nexit en ook afstand en uittreding uit de leugenachtige en oorloghitsende navo, wef, who en vn en trawanten

 3. Ziomerica kan nog een paar maanden geld uit de EU zuigen, en daarna is de NAVO niet meer nodig. Trump stelt dan zijn ander verdienmodel voor, gebaseerd op angst dat de commies je te grazen komen nemen, en als je niet betaalt dan ‘beschermen’ we je niet. Goeie.

 4. Waarom zou Trump Europa helpen ?
  Europa is al een keer geholpen door Amerika.
  En met welk resultaat ?

  https://www.rijckheyt.nl/tweede-wereldoorlog#:~:text=Amerika%20verloor%20419%2C400%20soldaten%2C%20Groot,betreuren%20(burgers%20en%20soldaten).

  en hoe staan de zaken enkele decennia later ?
  De geschiedenis lijkt zich te herhalen, tot nu toe voornamelijk economisch.
  De Oekraine is al de klos.

  https://ia600307.us.archive.org/8/items/DeNaziAchtergrondVanDeEuBrussel/DeNaziAchtergrondVanDeEuBrussel.pdf

  Waarom wil niemand Trump ?
  Wie is bang voor hem ?
  Wat kan hij dwarsbomen ?
  En waarom is iedereen tegen Putin ?
  Putin die de Oekraine wil denazificeren.

  De E.U met haar “eeuwige vrede”.
  The New World Order met haar “peace, security, freedom and the rule of law. (hij vergat digtaal geld)
  https://www.youtube.com/watch?v=7IRQHcbRbmU
  (het stukje van george bush)

  Luister naar Stoltenberg (secretaris generaal van de Navo) : the path to peace is more weapons to the oekraine ????
  https://www.youtube.com/watch?v=pBfA4YlG97g

  Waarom is het referendum afgeschaft, waarom wordt internet dadelijk “gezuiverd” van andersdenkenden, waarom willen bankiers cash geld afschaffen ?
  Trek zelf uw conclusies maar dit heeft niks met democratie te maken !!!

  De digitale revolutie heeft de wereld kleiner gemaakt. Niks blijft verborgen.
  Wie wil nu nog snel oogsten alvorens de mensen in de gaten hebben hoe ze bedonderd worden.

  • @Dan, president & insider George H.W. Bush (1924 – 2018) hield deze toespraak over de NWO in het Amerikaanse congres op 11.09.1990 en de toespraak begon om 09:11 uur.
   Bush was tijdens de aanslag op president J.F. Kennedy op 22.11.1963 aanwezig in Dallas en hij stond duidelijk zichtbaar voor het Texas School Book Depository, van waaruit Lee Harvey Oswald zou hebben geschoten en hij heeft zijn aanwezigheid – tegen beter weten in – altijd ontkend.

   • Tijdens een lezing in het Waldorf Astoria Hotel in New York op 27 april 1961, sprak John F. Kennedy ook van een geheime regering achter de schermen van de wereldpolitiek:

    Wij worden over de hele wereld tegengewerkt door een gigantische meedogenloze samenzwering.

    Bovendien bezitten de Rothschilds het IMF en de Wereldbank.
    Vanaf 1861 besloot president Abraham Lincoln om zelf geld te printen. In 1864 werd Lincoln herkozen als president, hij werd op 14-4-1865 vermoord. Op 4-6-1963 ondertekende president John F. Kennedy order 11110, zodat de Amerikaanse overheid zelf geld kon drukken. Op 22-11-1963 werd Kennedy vermoord, nog diezelfde dag trok nieuwe president Lyndon B. Johnson order 11110 in. Khadafi ontwierp in 2011 plannen om het Libische olie in goud te laten betalen en de African Investment Bank en African Monetary Fund op te zetten, zodat Afrika zijn eigen geld zou drukken. Dit was al nadat onder aanvoering van Khadafi in de jaren 1990 Afrika via RASCOM zijn eigen telecommunicatiesatelliet kreeg voor een eenmalige investering van 400 miljoen dollar, terwijl ze daarvoor 500 miljoen dollar per jaar moesten betalen voor het huren van satellieten. Vervolgens werd de Arabische lente gefinancieerddoor George Soros, CIA en handlangers, zodat kolonel Khadafi gelyncht werd.

    • Edwin, dank je wel voor de nieuwe info over over o.a. Jezus Christus (Yeshua ben Joseph) en het getal 9/11.
     Op het gebied van 9/11 was ik de afgelopen tijd via 1826 terecht gekomen in het jaartal 1609.

     In 1986, om precies te zijn op 14.04 had de Amerikaanse regering o.l.v. vrijmetselaar Ronald Reagan het Libië van Khadaffi ook al in het vizier door drie steden te bombarderen met 101 doden tot gevolg, vanwege de vermeende betrokkenheid van de Libische geheime dienst bij een bomaanslag eerder dat jaar in West-Berlijn.
     Reagan noemde Khadaffi bij deze gelegenheid de dolle hond van het Midden-Oosten.

 5. Weet je?…….het zal allemaal wel. Vandaag of morgen wordt het gordijn achter de poppenkast open gerukt, en krijgen we misschien een keer te zien wat de poppenkast aanstuurt.

  Mijn vrouw en ik….. partner en ik zo je wilt, hebben jarenlang onze energie in de ontwikkeling van eco-dorpen gestoken.

  In die eco-dorpen gebeurt hetzelfde als overal….. binnen no-time staan daar de nieuwe b&w, en hun volgelingen. ……en we zijn er mee gestopt. We werden geacht alles op te geven voor plannetjes, sit-ins, en groeps meditaties, uiteraard geleid door b&w.
  De verregaande onbeschoftheid van die houding vroeg alles van ons, en in ruil daarvoor dienden wij onze kennis en kunde te brengen…….voor onszelf, en daarmee voor anderen te zorgen.

  Massages, spirituele begeleiding, en hun nogal badinerende in deze zou ons loon zijn.

  Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan voor een spiritueel centrum. Het vuile en zware werk. Toen bij de officiële opening de riolering verstopt bleek, en ik in een verdomd diepe en door mijzelf gegraven kuil doende was om dat probleem op te lossen……..was ik uiteraard niets meer dan zo’n insect, wat daar voor op deze aardbol is gekomen.
  De standaardbehandeling van de arbeider in deze wereld.

  ” Nothing ever change “, en dat zit in deze 3-dimensionale manifestatie ingebakken.

  Al met al is respect een multi-interpretabel idee. Zoiets als bij dat straat gedoetje, waarin iets gemompeld wordt als ” rspct “, en dan geven ze elkaar een harde klap.

  Het zal allemaal wel.

  • Beste Inhetmeer,
   Herkenning hier.
   Ooit een tijd lid geweest van een spiritualisten vereniging.
   Uiteindelijk viel dat uit elkaar a.g.v. een strijd om het voorzitterschap binnen de club.
   Ook daar bleken EGO’s aanwezig.

   ” een zeldzaamheid is die mens die het gewicht van de macht kan dragen”

   • dat is een mens, die het ego onder leiding kan stellen van zijn/haar Hogere Zelf en afstand kan doen van het ego als besturende kracht.

 6. In opdracht van het WEF-Biden-regime waren degene die Nordstream opgeblazen hebben, maar het Trump-regime was er net zo fel op tegen, America first, make America great again en nog meer van deze holle frases klinken straks weer door het congres wanneer de schreeuw clown geïnaugureerd word, de tanker schepen met vloeibaar gas wordt duur verkocht aan de gegijzelde Europese leiders die allemaal een ton boter op hun hooft hebben, gek dat de groene idioten niet protesteren tegen deze milieu onvriendelijke handel tussen de VS en Europa, net zoals de over capaciteit aan verbrandingsinstallaties die het afval uit Napels wat per trein wordt vervoert naar niet meer mijn land, en dan maar zeiken waar het PFAS vandaan komt.

  • Ik dacht hetzelfde. Ik denk dat Europa al meer dan 2% kwijt is aan hogere energierekeningen vanwege criminele acties door ‘de grote vriendelijke reus’ aan de andere kant van de oceaan.

   Met acceptatie spuit en 6-1 is de schreeuwlelijk voor mij een grotere verrader dan de demente.

  • Adriaan,
   Er zijn er echt zo weinig die in protest komen, het is zorgwekkend te noemen, wat een volgelingen van de progressief tot conservatief, waar zijn nog sterke en onafhankelijke leiders, zowel mannen of vrouwen in Europa bijvoorbeeld?

 7. Beste Adriaan,
  Dat het niet uit maakt welke puppet er in de VS straks president is, is slechts nog voor een klein deel van de mensen duidelijk.
  Een president of koning is slechts het voor het publiek herkenbare gezicht en de spreekpop van de onzichtbare plannenmakers met foute belangen.

  En in de tussentijd roepen wij in de woestijn; ” wil er iemand water?”

  • Tigron februari 13, 2024 Bij 16:36

   Klopt Tigron, net zoals in Nederland het niet uitmaakt wat voor samenstelling van partijen de dienst uitmaken degen die het hoogst in de boom zitten hebben ‘wij” geen zicht op, alleen vermoedens.

 8. Ach, Bill Clinton zei het al, net als George W. Bush en Barack Obama, dat Europa ook militair zelfredzaam moet zijn. Nu heeft Trump gewoon in verkiezingscampagne gezegd wat vrijwel alle Amerikanen denken over ons potverterende Europeanen met een uitgebreid sociaal stelsel maar wel rekenen op Amerika om ons te beschermen. Wel, die tijd is voorbij, nu wordt Europa voor voldongen feiten gesteld en zal als het erop aankomt zelf moeten vechten om te kunnen blijven bestaan. Zeg maar dag met het handje tegen dat vergeleken bij Amerika uiterst riante pensioentje.
  De president van Mongolië is de beste:
  https://www.demorgen.be/snelnieuws/oud-president-mongolie-lacht-met-geschiedenisles-van-poetin-en-deelt-kaarten-mongoolse-rijk~bdb774f0/
  Inderdaad, ooit was Mongolië een wereldrijk.

 9. Indertijd, had De Gaulle dus gelijk, beste lezers. Die hele Navo is een Amerikaanse gereedschapskist. Dacht U dus echt dat welke Amerikaanse president dan ook, het grondgebied van de VS zou willen riskeren voor een conflict in Europa ? Vergeet het maar.
  Dat is de bedrieglijke kern van het Navo sprookje.

  Wat Trump zegt weten de meeste militairen al lange tijd. De Navo verkoopt holle prietpraat. Het zijn de ratten van BuiZa, eerloze burgers, waaronder hooggeplaatste joden, die iedere poging om de Defensie in Europese richting te ontwikkelen, hebben gesaboteerd. Dat was taboe, ondanks de talloze droge Navo Wintex oefeningen in de Haagse bunker, waar oorlog scenarios werden beoefend, en waaruit bleek dat West — en Midden – Europa het speelveld was en totaal vernietigd werden met atoombommen, terwijl het Russische en het Amerikaanse grondgebied buiten schot bleven. De Gaulle had gelijk.

  Hij trapte de Amerikanen uit Frankrijk, soldaten en commando-centra. Zij gingen naar Brussel. Hij begon voor zichzelf en creëerde de nucleaire Force de Frappe, die een Europese doelstelling kan krijgen omdat wij, de landen, nauw aan elkaar grenzen. Maar met een duizenden kilometers Oceaan ertussen, is dat ongeloofwaardig en werkt dat niet.

 10. Wat is daar nou zo schokkend aan?
  Als je de premie van je brandverzekering niet betaalt, denk je dan de maatschappij wel aan jou uitkeert i.g.v. brand?
  Welnu als landen hun financiele verplichtingen aan de club niet nakomen, waarom menen ze dan nog aanspraak te kunnen maken op de hulp toezeggingen van anderen?

  • Swart,
   George van Houts, een vrije geest en theatermaker die nog durft af te wijken en zich uit te spreken, ze zijn er nog, respect voor hoor!

 11. Adriaan,
  Er zijn er echt zo weinig die in protest komen, het is zorgwekkend te noemen, wat een volgelingen van de progressief tot conservatief, waar zijn nog sterke en onafhankelijke leiders, zowel mannen of vrouwen in Europa bijvoorbeeld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in