Ja, sorry, ik begrijp echt dat u niet meer wilt betalen voor energie, maar in plaats daarvan kunt u afzien van een vakantiereis, of misschien ergens in Duitsland op vakantie gaan, en niet naar de Galapagos-eilanden reizen of waar dan ook,” zei Wolfgang Schäuble.

“Dan trek je een trui aan. Of misschien een tweede trui. Je moet er niet over zeuren,” adviseert oud-voorzitter van de Bondsdag Wolfgang Schäuble en ex-minister van Financiën de Duitsers voor deze winter, schrijft Rairfoundation.com.

De premier van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann (Groenen), adviseerde onlangs om washandjes te gebruiken in plaats van douches om energie te besparen – nu heeft de 80-jarige CDU-politicus Schäuble ook een tip klaar.

Met betrekking tot het scenario dat veel Duitsers deze winter zullen moeten bevriezen als gevolg van stroomuitval en een gastekort, zei Schäuble, lid van de Bondsdag voor de Christen-Democratische Unie (CDU), op Bild-TV: “Dan trek je gewoon een trui aan. Of misschien een tweede trui. Je moet er niet over zeuren; je moet erkennen dat veel dingen niet vanzelfsprekend zijn.”

Ook de elektriciteit kan uitvallen. “Daarom is het goed om, voor het geval dat, een paar kaarsen en lucifers in huis te hebben.”

Verwende samenleving

Volgens Schäuble zijn de Duitsers een verwende samenleving. “Ik ook. Maar we moeten ons nu verzetten tegen het gevaar dat het voor altijd zo doorgaat. De Duitsers zullen weer harder hun best moeten doen!”

“Het baart hem zorgen,” waarschuwde Schäuble, “dat zovelen liever minder werken: bijvoorbeeld parttime en nooit in het weekend.” Zijn ervaring: “Altijd maar plezier maken – dat is geen vervullend leven.”

De staat moet alleen diegenen helpen die echt hulp nodig hebben. “Ik denk gewoon dat we moeten zeggen: ‘Ja, sorry, ik begrijp echt dat u niet meer wilt betalen voor energie, maar in plaats daarvan kunt u afzien van een vakantiereis, of misschien ergens in Duitsland op vakantie gaan, en niet naar de Galapagoseilanden reizen of waar dan ook,'” aldus de politicus. Het is niet duurzaam als mensen de indruk krijgen dat de staat alles kan.

  Wat is er gebeurd met de (ooit) machtige Bundesmachine...

Adviezen als deze werken op de zenuwen van andere politici – Dietmar Bartsch, de leider van de linkse fractie, is een van hen. “We hebben een recordinflatie en de ergste sociale crisis in de naoorlogse periode. Vooral politici mogen geen eenvoudige energiebesparende tips geven met truien en kaarsen”, zei Bartsch tegen het redactienetwerk Duitsland (RND). Voor mensen die niet weten hoe ze hoge energierekeningen moeten betalen, zijn de uitspraken van Schäuble “een regelrechte aanfluiting.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Washington is bereid een sanctieoorlog te voeren, tot de laatste EuropeaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is wat we kunnen doen in de seconden na de nukes inslaan om onze overlevingskansen te vergroten
Volgend artikelEen oorlog die Rusland gaat winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Nou zeg. Maken ze daar ook al ruzie!
  Waar wrijving is, is waRmte.
  Volgens mij waren er ook Amerikaanse heersers die zeiden dat het hele westen verwaand is!
  Nou dat zeggen ze omdat ze zelf het geld ah ontwaarden zijn, industrieen op bevel stil leggen. Olie en gaskranen dichtdraaien.
  Het einde ve cultuur is altijd decadent!
  Er zijn altijd goed geklede klojo’ s met prive verwarmingssytemen in hun huis die dit zeggen! Het zijn doden die die zo kwaken.
  Trouwens ik denk dat de Nederlandse bewoners het meest verwende volk zijn in de wereld.

  • Denk het ook. Het hoeft echt geen 22 graden te zijn in huis. We hebben het uitgetest..met een gevoerd fleece vest en sloffen kunnen wij op 17.5 prima functioneren. Bij twijfel..loop de trap ff op en neer.

 2. Wat een verwerpelijk individium. Dat zegt een politicus welke als minister per maand ongeveer 26000 Euro opstreek en daarnaast noch vele extras daartoe verdient. Alleen aan neververdiensten vanaf 2017 tot 2021 waren het 410.500 Euro zo maar nevenbij. Ook zijn dochter verdient bij de ARD televisie 285.000 Euro per jaar. Maar dan de mensen vertellen dat ze het te goed hebben. Uitschot, een ander woord valt me niet binnen. En het is niet alleen hem natuurlijk. Allemaal hebben ze hun vieze smoel in de trog, maar de meesten houden hun bek en vullen verder hun zakken .

 3. Niet nazi duitsland die optrekt met niet communistische russische federatie en zo goedkoop kan produceren en grote afzet heeft…Ja dat moet uiteraard kapot van de nazistische green deal yanks…Waar zijn al die nazi’s van toen eigenlijk gebleven? Oja destijds gewoon opgenomen in de VS en Z-Amerika. Sommige liepen vanuit hun SS uniform ineens in Navo uniform. En nu komen hun kinderen ons CDBC opleggen, die gezellige tante Maxima…Het zijn allemaal Zwarte Adel, Nazi’s.. en Ashkenazi’s…Gracia Melonie is ook gewoon een Musolini achtige entiteit die is geïnstalleerd om Italianen te misleiden. De geschiedenis herhaalt zich gewoon nu vanuit technocraten jasje…Als je beseft dat de WW2 een leugen was en nazi’s en communisme een produkt zijn van zowel een groep slechte joden in samenwerking met de oude van Rome, de Zwarte Adel ben je al een heel eind. Als je goed kijkt zie je dat dit echt zo is..Kijk objectief naar Oekraïne….Nazi’s met joden…Zelfs Israël wat vervloekt wordt door echte rabijnen mengt zich actief met Oekraïne…Alle presidenten van Israël zijn namelijk Freemasons, geen uitzondering.

 4. Mijn vriendje Marx heeft gezegd dat we niet kunnen of mogen verliezen.Dat kost geld.Voor ons allemaal.
  Daarom leren we jullie insecten te eten.
  Rioolwater te filteren om er drinkwater van te maken.
  De verwarming lager te zetten.en de prijs te verhogen.De oorlog moet natuurlijk wel door de bevolking gefinancierd worden.
  Intussen moeten er nog heel wat wetten door de kamer geloods worden,waarvan vandaag al de dwang asiel wet is getekend door mijn vriend Marx.
  Gelukkig zijn de Nederlanders van origine een braaf volk,ze klagen wel maar zijn gelukkig niet zo “gek”als de Fransen.
  Hieronder een kort filmpje van mij en Marx

  https://youtu.be/qOlsI2MiVp4

 5. En ondertussen scheuren de oekrievakantiegangers in hun extreem dure auto’s en campers door hun nieuwe luilekkerlanden.

  Gewoon lachwekkend hoe blind het schaapjesvolk is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in