Dit was te verwachten: als gevolg van de massale Westerse wapenleveranties aan Oekraïne verwachten veiligheidsdeskundigen dat een deel van de wapens spoedig door Westeuropese criminelen gebruikt zal worden. Het Vlaams Vredesinstituut heeft nu gewaarschuwd: veel van de westerse hightech-wapens zullen in het criminele milieu en bij terroristen terechtkomen – binnenkort zouden wij dus overvallen en aanslagen met anti-vliegtuig schouderwapens en terugstootloze vuurmonden (tlv, voor tankbestrijding) kunnen zien, bericht Zuerst.de.

Zo worden er momenteel duizenden van de moderne Amerikaanse terugstootloze vuurmonden van het type “Javelin” (stukprijs 65.000 euro) aan de Oekraïense strijdkrachten geleverd. Maar: honderden daarvan zouden zomaar tijdens de transporten naar een onduidelijke en oncontroleerbare conflictzone kunnen “verdwijnen”, waarschuwen analisten van het Vlaams Vredesinstituut:

“Er zijn echt aanzienlijke risico’s verbonden aan deze wapenleveranties aan Oekraïne,” verduidelijkt Nils Duquet, directeur van het instituut, aan de TV-zender “France24”.

Reeds tijdens de Balkanoorlog in de jaren negentig van de vorige eeuw had men de ervaring opgedaan dat duizenden handvuurwapens simpelweg verdwenen waren en op de zwarte markt aan criminele organisaties of terroristen waren verkocht. Duquet:

“Het is pure illusie om nu te geloven dat wij controle hebben over de wapens die aan Oekraïne zijn geleverd. Wij weten dat veel wapens nooit bij de officiële strijdkrachten terug zullen komen.”

Deze dramatische ontwikkeling schept een enorm veiligheidsrisico voor alle grote West-Europese steden: de islamitische moordenaar van Wenen bijvoorbeeld had op 2 november 2020 veel meer mensen kunnen vermoorden, als hij niet alleen met een oud model van een Russisch aanvalsgeweer had geschoten, maar ook een “Javelin” antitankraket had gebruikt. De Oostenrijkse speciale eenheden Cobra of Wega zouden ook enorme problemen hebben tegen terroristen met zo’n hightech bewapening. Deskundigen wijzen er echter op dat de “Javelin”, in tegenstelling tot de Duitse Panzerfaust, een technisch veeleisend wapen is, waarvoor enkele weken opleiding nodig zou zijn.

  Saudi-Arabië wil olie in Chinese yuan tariferen: "Zou de dominantie van de Amerikaanse dollar breken"

“Hoewel de reactie om meer wapens aan Oekraïne te leveren zeer begrijpelijk is, zou het verstandig zijn om ook de onmiddellijke en langetermijngevolgen voor de veiligheid in overweging te nemen,” merkte de in de VS gevestigde denktank Stimson Center reeds in maart op over de ontwikkeling.

“Wij hebben telkens weer gezien hoe wapens die bedoeld waren om een bondgenoot in een conflict te helpen, hun weg naar het front vonden op onvoorziene slagvelden. Zij komen vaak terecht bij groepen die haaks staan op de belangen van de VS of op die van de burgers.”

Het Instituut voor Internationale en Ontwikkelingsstudies in Genève waarschuwt met zijn Small Arms Survey ook voor het doorsijpelen van enorme hoeveelheden wapens in Oekraïne: zo waren daar tussen 2013 en 2015 al 300.000 handvuurwapens verdwenen – in slechts twee jaar van aanhoudende gevechten. Slechts 4.000 zijn er teruggevonden.

De meeste van de gestolen wapens waren vooralsnog in Oekraïne gebleven, zei hij, terwijl tijdens de Balkanoorlog de meeste vuurwapens naar het buitenland waren verscheept. Inmiddels is Oekraïne een enorm wapenwinkelcentrum geworden voor maffiaclans en terreurbendes uit de hele wereld. De toekomstige slachtoffers in West-Europese metropolen als Brussel, Parijs of Keulen kunnen “hun” politici nu al bedanken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Sommige van de aan Oekraïne geleverde wapens zullen tegen ons worden gebruiktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApenpokken – Bevolkingsbeheersing door de  COVID-19 vaccin immunogecompromitteerden te infecteren met de pokken?
Volgend artikelPlandemie II gelanceerd om fondsen voor pandemieën naar Big Pharma te laten vloeien: Apenpokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Dat zal de VS niets kunnen schelen. 8000 kilometer oceaan daarvandaan.
    In Europa kan het worden verhandeld en gebruikt.

  2. Als een Nederlandse anti tank raket of een anti vliegtuig raket geleverd aan Oekraine, het meest corrupte land in Europa, als die hier opduiken en bijvoorbeeld een anti vliegtuig raket het koninklijk vlietuig met de koninklijke famillie erin neerhaalt, zijn “onze” corrupte politic dan schuld of wassen hun handen zichzelf…?

    Er is de afgelopen twee decennia en speciaal de laatste 8 jaar een wanbeleid gevoerd dat niet op eender welke manier goed te praten is….maar pas als het geld niets meer waard is en het eten schaars en de TV geen “hou van holland shit” meer uitstoot, dan pas beweegt de massa…..

    Emigreren…..maar waarheen, waar wonen mensen met verstand en politici met een geweten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in