Pixabay

In de afgelopen jaren zijn “van life” (“bestelbusje-leven”), ““car life” (“auto-leven”) en “tiny homes” (“kleine huisjes”) allemaal zeer populaire onderwerpen geworden op social media. Vooral millennials en generatie Z willen deze “minimalistische” levensstijlen graag uitproberen. In een tijd waarin de huizenprijzen tot absurde hoogten zijn gestegen en de kosten van levensonderhoud buitengewoon hoog zijn, kan het heel verleidelijk zijn om een goedkope manier van leven te kiezen. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat de elite deze trends aanmoedigt. Als ze zouden kunnen bereiken dat de meesten van ons gelukkig leven in tiny homes en elektrische voertuigen, dan zouden ze erg tevreden zijn. De waarheid is namelijk dat hoe kleiner onze leefruimtes zijn, hoe minder koolstofemissies we zullen produceren, en dat is precies wat ze willen, schrijft Michael Snyder.

Miljoenen Amerikanen kunnen het zich vandaag de dag niet veroorloven om normale huizen te kopen en daarom kiezen meer van ons dan ooit voor “tiny homes”.

Een “tiny home” kan 30 tot 120 vierkante meter groot zijn en Airbnb heeft tegenwoordig duizenden van dergelijke aanbiedingen.

Naar verluidt is 55 procent van de tiny home-eigenaren vrouw en 56 procent van alle Amerikanen zegt te overwegen om in een tiny home te gaan wonen.

De grootste aantrekkingskracht van een tiny home zijn de kosten. De gemiddelde kosten van een tiny home worden geschat op slechts 52.000 dollar en dat is “87% goedkoper dan de gemiddelde prijs van een doorsnee Amerikaans huis”

De gemiddelde kosten van een tiny home zijn $52.000, 87% goedkoper dan de gemiddelde prijs van een doorsnee Amerikaans huis. Voor het bouwen of kopen van een tiny home is veel minder kapitaal nodig dan voor een standaardwoning. Dankzij dit grote prijsverschil kunnen meer Amerikanen een eigen huis kopen zonder een zware hypotheek te hoeven betalen.

Als je financieel erg onder druk staat, kan ik zeker begrijpen waarom zo’n optie aantrekkelijk lijkt.

Het is zeker niet makkelijk om een typische middenklasse levensstijl te hebben in de wereld van vandaag.

  Globalisten bewapenen voedsel- en energievoorziening om de weg vrij te maken voor wereldwijde "Holodomor"

Een vrouw die nu in een 90 vierkante meter huis woont dat gemaakt is van strobalen en kolf zegt dat haar leven er “radicaal anders uitziet” vergeleken met toen haar gezin in een groot huis met vier slaapkamers woonde…

Tien jaar geleden leefde ik een typisch voorstedelijk leven aan de rand van Denver. Mijn man Casey en ik waren allebei leraar. We woonden in een huis met vier slaapkamers en een kleine tuin waar onze twee kinderen graag speelden.

Tegenwoordig ziet ons leven er heel anders uit. We leven volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet in een huis van 90 vierkante meter dat we hebben gebouwd van strobalen en leem, een natuurlijk bouwmateriaal gemaakt van aarde, water en ander organisch materiaal. We vertrouwen op zonne-energie voor elektriciteit en regenopvang voor water, en we gebruiken een spoeltoilet om “humanure” te maken – compost gemaakt van menselijk afval.

Als dit is wat haar gelukkig maakt, goed voor haar.

Maar laat de elite je niet dwingen tot zo’n levensstijl.

De elite promoot het concept van tiny homes al heel lang. Het volgende komt bijvoorbeeld van de officiële website van het WEF

De belangstelling voor tiny homes – bewoonbare wooneenheden die meestal kleiner zijn dan 120 vierkante meter – neemt toe. Veel van deze interesse wordt gedreven door media-aandacht die beweert dat het leven in tiny homes goed is voor de planeet.

De reden waarom ze zo dol zijn op tiny homes is omdat ze geloven dat ze goed zijn voor het milieu.

In hetzelfde artikel dat ik hierboven citeerde, wordt beweerd dat voor degenen die in tiny homes zijn gaan wonen “de ecologische voetafdruk gemiddeld met 45% is verminderd“…

Het “van life” is een andere levensstijl die de laatste jaren erg trendy is geworden.

Ooit werd er neergekeken op mensen die “in een van bij de rivier woonden”, maar nu doen letterlijk miljoenen Amerikanen het

“Van life” of “van living” is een term die steeds populairder wordt in het hele land. Mensen pakken hun leven in, verhuizen naar een mobiele eenheid en verkennen de staten.

Volgens Yahoo Finance is het aantal Amerikaanse van-lifers de afgelopen jaren met 63% gestegen, van 1,9 miljoen in 2020 tot 3,1 miljoen in 2022.

Ik was stomverbaasd toen ik die cijfers voor het eerst zag.

Het hoeft geen betoog dat het niet hebben van een hypotheek of huur een groot pluspunt is.

Maar er zijn ook veel negatieve kanten aan zo’n levensstijl.

Voor één vrouw was het regelmatig gebruik van openbare toiletten iets waar ze maar niet overheen kwam toen ze het “van life” probeerde…

Ik stopte bij een Shell tankstation in mijn gehuurde Ram ProMaster campervan.

Eenmaal geparkeerd ging ik de supermarkt binnen en liep naar het toilet.

Binnen hing een onbeschrijflijke stank. De vloer van het toilet was bedekt met wc-papier en de wc-bril met plas. Ik gebruikte het toilet zo snel als menselijk mogelijk was.

Ik kan het haar niet kwalijk nemen.

De meeste openbare toiletten langs onze grote snelwegen zijn gewoonweg smerig.

En naarmate het aantal Amerikanen dat in een busje woont is toegenomen, zijn veel gemeenschappen ze beu geworden. Hier is maar één voorbeeld

De stad St. Petersburg is bezig met het verwijderen van de zogenoemde oogpuisten in de binnenstad.

Donderdagmiddag zullen stadsbestuurders het “van life” onder de loep nemen en kijken waar chauffeurs hun kamp kunnen opzetten.

Dit komt nadat er veel klachten binnenkwamen van bewoners binnen de stadsgrenzen die zeggen dat te grote campers, grote bussen en omgebouwde bestelwagens te veel ruimte innemen en te lang blijven staan.

  Wat is er mis met de Westerse politieke klasse?

Helaas zullen naarmate de economische omstandigheden verslechteren meer Amerikanen dan ooit kiezen voor een leven in hun auto.

Het “car life” wordt nu door velen op social media geprezen als een nog goedkoper alternatief voor het “van life”…

YouTuber Michael Hickey – waarschijnlijk uit de kelder van zijn ouders geschopt – bouwde een bed in zijn Kia Rio uit 2009. Hij zei dat deze optie hem in staat stelt om “huurvrij te leven” en door het land te reizen.

In de video zegt Hickey dat de beste parkeerplaatsen om te slapen die van Cracker Barrel restaurants zijn. Hij koopt boodschappen bij supermarkten en bereidt ze daar op de parkeerplaats op een draagbaar fornuis.

Om te douchen gebruikt hij een netwerk van sportscholen van Planet Fitness om te trainen en te douchen.

Om geld te verdienen doet hij bijbaantjes, zoals DoorDash en Instacart.

Hickey is niet de enige. Tonnen andere Gen-Zers posten hun verhalen over leven in auto’s op YouTube.

Had je je ooit kunnen voorstellen dat er een dag zou komen waarop dakloos zijn en in je auto wonen als “trendy” zou worden beschouwd?

Maar dit is waar we nu zijn.

Miljoenen mensen onderaan de economische voedselketen proberen het beste te maken van een zeer slechte situatie.

Helaas zal het leven in Amerika nog veel harder worden in de pijnlijke jaren die voor ons liggen.

Dus wat gaan jongeren doen als het “van life” en het “car life” te duur worden?

Er is nog maar één stap naar beneden en dat is op straat leven…


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nieuw rapport van de Verenigde Naties signaleert noodzaak voor modder- en strohutten tegen 2050Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNadat Trump zegt dat hij NAVO-bondgenoten die niet voldoen aan de bestedingsdoelen “niet zou beschermen”, zijn Duitse politici die al jaren niet aan deze doelen voldoen overstuur
Volgend artikelEuropese Centrale Bank geeft toe dat centrale bankiers ‘controle over de mensheid’ zullen verliezen zonder CBDC’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

31 REACTIES

 1. M2 of vierkante voet?

  Een kennis van nog geen 30 jaar ging verhuizen naar een nieuwbouw appartement 43m2 voor € 1000,-in de maand. Het wordt met de dag krankzinniger.

  • Ze prikken het volk dood of jagen ze het land uit.Als je dan zeg dat DE Nederlander wordt vervangen dan ben je een achterlijke wappie.

  • Of je koopt wat voor 3 a 4 ton, komt er ook nog €300-400 VVE bij. toppie hypotheekje van ruim € 1000 pm. plus 300-400 euries tel uit je winst voor je jaren 70 appartementje met veel achterstallig onderhoud.

 2. Ook in NL een ’trend’. Uit noodzaak (woningnood), vanwege het avontuur, maar ook vanwege het zoveel mogelijk off-grid leven en niet meer mee willen doen met de ‘ratrace’ zoals je naar de klote werken voor de rijken (multinationals, banken, belasting…).
  Straks wonen wij allemaal in caravans, auto’s, ‘bug-out-places’ in Hongarije en Spanje en de asielzoekers in onze huizen.
  Wat echt belangrijk is, de lage europese geboortecijfers, ziet men weer eens over het hoofd. Zucht.

  • Je wilt niet weten wat NL allemaal ontvlucht. Van alles jong (kunnen geen woning huren of kopen) ouderen (die cashen de stenen in NL) en alles wat daar tussen zit en de stap durven te nemen. Naar plekken overal ter wereld waar de prijzen enigszins normaal zijn en de stress wat minder.

 3. Een paar jaar geleden vroeg ik mensen ook al of ze zin hadden om met mijn huifkar en paard richting Rusland te gaan. Let’s go!

  Wat wel waar is, hoe minder spullen je hebt, hoe heerlijker het leven. Functioneel minimaliseren. Less is more. Je kan nooit genoeg troep weg doen, en als het eenmaal weg is, mis je het ook niet eens. (Maar dat is natuurlijk niet wat de globalisten in gedachten hebben.)

  • Ja ge zou der flink serieus over gaan nadenken.
   Geen homo’s ,maar echte mannen, geen verknipte gasten met nagellak en smink op🤔
   Geen grieten die ineens een pik willen tussen hun benen……
   Tja klinkt toch aanlokkelijk. De russische steppe, ….de toendra…..en je kan roepen wat je wil aan scheldtaal over al die idiote verwarde zieke geestige lgbers , in niemand die zich er aan stoort. ….hoe moeilijk zou russisch zijn om te leren😝

   • Nou, ik ben op weg hoor… Echte mannen, wat een verademing. Zelfs die orthodoxe baarden in Rusland zijn nog sexy hahaha! En Lavrov en Medvedev, oeffff. Gewoon een normaal leven, en ja de toendra op, onder het hemelgewelf de natuur voelen, de ruimte en schoonheid van de Aarde. Russisch is moeilijk om te leren. Oh, dit doet me er aan denken de Russische ambassade te contacteren om te vragen hoe het zit met verhuizen naar Rusland. Mijn paard staat al te trappelen.

    • Echt werkelijk… ga eerst een paar maanden proefwonen daar of praat met iemand die met een Russische vrouw of man getrouwd is… het leven is daar erg zwaar… en bovendien.. Rusland,.China, ze hebben ook gevaccineerd en zijn ook lid van het IMF en de WHO bijvoorbeeld. Ik moet wel toegeven… ergens in Siberie zullen ze je niet kunnen vinden en ze zullen ook niet de moeite nemen om je daar te zoeken.

     • Emile februari 13, 2024 Bij 19:37
      Bedankt voor je tip Emile. 🙂 Ik wil eerst rondkijken hoor. Ik dacht om de Siberia Express te doen om door het binnenland te reizen. En om Moskou te bezoeken. Ik weet dat het daar hard is, en waar Rusland aan meedoet. Vermoedelijk blijft het bij bezoeken en niet verhuizen. De Balkan ken ik vrij goed nu, maar ook daar is het leven hard. Mijn Albanese vrienden zeggen dat de Russen zijn zoals zij, hard.

 4. Een “tiny home” kan 100 tot 400 vierkante meter groot zijn? Verwende Yankees! Ik woon in een appartement van 72 vierkante meter, en dat schijnt eigenlijk meer te zijn dan waar ik recht op zou hebben.
  En dan goed weten dat de Nederlander nog kleiner woont dan de Belg. Amerikanen wonen ENORM!, daarom noemen ze zoiets “tiny”.

 5. Na scheiding van 10 bij 13 x 2 etages , BOVEN Onze zaak in Haarlem , 1975 / 78 , verhouding met , mijn vriendin, beide Snollen , nu 55m2 lekker klein. En qua cv , heerlijk , dus .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in