Rob Mieremet / Anefo / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Dit verhaal heeft zelfs de Angelsaksische pers gehaald, dus je weet dat het belangrijk is: “Duitse minister van Verkeer waarschuwt voor rijverbod in het weekend,” zegt The Telegraph. “Duitse minister dreigt met ‘rijverbod voor onbepaalde tijd’ in het weekend,” aldus Politico. “Duitse minister van Verkeer onder vuur voor dreigement met rijverbod in het weekend,” verklaart Reuters.

Maar nee, ondanks de krantenkoppen gaan ze onze auto’s niet weghalen. Verbazingwekkend genoeg willen zelfs de Groenen dat niet. Voor één keer gaat het verhaal niet over Duits autoritarisme, of woke waanzin of iets dergelijks. Het gaat er veeleer over hoe niemand zich er nog toe kan brengen zich echt om het klimaat te bekommeren – zelfs onze vooruitstrevende, progressief denkende, milieubewuste politieke gevestigde orde niet, schrijft Eugyppius.

Voor de achtergrondinformatie moeten we helemaal terug naar het pre-Covid tijdperk, toen agressieve klimaatwetgeving populair was, zelfs bij centrumrechtse CDU kiezers, en voordat het electoraat een voorproefje kreeg van hoe Groen beleid zoals de draconische huisverwarmingsverordeningen echt aanvoelt in de praktijk.

In die mooie dagen, toen heilige kind Greta Thunberg nog spijbelde om de aarde te redden, nam de regering van Angela Merkel de Klimaatbeschermingswet aan. De wet schrijft een vermindering van de CO2-uitstoot voor van 65% ten opzichte van 1990 in 2030, een vermindering van 88% in 2040 en een volstrekt onrealistische CO2-neutraliteit in 2045. Op korte termijn stelt de Klimaatbeschermingswet ook maximale jaarlijkse emissieniveaus vast voor verschillende economische sectoren. Als een bepaalde sector het maximum overschrijdt, moet het verantwoordelijke ministerie een onheilspellend “actieprogramma” indienen om de zaken weer op schema te krijgen.

De Klimaatbeschermingswet is archetypische klimaatonzin. Politici willen graag de eer opstrijken om iets aan het klimaat te doen, maar omdat iets doen neerkomt op enorme economische beperkingen en drastische ingrepen in het dagelijks leven, willen ze dat liever niet zelf doen. Het is veel beter om wetgeving aan te nemen die toekomstige regeringen verplicht om iets te doen en hen met de rotzooi te laten afrekenen. Dan kun je op korte termijn de vruchten plukken van streng zijn tegen koolstofuitstoot, zonder directe verantwoordelijkheid te dragen voor alle chaos die daadwerkelijk streng zijn tegen koolstofuitstoot zou veroorzaken. Helaas, de tijd schrijdt gestaag voort. Ik weet zeker dat 2030 klonk als een onvoorstelbaar verre datum toen het werd genoemd bij de akkoorden van Parijs in 2015, maar nu is het nog maar zes jaar weg. Dat wordt een groot probleem voor de klimatisten.

  Bill Gates laat plotseling narratief over klimaatdoom varen nu bevolkingen terugslaan tegen globalisme

Je zou kunnen zeggen dat de Klimaatbeschermingswet van Merkel de ongelukkige regering-Scholz een kleine verzameling tikkende tijdbommen heeft nagelaten, die ze nu graag onschadelijk willen maken. Een manier om dit te doen is om de Klimaatbeschermingswet te herzien en de strenge sectorgebonden uitstootlimieten te schrappen voordat iemand gedwongen wordt om een klimaatbesparend “actieprogramma” op te stellen. In de tussentijd hebben ze de vereisten angstvallig genegeerd, wat de reden is waarom onze Minister van Economische Vernietiging Robert Habeck in juni nog klaagde dat geen enkele minister zich aan de emissielimieten van de Klimaatbeschermingswet hield.

De vlieg in de zalf is de Groene Partij, die net zo gek zijn als hun vergeetachtige, onaangepaste stedelijke kiezers uit de hogere middenklasse en die het het beste vonden om de pogingen van de regering om Merkels verfoeilijke wet (hoe tijdelijk ook) te ontkrachten, te blokkeren. In een vlaag van frustratie waarschuwde de liberale minister van Verkeer Volker Wissing daarom dat als er geen hervormingen van de Klimaatbeschermingswet mogelijk zouden zijn, hij gedwongen zou kunnen worden om “drastische ingrepen” op te leggen aan automobilisten:

In het geschil over een hervorming van de klimaatbeschermingswet heeft de federale minister van Verkeer Volker Wissing (FDP) gewaarschuwd voor drastische bezuinigingen voor automobilisten – inclusief rijverboden in het weekend. Dit staat in een brief van Wissing aan de fractieleiders van de SPD, de Groenen en de FDP. De brief werd donderdag beschikbaar gesteld aan de Deutsche Presse-Agentur …

In de brief staat dat als de gewijzigde Klimaatbeschermingswet niet voor 15 juli van kracht wordt, het ministerie volgens de huidige wet verplicht is een actieprogramma te presenteren om ervoor te zorgen dat de jaarlijkse emissieniveaus voor de transportsector in de komende jaren worden nageleefd.

En zomaar vallen de klimatologen over elkaar heen om de Duitsers gerust te stellen: nee, maak je geen zorgen, autorijden is prima, niemand wil jullie auto’s afpakken:

  Mediacampagne voor kunstmatige klimaatmanipulatie in volle gang

Het Federale Milieuagentschap vindt [een rijverbod] onnodig. “Natuurlijk hebben we geen rijverbod nodig. Niemand discussieert zelfs maar over zo’n verbod; dit maakt mensen bang zonder reden,” zei [de aan de Groenen gelieerde] voorzitter Dirk Messner. In plaats daarvan stelde hij opnieuw een algemene snelheidslimiet voor op de Duitse snelwegen …

Er is meer, er is altijd meer:

Ook de SPD bekritiseerde het voorstel: “Bangmakerij met vergezochte voorstellen zal de klimaatbescherming in de transportsector helemaal niet helpen, integendeel”, zei SPD Bondsdag fractieleider Detlef Müller … “Het voorstel draagt niet bij aan ons gemeenschappelijke doel om de CO2-uitstoot te verminderen, maar aan onnodige onzekerheid voor de mensen in ons land.” De SPD Bondsdagfractie is duidelijk tegen rijverboden voor auto’s en vrachtwagens. Zulke manoeuvres zouden de lopende beraadslagingen over de Klimaatbeschermingswet in de Bondsdag nauwelijks vooruit helpen, zei Müller.

Ik vind deze alinea zo goed dat ik hem al vijf keer heb gelezen. Het is gewoon zo vermakelijk om een weldenkende gek als Müller te lezen die met de mond vol tanden staat dat het letterlijk verbieden van autorijden “niet bijdraagt aan ons gemeenschappelijke doel om de CO2-uitstoot te verminderen.”

Samen met de Groene Partij en Greenpeace heeft ook de milieuorganisatie BUND kritiek geuit op de uitspraken van Wissing over het dreigende rijverbod. Vervoersdeskundige Jens Hilgenberg van de BUND zei: “Het past in het plaatje dat uitgerekend deze minister, die elke maatregel blokkeert, hoe makkelijk ook uit te voeren, zoals een snelheidslimiet op snelwegen, nu inspeelt op de angst van mensen.” Hij doet dit alleen om de druk op de coalitiepartners verder op te voeren, zegt Hilgenberg. “Dit is een armoedige tactiek.”

We moeten het vermijden van politieke zelfmoord toevoegen aan de lange en groeiende lijst van zaken – van de rechten van Palestijnen tot de dreiging van “desinformatie” tot armoede in de derde wereld – die belangrijker zijn dan klimaatverandering. Dit wordt inderdaad een erg lange lijst.

  Bizar geoengineering project opgestart om de wereld te redden van "Doomsday Gletsjer"

Dus wat zijn de oplossingen, als we autorijden in het weekend niet gaan verbieden en de Groenen erop staan hervormingen van de klimaatbeschermingswet te blokkeren? Nou, afgezien van de snelheidslimiet, die voor links in Duitsland net zo aantrekkelijk is als het verbieden van wapens voor links in de Verenigde Staten (en ongeveer evenveel kans heeft om een van de gestelde doelen te bereiken), hebben de experts niets anders dan dezelfde vermoeide nostrums: We hebben meer openbaar vervoer nodig! We hebben meer elektromobiliteit nodig! We moeten de oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen uitbreiden! Het probleem is niet alleen dat niets van dit alles neerkomt op een “actieprogramma” om de uitstoot van voertuigen snel te verlagen; het is ook dat er geen geld is voor dit alles. Subsidies voor elektrische voertuigen zijn ingetrokken sinds de rechtbanken een gat van 60 miljard dollar sloegen in de overheidsbegroting. In plaats van het openbaar vervoer uit te breiden, vechten we voor het behoud van het vervallen spoornetwerk dat we al hebben. En niemand gelooft dat meer oplaadstations de planeet zullen redden.

Dit is een laat-podium klimatisme en het zal nog lang blijven hangen. Er wachten jaren, zo niet decennia, van gekibbel over de ambitieuze doelen die door vorige regeringen zijn gesteld, jaren van vijgenblaadjes en excuses, jaren van versoepeling van beperkingen op ingewikkelde manieren zodat we kunnen doen alsof we nog steeds iets doen. Het gaat heel vervelend worden, maar ook, vermoed ik, af en toe vermakelijk.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Niemand komt levend uit de klimaatramp – Dane WigingtonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Veel hoger dan we hadden verwacht’: Russische wapenproductie baart Europese oorlogsplanners zorgen
Volgend artikelSimulatie toont aan dat NUCLEAIRE HEL zou worden ontketend in apocalyptische oorlog tussen Iran en Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De klimaatwaanzin wordt werkelijk absurd. Hoe komen we in godsnaam van deze complete idioten af?
  En dat alles ter voorbereiding van de uitrol van WEF Agenda 2030. In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig….
  Wonend in een 15 minutenstad, op de fiets, wil je naar een ander stadssegment dan moet een ambtenaar eerst toestemming geven, lekker kakkerlakken vreten, 100% controle met gezichtsherkenning, nog meer ongein….
  Oh ja , niet meer reizen, niet meer vliegen. Dag vrijheid.
  Wat een verschrikkelijk tuig regeert deze verdoemde wereld.
  En die compleet incompetente (gechanteerde???) regeringen voeren de orders van die WEF bende nog uit ook. Wat een wereld, in en in verrot!

 2. Dan zullen ze er hier wel mee aankomen als de wegenbelasting voor accubakken is ingevoerd en de autoloze zondag niet voor accubakken geld.

  • Ga allemaal overal het volgende duidelijk maken;

   Netto nul co2 = netto nul leven!!!

   Laat mensen realiseren wat het hoofddoel van de agenda is… netto nul leven op aarde!!!

 3. “het letterlijk verbieden van autorijden “niet bijdraagt aan ons gemeenschappelijke doel om de CO2-uitstoot te verminderen.”
  Nee natuurlijk niet!
  Maar wel voor een ander reden dan jij denkt.
  Het is geen bijdrage omdat het teveel weerstand opwekken zou.
  En de criminele organisaties zijn bang voor weerstand.

 4. De vraag is of de autominnende Duitsers dit gaan pikken? Als iedereen het rijverbod negeerd is het over en sluiten. Als alle Duitsers stoppen met wegenbelasting betalen is het ook zo voorbij. Zowiezo zouden ze dan slechts 5/7 van de wegenbelasting moeten betalen. Rechtszaken aanspannen, massaal, zo massaal dat het juridisch systeem knapt. Het is eigenlijk zo simpel op te lossen als de mensen maar tegelijkertijd (re)actie ondernemen.
  Autoloze weekenden zijn een stap in de richting van een verbod op autobezit.
  AFD zou dit wel terugdraaien, maar die worden natuurlijk verboden en een aantal van die partij worden natuurlijk in de bak gegooid. Zo werkt dat bij een facistische regering.

   • @Djennis…

    Jaja… daarom tanken veel mensen net over de grens.

    We worden van alle kanten kaalgeroofd en vergiftigd. Barbaren regeren de wereld en roven, moorden en plunderen is wat ze overal doen. Vroeger met het zwaard, tegenwoordig met wetboeken en verdragen. En wij laten dat allemaal gebeuren terwijl we discussiëren of Duitsland de wegenbelasting (diefstal, want we betalen al belasting, maar ze willen meer) verrekend in de brandstofprijs. Als dat zo is lieve Djennis… waarom is de benzine/diesel dan overal buiten NL goedkoper???

    • Dat is simpel Nederland geeft meer geld uit aan oorlogstuig en aan asiel opvang dan dat ze aan belasting voor een tiende binnen krijgen nl. 35 miljard Als je belastingaangifte moet doen dan is je formulier al grotedeels ingevuld door de ambtenaar en heb je alleen nog zorgkosten die niet vergoed worden aan te geven en die zijn ook gehalveerd in aftrek waarvan niet veel meer overblijft zoals bijvoorbeeld brillen en ziekenhuis bezoek of zelfs mantelzorg voor een vriend of vriendin omdat je niet samenleeft met de zieke die je verzorgt Landen zoals Duitsland en Belgie hebben veel minder belasting op de aanschaf van een auto en op de brandstof waarvan op een liter benzine meer dan 40 cent verschil is met nederland!!! Vandaag staat er mee 900 km file in Nederland Hoe kun je dan een rijverbod instellen op zondag die de Duitse minister verordenen
     Neen deze maatregel in Duitsland zal er niet gaan komen omdat de co2 uitstoot meer zal gebeuren in de kilometers lange files in alle landen rondom ons heen Bovendien wil Nederland weer de 130 km per uur wil invoeren!???? Vandaag is het druilerig weer en voor de rest van de week wordt het kouder en kan het gaan vriezen meld de belgische radio Dus klimaat verandering???? preventie??? laat me niet huilen/lachen!!!!!

  • Was er gisteren nog, Zuid Duitsland. Het eerste wat opvalt is de hoeveelheid supercars, de uitvoering hiervan ( snel en gelikt) en dat Duitsers dol zijn op hun auto en het rijden ermee. Geldt ook voor de motorrijders die ik massaal tegenkwam. Ik zou zeggen tegen het liberale ministerie van Verkeer, en tegen Volker Wissing, probeer het maar.

 5. Aangezien defensie de grootste vervuiler en verspreider van CO2 ter wereld is, zou het misschien een goed idee zijn om dat eens aan banden te leggen; “voor onbepaalde tijd”!

 6. Die groenen zijn de meest duivelse mensen die ik ooit gezien heb. Eerst boycotten ze de economie met al hun groene/plandemie maatregelen. Daarna moeten ze belastingen verhogen omdat er minder belastinginkomen is doordat ze de economie geboycot hebben. Die mensen dom noemen zou hun een gunst bewijzen omdat we er dan vanuit gaan dat ze niet beter weten. Maar het is duidelijk dat dit geen domheid is, dit zijn psychopaten. Psychopaten zijn niet in staat om de gevolgen van hun acties in te schatten en zijn daardoor een gevaar voor de mensen rondom hun. In dit geval zijn ze een gevaar voor alle mensen van de samenleving doordat ze een positie hebben verkregen die hun veel macht geeft. Gelukkig hebben de boeren laten weten aan politici wat wij allemaal denken van hun absurde groene ideeën. Daarbovenop is het ook goed dat de media campagne heeft gefaald om de boeren als nazi’s en/of extreem rechts af te schilderen. Het feit dat politici angst hebben gekregen van de mensen laat zien dat ze schuldig zijn aan verschrikkelijke wandaden, want waarom zou iemand angstig zijn van mensen als hij onschuldig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in