Voor degenen die hadden gehoopt dat koelere hoofden zouden zegevieren, heeft de waarschijnlijke nieuwe regeringsleider van Italië, Giorgia Meloni, een belangrijke politieke aankondiging gedaan: onmiddellijk na haar verkiezingsoverwinning verklaarde zij zich solidair met Oekraïne en verzekerde zij de Kievse president Zelensky van de blijvende volledige steun van Italië, bericht Freewestmedia.com.

Meloni schreef op Twitter: “Je weet dat je kunt rekenen op onze trouwe steun voor de zaak van de vrijheid van het Oekraïense volk. Blijf sterk en houd vast aan het geloof.”

Overigens had Zelensky eerder al een felicitatie aan Meloni gestuurd met haar verkiezingssucces: “Felicitaties aan Giorgia Meloni en haar partij met hun verkiezingsoverwinning. Wij zijn blij dat Italië Oekraïne blijft steunen in de strijd tegen de Russische agressie. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de nieuwe Italiaanse regering.”

De leider van de Broeders van Italië (FdI) zei vrijdag dat de verklaring van Rusland dat het gebieden in Oekraïne heeft geannexeerd die het heeft bezet, geen waarde heeft. “De verklaring van de Russische Federatie van de annexatie van vier Oekraïense regio’s na schijnreferenda, gehouden tijdens een gewelddadige militaire bezetting, heeft geen juridische of politieke waarde.”

Ze vervolgde: “(De Russische president Vladimir) Poetin heeft opnieuw zijn neo-imperialistische visie in Sovjetstijl getoond, die de veiligheid van het hele Europese continent bedreigt. Deze laatste schending door Rusland van de regels voor coëxistentie tussen naties bevestigt de noodzaak van standvastigheid en eenheid door de westerse democratieën.”

Meloni vertegenwoordigt meer van hetzelfde

De vorige regering in Rome onder Mario Draghi had zich ook duidelijk uitgesproken voor steun aan Oekraïne en wapenleveranties aan Kiev. Meloni wil blijkbaar vasthouden aan deze koers, ook als de Italiaanse kiezers dat niet willen. Slechts 35 procent van de respondenten vond in mei van dit jaar dat “Europese landen meer moeten investeren in defensie en veiligheid om zich te verdedigen tegen Russische agressie.”

Dit zou haar echter in een zwakke positie kunnen brengen in de toekomstige regering – haar coalitiepartners Salvini en Berlusconi hebben in het verleden geen geheim gemaakt van hun nauwe banden met Poetin. Forza Italia-baas Berlusconi heeft onlangs het Russische standpunt expliciet verdedigd.

  Rusland leert Europa ABC van de gashandel

De inschikkelijke houding van Italië tegenover Rusland is gebaseerd op de NAVO-sceptische en EU-sceptische identiteit van de twee grootste partijen in het Italiaanse parlement. Op 1 juni kondigde Matteo Salvini aan dat hij naar Moskou zou vliegen voor vredesbesprekingen zonder dit af te stemmen met de regering.

Voormalige Italiaanse leiders uiten hun bezorgdheid over Meloni’s Oekraïne koers

Hij staat niet alleen. De leider van de Vijfsterrenbeweging en voormalig premier van Italië, Giuseppe Conte, heeft zich in een interview met het Italiaanse dagblad Avvenire uitgesproken tegen wapenleveranties aan Kiev. Ook riep hij op om weer op zoek te gaan naar diplomatieke oplossingen voor de crisis in Oekraïne.

“De woorden ‘vrede’, ‘onderhandeling’, ‘diplomatie’ zijn uit het publieke debat verdwenen”, zei hij. “Ik vraag me af: hebben we ons neergelegd bij de onvermijdelijkheid van oorlog? Toen de Vijfsterrenbeweging bezwaren maakte, heeft ze gewaarschuwd: oorlog betekent oorlog.”

Hij herinnerde in dit verband aan een uitspraak van de kranten directeur, Marco Tarquinio: “Alle oorlogen hebben hun redenen, maar alleen vrede heeft een betekenis”. Conte voegde daaraan toe: “Een hedendaags beleid zou vandaag een debat op gang moeten brengen over de noodzaak een einde te maken aan de wapenwedloop, niet alleen in Oekraïne.”

Ook voormalig premier Matteo Renzi toonde zich bezorgd: “Elke dag wordt de situatie slechter. Ik maak me grote zorgen en deel de bezorgdheid van paus Franciscus. Vanaf de eerste dag van de oorlog zeg ik ja tegen sancties tegen Rusland, maar ik zeg ook dat we een Europese speciale gezant nodig hebben: vrede bouw je met diplomatie, niet met de escalatie van deze uren. De wereld is nog nooit zo dicht bij nucleair gevaar geweest sinds de Cubacrisis zestig jaar geleden. Wijsheid is nodig, zoveel wijsheid.”

Geen Russisch gas

  Overzicht militaire situatie in Kherson op 20 oktober: Oekraïens offensief blijft bloedig steken (Video's)

Ondertussen is de toevoer van Russisch gas naar Italië gestopt, wat Meloni’s problemen nog verergert. Het Italiaanse gasconcern Eni kondigde in een kort bericht aan dat er vandaag geen gas het nationale netwerk zal binnenkomen vanaf het ingangspunt Tarvisio uit Oostenrijk.

De Italiaanse energietoezichthouder ARERA zei donderdag dat de toch al torenhoge elektriciteitsprijzen nog verder zullen stijgen, met een gemiddelde gezinsrekening die met 59 procent zal stijgen. Dit was vóór de aankondiging van het einde van het Russische gas.

Zonder “buitengewone maatregelen” om de gevolgen op te vangen, zou de stijging 100 procent zijn geweest. De regering heeft dit jaar meer dan 60 miljard euro uitgetrokken voor maatregelen om de gevolgen van de stijgende energieprijzen te verzachten.

Massimo Ricci, directeur van de energieafdeling van ARERA, zei donderdag dat de Italianen energierekeningen te verwerken krijgen die “nog nooit eerder zijn voorgekomen”. De inflatie in Italië bedroeg in september 8,9 procent – een recordniveau in 37 jaar.

Uit cijfers van ISTAT bleek al dat in 2021 meer dan 1,9 miljoen Italiaanse huishoudens in absolute armoede verkeerden, oftewel 7,5 procent van alle huishoudens. In 2006 bedroeg het percentage Italiaanse huishoudens dat in absolute armoede leefde slechts 3,5 procent, volgens ISTAT-gegevens.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Krankzinnige Poetin”: Het misinformatiespel van de GlobalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: NAVO op de horens van een dilemma nadat voormalige Oekraïense regio’s stemmen voor aansluiting bij Rusland
Volgend artikelNieuw paper bevestigt dat de COVID-vaccins hersencellen en hartcellen doden, wat tot de dood leidt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

54 REACTIES

 1. Als niemand met haar een regering wil vormen, worden er weer nieuwe verkiezingen uitgeschreven, want ze moeten binnen zoveel dagen verplicht de zaak rond hebben, anders herverkiezingen.

  • Nou laten we hopen dat het niet lukt dan nu heeft het volk kunnen zien dat ze een verkapte wefmuts is. Oei maar denk dat ze dat al wisten. Misschien moeten we accepteren dat italianen wefbroeders zijn en geen behoefte hebben daaraan te ontsnappen, dat ze willen eten en leven en wie dat betaald maakt ze niets uit.

 2. https://www.ninefornews.nl/kijk-groep-politieagenten-en-ex-soldaten-sluit-vaccinatiecentrum-en-roept-anderen-op-hetzelfde-te-doen/

  Kijk hier eens lieve mensen even weg uit dat oorlogsgedoe en terug naar ¨corona en vaccinatie…¨
  Dappere strijders die de gifspuitcentra dichtgooien met onderbouwing dat het genocide is…

  Ik kan dit niet delen heb geen telefoon maar de maker van dit filmpje vraagt het zo veel mogelijk te delen om anderen te motiveren hetzelfde te doen…

  • Goed hoor… blij te zien dat die mannen van dat kaliber de boel aanpakken. Ik hoop dat er meer van dat soort er op uit trekken.

  • Hier is nog een nieuwtje

   Vector Center developing mRNA coronavirus vaccine — expert
   https://tass.com/society/1514987

   NOVOSIBIRSK, September 29. /TASS/. Russia’s Vector State Research Center of Virology and Biotechnology is developing a mRNA coronavirus vaccine, Yelena Nechayeva, the center’s deputy director general, said on Wednesday.

   “There are no mRNA vaccines in Russia, but now several organizations, including Vector, are working on that,” she told TASS on the sidelines of the Openbio forum.

   • Bedankt. Dat bevestigt wederom wat ik al een tijdje zeg: Rusland spuit geen mRNA gif in de bevolking. Sputnik is een zgn ‘klassiek vaccin’. Ze zouden zwaar stupide zijn om nu nog mRNA gifspuiten te gaan brouwen. Maar kennelijk zijn ze er mee bezig, zo leest het wel in dat TASS bericht.

    • Als het “virus” nooit geïsoleerd is dan is een echt vaccin ook niet mogelijk.
     Daarnaast is er per definitie nooit iets goeds uit de pharmaffia gekomen en weten we met elkaar waarom er prikjes “geëist” worden.

     Ik zou zo graag willen dat er ergens nog hulp van kaliber deze krankzinnige wereld kan stoppen.

      • Waar zwart heerst, is wit niet ver ervandaan.
       Met andere woorden.. Wit en Zwart houden mekaar in evenwicht, door alle tijden heen. En ja Trut, je bent hier een heleboel zever aan het verkondigen. Ga je verdiepen in een Multi Polaire wereld, dan komt nog alles goed met jou.

  • ❤️ Heel mooi vind ik dit bericht
   Dat er nog echte kerels rondlopen!

   In 🇳🇱 Globalisten nazi rijk , loopt er niet één rond ,
   een armzalig stelletje verwijfde ‘ jette look’ en andere wijffies; zoals Jesse klaver. Vroeger zei men ; in het leger wordt je een vent, nou dat kan kloppen in dit geval !

 3. het begint nu al , ze is een WEF trojaans paard die op rechts inspeeld , maar de WEF agenda voorts uitrolt….de Italianen zijn verraden door op deze nep rechtse puppet te stemmen…ze is nog altijd pro europa , pro immigratie en pro vaccinatie….de Italianen gaan aardig verschieten binnenkort als ze merken dat ze bedrogen zijn…

 4. FatBoy63@ >> (de Italianen zijn verraden door op deze nep rechtse puppet te stemmen) En weten allemaal hoe het met Benito Mussolini is afgelopen 😉

 5. Ik ben de woorden ”westerse democratie” zo zat. Wat we in het westen hebben heeft niets met democratie te maken. Hoe je het wil noemen maakt me niet uit. Ik zou het eerder noemen ”fuckyoucratie” of ”jijsterftjcratie” of ”sukkelcratie” of….. Wees creatief.

  Ik moet bekennen, die eikels aan de top komen weg met leugens als deze en de meute blijft het geloven. Zo triest om de meute zo te zien. Al deugend gaan ze hun eigen ondergang tegemoed. Ik denk dat pas als de meerderheid van deugers weg is een oplossing kan komen…. Die oplossing zal niet fraai zijn maar moet gebeuren.

  Groeten,
  Hugo

  • Hugo: Het duurt wel erg lang…. op dit tempo zal de meute er nooit “achter komen”. Pas als ze links en rechts tijdens het zaterdagse shoppen neerstorten zal de meute zich iets afvragen. Een paar seconden.

   Zucht. Groet’n..

   • Hoi Immortal,

    Ik snap dat je bezorgd bent. Argentiene is een goed voorbeeld. Begin 1900 was het een van de rijkste landen ter wereld. Nu is het een heel arm land terwijl het land alle middellen heeft om een rijk land te zijn. Ze kiezen letterlijk al een eeuw ervoor om arm te zijn en blijven.

    Geef armen de mogelijkheid om succesvolle mensen hun verdiensten af te pakken zodat ze iets minder arm zijn op de korte termijn en ze doen het. Geef ze eens ongelijk.

    Daarom stelde ik dat ze ”weg moeten zijn” voordat het beter wordt. Ja, je weet wat ik bedoel met weg.

    Groeten,
    Hugo

 6. Wiens brood men eet diens woord men spreekt. Alweer. Dringend een financiële hervorming nodig waarbij privebanken geen geldcreatie meer mogen doen. Alleen uitgave van basisinkomen waar iedereen recht op heeft als enige bron.

  • Ze doet haar afkomst ( wellicht ook een zionist) eer aan ; satanisten zeggen dit en doen het tegenover gestelde !
   Een sekte , afgesplitst ca 500 jaar
   Geleden, lees de Talmoed !

 7. Waarom de nieuwe Italiaanse premier mevrouw Meloni, bij haar over winnings toespraak zo hard mogelijk riep, Zalensky te zullen steunen tegen de Russen.
  Dat is omdat mevrouw von der Leyen EU president, al voor de Italiaanse verkiezingen zei, dat als de uitslag haar niet zal bevallen, zij straf maatregelen zou nemen, en hier zat mevrouw Meloni niet op te wachten, Italië heeft Namelijk nog miljarden tegoed uit het Europees corona fonds, Italië wordt door de EU gechanteerd.
  Von der Leyen zegt dus: je doe wat ik je zeg, of je gaat de vernieling in.
  Mevrouw Meloni heeft die miljarden keihard nodig, dus mevrouw Meloni kan niet kiezen, ook al zou ze dat willen, ze zit in de Europese tang.
  Iedere nieuwe premier in Italië moet kiezen, of tegen Zelensky, maar met de EU miljarden, of zonder deze miljarden, maar dan is Italië failliet.
  Wat is democratie? Vrijheid om te kunnen kiezen.
  Mevrouw Meloni mag van de democratische EU niet zelf kiezen.
  En Zelensky weet dit, en lacht zich te pletter.

  • Lariekoek , meloni komt uit de wef klas !
   Iedereen weet al tijden dat geld ‘ niets’ geen eigenlijke waarde heeft
   Meloni had dit net zo goed zelf kunnen drukken !
   Het blijft net als in Nederland 🇳🇱 Brainwash, zonder ook maar ergens een vraagteken bij te zetten !
   Als Rutte vandaag iedereen een koekje belooft, staan ze morgen voor zijn deur ; hardleers

 8. Meloni…..net zo’n gezichtje als Jeanine Hennis-Plasschaert. Ook zij een aandeel in aanloop Oekraïne-oorlog, en inmiddels in het land van de fabeltjes?

  Ik zie een natuurlijke vrouw, als ik er soms eens één zie.

  Deze bovenstaande etters zijn dat absoluut niet.
  Ik vind het ook zeer merkwaardig dat mainstream als alternatief nieuws niet eerder over deze ‘MALONI’
  heeft bericht. Zomaar een leider van Italië? Vele burgers daar zullen zichzelf wel opvreten nu er weer zo’n cabal/maffia-telg aan het hoofd staat. Met haar grote bek, en veel te hoge inkomsten.

  Altijd de grote verdeelde inkomsten als symbool voor onrecht houden………..zoals dit al eeuwen een
  utopie tegenhoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in