Rusland is begonnen met het verplaatsen van nucleaire kerncapaciteit-raketten naar zijn grens met Finland, uren nadat Moskou verklaard had de plannen van Helsinki om toe te treden tot de NAVO niet te zullen tolereren, bericht Thetruthseeker.co.uk.

Het Kremlin gaf een ijzingwekkende waarschuwing dat de plannen van zowel Finland als Zweden om toe te treden tot de Atlantische alliantie een “ernstige vergissing met verreikende gevolgen” waren.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, zei: “Zij hoeven zich geen illusies te maken dat wij ons daar eenvoudig bij neer zullen leggen,” en hij benadrukte dat “het algemene niveau van militaire spanning zal stijgen”.

Vanmorgen is op een video, die gefilmd zou zijn op een weg naar Vyborg, ongeveer 40 km van de Finse grens, de plaatsing van mobiele Iskander-raketten te zien.

Zeven lanceerinrichtingen zouden onderweg zijn, volgens commentaar op een dashcam-video die door Russische media is uitgezonden.

Men kan een persoon horen zeggen: “Zodra de president van Finland zei dat ze zich bij de Navo aansloten, is een hele divisie Iskanders, zeven stuks, op weg naar Vyborg. Het lijkt erop dat er een nieuwe militaire eenheid gevormd gaat worden in Vyborg of in de regio.”

De beelden doken op toen op de Russische staatstelevisie werd beweerd dat Moskou kernwapens aan zijn Europese grens zou kunnen lanceren als Zweden en Finland militaire bases op hun grondgebied toestaan.

Vladimir Poetin zou “geen andere keus” hebben dan “de nieuwe dreiging te neutraliseren”, suggereerde een commentator op de zender Rossija One.

Finland kondigde zondag officieel aan dat het van plan was zich bij de NAVO aan te sluiten, en trotseerde daarmee de waarschuwingen van Rusland dat de stap zou worden beantwoord met “vergeldingsmaatregelen”.

  Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: Analisten

Uren later liet de regerende sociaal-democratische partij van Zweden haar reeds 73 jaar oude verzet tegen toetreding tot het bondgenootschap varen – en liet daarmee tientallen jaren van militaire neutraliteit varen in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne.

In reactie daarop zei de commentator tegen Rossiya One: “Hun officiële reden is angst. Maar ze zullen meer angst hebben bij de Navo.”

“Wanneer er NAVO-bases in Zweden en Finland verschijnen, zal Rusland geen andere keuze hebben dan het gebrek aan evenwicht en de nieuwe dreiging te neutraliseren door tactische wapens in te zetten.”

De formele aanvraag van Stockholm om tot de NAVO toe te treden zal naar verwachting vandaag beginnen, na door parlementsleden te zijn besproken en goedgekeurd.

De dramatische ommezwaai van de Zweedse premier Magdalena Andersson en haar partij komt op een moment dat zij Zweden en Europa waarschuwt voor een “gevaarlijke nieuwe realiteit”.

“Het beste voor de veiligheid van Zweden en het Zweedse volk is lid te worden van de NAVO,” zei zij.

Bij de aankondiging van het Finse verzoek om toe te treden tot de 30 leden tellende westerse militaire alliantie zei president Sauli Niinisto: “Dit is een historische dag. Een nieuw tijdperk breekt aan.”

Zowel Zweden als Finland hebben echter te maken met tegenstand van Turkije – dat verklaarde dat het aanvragen om tot het Atlantisch militair bondgenootschap toe te treden niet welwillend zal bekijken.

De Zweedse minister van defensie, Peter Hultqvist, zei tegen de publieke omroep SVT dat er diplomaten naar Turkije zouden worden gezonden in een poging de spanningen op te lossen en eventuele bezwaren weg te nemen.

  Generaal Surovikin nam de scalp van Zelensky: Enorme Oekraïense nederlaag bij Kherson - Russische luchtlandingstroepen & mariniers verpletterden golven van Oekraïense tegenaanvallen (Video's)

Zowel de NAVO als de VS hebben gezegd dat zij er vertrouwen in hebben dat Ankara het lidmaatschap van de Noordse staten niet zal blokkeren.

Voor elk besluit is de goedkeuring van alle 30 leden van de alliantie en hun parlementen nodig.

Diplomaten zeiden dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan onder druk zou staan om toe te geven, aangezien Finland en Zweden de NAVO in de Oostzee aanzienlijk zouden versterken.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de bezorgdheid die Turkije heeft geuit, zullen kunnen wegnemen op een manier die het lidmaatschap niet vertraagt,” zei de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, op zondag.

De waarschuwing van het Kremlin komt nadat een hooggeplaatste bondgenoot van Poetin gedreigd heeft met een kernaanval die Groot-Brittannië in minder dan vier minuten zou kunnen wegvagen – en Finland in 10 seconden zou kunnen vernietigen.

Maar de opmars van Rusland in Oekraïne wankelt volgens een hooggeplaatste Navo-chef, die gelooft dat Kiev de door het Kremlin gevoerde oorlog kan winnen.

De plaatsvervangend secretaris-generaal van de NAVO, Mircea Geoana, vertelde verslaggevers: “De brute invasie (door) Rusland verliest aan kracht. Wij weten dat met de moed van het Oekraïense volk en leger, en met onze hulp, Oekraïne deze oorlog kan winnen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwittenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMainstream media weigeren de massale overgave van de in de Azovstal-fabriek opgesloten Azovnazi’s een overgave te noemen
Volgend artikelWat is de waarheid over de “golf van sterfgevallen bij piloten” na de uitrol van het vaccin?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Poetin en Biden. Twee poppenkastpoppetjes die door dezelfde beweger bewogen worden. FrontNieuws doet alsof Poetin geen WEF-er is, alsof die hele oorlog geen grote show maar geopolitiek is.

   • Nee, ik ben geen trol maar gewoon niet zo naïef om te denken dat Poetin geen rol te spelen heeft binnen het opzetten van de NWO. Ik vind dat Frontnieuws Poetin ophemelt zoals de NOS Zelensky terwijl ze m.i. beiden een toneelspel opvoeren, ten koste van vele levens.

    • Ik denk dat Rusland er echt geen zin in heeft om onder de laars vh WEF et al te zitten. Ze willen zelf de wereldkeizer worden. Dus het wordt of het ene of het andere.. Links of rechts. Zelf vind ik het idee om onder Russisch bewind te zitten meer acceptabel dan onder die malloten met hun pedo en transgender clubs en de totaal mentaal gestoorde brei die er van komt. We hebben straks slechts die keuze nog. Rusland heeft geen 5g, ook een voordeel gezien de grafeen shit.

 2. Hoppa actie en reactie

  Rusland waarschuwt voor nucleaire, hypersonische inzet als Zweden en Finland lid worden van de NAVO

  Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, zei dat als Zweden en Finland toetreden tot de NAVO, Rusland zijn land-, zee- en luchtmacht in de Oostzee moet versterken.

  Medvedev bracht ook expliciet de nucleaire dreiging aan de orde door te zeggen dat er geen sprake meer kan zijn van een “nucleair vrije” Oostzee – waar Rusland zijn exclave Kaliningrad heeft ingeklemd tussen Polen en Litouwen.

  “Er kan geen sprake meer zijn van een kernwapenvrije status voor de Oostzee – het evenwicht moet worden hersteld”, zei Medvedev, die van 2008 tot 2012 de Russische president was.

  https://www.reuters.com/world/europe/russia-warns-baltic-nuclear-deployment-if-nato-admits-sweden-finland-2022-04-14/

   • Hoi Greet,

    Nope, de Russische grondwet stond toen een president maximaal twee termijnen achter elkaar toe om president te zijn. Op papier werd Putin gedurende jaren 08-12 vice president om dat probleem op te lossen.

    Groeten,
    Hugo

 3. Putin is een echte leider, die voor het belang van zijn bevolking staat.
  Zo lang hij er is, is Rusland safe.

  Wij hebben (kolere)lijders die zelfs te stom zijn om voor eigen belang te staan, en nazi’s steunen…

 4. Dit is een hele grote leugen. Rusland zal nooit als eerste militaire activiteiten ondernemen. Wel krijg je ontwoord als je begint. Ook landen worden nooit binnen gevallen of wordt er met binnenlandse aangelegenheden bemoeid zoals Nederland en de VS dat doen. Ik ben beter op de hoogte als het om Rusland gaat dan welke journalist ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in