De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens een ondertekend decreet gedreigd de dominantie van de VS in de wereld te “elimineren”, aldus International Business Times.

De Russische president heeft de Verenigde Staten een “bron van grote risico’s” voor Rusland en de internationale vrede genoemd in een doctrine van 11.000 woorden met de titel Concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie, en geplaatst op de website van het Kremlin, schrijft Jim Hoft.

“De koers van Rusland ten opzichte van de Verenigde Staten is van gecombineerde aard, rekening houdend met de rol van deze staat als een van de invloedrijke soevereine centra van de wereldontwikkeling en tegelijkertijd de belangrijkste inspirator, organisator en uitvoerder van het agressieve anti-Russische beleid van het collectieve Westen, de bron van de belangrijkste risico’s voor de veiligheid van de Russische Federatie, de internationale wereld, de evenwichtige, eerlijke en progressieve ontwikkeling van de mensheid,” aldus het ondertekende decreet.

“Teneinde de aanpassing van de wereldorde aan de realiteit van een multipolaire wereld te vergemakkelijken, is de Russische Federatie voornemens prioritaire aandacht te besteden aan het elimineren van de overblijfselen van de dominantie van de VS en andere onvriendelijke staten in wereldzaken, het scheppen van voorwaarden voor de weigering van elke staat van neokoloniale en hegemoniale ambities,” vervolgt de doctrine.

Poetin betoogde verder dat de VS en hun bondgenoten het conflict in Oekraïne gebruiken om “een nieuw soort hybride oorlog” tegen Moskou te ontketenen.

“Gezien de versterking van Rusland als een van de leidende centra van ontwikkeling van de moderne wereld en gezien zijn onafhankelijke buitenlandse beleid als een bedreiging voor de westerse hegemonie, hebben de Verenigde Staten van Amerika (VS) en hun satellieten de maatregelen die de Russische Federatie heeft genomen om hun vitale belangen in de richting van Oekraïne te beschermen, gebruikt als voorwendsel om het jarenlange anti-Russische beleid op te voeren en een nieuw type hybride oorlog te ontketenen.”

Mariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn

“Het is gericht op het verzwakken van Rusland op alle mogelijke manieren, inclusief het ondermijnen van zijn creatieve beschavingsrol, macht, economische en technologische capaciteiten, het beperken van zijn soevereiniteit in buitenlands en binnenlands beleid, en het vernietigen van territoriale integriteit. Deze koers van het Westen heeft een alomvattend karakter gekregen en ligt vast op doctrinair niveau. Het was niet de keuze van de Russische Federatie. Rusland beschouwt zichzelf niet als een vijand van het Westen, isoleert zich er niet van, heeft geen vijandige bedoelingen jegens het Westen, en verwacht dat de staten die tot de Westerse gemeenschap behoren in de toekomst de nutteloosheid van hun confronterend beleid en hegemoniale ambities zullen inzien, rekening zullen houden met de complexe realiteit van een multipolaire wereld en zullen terugkeren naar een pragmatische interactie met Rusland, geleid door de beginselen van soevereine gelijkheid en respect voor elkaars belangen. Op deze basis is de Russische Federatie bereid tot dialoog en samenwerking.”

Sinds februari 2022 heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën meer dan 2.500 sancties tegen Rusland ingesteld.

Als gevolg daarvan is de Chinese yuan nu de meest verhandelde valuta in Rusland.

Dat meldt Fortune:

De yuan overtrof de dollar voor het eerst in het maandelijkse handelsvolume in februari, en het verschil werd groter in maart, volgens gegevens samengesteld door Bloomberg op basis van dagelijkse transactierapporten van de Moscow Exchange. Vóór de invasie was het handelsvolume van de yuan op de Russische markt te verwaarlozen.

Rusland heeft zijn banden met China aangehaald sinds de invasie van 20 februari 2022 een breuk veroorzaakte in de betrekkingen met het Westen. In maart bracht de Chinese president Xi Jinping Moskou zijn eerste buitenlandse bezoek na zijn herverkiezing en beloofde het Kremlin uitgebreide samenwerking op het gebied van handel, investeringen, toeleveringsketens, megaprojecten, energie en hightech.

Ingrijpende sancties tegen het Russische financiële systeem hebben het Kremlin en Russische bedrijven gedwongen hun buitenlandse handelstransacties om te schakelen van de dollar en de euro naar valuta van landen die zich niet bij de beperkingen hebben aangesloten.

Het ministerie van Financiën zette eerder dit jaar zijn markttransacties om naar de yuan in plaats van de dollar en ontwikkelde een nieuwe structuur voor het nationale vermogensfonds om 60% van zijn activa in yuan aan te houden. De Bank van Rusland roept bedrijven en burgers regelmatig op hun tegoeden over te brengen naar de roebel of “bevriende” valuta’s om te voorkomen dat deze worden geblokkeerd of bevroren.

Ondanks dit alles bleef de dollar tot nu toe de meest populaire valuta op de Russische markt en verloor hij het slechts zelden van de yuan in termen van volumes op een bepaalde handelsdag, volgens door Bloomberg verzamelde beursgegevens.

India heeft zijn munt ook aangeboden als alternatief voor de handel met landen die een tekort aan dollars hebben.

Directeur inlichtingendienst Rusland: "De indruk blijft bestaan dat de westerse elites de opkomende situatie alleen maar gebruiken om lang gekoesterde plannen uit te voeren om de middenklasse daadwerkelijk af te schaffen"

Bhagwat Karad, de Indiase minister van Financiën, zei dat de Reserve Bank of India in 60 afzonderlijke gevallen de opening van speciale roepie-rekeningen (SVRA’s) van correspondentbanken uit 18 landen heeft goedgekeurd.

Zelfs de Keniaanse president William Ruto drong er bij zijn kiezers die Amerikaanse dollars bezitten op aan om ze weg te doen nu de regering van plan is brandstof in Keniaanse shillings te importeren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De 16 grootste leugens die uw regering vertelt over de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogen
Volgend artikelGuardian: een van de Amerikaanse kernbommen in Nederland is beschadigd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Poetin: Wapen donaties van het Westen aan Oekraïne zal niet genoeg zijn om Rusland te slim af te zijn

  Rusland heeft de middelen om te reageren, waarschuwde Poetin. “Zonder overdrijving hebben we honderdduizenden, namelijk honderdduizenden van dergelijke granaten. We hebben ze nog niet gebruikt,’ zei hij.

  De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten hebben voor tientallen miljarden dollars aan militair materieel naar Kiev gestuurd om een ​​oorlog bij volmacht tegen Rusland in Oekraïne aan te wakkeren. Moskou heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevolgen van deze acties voor de regionale en mondiale veiligheid.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/04/putin-wests-weapons-supply-to-ukraine-wont-be-enough-to-outgun-russia/

 2. Lijkt een obsessie / idee-fixe dat men USA , UK, EU de wereld moet ‘redden’
  Leidend moet zijn op deze aardbol .

  Lijkt erop dat de aardbewoners daar niet op zit te wachten; deze ‘leiders en volgelingen’ die het als hun taak zien de wereld te leiden,
  pedofielen (eigen behoeften boven geschikt maken ten koste van baby’s kinderen) gecreëerde transgenders, gecreëerde transhumanen; mi mishandeling van hoogste categorie oorlogsmisdaad ooit ; iemand’s geest/ bewustzijn opsluiten en te manipuleren, mensenhandel ‘van oudsher mi’ voor oorlogen, arbeid, orgaan roof , het gedogen-
  politie is ; lijkt voor ‘boetes’ geld innen, niet om misdaad op te lossen eerder om demonstranten te pesten.

  Het continue vergiftigen van mens, dier, plant. Straling en chemtrail, stoffen bij afvalverwerking, het dansen met Jansen prikkie, schwabberiaanse neusragers, belastingen heffen om oorlog te voeren, en tzt de geldkraan dicht te draaien voor digitaal geld invoer, creëren van weersverandering, aardbevingen voor depopulatie en Bijbelse illusies te kweken ; made in USA, EU .
  You OWN nothing , satanistisch slaven systeem is hun niet vreemd – projectie werkt niet bij deze,

  Gelukkig dat er mensen rondlopen met gezond verstand.

  The new world order noemt men het,
  Verbeter de wereld , begin in dit geval bij jezelf;

  Geen; privéjets, tripjes, vlees,
  Wel; insekten, gemodificeerde producten, E nummers, huurhuisje en
  CO2 afdruk,
  Niet tevreden ; ben je asociaal kinderen het huis uit, geen toegang tot die geweldige supermarkt met E nummers, bespoten produkten,
  Geen auto om naar je werk te gaan.

  tip, ga op een eilandje je dromen waarmaken met zelf gebaarde kinderen.
  Niet die van anderen.
  For your ‘new world order’

  Go for it, Stap hieruit 😊

  Je kan niet meer eten, dan je nodig hebt, één dak boven je hoofd is genoeg , laat je niet omkopen voor deze idioterie.

 3. Dit is nu een knap staaltje van staatsmanschap: Ondanks de hetze tegen Rusland door de EU is Rusland alsnog bereid tot samenwerking met diezelfde EU, wat nu een ‘vazal’ is van Amerika, als ze haar huidige beleid drastisch zal veranderen:
  Citaat in het artikel:
  ” Rusland beschouwt zichzelf niet als een vijand van het Westen, isoleert zich er niet van, heeft geen vijandige bedoelingen jegens het Westen, en verwacht dat de staten die tot de Westerse gemeenschap behoren in de toekomst de nutteloosheid van hun confronterend beleid en hegemoniale ambities zullen inzien, rekening zullen houden met de complexe realiteit van een multipolaire wereld en zullen terugkeren naar een pragmatische interactie met Rusland, geleid door de beginselen van soevereine gelijkheid en respect voor elkaars belangen. Op deze basis is de Russische Federatie bereid tot dialoog en samenwerking.”
  Einde citaat.
  Als Amerika ‘valt’ en dat kan ieder moment gebeuren als de petro$ helemaal wegvalt en ze dus ook geen chantagemiddelen meer hebben zal de EU eieren voor haar geld moeten kiezen en samenwerken met Rusland, waaraan vast de hele oosterse economieën zitten, om als EU te overleven.
  Volgend jaar EU verkiezingen en dan maar hopen dat het huidige regime het zodanig bont maakt, iets wat ze nu volop doen, dat het volk massaal hun wegstemt.
  Terug naar de EEG is de enige oplossing, geen peperduur politiek gekonkel met daar aan vast een boel corruptie en zelfgekozen ‘leiders’ die enkel hun of het door buitenlandse ‘organisaties’ gedicteerde beleid uitvoeren.

 4. Toevallig kreeg ik deze video te zien op you tube, maar ik versta dat brabbel Engels niet zo goed.
  Kan iemand daar een stukje over schrijven?
  https://www.youtube.com/watch?v=5ktpnCfSfko
  Wat ik er van begrijp is dat Bachmut helemaal niet veroverd is zoals pas geleden aangekondigd, maar dat de oekies het westelijk gedeelte nog stevig in handen hebben. Maar ik kan het mis hebben vandaar mijn verzoek.
  Of is dit enkel westerse propaganda?

  • Ongeacht of je het Engels niet goed verstaat maar Google, Twitter, Youtube en nog vele anderen zijn in handen van de “elite”. Je hoeft geen militair deskundige te zijn maar als Zelensky constant om wapens vraagt en het Westen dit honoreert dan weet je dat op het slagveld een compleet drama is voor Oekraine.

 5. Poetin is net als een beer.
  An sich niet gevaarlijk, maar als je hem bedreigd, of aan zijn habitat komt vernietigd hij je.
  En zo hoort het.

  Sinds de Lockheed affaire, zijn wij slaaf van USA geworden; zonder noodzaak.
  USA heeft de wereld gedomineerd met dollar, met oorlogen starten.
  Hun klapstuk had moeten worden: vernietiging van Rusland.

  Liep anders.
  Poetin heeft meer hersens dan het hele witte huis bij elkaar.
  Hij doorzag het, en en startte zijn operatie.

  In het verleden hebben amerikanen alles gedaan voor oorlog.
  Verraad van Pearl Harbour, om USA in de oorlog te krijgen;
  Toen nog 9/11.

  Ze showen graag met enorme vliegdek schepen; maar er zijn maar 2 “Daggers”nodig om er de SS Blubblub van te maken.

  De ontwikkeling van techniek in Rusland heeft USA volledig buiten spel gezet.
  En idd: RU kan USA vernietigen binnen een enkel uur.

  • Hopelijk heel snel, de vernietiging van de USA en Nato en bondgenoten graag, Turkije uitgesloten deze staat is zo een geval Rusland half.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in