Praat niet over Nord Stream” is nu een ongeschreven regel op bijeenkomsten van Europese en NAVO-beleidsmakers, vertelde een anonieme Europese diplomaat aan de Washington Post.

Duitse onderzoekers uiten nu ernstige twijfels over het officiële narratief over de sabotage van Nord Stream, dat hard werd aangezet in de nasleep van het explosieve rapport van Seymour Hersh, dat wees op een gezamenlijke geheime operatie van de CIA en de Amerikaanse marine, met hulp van Noorwegen. Vorige maand publiceerde Hersh een artikel op Substack waarin stond dat de CIA een dekmantelverhaal had bedacht voor de bomaanslagen op Nord Stream, die werd doorgegeven aan The New York Times en de Duitse krant Die Zeit. Waarschijnlijk was dit een directe reactie op de bevindingen van Hersh. Een bron binnen de Amerikaanse inlichtingengemeenschap vertelde de beroemde Pulitzer Prize-winnende journalist: “Het was een totaal verzinsel van de Amerikaanse inlichtingendienst dat werd doorgegeven aan de Duitsers, met als doel uw verhaal in diskrediet te brengen,” schrijft Tyler Durden.

Het favoriete narratief werd dat pro-Oekraïense partizanen het onafhankelijk hadden gedaan. Hersh heeft volgehouden dat dit met opzet was verzonnen om de regering van de VS en Biden af te schermen voor het geven van de opdracht tot de operatie. Het verslag van Die Zeit citeerde Duitse ambtenaren om te beweren dat de sabotagebombardementen op de pijpleiding werden uitgevoerd door zes mensen die gebruik maakten van een in Polen gehuurd jacht dat eigendom was van twee Oekraïners. In de dagen die volgden, grepen verschillende westerse media dit narratief aan en publiceerden soortgelijke artikelen die het dekmantelverhaal versterkten.

Maar nu bevestigt een nieuw, langdurig onderzoeksartikel van de Washington Post, dat maandag werd gepubliceerd, veel van Hershs conclusies. Het “dekmantelverhaal” begint zich al snel te ontrafelen. Wat meer is, is dat het WaPo artikel onomwonden stelt dat Westerse ambtenaren absoluut niet staan te popelen om te praten over de Nord Stream sabotage, wat suggereert dat er een voortdurende doofpot aan de gang is, of in feite een beperkte uithang. Ook veelzeggend is dat de westerse beschuldigingen aan het adres van Rusland al lang geleden zijn stilgevallen.

  Als het leger zegt dat de oorlog moet worden gevoerd, gaan de Russen akkoord - Als het Kremlin zegt dat de oorlog moet worden gestopt, gaan de Russen akkoord op voorwaarden die het leger bepaalt

Hieronder volgen enkele verrassende en vernietigende passages uit het WaPo-rapport – waaruit opnieuw blijkt dat er een dramatische narratiefverschuiving aan de gang is… [nadruk van ons]

Twijfels over de verdachte zeilboot en het vermogen van een entiteit zonder de directe steun van een regering (die de middelen heeft) om dit voor elkaar te krijgen:

Maar na maanden van onderzoek vermoeden wetshandhavers nu dat het 15 meter lange jacht, de Andromeda, waarschijnlijk niet het enige vaartuig was dat werd gebruikt bij de gedurfde aanval. Ze zeggen ook dat de boot een afleidingsmanoeuvre kan zijn geweest om de aandacht af te leiden van de ware daders, die nog steeds op vrije voeten zijn.

…Deskundigen merkten op dat, hoewel het theoretisch mogelijk was om de explosieven met de hand op de pijpleiding te plaatsen, zelfs ervaren duikers het moeilijk zouden vinden om meer dan 70 meter naar de zeebodem te duiken en langzaam naar de oppervlakte te komen om hun lichaam de tijd te geven om te decompresseren.

Meer over de zeilboot als “lokaas” – en “bewijsmateriaal” dat geplant en te voor de hand liggend lijkt:

Het Duitse onderzoek heeft vastgesteld dat sporen van “militaire kwaliteit” explosieven, gevonden op een tafel in de cabine van de boot, overeenkomen met de partij explosieven die op de pijpleiding zijn gebruikt. Verschillende ambtenaren betwijfelden of ervaren saboteurs zulke flagrante bewijzen van hun schuld zouden achterlaten. Zij vragen zich af of de explosievensporen – verzameld maanden nadat de gehuurde boot was teruggegeven aan de eigenaars – bedoeld waren om onderzoekers ten onrechte naar de Andromeda te leiden als het vaartuig dat bij de aanval werd gebruikt.

“De vraag is of het verhaal met de zeilboot iets is om af te leiden of slechts een deel van het plaatje,” zei een persoon met kennis van het onderzoek.

Poolse en Oekraïense staatsconnecties?

Het Duitse onderzoek heeft de jachtverhuur in verband gebracht met een Pools bedrijf, dat op zijn beurt eigendom is van een Europees bedrijf dat banden heeft met een prominente Oekraïner, wat van Berlijn tot Warschau en Kiev de speculaties voedt dat een goed geïnformeerde partizaan de operatie mogelijk heeft gefinancierd. De identiteit van het Poolse bedrijf en de Oekraïense persoon, evenals zijn mogelijke motief, blijft onduidelijk.

  Boetsja Valse Vlag: Rusland stapt naar de VN-Veiligheidsraad wegens de Oekraïense gefingeerde oorlogsmisdaden

Op basis van de eerste Duitse bevindingen hebben ambtenaren gefluisterd over de mogelijke betrokkenheid van de Poolse of Oekraïense regering bij de aanslag.

Geheime “tips” aan Duitse onderzoekers waren verdacht concreet:

Terwijl het Nord Stream mysterie is veranderd in een internationaal spel van Clue, hebben Duitse onderzoekers de Andromeda afgezocht naar aanwijzingen. Ambtenaren raakten voor het eerst geïnteresseerd in het schip nadat de binnenlandse inlichtingendienst van het land [Duitsland] een “zeer concrete tip” had ontvangen van een westerse inlichtingendienst dat de boot mogelijk betrokken was bij de sabotage, aldus een Duitse veiligheidsfunctionaris, die weigerde het land te noemen dat de informatie deelde.

Andromeda’s verblijfplaats en eerdere tussenstops lieten een virtueel “spoor van broodkruimels” achter dat iets te duidelijk was:

Mola Yachting verhuurde de boot op 6 september vanuit de haven Hohe Düne in Warnemünde, een Duitse havenstad aan de Oostzee, nabij Rostock, dat ongeveer 90 km ten noorden van Berlijn ligt. De verhuurlocatie ligt in het zicht van een enorm vakantiecomplex, waar zich een vijfsterrenhotel, zeven restaurants en een winkelcentrum in het hogere segment bevinden, met uitzicht op de haven.

Onderzoekers zeiden dat de boot vervolgens in noordoostelijke richting voer en stopte in Hafendorf Wiek, of “Wiek havendorp,” op het meest noordelijke deel van het eiland Rügen.

…Een stop in Hafendork Wiek kan de bemanning van de Andromeda een laatste kans hebben geboden om voorraden in te slaan alvorens naar de plaats van de explosie te gaan.

“Veel dingen worden op de boten geladen … inclusief boodschappen,” zei Redmann. “Sommige mensen stoppen om brandstof te tanken.” Redmann wilde niet bevestigen dat de Andromeda daar is gestopt, onder verwijzing naar het lopende wetshandhavingsonderzoek.

Cruciaal is dat het WaPo-rapport een veelzeggende ondertitel heeft: “Praat niet over Nord Stream”:

  (Video's) Het Russische leger is de stad Bakhmut binnengetrokken: Straatgevechten in woonwijken; Oekraïense soldaten tegen Zelensky: We zullen je ophangen in Kiev!

Bij alle intriges rond de vraag wie de pijpleiding heeft gebombardeerd, willen sommige westerse functionarissen dat niet zo graag weten.

Op bijeenkomsten van Europese en NAVO-beleidsmakers zijn de ambtenaren in een patroon geraakt, aldus een hoge Europese diplomaat: “Niet praten over Nord Stream.” Leiders zien er weinig heil in om te diep te graven en een ongemakkelijk antwoord te vinden, zei de diplomaat, die de gevoelens herhaalde van verschillende collega’s in andere landen die zeiden dat ze liever niet te maken hadden met de mogelijkheid dat Oekraïne of bondgenoten betrokken waren.

Prikkels om niet te “praten” evenals eigenzinnige ignorantie:

Aangezien nog niet is uitgesloten dat een land de aanval heeft uitgevoerd, zeiden ambtenaren dat ze niet graag vermoedens wilden delen die per ongeluk een bevriende regering boos zouden kunnen maken die de hand zou kunnen hebben gehad in het opblazen van Nord Stream.

Bij gebrek aan concrete aanwijzingen heerste er een ongemakkelijke stilte.

“Het is als een lijk op een familiebijeenkomst,” zei de Europese diplomaat met een grimmige analogie. Iedereen ziet dat er een lijk ligt, maar doet alsof alles normaal is. “Het is beter het niet te weten.”

Nogmaals, al het bovenstaande is meer in overeenstemming met wat Hersh vanaf het begin heeft gemeld – en toch zijn zijn tegenstanders net zo fel gebleven in hun aanvallen en aanklachten, ondanks zijn legendarische staat van dienst als het gaat om dingen goed doen, van My Lai tot Abu Ghraib tot Syrië.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onafhankelijk videobewijs bevestigt belangrijk deel van het rapport van Seymour Hersh over de aanval op Nord Stream 2Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDRINGEND voor ouders: “Een geval van fatale multi-orgaanontsteking na Pfizer mRNA-prik”
Volgend artikelMeer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. “We can shut it down, we have ways to do that”. Biden & Nuland.
  Hoeveel vragen moeten daarbij nog gesteld worden? Denken ze nu werkelijk dat we ALLEMAAL achterlijk zijn of zo?

  • @Bas : Precies.
   En Lizz Truss [ U.K. ] bevestigde het ook nog, achteraf.

   Seymour Hersh heeft het zo duidelijk beschreven, dat het aangetoond is.
   Alle gegevens bij elkaar maken duidelijk :
   het was een operatie door V.S. [ Pentagon, CIA ], U.K. [ MI-6 ] en Noorwegen.[ Mil. ]

   • Doel :
    Duitsland [ en EU ] losweken van Rusland,
    afhankelijk maken van de V.S.,
    en aanzetten tot militaire steun aan Kiev.

 2. Het is frustrerend. De waarheid is gestolen. Er is geen journalistiek meer in de mainstream. Het zijn allemaal lakeien van de macht.

 3. Als het al van tevoren kwaakt als een eend, zich gedraagt als een eend, loopt als een eend, zwemt als een eend.
  En iemand (Hersh) eenden veren laat zien, zou het dan toch een spreeuw zijn?
  De VS de EU en al die zichzelf op een voetstuk gehesen meelopers hebben allemaal een mond vol over normen en waarden.
  Maar gedragen zich als simpele criminelen die voor de rechter beweren dat ze niets te maken hebben met waarvan ze verdacht worden.
  Lef laat zich zien door er voor uit te komen wat je uitgevreten hebt.
  Ik snap het wel, iedereen houd z’n klep dicht om zijn/haar eigen positie niet in gevaar te brengen.

  Tegen de tijd dat de waarheid bewezen gaat worden, is het dan al zoooo lang geleden dat weinigen er zich nog druk over zullen maken.
  Wie maakt zich nog echt druk over Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Vietnam?
  De feiten zijn gepleegd ondanks dat het reeds lang geleden is.
  Vervallen de consequenties en straf met het verstrijken van tijd?
  Ook het hele Coronagebeuren, nu zijn er nog enkelen die zinnen op gerechtigheid.
  Hoe lang gaat dat duren voordat het is ‘verjaard/vergeten’?

  Ik troost mij met de gedachte m.b.t. de wet van Karma, deze kent slechts ‘oorzaak en gevolg’.
  Edgar Cayce sprak in de jaren 30-40 van de vorige eeuw dat;
  “onze gedragingen in ons vorige leven bepalen ons huidige leven en gedragingen van ons huidige leven bepalen ons volgend leven”

 4. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en waarschuwing. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

  • Beste mensen,

   Dit was niet omdat ik de mainstream volg, maar alleen om aan te geven wat een grote onzin (Bullshit) er wordt geschreven over Rusland. Dus helaas niet duidelijk geweest met dit bericht, sorry.

 5. Mijn hoop is nog steeds op die alliantie die de VS macht over zullen nemen en meer recht en evenwicht over allen, je moet toch wat he!!!

  • Beste flardinga,
   Het gaat langzaam de goede kant op.
   Het zal helaas niet volgende week of volgend jaar klaar zijn.
   Iets wat honderden jaren zich heeft kunnen ontwikkelen zal niet in korte tijd hersteld kunnen worden.

   • Mee eens Tigron,
    Toch is de bal aan het rollen, ik onderschat de VS niet en hun vazallen, toch is de steun van die alliantie aan het groeien en ze zijn wel in paniek geloof me.

 6. Niet alleen heeft Biden dat openlijk toegegeven, maar ook via “belanghebbenden”….

  Wie had er belang bij?
  USA, omdat hun enige winstgevende industrie vloeibaar gas is, en de oorlogs industrie (welliswaar verouderd, maar toch…)

  En de WEF en BBB gekkies, met zetel in USA. Ze wisten dat het EU zou verarmen….en ze dachten dat het RU in bankroet zou drijven.

  Wie had de mogelijkheden?
  USA. Via de Nato oefening explosieven plaatsen, en later op afstand te doen exploderen.

  En het feit dat het westen (de linksen) geen onderzoek willen; duidelijker kan het niet…

  Uit de Nato en uit EU, uit euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in