Deense premier Mette Frederiksen © News Oresund (CC BY 2.0)

In een toespraak op dinsdag kondigde de Deense premier Mette Frederiksen (Socialisten) een harde lijn aan tegen degenen die in het land voor onveiligheid zorgen – jonge mannen die vaak een niet-westerse achtergrond hebben. Meisjes worden geïntimideerd, alleen maar omdat ze Deens zijn, zei ze.
– Je zal onze vrijheid niet ontnemen, zei Frederiksen.

Op dinsdag hield Mette Frederiksen een toespraak bij de opening van het nieuwe jaar in het Folketing (Deens parlement). Daar sprak ze onder andere over criminaliteit en de groeiende onveiligheid in de samenleving.

“Hoe we ons leven leiden, is in feite onze eigen verantwoordelijkheid. En zonder te generaliseren – zonder iedereen over één kam te scheren – moeten we ons tot de feiten houden”, zei ze.

“Elke vijfde jongeman met een niet-westerse achtergrond, geboren in 1997, had de wet reeds overtreden voordat hij 21 jaar oud werd. Elke vijfde. Het is niet iedereen – absoluut niet iedereen. Maar het zijn er duidelijk te veel. Jonge mannen die de vrijheid van anderen nemen, de toekomst van kinderen stelen, beveiligingspersoneel aanvallen – en een lang spoor van onveiligheid achterlaten.

Het is niet iets nieuws en dat is het probleem: het is al te veel jaren aan de gang. Meisjes die geringschattende zaken worden genoemd omdat ze Deens zijn. Of meisjes die aan sociale controle worden onderworpen omdat ze te Deens zijn geworden. Of een slagerij in Brønshøj die wordt aangevallen met vuurwerk omdat ze varkensvlees verkopen”.

Frederiksen zei dat dergelijk gedrag niet acceptabel is en dat het consequenties moet hebben.

  Teken Mohammed wedstrijd aangekondigd in Denemarken

De politie moet intimiderende allochtonen hun jassen, horloges en mobiele telefoons kunnen ontnemen

Nu al kan de politie bepaalde personen verbieden om op specifieke plaatsen te verblijven. Maar Mette Frederiksen is van mening dat dit niet genoeg is en dat de politie in de toekomst mensen moet kunnen verbieden om voor bepaalde tijden in specifieke gebieden te verblijven.

“Het kan een parkeerplaats zijn in een woonwijk of op een treinstation, waar deze jongens en jonge mannen zich verzamelen en voor onveiligheid zorgen. Hier zeggen we: Je mag hier niet staan. Niemand moet bang zijn om door de straten van Denemarken te lopen. Je zal onze vrijheid niet ontnemen”, zegt Frederiksen.

“Wie het verbod overtreedt, moet bij de eerste gelegenheid een boete van 1.000 euro krijgen. Als het weer gebeurt, zal het een gevangenisstraf van 30 dagen zijn”.

De politie moet ook dure jassen, horloges en mobiele telefoons in beslag kunnen nemen van degenen die de wet overtreden en schulden hebben bij de overheid, bijvoorbeeld voor eerdere misdrijven.

“We geven de politie meer spierkracht. Tegelijkertijd sturen we de onruststokers en hun ouders een boodschap die niet verkeerd begrepen kan worden”.

Frederiksen stelde ook voor om degenen die veroordeeld zijn voor geweldmisdrijven in het uitgaansleven tot twee jaar uit het nachtleven te halen.

“Het is niet redelijk dat de jongeman die in het weekend buiten de bar in elkaar werd geslagen, de daders drie weken later in dezelfde rij kan ontmoeten”, zei ze.

“Hier zeggen we: Je mag hier niet staan. Niemand moet bang zijn om de straat op te gaan in Denemarken – Je zal onze vrijheid niet ontnemen. Als het verblijfsverbod niet wordt nageleefd, moet de straf duidelijk, consequent en merkbaar zijn”, zei de minister-president.

  Afghaan heeft zijn Deense vrouw levensgevaarlijk verwond en van het balkon gegooid

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

Vorig artikelPoetin: Russische interventie als de gevechten zich uitbreiden naar Armenië
Volgend artikelFacebook censureert Trump opnieuw – lage Corona-sterftecijfers mogen niet worden opgemerkt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Alle Europese politieke leiders zitten met de handen in het haar Behalve die van de (Visegrad landen deze houden voorlopig de poot stijf en laten geen criminele asieleisers toe), de krankzinnige migratie golven die zij zo menslievend en met allerlei drogredenen binnen hebben gelaten breekt hen nu op, dus dit verhaal is voor de bühne van de Deense premier.

  2. De socialisten beweren dat ze de problemen gaan oplossen die ze eerst zelf gemaakt/ingevoerd hebben.
    Wat een bende rode hypocrieten.

  3. Wat een onnozel wijf is me dat. Het gsm-ke afpakken = nieuwe bij de volgende uitkering! De feminisering van de Westerse politiek is datgene wat de ondergang van het Westen in gang heeft gezet! Dit wijf houdt van haar islamietjes, dit zijn tenminste nog mannen waar ze zich aan kan onderwerpen…wat die wijven zo graag hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in