Screenshot YouTube

Het geweld in New York blijft maar toenemen. In het weekend raakten 51 mensen gewond en werden er zes gedood bij 39 schietpartijen, meldt ABC7NY. Nu dreigt Donald Trump de federale politie te sturen.

In 2020 zijn velen uit New York verhuisd sinds de linkse stad steeds gewelddadiger werd. Het feit dat rijke mensen de stad ontvluchten baart de waarnemers zorgen, aangezien zij de helft van de belastinginkomsten van de stad voor hun rekening nemen.

Alleen al in het weekend vonden er 39 schietpartijen plaats met 51 slachtoffers, waarvan er zes werden gedood.

De schietpartijen vonden onder meer plaats in samenhang met roofovervalpogingen. Een 26-jarige Afro-Amerikaan is gearresteerd voor moordpoging sinds hij het vuur opende in de metro van het Grand Central Station.

Het geweld in New York is zo grootschalig dat president Donald Trump de Democratische burgemeester van de stad, Bill De Blasio, heeft gedreigd met inzet van federale troepen.

Wet en orde. Als de burgemeester het niet kan regelen, doen wij het, zegt Trump.

De voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, die in de jaren negentig van de vorige eeuw de criminaliteit in de stad heeft aangepakt, geeft de Democraten de schuld.

Sterk escalerende misdaadgolf in Democratische steden in de Verenigde Staten

Peiling: Trump leidt nu landelijk, na rellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here