Facebook kondigde woensdag de eerste 20 leden van hun Facebook “Oversight board” aan, een groep die zal bestaan uit ongeveer 40 personen. Het bestuursorgaan moet een “onafhankelijk” orgaan zijn die de eigen beslissingen van het bedrijf over de inhoud op het platform gaat beoordelen. Maar nu wordt de groep bekritiseerd omdat ze volledig door links gedomineerd wordt.

Het bestuur zal appels van gebruikers wier accounts of berichten zijn verwijderd op Facebook en Instagram gaan behandelen, evenals vragen van Facebook zelf, hoewel de groep vanwege het grote aantal beroepen een beperkt aantal zal verwerken, schrijft KEN EKEROTH.

Zij zullen de vragen ontvangen van een Content Management System (CMS) CM-systeem dat gekoppeld is aan het eigen platform van Facebook. De casus wordt vervolgens in groepsverband besproken voordat er een definitieve beslissing wordt genomen over het al dan niet verwijderen van de content.

In november 2018 kondigde Facebook voor het eerst aan dat het bestuur zou worden benoemd. De leden zijn een groep juristen, journalisten, mensenrechtenactivisten en academici. Zij zouden “expertise” hebben op het gebied van digitale rechten, godsdienstvrijheid, content matiging, internetcensuur en burgerrechten.

Bestuursorgaan met alleen maar linkse personen

Raheem Kassam, voorheen van de conservatieve krant Breitbart en een van de organisatoren van de demonstraties om Tommy Robinson vrij te laten, gelooft echter dat dit de manier van Facebook is om bijna alle conservatieve inhoud te verbieden en er geen verantwoordelijkheid voor te nemen.

Hij schrijft in een Tweet over een aantal in het bestuur:

– Anti-blanke activiste Pamela Karlan…
– Extreem linkse nieuwsredacteur Rusbridger
– Soros Open Society medewerkers
– Scandinavisch socialistische politicus
– Nul conservatieven

  Blanke oudere vrouw bruut mishandeld

“Wil zich distantiëren van beschuldigingen van censuur”

De Scandinavische politicus waar hij het over heeft is Helle Thorning-Schmidt, voormalig premier van de sociaal-democraten voor Denemarken.

“Tot nu toe zijn enkele van de moeilijkste beslissingen over de inhoud genomen door Facebook en je zou kunnen zeggen Zuckerberg. Facebook heeft besloten dat te veranderen”, zei Thorning-Schmidt woensdag.

In de komende maanden zal het bestuur aan het werk gaan en uiteindelijk uit ongeveer 40 mensen bestaan.

De maatregel wordt gezien als een manier voor Facebook om afstand te nemen van beschuldigingen dat ze bevooroordeeld zijn wanneer ze inhoud, vooral conservatieve inhoud, verwijderen, beschuldigingen die Facebook heeft verworpen.

Miljoenen aan financiering
Facebook heeft toegezegd het bestuur te financieren met 130 miljoen dollar, ongeveer 121 miljoen euro, wat de exploitatiekosten voor ten minste zes jaar moet dekken. Het bestuur ontvangt een vergoeding, die geheim is, voor de tijd die ze besteden.

In januari heeft Facebook de richtlijnen opgesteld en duidelijk gemaakt dat het bedrijf nog steeds controle heeft en besluiten van het bestuur geen precedent zal scheppen en dat het bestuur beperkt is wat betreft de inhoud die het aankan.

Het bestuur heeft gezegd dat ze elk jaar een rapport zal publiceren en zal monitoren wat Facebook met hun aanbevelingen heeft gedaan.

“Het zal erg gênant zijn voor Facebook als ze hun aandeel hierin niet waarmaken”, zegt Thorning-Schmidt, die het bestuur heeft voorgezeten.

Brent Harris, hoofd globale kwesties van Facebook, zegt dat Facebook besluiten van het bestuur zal uitvoeren, “tenzij het de wet overtreedt”.

Waarschuwt voor ontwikkeling

  BLM intensiveert zijn terreur in Portland - New York Times noemt het "carnaval"

Maar Kassam is niet onder de indruk. Op Twitter schrijft hij dat het bestuur de inhoud op immigratie, anti-EU, inhoud die kritiek heeft op de islam en alles wat positief is voor Trump, zal reduceren.

Hij hoopt ook dat dit Facebook zal schaden wanneer hij verwijst naar “get woke, go broke”, een uitdrukking die betekent dat wanneer iemand zich aanpast aan de politieke correctheid het meestal leidt tot minder inkomsten.

Het is onduidelijk wanneer het bestuur volledig zal zijn.

Lijst (in het Engels) van de eerste 20 leden die aldus worden beschuldigd van linkse dominantie:

 • Afia Asantewaa Asare-Kyei, human rights advocate at the Open Society Initiative for West Africa
 • Evelyn Aswad, University of Oklahoma College of Law professor who formerly served as a senior U.S. State Department lawyer
 • Endy Bayuni, journalist who twice served as the editor-in-chief of the Jakarta Post
 • Catalina Botero-Marino, Facebook Oversight Board co-chair, dean of the Universidad de los Andes Faculty of Law
 • Katherine Chen, communications scholar at the National Chengchi University and former national communications regulator in Taiwan
 • Nighat Dad, digital rights advocate who received the Human Rights Tulip Award
 • Jamal Greene, Facebook Oversight Board co-chair, Columbia Law professor
 • Pamela Karlan, Stanford Law professor and United States Supreme Court advocate
 • Tawakkol Karman, Nobel Peace Prize laureate named as one of “History’s Most Rebellious Women” by Time
 • Maina Kiai, director of Human Rights Watch’s Global Alliances and Partnerships program
 • Sudhir Krishnaswamy, vice chancellor of the National Law School of India University
 • Ronaldo Lemos, technology, intellectual property and media lawyer who teaches law at Universidade do Estado do Rio de Janeiro
 • Michael McConnell, Facebook Oversight Board co-chair, Stanford Law professor who previously served as a federal circuit judge
 • Julie Owono, digital rights and anti-censorship advocate who leads Internet Sans Frontieres
 • Emi Palmor, former director general of the Israeli Ministry of Justice
 • Alan Rusbridger, former editor-in-chief of The Guardian
 • Andras Sajo, former judge and vice president of the European Court of Human Rights
 • John Samples, helps lead a libertarian think tank and writes extensively on social media and speech regulation
 • Nicolas Suzor, Queensland University of Technology Law School professor
 • Helle Thorning-Schmidt, Facebook Oversight Board co-chair, former Prime Minister of Denmark

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

 

  Na de censuur - Amerikaanse internetprovider blokkeert Facebook en Twitter
Vorig artikelAfghaan heeft zijn Deense vrouw levensgevaarlijk verwond en van het balkon gegooid
Volgend artikelBende lost serie schoten met automatisch geweer uit een auto in Stockholm
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ja is bekend; maar goed dat het eens in openheid gemeld wordt

  Ik denk dat enige manier om tegengas te geven is een ander “facebook”te starten; Zuckerberg is een fascist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in