Reactie op zuiveringsactie techgiganten: Trump wil zijn eigen social-mediaplatform lanceren

3

De Amerikaanse president Donald Trump zou binnenkort zijn eigen social-mediaplatform kunnen lanceren, nadat hij definitief van Twitter is geschorst.

Een paar uur geleden werd Donald Trump definitief geschorst van het microblog Twitter, waar hij 89 miljoen volgers had.

De eerste post luidde:

“De 75.000.000 grote Amerikaanse patriotten die voor mij stemden, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, zullen een GIGANTISCHE STEM hebben tot ver in de toekomst. Ze zullen niet worden misbruikt of oneerlijk worden behandeld op welke manier dan ook, in welke vorm dan ook!!”

Vervolgens postte de president:

“Aan allen die het gevraagd hebben, ga ik niet naar de inwijding op 20 januari”.

Dit was het laatste Twitter bericht voordat Trump’s account van het platform werd verwijderd.

Toen begon hij berichten te sturen vanaf zijn officiële presidentiële account, POTUS.

“We laten ons niet het zwijgen opleggen. Twitter gaat niet over de vrijheid van meningsuiting. Ze brengen een extreem links platform op de markt waar enkele van de gevaarlijkste mensen ter wereld zich mogen uiten”, schreef hij in zijn tegenaanval.

“We hebben onderhandeld met een aantal andere sites en we zullen binnenkort een belangrijke verklaring afleggen, terwijl we de mogelijkheden bekijken om binnenkort ons eigen platform te lanceren”.

Deze berichten werden ook verwijderd door Twitter.

“Zoals ik al heel lang zeg, is Twitter steeds verder gegaan in het verbannen van de vrije meningsuiting, en vanavond hebben Twitter-medewerkers gecoördineerd met de Democraten en radicaal links mijn account van hun platform verwijderd, om mij het zwijgen op te leggen – en jullie, de 75.000.000 grandioze patriotten die voor mij hebben gestemd”, zegt Trump in een verklaring.

  Ze worden wakker - Duitse televisie: "Rusland heeft deze oorlog gewonnen"

“Twitter kan dan wel privébedrijf zijn, maar zonder de gift van de overheid van Sectie 230 zouden zij niet voor lang bestaan”, voegde hij toe.

Uitgevers kunnen aansprakelijk worden gesteld voor alle inhoud die zij plaatsen, maar social-mediaplatforms en technische bedrijven worden beschermd door Sectie 230 van de Communications Decency Act, die voorziet in algemene aansprakelijkheidsbescherming tegen inhoud die wordt gegenereerd door gebruikers van derden.

De kritiek onder Twitter-gebruikers na de verbanning van Trump is enorm. Er wordt onder meer op gewezen dat ultralinkse gewelddadige groeperingen op het platform mogen, terwijl de Amerikaanse president verbannen is.

Twitter meldt dat het alle berichten zal verwijderen waarin wordt beweerd dat vaccins mensen kunnen schaden

Vorig artikelHier laat de politie de demonstranten het Capitool binnen
Volgend artikelGoogle verwijdert Parler van zijn platformen terwijl Twitter-uitdager Gab bezoekersrecords breekt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Als ze Wilders van Twitter afgooien zou hij echt niet meer weten wat ie de hele dag nog moest doen.
  Die zit volgens mij de hele dag met ze smartfoon thuis op de bank te spelen.
  Geert is hier toch wel de onbetwiste twiiter kampioen in Nederland.
  Hij communiceert alleen nog maar via twitter.
  Als je geen twiitter account heb komt je nooit iets te weten van Geert of de PVV.
  Niet dat dat mij nog boeit maar het blijft een vreemde manier van communiceren met je aanhangers.

 2. “To suppress free speech is a double wrong. It violates the rights of the hearer as well as those of the speaker.” – Frederick Douglass.

 3. Dat zou Twitter een heleboel omzet kunnen kosten…en zelfs kritiek op het moord vaccin verboden?
  Dat toont dat ze in de zak van de NWO zitten….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in