De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov ziet parallellen tussen het huidige beleid van de EU ten opzichte van Rusland en het beleid van Hitler ten opzichte van de Sovjet-Unie, schrijft Thomas Röper.

Tijdens een persconferentie vergeleek de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov het huidige beleid van de EU ten aanzien van Rusland met het beleid van Hitler ten aanzien van de Sovjet-Unie. Dit is in Duitsland niet zo bekend, maar na de inval in de Sovjet-Unie was de nazi-propaganda dat niet Duitsland, maar het “verenigde Europa” oorlog voerde tegen “de vijand in het Oosten”. Spreken van een “verenigd Europa” was ook niet onterecht, want vrijwilligers uit praktisch alle Europese landen meldden zich aan voor de strijd tegen de Sovjet-Unie. Het aantal niet-Duitse soldaten dat aan de kant van Duitsland tegen de Sovjet-Unie vocht liep in de miljoenen. Ook de Sovjet-Unie zag zichzelf dus niet alleen in oorlog tegen nazi-Duitsland, maar ook tegen “fascistisch Europa”.

In antwoord op een vraag van een journalist over de EU herinnerde Lavrov hieraan en zei dat de weg die het huidige leiderschap van de EU politiek gezien is ingeslagen, doet denken aan de tijd voordat de Duitse invasie in de Sovjet-Unie begon.

Een ander detail in het antwoord van Lavrov is ook belangrijk. De Russische regering keert zich af van de EU, dat heb ik al vaak geschreven. Het beleid waarmee Poetin 20 jaar geleden begon om een grote gemeenschappelijke ruimte van Lissabon tot Vladivostok te creëren, en dat Poetin 20 jaar lang onverdroten heeft voortgezet – ondanks alle vijandigheid van Europa – is in Moskou tot mislukking uitgeroepen. Lavrov zegt dit nu ook in niet mis te verstane bewoordingen.

  Imperium breidt NAVO uit als antwoord op oorlog die door NAVO-uitbreiding wordt veroorzaakt

Ik heb de vraag van de journalisten en het antwoord van Lavrov volledig vertaald.

Begin van de vertaling:

Vraag: Oekraïne en Moldavië zijn nu officiële kandidaten voor het EU-lidmaatschap. Charles Michel beschreef dit moment als historisch. Denkt u dat dit EU-besluit praktische gevolgen zal hebben? Of is het gewoon een show tegen Rusland?

Lavrov: Ons standpunt is altijd geweest dat de EU geen militair-politiek blok is. In tegenstelling tot het Noord-Atlantisch Bondgenootschap is de ontwikkeling van zijn betrekkingen met alle landen die dat wensen, voor ons geen bedreiging of gevaar. De Russische president Vladimir Poetin heeft dit bevestigd in zijn toespraak op het Economisch Forum van Sint-Petersburg.

Tegelijkertijd zijn wij ons ervan bewust dat de Europese Unie zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld en een agressieve ideologische, vooral anti-Russische ondertoon heeft aangenomen. De leiders van de EU zelf verklaren in hun openbare presentaties aan landen die de status van kandidaat-lidstaat hebben of die status ambiëren, uitdrukkelijk dat een kandidaat-lidstaat geen andere keuze heeft dan alle benaderingen van het buitenlands beleid van de EU zonder uitzondering te steunen, met inbegrip van alle maatregelen die tegen de Russische Federatie worden genomen, dat is een bijna woordelijk citaat. Dit zijn precies de eisen die de Europese ambtenaren in het bijzonder tot Servië richten. Het land is kandidaat, maar het is categorisch niet bereid, zoals alle andere landen, zijn onafhankelijkheid te verliezen en zich te onderwerpen aan besluiten die rechtstreeks tegen zijn eigen fundamentele belangen indruisen – in dit geval zijn betrekkingen met de Russische Federatie.

Ons land was een van de weinige die de kant van Servië kozen in die jaren toen de NAVO agressie tegen Joegoslavië ondernam, wat een flagrante schending van alle OVSE-beginselen was. Dat was de eerste situatie waarin OVSE-landen een staat aanvielen en bombardeerden die deel uitmaakte van de OVSE, met inbegrip van de civiele infrastructuur. Zij bombardeerden bruggen, passagierstreinen, een televisiecentrum en andere zuiver civiele inrichtingen. Servië wil de solidariteit die Rusland in die jaren betoond heeft niet vergeten. Het minste wat gedaan moet worden is het Servische volk en zijn historische herinnering te respecteren. En dan hebben we het nog niet eens over de oudere geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog en andere gebeurtenissen in onze gemeenschappelijke geschiedenis die daaraan voorafgingen.

  Kijk hoe Matt Orfalea degenen Bitch Slap die zeiden dat de invasie in Oekraïne "niet over de NAVO" ging

Het is een onredelijke en lichtzinnige eis van de EU: wie kandidaat-lidstaat wil worden, moet op weg naar het lidmaatschap een anti-Russische houding aannemen. De EU bewijst dat zij geen enkele tendens tot eenwording in Europa wil, dat zij de bestaande akkoorden tussen de Russische Federatie en de EU-landen over de ontwikkeling van gemeenschappelijke ruimten in de economie, op humanitair gebied en op het gebied van de binnenlandse veiligheid niet nakomt en ook niet van plan is na te komen, dat zij de taken die als hoge doelstellingen zijn geformuleerd niet wil vervullen: de totstandbrenging van een gemeenschappelijke ruimte van de Atlantische Oceaan tot de Stille Oceaan, enz.

Dit alles ligt achter ons, in het verleden. Wij moeten realistisch kijken naar het gedrag van de EU en nagaan welke stappen zij daadwerkelijk onderneemt en hoe de toetredende landen aan deze eisen voldoen of dat zij proberen hun onafhankelijkheid te bewaren.

Wij hebben weinig illusies dat de huidige russofobie in de EU binnen afzienbare tijd of op lange termijn op de een of andere manier zal “oplossen” of veranderen. De weg die de Europeanen hebben gekozen, doet denken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hitler verzamelde een groot deel, zo niet de meeste, van de Europese landen onder zijn banier voor een oorlog tegen de Sovjet-Unie. Nu gebeurt hetzelfde, ook met de EU, die samen met de NAVO een moderne coalitie aan het samenstellen is om te vechten, of strikt genomen, “oorlog te voeren” tegen de Russische Federatie. Wij zullen dit alles van nabij volgen.

  Slachtoffers watersnoodramp Duitsland krijgen bezoek van COVID-19 vaccinatiebussen in plaats van hulp

Einde van de vertaling

Men hoeft de mening van Lavrov niet te delen, maar men moet aanvaarden en begrijpen dat dit is hoe het in Rusland wordt gezien. Al die transatlantische wijsneuzen die de politiek in Duitsland bepalen, zouden zich hiervan bewust moeten zijn. Blijkbaar zijn de meeste van deze politieke branieschoppers de verhalen die hun ouders en grootouders hun over de oorlog verteld hebben, al vergeten. Er is geen andere manier om te verklaren waarom zij de escalatie blijven doordrukken.

Blijkbaar is het collectieve geheugen van de Duitsers vergeten hoe verschrikkelijk oorlog is, want in plaats van diplomatie en vredesbesprekingen zijn ze eensgezind in hun streven om de oorlog te verlengen en te laten escaleren. Men kan alleen maar hopen dat de zin “Zij die hun geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd die te herhalen” niet waar zal blijken te zijn…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet nieuws over de COVID-19 vaccins wordt steeds slechter
Volgend artikelNieuwe studie: COVID-19 vaccins brengen u eerder in het ziekenhuis dan dat ze u er buiten houden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Minister Lavrov is een zeer geduldig beleefd en intelligent persoon,is niet te vergelijken met de onverkozen EU idioten

  • de leiders van EU mogen nog niet eens Meneer Lavrov zijn schoenen poetsen.
   Deze Heer heeft een heel ander niveau dan zijn Europese (collega’s).

  • Wij hebben een zootje waardelozen, die door neergaan in de donkere kamer van het homo cafe omhoog zijn gevallen, en die van landverraad en incompetentie hun beroep hebben gemaakt.

   Mijn respect voor Lavrov en Poetin; dat zijn leiders; wij hebben lijders

 2. Het is niet juist. In feite is Duitsland na de oorlog door de Amerikanen en Britten gecastreerd en voert het nu een slaafse politiek gecontroleerd door Washington en Londen. Met Nord Stream 2 werd gepoogd daar voorzichtig en langzaam verandering in te brengen. Iedereen die de evolutie van de EU van 10 lidstaten naar het huidige wangedrocht heeft gevolgd weet dat dàt niet is wat we willen. De architect van de EU zit in Washington. De Joegoslavië-oorlog is het beste bewijs.

  • Daar hadden zowel bevolking als regeringen iets tegen kunnen ondernemen, maar het gebrek aan integere mensen met ballen in het politieke theater is buiten proporties. Als uitzondering kan men denken aan personen als Sahra Wagenknecht die zo’n beetje als enige haar mond opentrekt tegen de Duitse buitenlandse politiek en de oorlogshitserij tegen Rusland. Van dat soort mensen zijn er veel te weinig in en buiten de politiek.

  • Ik herinner moj nog hoe enkele mensen tegen de invoering van de Euro waren, in 1999-2000-2001.
   Toen waren er al enkele mensen tegen gekant, maar ik was te jong om dat te begrijpen, doch, ik ben het nooit vergeten, want als enkele mensen daartegen zijn, dan moet daar een reden voor zijn.
   Welke?
   Het is een programma waar we inzitten, en dat zullen die mensen toen begrepen hebben.

   • Deels om een inflatie te maskeren
    En deels omdat lage getallen de realiteit voor de hoge kostprijs wegneemt.
    Ik reken nog altijd om.

    • Om rekenkundig de staatsschuld te verminderen is het nut va inflatie.

     Maar toen na het referendum had Rutte als smerige landverrader eruit getrapt moeten worden.

     Voor mij was de eerste indicatie dat het “fout”zat met EU: het einde van Fokker.
     Dat had de staat kunnen voorkomen.

     • Wat te denken van de scheepsbouw? Was wel eerder maar is gewoonweg “de nek omgedraaid”. De EU zat toen al in de pen, overigens is de bevolking hier medeschuldig aan. Er zal pas echte onvrede ontstaan als de supermarkt leeg is.

 3. Zullen de grote industrieën blij mee zijn. Men beseft niet wat de consequenties zijn, als dit tenminste doorgaat. Duitsland zal teruggeworpen worden naar 1945 aldus een bezorgde ceo van een Bayer. Ergens hoop ik het, maar zal ook grote gevolgen hebben voor de rest van Europa. Deze linkse regeringen zijn levensgevaarlijk, Merkel probeerde nog goede betrekkingen met Rusland te houden, maar wat er nu zit…. geen woorden voor.

 4. VS en NAVO hebben geen capaciteit om een ​​lange oorlog te voeren

  Naarmate de wapenvoorraad slinkt, is er weinig kans dat het Westen vandaag de dag een sterke capaciteit voor het maken van hardware kan opbouwen

  Het komt erop neer dat, hoewel de VS en de NAVO een kort conflict kunnen uitvechten, geen van beiden een lange oorlog kan ondersteunen, omdat er onvoldoende apparatuur in de nu uitgeputte inventaris is en de tijdlijnen om vervangende hardware te bouwen lang zijn.

  Ondanks het feit dat dit al eerder is gedaan, te beginnen in 1939, is er weinig kans dat de VS vandaag een piekcapaciteit kunnen plaatsen, of dat ze nog weten hoe ze dat moeten doen, als het zelfs maar haalbaar is.

  https://asiatimes.com/2022/06/us-and-nato-lack-capability-to-supply-a-long-war/

 5. Wat geschiedenis ons heeft geleerd is dat we niet geneigd of bereid zijn te leren van de geschiedenis.
  Ik kan me vergissen maar ik denk dat er geen wijzere en meer integere diplomaat op deze planeet te vinden is dan Sergej Lavrov. De wijsheid komt uit het oosten.
  Als ik dan bezie wat hier in het westen het beleid bepaalt dan overvalt mij diepe wanhoop. Een stelletje over het paard getilde, slecht opgevoedde, doorgesnoven, dronken pubers die onder aansporing van Amerikaanse psychopaten hun eigen nest diep onder de stront en kost aan het werken zijn. En dat onder toeziend oog van een groot deel van de bevolking die in een diepe hypnose is gebracht.
  Is vrees dat deze complete waanzin niet zonder grof geweld de wereld uit geholpen kan worden.

  • Ben ik het niet mee eens. Goed inlezen, studeren en inleven (voorstellingsvermogen) kan veel begrip brengen en genoeg wijsheid om dezelfde fouten te voorkomen.

 6. De huidige situatie doet mij eerder denken aan de situatie 1939 waarin Duitsland in een oorlog werd gesleept. Danzig, Sudetenland, Polen. Vergeet niet dat toen Engeland en Frankrijk de oorlog verklaarden aan Duitsland.

  • Zij werden niet gesleept–zij sleepten.
   Toen al hadden ze 870.000 mensen van eigen bevolking afgemaakt…zij WILDEN WO2, en na de oorlog hebben ze te kort en te weinig betaald aan de bezette landen.

   Dat geldt ook voor Japan; ook bijna niemand vervold of terecht gesteld.
   Voor de Jappen: iedere Jap die in China was, had tegen de muur gezet moeten worden.

   1960 waren Duitsland en Japan de rijkste landen ter wereld.

 7. Hier in de EU en vazal Amerika die beide onder het Angelo Zionisten Rijk vallen. Selecteren enkel narcistische mensen om zich heen. Deze narcisten denken allemaal dat zij beter zijn dan alle andere en dat zij alleen alle wijsheden in pact hebben. Door deze karakter trek is dat zij niet tegen kritiek en verlies kunnen. Net als dat alle samenwerking met deze narcisten eigenlijk onmogelijk zijn. Het is een 1 richtingsweg van zolang een narcist de alles overheersende factor is, die alles bepaalt voor die andere en die andere dit onvoorwaardelijk blijft accepteren onder alle omstandigheden, dan kunnen we praten over een eventuele samenwerking. Maar narcisten kunnen er absoluut niet tegen om op gelijke voet samen te werken, waar ook de andere ook inspraak en zeggenschap hebben in de vorm van de samenwerking. Want als ze op gelijke voet moeten samenwerken, gaat de narcist altijd ondergronds om die andere te kleineren liefst in het openbaar en/of te gaan pronken met andermans verdiensten. Zij zullen altijd er voor zorgen dat die andere in diskrediet wordt gebracht, om zo met list en bedrog promotie te kunnen maken met de verdiensten van andere. Totdat zij aan de top aan komen en dan is dat meestal nog niet genoeg voor hen. Zij blijven namelijk altijd jaloers op andere, als zij maar denken dat die andere meer hebben dan zij. Deze ziekelijke ziekte van hen is niet te genezen.

  Het probleem van de narcisten is dat het een aangeboren hersenafwijking is. Als baby’s te vroeg worden geboren, zijn nog niet alle verbindingen tussen hun hersenhelften volgroeid. Dit komt door o.a. incest, elektrosmog, slechte woonsituatie, extreem lawaaierige woon omgeving, slechte gezondheid van de ouders, religie, luchtvervuilingen, angstige/paniekerige ouders, ongelukken. Maar ook bij en na de geboorte kan het mis gaan, als de baby een zuurstof gebrek krijgt of met het indoctrinerend onderwijs en/of religie. Want ook na de geboorte kunnen de verbindingen tussen beide hersenhelften verbroken worden bewust of onbewust. Deze onevenwichtige mankementen in hun denkvermogen proberen zij dat te verdoezelen met agressie naar de ander. Zodat hun eigen zwakke punten bij de ander niet zal opvallen. Dit fenomeen verwordt bij hen een deel van hun leven, om zich staande te kunnen houden in de maatschappij. Want zij missen o.a. het medeleven van andere en hoe ouder zij worden hoe groter hun ego wordt. Alleen hun gemak van macht over andere en rijkdom is belangrijk voor hen. Daar zij ook kicken op de pijn en vernederingen van de andere. Omdat zij zelf niet het vermogen hebben om te kunnen overleven, proberen zij altijd andere voor hun karretje te spannen. Die zij vervolgens letterlijk misbruiken om er zelf beter ervan te kunnen worden.

  De politiek en de top van het bedrijfsleven zien deze narcisten als welkomende gasten, want narcisten schuwen niets en zijn alle chanteerbaar tot het bot, zolang zij er maar rijkelijk voor beloond voor worden (dat hoeft zelfs enkel in het vooruitzicht gesteld worden). Dan zijn zij niet te beroerd om hun eigen familie te verraden of zelfs hun eigen land. Waar zij ook op geilen is aandacht van een andere en hoe meer mensen hun aanbidden, hoe meer hun ego gestreeld kan worden. Maar dit fenomeen is verslavend voor hen en verlangen dan ook steeds meer en meer van die andere met weer nieuwe eisen waar de andere aan moeten voldoen. Hun zwakke punt is niet tegen kritiek kunnen en zij kunnen niet logisch en dynamisch denken. Geven en nemen begrijpen zij niet. Zij hebben totaal geen gevoel voor de materie en zij kunnen niet leren van hun eigen fouten. Waardoor ze hun fouten keer op keer blijven herhalen op bijna de exacte manier. (het toppunt van de waanzin) Het fenomeen actie reactie begrijpen zij ook niet. Je kunt het 100.000 keer uitleggen aan hen, maar dan nog begrijpen zij het niet.

  Een zelf nadenkende gezond verstandig iemand is dit niet te begrijpen, hoe dom en zwakzinnig deze narcisten kunnen zijn, dat zij liever alles vernietigen, dan dat andere daarvan nog iets van kunnen maken of het kunnen opbouwen tot iets groots. Zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen en dat iedereen op gelijke voet kan samenleven, samenwerken en door respect te hebben voor elkaar en met elkaar. Zodat iedereen alles in overvloed heeft, zonder dat het van bovenaf er een leiding is, die alle aspecten bestuurd.

 8. En wij hebben een kotsbrok die bananen recht lult.!
  De meeste mensen hebben helaas hetzelfde idee achter de oorlog en zijn beweegredenen als
  de MSM.
  Dus veel meer dan de rit uitzitten kun je niet.

 9. Ik denk dat die vergelijking van Lavrov geen slechte is, het zou de wereldbevolking angstig moeten maken dat men moedwillig tot een enorme escalatie richting Rusland probeert te komen ten koste van alles, het gaat wel zeker die richting heen, Rusland moet helemaal kapot blijkbaar en wat de consequenties kunnen zijn voor de burgers in de EU maakt hen niet uit, meer landen zouden de Russen en de Chinezen moeten steunen nu om de macht te breken van die VS en zijn vazallen, hoop erop maar wie zullen door deze genomen maatregelen slachtoffer worden, dat weten we wel he, mensen die het altijd al moeilijk hebben, zo triest !

 10. Een hele late reactie. Mijn grote respect voor minister Lavrow maar een klein puntje van kritiek. Ik praat de reden en ideologie van de toenmalige Duitse aanval op Rusland niet goed maar die Duitsers hadden tenminste het lef om zelf het vijandige land te betreden met gevaar voor eigen leven, anders dan de bureaumoordenaars van nu die middels laffe sancties en wapenleveringen andere mensen de dood injagen en zelf op veilige afstand blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in