© Michael Gubi / Flickr (CC BY-NC 2.0)

“Overdreven politieke correctheid” laat de islamisten toe om te blijven groeien in Europa. Dit is wat de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zei in het programma Agenda van de Zweedse staatstelevisiezender SVT op zondag.

Niet alleen de islamitische terreuraanslagen zelf zijn het probleem, maar vooral de ideologische basis, de “politieke islam”, verklaarde Sebastian Kurz toen hij gisteren in Agenda werd geïnterviewd, meldt Fria Tider.

“Het is niet genoeg om het islamisme te bestrijden. Terrorisme is slechts het resultaat. De voedingsbodem, de ideologische basis, is gevaarlijk. Het is vergif in de samenleving”, zegt hij in SVT.

Kurz wil onder andere de grensbewaking naar Europa versterken, zodat er geen gevaarlijke mensen binnenkomen.

Volgens de bondskanselier is de politieke islam een groot probleem in Europa. Duizenden mensen wilden naar de islamitische staat reizen, wijst hij erop.

Heel Europa moet daarom een “vastberaden strijd” voeren tegen de politieke ideologie binnen de islam.

Maar volgens Kurz zijn er nog steeds velen die het probleem niet durven aan te kaarten of zelfs maar te bespreken. Op de vraag waar het van afhangt, antwoordt hij:

Het is te wijten aan een overdreven politieke correctheid. Veel mensen hebben het gevoel dat ze onverdraagzaam zouden zijn als ze dit zouden bestrijden. Maar dat is volstrekt verkeerd. Je kunt niet tolerant zijn ten opzichte van intolerantie.

Oostenrijkse socioloog Dr. Ley: “Angela Merkel is een zware crimineel”

  Rellen in Weens asielzoekers Corona-noodkwartier
Vorig artikelIllegale immigratie in Europa gaat onverbiddelijk door
Volgend artikelVS tot op het bot verdeeld: de burgeroorlog is begonnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Verschrikkelijk doorzichtige argumentatie van Kurz, intelligente politici die steeds weer ermee wegkomen met zo’n ingestudeerd riedeltje voor de bühne, het houdt niet op, niet vanzelf.

    Er zouden andere tegenwerkende krachten moeten opstaan, om de islamisering tenminste passen op de plaats laten maken, vervolgens de extremisten te deporteren.

    Feit is dat bijna 80% van de Oostenrijkse moslims de extremistische ideologie aanhangen, prettige wedstrijd Kurz.

  2. Het woord “Islamisme” is op zich al politiek korrekte flauwekul. islam zelf is de motivatie van al die terroristen. Niet eén of andere door linkse boeven/communisten bedachte dwarsstraat met een nepnaam, die bedoeld is om de goedgelovige sheeple om de tuin te leiden en hun ware bedoelingen te verhullen.

  3. De islam is geen godsdienst en evenmin een ideologie, maar een bloedig terreur systeem, 250 miljoen doden. Dit systeem vertoont grote gelijkenissen met het communisme, 150 miljoen doden !! Het probleem is niet de islam, maar wel de “invoerders” ervan die schuil gaan achter het Coudenhove Kalergi plan, en die de islam gebruiken om onze westerse beschaving te vernietigen… uit deze puinhoop moet dan een communistische NWO of duidelijker gezegd : ZWO, opstijgen. Het zijn de verraders en collaborateurs zoals Kürz die eerst moeten aangepakt worden. Zolang dat die verraders daar blijven zitten, zal er niets veranderen. En wat de islam betreft : er bestaat alleen de juiste en dat is de radicale.. Al de rest is gelul. Zoals bij een kanker, bestaan er geen goede en dodelijke varianten.. maar alleen dodelijke. Een kankergezwel voor de helft wegsnijden is geen oplossing. Het is ofwel alles, ofwel de ondergang. Idem voor de islam. Maar elke genezing, begint steeds met een juiste en volledige diagnose van de kwaal. En momenteel kan en mag die diagnose niet gesteld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in