VS tot op het bot verdeeld: de burgeroorlog is begonnen

7
Foto via VoxNews

In de Verenigde Staten woedt al jaren een burgeroorlog, die niet met wapens wordt uitgevochten, maar die, zoals bijna in de verkiezingsnacht, een gewapende confrontatie zou kunnen ontketenen.

Julia Cagé, mediaspecialiste en hoogleraar economie aan de University Sciences-po in Parijs, analyseert de rol van sociale netwerken in de Amerikaanse verkiezingen en hoe zij het land hebben verdeeld. Ze reflecteert op de vermoeidheid van de democratie, die meningsverschillen in het politieke debat niet langer toelaat – er bestaat vandaag niet zoiets als dispuut: als je niet denkt zoals de “anderen”, leggen ze je het zwijgen op, bijvoorbeeld via de sociale netwerken – en over de groeiende onmogelijkheid om vreedzame politieke discussies in een representatief rechtssysteem in stand te houden. Een waarschuwing voor Frankrijk en Europa, zegt Cagé.

Het is duidelijk dat dit alles wordt verergerd door de aanwezigheid van buitenlandse bevolkingen in Europa, zelfs al zijn ze niet direct vijandig gezind zijn.

Wat mij opvalt is de mate van polarisatie tussen de twee partijen, die bij dit soort verkiezingen nooit eerder heeft bestaan. Het is veel sterker dan vier jaar geleden, en degenen die een blauwe golf [Democraten, red] voorspelden, hadden er niets van begrepen. We hebben een soort blindheid gezien van de liberale pers en van de Europese media in het buitenland, die de als rampzalig omschreven behandeling van de epidemie door de Trump-regering en de ineenstorting van de economie weer in de vergetelheid gebracht hebben.

De opkomst bij de verkiezingen is aanzienlijk gestegen, maar Amerika lijkt meer verdeeld en gepolariseerd dan ooit tevoren, en dat is slecht nieuws voor de democratie.

De Democraten hebben bijgedragen aan deze polarisatie. De partij is in toenemende mate afhankelijk van grote particuliere donateurs en heeft zich van de basis verwijderd. Biden heeft meer donaties ontvangen van de rijken, terwijl Trump geld heeft ontvangen van gezinnen met een laag inkomen. Dit wordt weerspiegeld in de kiezersstructuur van Biden.

  Politie rijdt in op een bende relschoppers in New York

Links staat niet meer voor de arbeidersklasse. Het is een wild bondgenootschap tussen de oligarchie, de uiterste randen van het activisme dat de “normalen” haat, en de etnische minderheden.

Ook om deze reden zal het onmogelijk zijn voor een eventuele president Biden om te regeren. Minstens de helft van het land, dat nog steeds de gezonde component belichaamt waardoor het systeem werkt, dat de productie in handen heeft en een recordaantal wapens, zal hem nooit als president erkennen. En deze breuk, die ook geografisch is, kan betekenen dat zelfs verschillende staten hem niet zullen herkennen.

Als Trump zegt dat hij heeft gewonnen, zullen de 70 miljoen blanken die op hem hebben gestemd, alleen hem als hun president erkennen.

Zullen we een burgeroorlog in het Westen meemaken?

Vorig artikelKurz: Islamisten gedijen op de politieke correctheid van Europa
Volgend artikelBekijk het stelen in real time: bijna 20.000 stemmen gaan plotsklaps van Trump naar Biden tijdens CNN live stream
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Hier is exact hetzelfde gaande, met “cordon sanitaire” wat inhoud dat miljoenen stemmen en een recht gehoord te worden worden weggevaagd, voorgedrukte aangiftes, huisbezoeken omwille van iemands mening, de absurditeit dat een asielrat voor een dubbele moord, nota bene een agent als een van de slachtoffers, tweeënhalf jaar cel krijgt en een dronken blanke tor vier jaar voor een bierflesje benzine dat tegen een blinde muur van een moskee word gegooid….

  We kunnen blijven klagen maar beter is het klaar te staan en onszelf schrap te zetten, in de VS is de scheidslijn vrij helder en scherp, hier is het een chaos van ethnische en sektarische shit, rijk tegen arm, links terreur tegen alles en ga maar door. We komen zo tot zeker 10 grotesk verschillende partijen met weer splinterfracties. De Spaanse burgeroorlog van 1936 was overzichtelijker….

  Soms moet iets tot de grond toe afbranden omdat het anders verstikt in de eigen wildgroei, de natuur in gedachten nemend is een heidebrand een natuurlijk verschijnsel dat om de 10 a 15 jaar plaats vind en de heide de ruimte geeft om te verjongen.
  Onze elite en de politieke partijen daar aan versmolten zijn een school voorbeeld van zulke verkankerde wildgroei…

  Een land en volk moet bij tijd en wijle de stinkende dekens met luizen en andere bloedzuigers afwerpen en verbranden, alsof het cholera betrof. Enkel zo kan een volk groeien in welvaart en vrede, door op tijd zelfreinigend te zijn waarbij vooral het leidinggevende systeem moet worden bekeken. Wat faalt of niet langer dienstbaar is dient te worden losgesneden van het lichaam om uitbreiding van ziekte en aftakeling te voorkomen.

  Iedere 50 jaar is er in Europa wel een grote oorlog, we zijn duidelijk ver over tijd met alle decadentie en corruptie als gevolg. Als iemand een voorbeeldfunctie heeft in zowel strijd als vrede is het wel de politicus. Het zouden de politicus en zijn of haar kinderen moeten zijn die het slagveld als eerste betreden, die de eerste kogels in hun lichaam voelen komen voordat men overgaat tot het ronselen van de kinderen van de burger. Het zouden de politici en hun nageslacht moeten zijn die als eerste ingespoten worden met zogenaamde noodzakelijke “ medicijnen”….

  Laat maar zien dat je achter je eigen woorden en daden staat, en dan zal de burger wel zien of hij of zij dat voorbeeld WIL volgen…dat heet trouwens vrijheid….zelf keuzes maken.

  Burgeroorlog…..Broodnodig. Op een “normale” manier verstikt de politiek volk en welvaart, vrijheid en levens vreugde. We zijn heel hard toe aan vernieuwing, aan schone handen en schone dekens.

  Aan oprechte mensen.

  Duchesne.

 2. Merci&salute

  Geluk bij een ongeluk..
  Ik heb geen wapen&ben waarschijnlijk niet zo koelbloedig als bijv Kyle Rittenhouse, ik zal u&andere oprechte mensen dan ook niet abusievelijk voor uwe falie geraken, zo rond ellende&mogelijke bijltjesdag.

 3. Ja Breivik ruimde aardig op. En zo hoort het.

  Zie Amerika. Eeen criminele junk veet te veel pilletjes, dan wordt politite beschuldigdvan moord; en omdat te vieren worden nog eens door negers 1160 andere negers vermoord. logisch.

  Trouwens: CNN noemd het nog steeds “door polititie vermoord”….

  Alle censuur heeft tegengesteld effect.
  Ben maar voorstander van een vorm van censuur en boek-verbieden: de Koran en de andere boeken verbieden.
  ——————————–
  De hele wereld in een enkele klap verbeteren?
  Dat kan.
  Ban de islam uit.

  Maarre Amerika: is afgeschreven.
  Economie hangt af van de middenklasse.
  Die is in sommige steden vernietigd; en zal zich uitbreiden.
  Er zal honger en misere komen.

  Dat islinks. Zie venezuela.

 4. Wil west europa over 5 jaar nog bestaan, moet er een machtsovername komen.
  Links moet eruit,of inieder geval buiten spel gezet worden–permanent.

  Dan moet met militairemacht- de islameruit getrapt worden. vallen daar veel doden bij: niets aan verloren. Kijk eens hoeveelChristenen zijom zeep hebben geholpen de laatste 20 jaar.
  De islam permanent en totaal verbieden.

  Onderwijs herstellen en zuiveren; want daar werden de linksen gemaakt; met vreemde ideetjes en sexspelletjes met 6 jarigen…..moet genormaliseerd worden.
  Maakt niet uit hoe.

  Als de “vluchtelingen”eruit zijn gejaagd–makkelijkste dooruitkering en toeslagen te stoppen- zijn er voldoende woningen beschikbaar voor eigen bevolking.
  Als daarnaast we uit EU zijn, en die klimaat idioterie vergeten, kan er weer normaal gebouwd en gewerkt worden.
  Als we dan ook nog de boeren met rust laten, hebben we ook weer een hoogwaardigevoedselproductie.

  Eigenlijk hebben we alles; we moeten alleen opruimen. Hard, duidelijk en terecht. houzee!

 5. Vergeet niet wie er schuldig zijn aan het binnehalen van dat tuig! De Joden stonden op de Griekse stranden om ze medisch te ondersteunen! Zij pleiten voor multicultie samenleving in Europa, zie het filmple met de Zweedse jodin Barbara Spectra maar eens op youtube, waarin ze zelf zegd, dat joden een belangrijke rol in de migratie spelen! We zullen het probleem bij de wortel aan moeten aan pakken, anders komen we in een communistische wereldheerschappij terecht, waarin zij de baas zullen zijn!

  • Leuke anagram trouwens van je naam, Heinrich Brutaliteit.

   Weet jij waarom ze als eerst op dat strand stonden?
   Zodat ze hun wasgoed gratis konden laten wassen door de Grieken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in