Klimaatmeisje Greta Thunberg is een verdienmodel

0

Een Zweedse onderneemster die beweert “als eerste aandacht te hebben besteed” aan de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, gebruikte haar naam om bijna 1 miljoen euro binnen te harken door middel van een nieuwe uitgifte van aandelen, zo blijkt uit een onderzoek van de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

Ingmar Rentzhog, oprichtster van We Don’t Have Time, vroeg Thunberg in oktober 2018 of ze een jongerenadviesraad van haar sociale media start-up We Don’t Have Time wilde voorzitten, wat ze accepteerde.

Zij gebruikte haar vervolgens meer dan elf keer in het promotiemateriaal voor een aandelenemissie die op 27 november 2018 werd aangekondigd.

De prospectus beloofde beleggers dat de onderneming, die slechts 10 procent van de winst naar een liefdadigheidsfonds kanaliseert, het potentieel heeft om “uiterst winstgevend” te zijn door het creëren van virale milieu-content om geld binnen te halen via digitale advertenties.

Rentzhog heeft haar bedrijf in 2017 opgericht met als doel “het grootste sociale netwerk voor klimaatactie ter wereld” te creëren.

Op dezelfde dag dat Thunberg in augustus 2018 met haar schoolstaking begon, kwam zij met een freelance fotograaf die haar foto op Rentzhog’s Facebook-pagina en Instagram-account plaatste en een video in het Engels maakte die hij op het YouTube-kanaal van haar bedrijf plaatste.

Toonaangevende vertegenwoordigers van We Don’t Have Time waren de eersten die aan Greta Thunberg’s protest aandacht besteedden via Facebook en Twitter posts en Youtube films die virale verspreiding kregen. Het bedrijf speelde dus een centrale rol in het geven van grote nationale en internationale aandacht aan het protest van Greta Thunberg, leest het in het artikel.

Rentzhog verdedigt haar beslissing om van We Don’t Have Time een bedrijf met winstoogmerk te maken.

Kijk, dit is de situatie: Ik ben ondernemer en ben me bewust geworden van de klimaatcrisis, zegt ze.

  Coronavirus-schandaal in Merkel's Duitsland - Valse Positieven en de Drosten PCR-test
Vorig artikelBosnische veiligheidsminister: Onze burgers zijn het slachtoffer van migranten
Volgend artikelMoslim video-oproep voor de slavernij van christenen en ongelovige vrouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in