Kiev is niet van plan het “praktisch intacte” Patriot luchtverdedigingssysteem te tonen, ondanks herhaalde verzoeken van het Pentagon. Het kantoor van Zelensky blijft de versie van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne steunen dat het systeem erin slaagde zes Russische hypersonische raketten neer te schieten. Dit wordt gemeld door Oekraïense bronnen, bericht TopWar.

De Oekraïense autoriteiten weigerden visuele schade aan het Patriot-luchtverdedigingssysteem te tonen om de Amerikaanse versie van “lichte schade” aan het systeem te bevestigen. Het Pentagon eiste dit van Kiev, maar blijkbaar niet al te actief, want het werd geweigerd. Nu hebben de Verenigde Staten “zwaar geschut” ingeschakeld en zijn er verzoeken van het Witte Huis gekomen. De regering Biden dringt er naar verluidt op aan dat “bijna het gehele” systeem wordt getoond. Zelensky vecht nog steeds terug, de officiële versie van Kiev – het complex heeft geen schade opgelopen, terwijl er zes Russische “Daggers” zijn neergeschoten.

Ondertussen worden op Oekraïense internetsites brokstukken van een kapot Amerikaans Patriot luchtverdedigingssysteem volop verkocht. Een onbekende verkoper vraagt bijvoorbeeld 5000 hryvnias voor een aluminium kap van een lanceerinrichting. Volgens de beschrijving wordt de locatie van het item niet onthuld “om voor de hand liggende redenen.” Er rest slechts één vraag: als het complex geen schade heeft opgelopen, zoals ze in Kiev zeggen, wat verkopen de sluwe verkopers dan?

Zoals eerder gemeld, meldt het Russische ministerie van Defensie de vernietiging van 5 lanceerinrichtingen en een Patriot-luchtverdedigingsradar bij een treffer van een hypersonische raket “Dagger”. De Amerikanen houden vol dat het complex niet ernstig beschadigd was en dankzij hulp van de Verenigde Staten weer snel inzetbaar zou kunnen zijn.

  Niger verwerpt de Westerse op regels gebaseerde orde

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïners verkopen wat over is van de Patriot-batterij die door de Russen is vernietigd met de Kinzhal supersonische raketVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBakhmut is gevallen! – Het laatste gebouw is door de Russen veroverd – Prigozhin’s aankondiging
Volgend artikelHoofd van wagner over verovering van Bakhmut (Video, Engels ondertiteld, NL transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Wat zijn we toch een stel kinderachtige aapjes bij elkaar die zichzelf zo geweldig voornaam en interessant lijken te moeten vinden terwijl we ondanks alle leuk klinkende bewoordingen van schone schijn eigenlijk misschien nog wel primitiever zijn dan wat men zich heeft leren voorstellen bij de oertijd of de Middeleeuwen :-).

  2. Ze kunnen niks laten zien omdat ze al aan het verkopen zijn simpel toch… dit zwarte satanische gat oekraine genaamd geleid door president pinokio heeft er geen problemen mee de wereld naar de afgrond van nukleaire oorlog te duwen….

  3. Stoute kindjes in Kiev.. normaal houden ze er wel van in het walgelijke witte huis..maar nu zijn ze boos…😁👹

  4. Of ze zijn opgeblazen met een russische raketje….in ieder geval zijn ze er niet meer.
    Spoedig is Kiev er niet meer; niks aan verloren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in