Prigozhin heeft het officieel aangekondigd. Bakhmut is gevallen, het is nu in Russische handen.

Tegelijkertijd kondigde Prigozhin aan dat de troepen van Wagner vanaf 25 mei de controle over de stad geleidelijk zullen overdragen aan het Russische leger.

20 mei 2023 – De NAVO, zogenaamd de sterkste militaire alliantie ter wereld, werd samen met haar Kievse nazi-proxie verslagen in Artjomovsk (voorheen Bakhmut) door een particuliere Russische militaire onderneming!

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de moderne oorlogsvoering dat staatsactoren worden verslagen door een particulier militair bedrijf.

De overwinnaars van Bakhmut (nu Artyomovsk) heten:
🇷🇺WAGNER PMC, zijn chef 🇷🇺JEWGENI VICTOROVICH PRIGOSHIN en natuurlijk 🇷🇺RUSSLAND❗️.

Gefeliciteerd Glückwunsch‼️

De verliezers heten:
🏳️‍⚧️NATO en hun 🇺🇦Kiewer Nazi gevolmachtigden.

Terwijl Amerikaanse en Britse functionarissen de laatste tijd hebben geprobeerd het strategische belang van Bakhmut (Oekraïense naam) te bagatelliseren door het als louter “symbolisch” te beschouwen, verklaarde de Oekraïense president Zelensky dat een verlies in Bakhmut een open weg zou betekenen voor Russische troepen om andere belangrijke steden in Oost-Oekraïne aan te vallen.

Wat betreft de symbolische waarde van Bakhmut: Zelensky noemde het “het fort van ons moreel”, dus het is begrijpelijk dat hij en zijn generaals ervoor hebben gekozen het tot het einde toe te verdedigen, in plaats van hun overrompelde troepen terug te trekken toen het nog kon.

  Mark Rutte, de nederlandse oorlogshitser, zinkt in de Hongaarse goulash

Zelfs met de nakende overwinning in Bakhmut moet er nog veel gebeuren om de Donbas terug te winnen – om te beginnen hebben de Oekraïense troepen enig succes geboekt op de flanken van de belangrijkste aanvalsmacht, zowel ten noorden als ten zuiden van het binnenkort te veroveren Artemovsk.

Maar als deze strijd eenmaal voorbij is, komen steden als Kramatorsk en Slovyansk binnen vuurbereik van de artillerie, waarmee een nieuw hoofdstuk wordt geopend in de oorlog in de Donbas.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Breaking: Wagner heeft controle overgenomen van “Domino”-district in Bakhmut (+Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense opperbevelhebber Saluzhny al 2 weken vermist
Volgend artikelKiev weigert het “praktisch intacte” Amerikaanse luchtafweercomplex Patriot te tonen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • Ga e nou hier vertellen dat jij die teledinges leest? Wordt het niet eens tijd om die krant het raam uit te pleuren?

   • Soms lezen personen ook nog wel eens de MSM om te zien wat daar voor bull-shit daar wordt geschreven. En ik vermoed dat dit voor Joop Visser niet anders is.

    • Ik lees ook de Navo-propaganda want je leert eruit waar het pijn doet. Zo de steeds herhaling van “niet-uitgelokte” in het Belgische Laatste Nieuws, een populaire krant van de Liberalen en de Vrijmetselarij, veel gelezen omwille van de Sport.
     Maar ik zou er mij wel voor hoeden om met zo’n blad onder de arm gezien te worden in ’t openbaar.

    • MichaelK mei 20, 2023 at 16:21

     Gewoon om de leugens te verifiëren die de Telegraaf verspreidt, hoor en wederhoor dat is journalistieke vaardigheid de door gekochte media beoogd is verloren n.m.m.

   • …werkt goed tegen n te lage bloeddruk … Ik kijk ook regelmatig naar het franse LCI daar debatteert men 24/7 over de gebeurtenissen in Oekraine, een éénrichtingsgesprek want alle deelnemers zijn het er over eens dat Rusland moet verslagen worden, er zijn regelmatig fanatieke oekraiense wijven aanwezig wiens bakkes ik zo in frut zou kunnen slaan als ik ze bezig hoor en geloof me vrij ik ben NIET iemand met losse handjes, heb nog nooit een vrouw gemept ….maar die wijven….

  • Omdat westerlingen zo stom zijn om zelfs voor propaganda te betalen. En omdat DPG, de eigenaar van telegraaf zowat alle MSM in handen heeft.

  • sommige propaganda is te doorzichtig, achter een betaalmuur lezen alleen degenen die zo blind de indoctrinatie accepteren dat ze zelfs betalen om de leugen te lezen

 1. msm gebaart van krommenaas…..tis dus waar ! Slechte verliezers deze corrupte bende ! ze gaan nu voor de volle oorlog pleiten, je zal zien ….

 2. Meningen zijn irrelevant want ze veranderen nooit iets. Het zijn namelijk “slechts” meningen, vandaar dat men vrij is om te menen wat men wil. De aarde is een paarse voetbal.

  Het gemak waarmee men conflicten en oorlog als vanzelfsprekende fenomeen beschouwt, is wonderbaarlijk fascinerend. Waarom blijven mensen onderling alsmaar doorgaan met herhaling van de aangeleerde taal van de onderdrukker? Die zal natuurlijk wel erg blij zijn met het feit dat het gros van de bevolking lijkt te willen geloven dat oorlog of zo nou eenmaal een onontkoombaar fenomeen is dat mensen als vanzelfsprekend accepteren alsof het iets is dat nou eenmaal bij de (eveneens aangeleerde) aard van de mensheid hoort of zoiets. Waar associëren mensen zich nou eigenlijk mee en waarom? Taal en cultuur zijn psychologische operaties van de onderdrukker die men via het schoolsysteem heeft leren assimileren alsof het zou gaan om zaken die van nature uit de gewone bevolking voortkomen en dat is natuurlijk een gigantische denkfout. Hoe probeer je vissen wijs te maken wat water is?

 3. Bezetten, versterken en houden.
  Doorstoten.
  Winnen–oorlog afsluiten.
  De-nazificeren; de-militairiseren.
  Her verdelen van land.
  Landbouw grond en mijnen in productie brengen–oorlogsschuld moet betaald worden.

  Ideetje: stuur onze vluchtelingen naar Oekiestan voor de heropbouw…..

 4. …werkt goed tegen n te lage bloeddruk … Ik kijk ook regelmatig naar het franse LCI daar debatteert men 24/7 over de gebeurtenissen in Oekraine, een éénrichtingsgesprek want alle deelnemers zijn het er over eens dat Rusland moet verslagen worden, er zijn regelmatig fanatieke oekraiense wijven aanwezig wiens bakkes ik zo in frut zou kunnen slaan als ik ze bezig hoor en geloof me vrij ik ben NIET iemand met losse handjes, heb nog nooit een vrouw gemept ….maar die wijven maken me woest , ni alleen die wijven trouwens ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in