Fotomontage: Report24.news

Het kan toeval zijn of een technisch mankement. In ieder geval is een van de online kaarten van de Europese Unie, die burgers informeert over mogelijke gevaren van radioactieve straling, al enkele dagen buiten werking. Op 13 mei was er een enorme explosie in Khmelnytskyi, waarna gemeten werd dat de achtergrondstraling plaatselijk tot 40 procent was toegenomen. Na intensief onderzoek kunnen wij een verdubbeling van de straling in Polen bevestigen, schrijft Report24.

Het feit dat in Khmelnytskyi uraniummunitie is ontploft, is een publiek geheim. Niemand uit het Westen wil dit bevestigen. Veeleer wordt het sprookje van een vernietigd brandstofdepot verspreid in links-liberale kringen die trouw zijn aan de regering. Tegelijkertijd worden verhoogde stralingsniveaus gemeld. Op het eerste gezicht zijn deze echter niet dramatisch. De natuurlijke achtergrondstraling in het gebied rond Khmelnytskyi steeg met 40% rond het tijdstip van de explosie. Een veel grotere stijging werd twee dagen later geregistreerd in Lublin, Polen. Daar stegen de bismutniveaus sterk. Dit is een vervalproduct van uranium. Volgens TKP.at ligt Lublin benedenwinds van de explosie.

Officials ontkennen dat uraniumstof van uraniummunitie tot gezondheidsrisico’s voor mensen kan leiden. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken onder Annalena Baerbock liet weten dat er geen gevaar is van uraniummunitie. Letterlijk: “geen significante blootstelling van de bevolking aan straling”. Weltwoche heeft hierover een korte tekst gepubliceerd en beschuldigt het bureau van liegen. Het gevaar komt niet van radioactieve straling, maar van de hoge giftigheid van de stof. De oorlogen in Irak en op de Balkan hebben aangetoond dat enorme gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid mogelijk zijn.

  Is het keerpunt van de NAVO gestopt met keren?

In dit verband is het interessant dat de bewakingspagina van de Europese Unie, die geacht wordt informatie te verstrekken over verhoogde straling, uitgerekend nu alleen “de zandloper” toont. De pagina verstrekt geen gegevens – en dat is naar verluidt al dagen zo. Wij kunnen dit in ieder geval voor 20 mei bevestigen – maar wij verwachten geen officiële opheldering over het gedrag van de website in het weekend.

Er zijn andere sites die informatie van het netwerk van meetstations online beschikbaar stellen. De Oekraïense site “Saveecobot” geeft – naar verluidt – actuele informatie weer, maar alleen uit Oekraïne en Wit-Rusland. Daar worden nog licht verhoogde waarden weergegeven voor Khmelnytskyi. Het moet echter gezegd worden dat “een beetje meer” dan de daar gebruikelijke natuurlijke achtergrondstraling geen dramatische toename betekent. De toename wordt ook alleen geregistreerd in de zuidelijke regio van de stad en daar al 1-2 dagen voor de explosie – wat raadselachtig is. Deze kaart bewijst nog niet de theorie van andere media dat een stralingstoename benedenwinds in de directe route naar Lublin zou zijn opgetreden (maar let op de bevindingen hieronder!). Geen enkel ander station in de buurt van de directe luchtlijn vertoont een significante toename op Saveecobot.

Voor een journalist is het natuurlijk altijd leuk om de mogelijkheid te hebben om verschillende bronnen te vergelijken. Na enig zoeken werd een kaartweergave gevonden op de EU-server die inderdaad werkt.

Uit deze kaart bleek dat er in Oekraïne weliswaar nauwelijks significante veranderingen in de meetwaarden werden geregistreerd, maar wel in elk meetstation langs de Poolse grens in de regio – helemaal tot in Warschau. De hoogste piek is te zien op 18 mei, met daarvoor een ongebruikelijke stijging rond 15 mei. De waarden zijn niet extreem, maar wel opvallend en zijn consequent minstens het dubbele van de plaatselijk gebruikelijke natuurlijke achtergrondstraling. Conclusie: er moet daar iets gebeurd zijn dat niet normaal is. De explosie in Oekraïne is een voor de hand liggende mogelijke reden.

  Westerse leiders hebben "misplaatst optimisme" over hun vermogen om Rusland te verslaan, zegt Duits Europarlementslid

Het feit van de gigantische explosie kan niet worden betwist – en het feit dat de bluswerkzaamheden werden uitgevoerd door robots is veelzeggend.

Deskundigen wezen erop dat de radioactiviteit van verarmd uranium bestaat uit alfastraling. “Het bereik van alfastraling van uranium is enkele centimeters in de lucht en enkele millimeters tot fracties van millimeters in lichaamsweefsel, afhankelijk van de dichtheid”, meldt Wikipedia. In dit opzicht is de aanpak om te zoeken naar vervalproducten die gemakkelijker op te sporen zijn, interessant. Het in Polen ontdekte bismut is echter ook een alfastraler.

Over de toxiciteit van uraniumstof, onafhankelijk van de straling zelf:

Uranium werkt chemisch zoals vele andere zware metalen en beschadigt als een toxine het metabolisme van interne organen, voornamelijk de nieren. De chemische toxiciteit is vooral belangrijk in de eerste weken na inname van een grote hoeveelheid uranium. – Wikipedia

Gezondheidseffecten van uranium op de mens

Om de gezondheidseffecten van uranium te beoordelen, moet een fundamenteel onderscheid worden gemaakt tussen twee effecten:

 • als zwaar metaal heeft uranium een chemotoxisch effect vergelijkbaar met lood of kwik,
 • als radionuclide heeft het een radiotoxisch effect, d.w.z. dat het ioniserende straling afgeeft.

Uraniummunitie zelf veroorzaakt slechts een geringe blootstelling aan straling. Na langdurig contact met de huid kunnen vervalproducten echter een gedeeltelijke blootstelling van het lichaam aan bètastraling veroorzaken die relevant is voor de gezondheid.

Opnamewegen

Uranium is bijzonder gevaarlijk voor de gezondheid wanneer het wordt opgenomen, d.w.z. wanneer het in het menselijk lichaam terechtkomt. Dit geldt zowel voor de chemotoxische als de radiotoxische effecten van uranium. Opname kan plaatsvinden door:

 • Opname met de ademlucht in de luchtwegen (inademing),
 • opname met water en voedsel in het spijsverteringskanaal (inslikken),
 • opname via open wonden (verwondingen) rechtstreeks in het lichaam (inwendige blootstelling).
  12.000 Tsjetsjenen klaar voor inzet in Oekraïne - Kadyrov Tsjetsjeense strijders steunen de interventie van Moskou in de Oost-Europese natie

Als het uranium, wanneer het het lichaam heeft kunnen binnendringen, in een oplosbare chemische vorm is, wordt het binnen enkele dagen via de nieren uitgescheiden. De nieren zijn het doelorgaan voor de chemisch-toxische schade in de vorm van nierfunctiestoornissen en zelfs nierfalen. – Deutsches Bundesamt für Strahlenschutz


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nucleaire fall-out? Russische aanvallen veroorzaken explosie op schaal van Richter in Khmelnitsky + updatesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoofd van wagner over verovering van Bakhmut (Video, Engels ondertiteld, NL transcript)
Volgend artikelSITUATIERAPPORT 21/05/23: Bakhmut gevallen, Artemovsk herrijst. Wat is de volgende stap?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Oh wat heerlijk. Niet toegeven dat bahkmoet is gevallen . Niet de patriotsysteem laten zien dat hij ligt beschadigd is geen stralingskaarten . Wat laat het sneue westen zich tich in de kaart kijken hahahahaha losers … ohhhhhhhh i love putin . En hij heeft t heel netjes gedaan zonder teveel burger slachtoffers. En t westen kan er niets aan doen . Ze kunnen hem ook niet in een kwaad daglicht zetten .omdat hij t zo netjes doet . Heerlijkkkkkkkkk

  • Tactiek zou ik zeggen, net als schaakgrootmeesters het zouden doen.
   Verder kijken als je neus lang is.
   Met leugens en bedrog win je maar zelden een schaakpartij.
   Alleen de westerse volgevreten doorgeprikte schapen kun je alles wijsmaken.

  • Totaal mee eens! Maar het is nu meer dan duidelijk dat de westerse politiek en ambtenarij zich op heen enkele manier bezig houden met hun taken, waarvan de bescherming van hun bevolkingen het belangrijkst zijn.
   Pek, veren, touw en de schandpaal voor dat rot schorem.

   • Neen,,,,,,,, Het westen heeft haar doel bereikt onder leiding van de USA en Billie G. ze hadden afgesproken dat de wereld bevolking dratisch terug moete worden gebracht naar enkele miljarden…… Hoe doe je dat dan tegenwoordig gewoon liegen en bedriegen tegen het schapenvolk die je gedwee volgen,,,,,, en altijd roepen er is niets aan de hand want sterven behoort bij het leven!? Het aantal doet er niet toe die verontrusent zijn RUTTE die roept nog steeds dat de bevolking niet afneemt maar groeit door zijn beleid van volproppen van steden dorpen waar de vergrijzing groot is met nieuwkomers te dumpen!!!!!!
    Hij is mede verantwoordekijk met deze ontwikkeling en niemand legt hem een strobreedt in de weg De schuld van de ontpoffing van de opslagruimte daarginds ja daar geeft hij aan dat Putin dit schuld is maar dat de wapens nodig zijn om mensen te vernietigen in aantal…..Niet meer door te vechten maar door met chemische stoffen die in de lucht terrecht komen die meer slachtoffers,,,, stiekem,,,, gaat eisen die het schapenvolk niet opvalt want niemand maakt er zich druk dat steeds meer jomge mensen sterven aan kanker!!!!!!!!!!!!

 2. De clowns zitten in Japan de andere in Lissabon, Zelensky ook weg de troep is voor de gewone burgers die niet het eens protesteren voor zijn veiligheid en kinderen. De zombies willen eerder dood dan vechten voor zijn eigen rechten en voor de veiligheid van zijn kinderen.

  • nee hoor van de WALG spreekt het VK aan OMDAT DIE HET SPUL GELEVERD HEEFT DE ZOGENAAMDE HELER,KOMT ALLEMAAL GOED ook met het co2 gif zij weet er ALLES van hoe je het opruimt komt volgens haar door de boeren

   • DE ENGELSE WAREN,,,,, EN ZIJN TROTS EROP DAT ZE IN 1943 DE M.THAL DAM HEBBEN VERNIETIGD EN DUIZENDEN MENSEN DE DOOD HEBBEN INGEJAAGD DOOR DE ENEORME DAMBREUK Echter grootmeester,,,,,,,A.SPEER LIET DIE IN NO TME DOOR DUIZENDEN DWANGARBEIDERS HERSTELLEN!????? Echer deze vernietigeing van de opslagruimte met chemische wapens blijft honderd jaar ronddwalen in Europa vooral dan in west Europa omdat de wind al dagen lang vanuit het oosten waait!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. er zit meer achter..de toekomst zal ons weer verbazen, echter het kwaadaardige en onnozele van de UK/US/EU/NAVO…is alweer duidelijk geworden… nogmaals alleen Poetin/Rusland kan Europa nog redden bij een Overwinning van dit onmenselijk kwaad…dat de westerse leiders omarmen..

 4. Wanneer statistieken / onderzoeks cijfers haaks komen te staan op politiek beleid worden ze weggehaald. Immers, het door bewijs ondersteunde onderzoek geeft dan het falen van politiek beleid aan.

  Voorbeelden in Nederland zijn onder andere het aantal zelfdodingen, misdaad per etnische groep en leukemie en andere kanker gevallen in zuidwest brabant…dat bijvoorbeeld Woensdrecht in Brabant 3x hoger scoort qua kankers is en heeft niets te maken met de Antwerpse chemische industrie, echt niet…
  Zo zijn ook onderzoeken acuut verdwenen van het tafeltje, bijvoorbeeld de straling en de gevolgen voor de gebruikers van het p2000 systeem, verf op kinder speel toestellen en een deel van de (biologische wapen) lading in de vrachtbrieven van EL Al vlucht met landingsplaats Bijlmer flat….

  Wanneer regeringen door bedrog en manipulatie van cijfers en gegevens hun beleid moeten rechthouden en dan nog spreken van moraal en trots….waar is het kotsbakje?

  Een dusdanige manier van bestuur is gedoemd te sneuvelen en zal in zijn kielzog de medestanders en dienaren van dat systeem meesleuren. De geschiedenis staat bol van deze soort luchtkasteel politiek.

  eindigt steevast in een Ceaucescu feestje….

  O Kutte en Vaag
  Daar in Den Haag,
  O ING tuig Los en Bak ellende,
  O Timmerlul en Halsmisdaad,
  jullie zijn het echte kwaad

  de misdaden begaan tegen het eigen volk
  door jullie arrogantie in jullie roze wolk,
  vernietigers van land en levens,
  ren, vlieg en zoek onderste stenen
  alhoewel,
  gewoon sterven is eigenlijk het beste,
  dat vluchten of verstoppen,
  daarvoor is het nu te laat…

  jullie zijn de gedrochten die staan voor hebzucht leugens en puur kwaad,
  ga dood, vlieg naar de maan, en laat jullie soort stoppen met bestaan,
  gedrochten onwaardig voor een eigen naam.

 5. Hier is nog wat, vond ik in de source code van de pagina die het niet doet:
  Om de source code te zien, ctrl-click op de pagina die niet laadt, en dan selecteer je ‘view source code’. Of gebruik deze link:

  view-source:https://remap.jrc.ec.europa.eu/Simple.aspx

  Er staan wat links in die je kan openen. Scroll bijv naar regel 428. Daar staat een java-script “leaflet” geschreven door eoa Ookrie die Agafonkin heet. Via die leaflet kom je op Twitter waar hij vitriool spuwt. Dus dan weet je hoe laat het is met die EU website die zo hulpvaardig realtime monitoring van radioactiviteit belooft…

  https://agafonkin.com/

  https://twitter.com/LeafletJS/status/1496051256409919489

  Dan is het dus niet zo vreemd dat die site het niet doet… ze willen gewoon weer de waarheid verbergen. EU mag weer eens niet weten wat de stand van zaken met de gifverstrooiing is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in