Katholieke kardinaal die waarschuwde voor de dood van de westerse beschaving verwijderd door paus

11
Cardinal Robert Sarah © (CC BY-ND 2.0)

Een katholieke kardinaal die waarschuwde dat de westerse beschaving haar “stervensuur” beleefde als gevolg van het feit dat de massa’s in de ban waren van “vulgaire vermakelijkheden”, is door paus Franciscus verwijderd.

De paus aanvaardde het terugtreden van kardinaal Robert Sarah als hoofd van het Vaticaanse bureau voor liturgie.

De terugtreding was echter meer een ontslag, omdat Sarah zijn uittreden moest indienen als hij 75 werd en paus Franciscus eerder kardinalen heeft toegestaan om twee of drie jaar na dat punt te dienen.

De kardinaal heeft eerder in een Twitterbericht aangegeven dat hij graag door wilde gaan, maar de paus heeft hem verwijderd en daarmee ook een uitgesproken conservatief en potentieel toekomstige paus.

Sarah was een krachtige stem in het verzet tegen de liberalisering van het katholicisme en heeft zich herhaaldelijk in onverbloemde bewoordingen uitgelaten over de problemen waar het westen voor staat.

“Wat het nazi-fascisme en het communisme in de 20e eeuw waren, zijn vandaag de dag de westerse homo- en abortus-ideologieën en het islamitisch fanatisme”, zei de kardinaal, iets wat de paus, die het recht van de moordenaars van Charlie Hebdo om een wraakaanval te plegen verdedigde, niet zou durven uitspreken.

Sarah heeft ook massa-immigratie aangewezen als een directe bedreiging voor de westerse beschaving en het christendom, ald

Hij waarschuwde eerder dat “het westen zal verdwijnen” als gevolg van massamigratie, en voegde eraan toe dat “de islam de wereld zal binnenvallen” en “de cultuur, antropologie en morele visie volledig zal veranderen”, zie:

Katholieke kardinaal waarschuwt dat Europa kan worden weggevaagd met massamigratie: “Net zoals Rome werd binnengevallen door barbaren”

Sarah heeft ook routinematig de spot gedreven met de moderniteit, door te benadrukken hoe westerlingen het geloof in de kennis van God hebben verloren door de verleidingen van de materiële wereld en dat “de westerse beschaving zich in een diepe staat van decadentie en ondergang bevindt”.

Waarschuwend dat de westerse beschaving in haar “stervensuur” leeft, zei Sarah dat net als tijdens de ineenstorting van het Romeinse Rijk, “de elites om niets anders geven dan het vergroten van de luxe van hun dagelijks leven, en het volk is bedwelmd door steeds meer vulgair vermaak”.

Gezien deze uitspraken is het niet verwonderlijk dat de Paus, die een overtuigd globalist is, actie ondernam om Sarah te verwijderen en te voorkomen dat hij toekomstig Paus zou worden.

Kardinalen waarschuwen voor NWO: “Er zijn machten die Corona misbruiken voor greep naar wereldheerschappij”

  Aartsbisschop Carlo Maria Viganò roept gelovigen op zich te verenigen in een wereldwijde antiglobalistische alliantie om de mensheid te bevrijden van het totalitaire regime
Vorig artikelPeiling: meer dan de helft van Amerikaanse militaire gezinnen wil geen Covid-19 vaccin
Volgend artikelEen demente president
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. daarom wordt er ook veronderstelt dat de huidige Paus de antichrist is want zijn visie (globalistische levenshouding) en gezegden in het openbaar maakt dat het gezin kapot gaat, de normen en waarden die we van onze voorouders (en dus ook de RK kerk) hebben meegekregen worden kapot gemaakt en de Paus wil onze cultuur kapot maken. Hij is ook een voorstander van al die linkse modegrillen zoals het transgender kunnen zijn. als dat niet de antichrist in eigen persoon is weet ik het niet meer.

  • De Bijbel vernietigen was de reden voor de 1260-jaren-lange christenvervolging door Rome/het vatikaan in de Donkere Eeuwen.
   Geheel uitroeien van het christendom is altijd het plan geweest.

 2. Pfft. Het ‘Westen’ heeft heus geen mosliminvasie nodig om ten onder te gaan. Dat doet het zelf véél beter. Covid-19 is daar een perfect voorbeeld van, net als het wijdverspreide satanisme met haar pedofiele uitwassen. En last but not least: haar übermensch waan met daaraan gepaarde grenzeloze heers- en hebzucht. Hoogmoed (en overmoed) komt vòòr de val.

  • zou het niet zo kunnen zijn dat deze dingen die nu aan het gebeuren zijn van alle tijden zijn. een mens leert niet van zijn fouten. zoals ik het nu bekijkt zijn we er allemaal schuldig aan omdat we met zijn allen onze kinderen tot op het bot verwend hebben (de een wat meer als de ander) en bovendien komen ze vaak ook nog uit gebroken gezinnen omdat pa en ma dachten dat ze anders wat zouden missen en kochten hun kinderen af. zo van hier heb je honderd euro maar hou dan even je mond dicht zodat ik mij meer met mijn avontuurtjes kan bezig houden. We hebben hele generaties gekweekt waar je niets mee kan en zelfs een gesprek voeren heeft geen zin meer want dan gaan gelijk de hakken in het zand en je kan het zo ook niet kwalijk nemen. Deze mensen die spreken met een ervaring van 0,0 zijn ons naar de afgrond aan het leiden omdat ze niet beter weten en ook niet anders gezien hebben. wij waren druk met de wederopbouw en dachten alleen maar aan meer, meer en nog eens meer ten kosten van onze medemens en ook dat kan je goedpraten omdat we het deden voor onze kinderen maar het tegenovergestelde gekregen hebben. Dus een burgeroorliog is onontkoombaar.

   • Wat er niet ingezien wordt, is dat de paus niet blij is met kritiek op het verval van maatschappijen.
    Het vatikaan vervult wat profetie voorzegd heeft.

 3. Eigenlijk zou men de videoserie “What’s Up Prof?” moeten volgen op rumble: Walter Veith & Martin Smith – The Great Reset, A Long Time Coming? Part 2 – WUP 48.
  Echt “A Long Time Coming” -ONGELOOFLIJK!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in