In een sensationele oproep richten gerenommeerde kardinalen, bisschoppen, hoge geestelijken en vooraanstaande katholieke intellectuelen uit de hele wereld zich tegen het misbruik van het Coronavirus om de openbare godsdienst te verbieden en een soort nieuwe werelddictatuur te vestigen.

Foto: De koepel van de Sint Pieter in Vaticaanstad in Rome © David Iliff / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Na de verlamming van de Coronacrisis lijkt de katholieke kerk terug te keren naar haar oude grootsheid, schrijft Philosophia. Tenminste als het gaat om gerenommeerde kardinalen als Robert Kardinaal Sarah, Jasin Kardinaal Pujats, Gerhard Kardinaal Müller en Joseph Kardinaal Zen, evenals tientallen bisschoppen, priesters en intellectuelen.

“Hatelijke technologische tirannie”

In een dramatische oproep waarschuwen deze prominente katholieken tegen de invoering van totalitaire praktijken die al bestaan of gepland zijn onder het voorwendsel van Covid-19 beheersing.

Katholisches.info heeft de drie meest centrale eisen samengevat:

 • Laten we niet toestaan dat eeuwen van christelijke beschaving met het excuus van een virus worden weggevaagd om een haatdragende technologische tirannie te creëren waarin naamloze en gezichtsloze mensen het lot van de wereld bepalen, door zich tot een virtuele realiteit te beperken.
 • De criminalisering van persoonlijke en sociale relaties moet worden gezien als een onaanvaardbaar onderdeel van het project van degenen die het isolement van mensen bevorderen om ze beter te kunnen manipuleren en domineren.
 • Wij eisen dat de beperkingen op de viering van de openbare godsdiensten worden opgeheven.

Dit is waar katholieken over de hele wereld reikhalzend naar hebben uitgekeken

Met deze uitspraak lijkt de katholieke kerk – na een pijnlijk proces van medeplichtigheid, in Duitsland zelfs van aanpassing aan de wereldlijke macht – haar functie als doorn in het oog van de wereldlijke tijdgeest, als correctie tegen de wereldlijke machten, opnieuw te realiseren.

De inentingswaanzin

Tegelijkertijd hebben de katholieke herders moedig een stem gegeven aan de zwakkeren – of ze nu katholiek zijn of niet – die men nu graag als “complotdenkers” en “warhoofden” neerslaat. Degenen men sociaal heeft geïsoleerd, geïntimideerd, om hun ideologie op te leggen.

Daarmee hebben deze volgelingen van de apostelen dus bewezen dat ze authentieke vertegenwoordigers zijn van de boodschap van Jezus. Wanneer zal de volgeling van Sint Petrus hen eindelijk volgen met een duidelijk pleidooi voor de rechten van God en de mens?

Gaat het nog? Artsen spelen boksen met geaborteerde baby’s

3 REACTIES

 1. Dan moeten zij beginnen om hun eigen paus te ontslaan, want hij heeft in die paar jaar dat hij in functie ise mensen misleid en een onherstelbare ravage aangericht.

 2. Bijna goed. Die machten hebben Corona ontwikkeld en uitgezet.

  Die paus is gek–letterlijk.\Die kust de groot Moeftie op zijn gore bek en likt zijn hoeven.
  Dan vertelt ie ook nog de Christenen in Griekenland om meer tolerant te zijn tov moslims.

  Volkomen gestoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here